09-07-10

Toch maar alvast het einde...en dat wás het! :-)

HomewardBoundIk maak in verband met de grote veranderingen die Skynet komend weekend door gaat voeren, mijn verslag toch maar liever nu af...dan wordt het misschien wel wat lang, maar het blijft dan ook tot en met maandagmorgen staan, dus tijd genoeg voor jullie om het op je gemak te kunnen bekijken..en hopelijk stáát het er allemaal maandagmiddag dan nog steeds...! In het weekend kun je wel reacties nalaten, maar die zullen maandag misschien verdwenen zijn ( de berichten daarover zijn verwarrend), dus zonde van de moeite. Komt het er vandaag niet meer van, wacht dan tot maandag hè mensen...ik ben zaterdag een groot deel van de dag weg ivm verjaardagsfeesten en kan jullie reakties niet saven dan!

Enfin...het vervolg van het verslag: de volgende dag reden we nog een stukje verder langs de kust, naar Ploumanac'h...dat zou hét plaatsje zijn om de 'cote de granite rose' te kunnen bewonderen...en dat was ook zo, zou blijken!

Het was die ochtend echter voor het eerst een beetje betrokken toen we opstonden...maar voor de foto's was dat helemaal niet erg! Kijk maar eens naar deze van een uitzicht onderweg, net voorbij de stad Perros-Guirec dat je daar nog (gedeeltelijk) ziet liggen op die in de zee stekende punt...
vak01
..ziet er best apart uit hè! We zouden die bewolking in de loop van de ochtend weer helemaal weg zien trekken tot weer een staalblauwe lucht..let er op de volgende foto's ook maar eens op!

Ploumanac'h bleek behoorlijk toeristisch, maar dat was het niet voor niks...
vak02..hier begon, lángs het strand ( waar natuurlijk weer geen honden opmochten, maar op het pad erlangs gelukkig wel), een wandelroute naar de roze rotsenkust...
vak03
..het was adembenemend mooi!
vak04

vak06

Axel had het af en toe weer te kwaad, maar creëerde voor zichzelf dan maar doorgangen waarbij hij de zee in de diepte niet meer zag...
vak05..hahahaa!

En of dat graniet echt rose is?...een close-upje...
vak07..en jullie mogen het zelf zeggen! haha!

vak08 Van de vuurtoren heb ik ontelbare foto's gemaakt hahahaha! En op déze...
vak09..is goed te zien hoe de enorme steenblokken soms lagen te balanceren op slechts enkele punten...door de zee worden ze in de mooiste vormen uitgesleten!

Echt heel mooi, maar we moesten weer eens terug...
vak10
..koffietijd! haha!
vak11b..en we zaten er heerlijk relaxed bij!
vak11a..met zicht op dat hondloze strand! hahahaha!

Op weg naar de auto nog een leuk familieportretje geschoten...
vak12..haha origineel hè!

Hierna voerde de route ons naar het schiereiland Ile Grande...heel eerlijk gezegd viel dát een klein beetje tegen! De vogelopvang die we bezochten was wat sleets en de uitzichten niet echt spectaculair...maar mooie plekjes om even te picknicken zijn altijd en overal wel te vinden...
vak13a
..en je moet ook het mooie in kleine dingen kunnen zien hè...
vak13d

vak14

Bovendien waren alle straatnaambordjes..vak13b..echt schattig uitgevoerd!vak13c

Het volgende uitzichtpunt, terug op het vasteland, Pointe de Bihit bij Trébeurden, was dan weer prachtig..
vak15
..ik liet me er ook eens vereeuwigen..
vak15a..maar zien jullie dat gras daar achter me? Dat was van dat vervelende gras, waarvan de zaden, als ze rijp zijn, zo in Axels vacht kruipen en die kunnen zelfs door de huid gaan...en vriendlief had hem er zonder erg helemaal doorheen laten lopen! Hij zat vol!! Dat werd even een flinke kambeurt al bij de auto! Axel was er niet blij mee, maar wat moet dat moet hè.

Als troost reden we hierna dan maar naar de camping terug... kon ie lekker nog even gaan zwemmen...vriendlief liep met Axel naar het strand, zich niet realiserend, dat de zee op dat tijdstip zich behoorlijk teruggetrokken had!
vak16 ..haha zie ze daar lopen tussen de bootjes op het droge...dat was een eind eer dat de voetjes nat werden! haha!
Ik kuierde eens naar het dorpje, waar ik vanuit m'n ooghoeken een paar cypressen in een tuin meende te zien staan..
vak17a..maar nee, het waren een soort bloemenplanten!
vak17c Geen flauw idee wat het is, maar vind ze wel heel mooi!
vak17b Én groot! hahahaa!

Overal stonden de prachtigste hortensiastruiken, maar...
vak19..bij deze B&B niet..daar stonden rozen! hahahahaha! Franse humor zeker? hahaha!

En kijk toch eens...
vak18..nóg maar weer eens een hunk gescoord! hahahaha!

Ondertussen was vriendlief ge-smst door zijn nieuwe werkgever...dat het arbeidscontract per post verzonden was, maar dat ze het nog niet ondertekend terug ontvangen hadden en dat ze het toch graag nog deze week, vóór dat vriendlief er aan de slag ging, in orde wilden maken! Oeps...dat betekende dat we dan maar donderdagavond thuis moesten zijn ipv zaterdag...kon hij er vrijdag naar toe om alles rond te maken. Niet zo heel erg hoor..we hadden al zó verschrikkelijk veel gezien en genoten dat we toch al het gevoel hadden eerder een máánd onderweg te zijn dan slechts een ruime 10 dagen. Bovendien: first things first hè...dat werk was toch wel heel erg belangrijk!

We besloten de volgende dag ( woensdag) op ons gemak alvast een eind in de richting te gaan rijden, ergens bij Amiens in de buurt een camping voor een nachtje te zoeken, dan donderdagochtend Amiens te gaan bekijken, want daar waren we nog nooit en volgens de routegids was die stad heel erg de moeite waard, en dan donderdagmiddag rustig richting huis te gaan, misschien nog even gedag gaan zeggen bij LUCRETIA, aangezien we daar toch vlak langs zouden komen.

Zo gezegd zo gedaan!
En geen gejakker hoor...we probeerden zoveel mogelijk groene routes te rijden...
vak20a..konden we ook deze laatste dagen nog wat moois zien hè!

Weer over de Pont-de-Normandie..
vak20..blijf dat ene stuk er vreemd eng uit vinden zien, zo met die kromming zo hoog boven het water! haha!

vak21We kwamen uiteindelijk aan in Aumale, waar een heel simpele stadscamping was, maar voor één nachtje geeft dat niks en bovendien was het heel netjes sanitair, dat vind ik altijd wel fijn..het hoeft niet nieuw te zijn, als het maar schoon is!
vak21c De camping heette 'les daims' ..wist eerst niet was dat was, maar we kwamen er algauw achter..
vak22a..zij graasden er vlak buiten!
vak22b

Dat mooie gebouw erachter was nu in gebruik als 'maison de retraite'...
vak22c
..oei oei...het weggetje ernaar toe ( dat de andere kant op naar het stadje leidde) was wel bijzonder steil...dat die oudjes met hun rollators dáár maar tegenop konden komen..! Maar...
vak22d..gelukkig was er gelegenheid tot uitrusten genoeg...om de 2 meter stond er een bankje hahahahaa! ( fijn ook hè die bordjes...dat we niet verkeerd uitkwamen hahahaha!)
Natuurlijk keken we hier in het stadje ook nog even rond, genoeg te zien, zoals een mooie oude bibliotheek, een imposante kerk en een oude boterhal die tot markthal verbouwd was, maar ik moet de lengte van dit postje een klein beetje in de gaten houden hè...de volgende dag deden we dus Amiens aan en dat was echt wel een stukje mooier nog..daar plaats ik dan liever wat fotootjes van!
vak23 Toen we de parkeergarage uitkwamen keken we meteen hier al tegenaan!
En dit was ook een mooitje...
vak24..maar daarachter, daar was het om te doen ook hè...
vak24a..het schijnt de grootste Franse kathedraal te zijn, deze in Amiens! Hij was in ieder geval schitterend! We keken onze ogen uit..
vak24b..ál die beeldhouwwerken...dit is er nog maar een klein stukje van! Maar met al die schandalen nu in de kerkelijke wereld, met al dat gefoezel aan kleine jongetjes, keken we toch een beetje anders tegen deze meneer zijn uitdrukking aan..
vak24c..'ik weet van niks, ik was het niet!'...daar lijkt het op hè hahahaha!

Enfin...nog meer moois, zoals dit oude theatergebouw..
vak25..waar nu gewoon een winkel in gevestigd was...of deze oude banken...
vak30a..waar heel trots het kapitaal van '20 miljoen' op de gevelsteen vermeld staat..dát doen de banken niet meer hè...het kapitaal zit tegenwoordig ook meer bij de regeringen die de banken opgekocht en zo uit de penarie gehaald hebben hahahaha (zitten we allemáál in de penarie!)!

We dronken een lekker kopje koffie op een terrasje...en nóg maar eentje, want een overheerlijk kopje koffie voor maar 1 euro...waar vind je dat nog?? Axel was in ieder geval blij met de pauze...
vak26..hèhè..even bijkomen!

Hierna gingen we op zoek naar de grachtjes die in het gidsje vermeld stonden...dat moest zo'n leuk gezicht zijn! Ik vond dít ook al een leuk gezicht...
vak27..hihiii..met z'n allen wachten tot de zaak open gaat en dan op de koopjes af!

Eindelijk vonden we de grachtjes...zo met de verschillend gekleurde huisjes al leuk...
vak28..maar aan de andere kant van de weg werd het bij de restaurantjes nog leuker...vooral de geveltjes!
vak29

vak30

vak31 (verdwaald??? haha!)
En herinneren jullie je nog die droom van vriendlief over mij in een mintgroen jurkje...?
vak32 Hij heeft een vooruitziende gave!! hahahahaa!

Maar in z'n geheel werd het plaatje nog eens zo mooi!
vak33

Aaach...de uren vliegen als je zo rond loopt te kuieren, maar we moesten echt vandaag nog naar huis ook! Én we zouden nog even bij Lucretia langsgaan, die superenthousiast reageerde op m'n smsje of ze dat leuk vond...ze nodigde ons zelfs uit een hapje mee te eten...zó lief! Wij namen het dessert dan maar mee, in de vorm van een lekkere appeltaart, die vlak naast de blazer van de airco werd gezet! Want ja...het was echt wel weer warm en we hoorden dat er in België en Nederland een heuse hittegolf gaande was!
Eerst terug naar het centrum dus...
vak34a

vak34
Achterlangs de kathedraal..
vak35

vak36
..en dan naar de auto...we reden om iets over half 12 weg...we zouden om een uur of 2 bij Lu'ke zijn...het werd...
vak38..kwart over 4!!! Bij Kruishoutem, op 20 minuutjes van ons einddoel, moesten we aansluiten bij een monsterfile, veroorzaakt door drie vrachtwagens die op elkaar gekropen waren bij afslag Deinze!

Het was warm...de thermometer wees als buitentemperatuur 40' aan!! Thank God for airconditioning!!! De autoradio en de gps kregen kuren...het geluid viel uit! Gelukkig het beeld niet, want toen we eindelijk weer konden rijden, kon ie ons de weg naar Lucretia nog wel wijzen. En die zat klaar met lekker fris bier en rosé (én water voor Axel!) en een heerlijke geitenkaas-quiche...mjammmmm! Thanx meid! 2ff84915a3af160dbd7a6e1d01770fe3

Na een paar zeer genoeglijke uurtjes en nog zo'n anderhalf uur rijden kwamen we dan toch nog vrij laat thuis, maar dat gaf natuurlijk niet...ruim op tijd voor vriendlief om de volgende dag even zijn arbeidscontract, ondertekend en wel, af te gaan geven. En boordevol prachtige indrukken en herinneringen aan een werkelijk waar SUPERvakantie! Maar dat was hier de afgelopen dagen wel te zien hè! hahahaha!

The end dus...maar hopelijk niet het einde van dit blog...laten we met z'n allen duimen dat de nieuwe start van de Skynetblogs zonder al te grote problemen zal verlopen!

Tot slot zijn er nog een paar jarigen te feliciteren...
feestje VISVandaag zijn zowel mijn oudste schoonzus als één van m'n nichtjes jarig...schoonzus wordt 61...oei oei, dat klinkt wel heel erg oud, maar ik kan jullie verzekeren dat je haar dat helemaal nog niet geeft, ze is nog hartstikke jong van hart!
Nichtje wordt 28..beiden vieren het niet vandaag, nichtje hééft het al gevierd en schoonzus viert het morgen, samen met haar man, m'n oudste broer dus. Maar ze zijn wél echt jarig vandaag, dus een welgemeend VAN HARTE GEFELICITEERD!!! 2ff84915a3af160dbd7a6e1d01770fe3

schoonzus

nieceFIJN WEEKEND ALLEMAAL EN HOPELIJK TÓT MAANDAG!!!

(en misschien...héél misschien is Nederland dan Wereldkampioen Voetballen!!!...supporteren jullie zondagavond nog een keertje mee?? Thanx! Knipogen)
wk202010

vak40

06:01 Gepost door mizzD | Commentaren (21)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende