31-07-06

Golden bike.

Jawel...een vroegere vakantie weer...niet kamperen...niet treinen...fietsen deze keer!! In 1979 bestond de Nederlandse JeugdherbergenCentrale 50 jaar en zij hadden een jubileum-aanbod: Voor FL 399,= kon je een pakket bestellen en dat bestond uit: een fiets, een fotocameraatje, een t-shirt, een tas en een boekje met vouchers voor 8 overnachtingen, inclusief ontbijt en lunchpakketje in jeugdherbergen naar keuze.
Nou...niet gek dus...in die tijd kosste een fiets alléén al zoiets, dus het was een leuke aanbieding!
Mijn twee jaar jongere zus (die ik pas bij de log van Antonio Banderas voor het eerst ook op zag duiken hier..Hello Heaven, welcome to my blog!) en ik zagen het wel zitten, om met dit pakket een mooie fietsvakantie te gaan houden op de Veluwe. Dus we schreven ons in, met als afhaalpunt Jeugdherberg Alteveer in Arnhem.De eerste dag reden we mee met een oudere zus met man en kinderen naar Burgers Zoo Safaripark in Arnhem. Hier brachten we eerst gezellig met z'n allen een dagje door.
Nee nee...ik zeg het er meteen maar zelf bij...dit ben ik niet!
Aan het eind van de dag naar de jeugdherberg die niet ver van het dierenpark vandaan was. Hier kwam de teleurstelling...de animo voor het GoldenBikepakket was zó groot geweest, dat ze niet op tijd genoeg fietsen hadden kunnen inkopen...maar er waren voorlopige vervangers, zodat we wel met onze vakantie konden starten. Dit waren dingen...het woord fiets niet waardig...van dat goedkope in hardblauw en chroomkleur gespoten plastic en van die knaloranje banden. Er stond bijna met koeienletters MADE IN TAIWAN op.... En, wat erger was (maar dat wisten we toen nog niet)...elke dag verloren we wel schroefjes...! Bij de goeie fietsen zou een zadeltasje met gereedschap zitten...dat zat er bij deze ook niet aan! Nadat we de eerste schroefjes verloren waren, stond ik elke dag met mijn vingers alle moertjes zo vast mogelijk te draaien...pfff! Pas de vijfde dag zouden we de goeie fietsen krijgen...
Maar goed...de vakantie was begonnen! 'sAvonds vonden een paar meiden het nodig om de boel op stelten te zetten...om wat knullen gek te maken of zo. Dit tot groot ongenoegen van een Engelse fietstoeriste, die op een gegeven moment haar mond opentrok: WE ALL HAVE PAID TO SLEEP HERE AND NOT FOR LISTENING TO YOU AND YOUR FRIENDS GOIN' OFF LIKE FLAMIN' HOOLIGANS !!!! Dat hielp...heerlijk geslapen!
De volgende dag fietsten we naar Apeldoorn, jeugdherberg de Grote Beer, hele leuke tent! We reden via het natuurpark De Hoge Veluwe en het was echt prachtig daar! We bezochten ook nog Koningin Julianatoren, een attractiepark in de buurt. Hierna door naar Emst, De Heemhoeve.Hier maakten we eerst een stopje bij de plaatselijke drogist voor een tubetje spierenbalsem, want oeioeioei...we waren niet echt gewend aan zulke afstanden op de fiets, dus de kuiten hadden heel wat te verduren! Om nog maar te zwijgen over andere lichaamsdelen...! Zadelpijn is echt zwaar waardeloos!! hahahahaa!!
Vanuit Emst hebben we nog een uitstapje gemaakt naar Epe, echt een mooi stadje. Hierna ging de tocht door naar Putten. Onderweg werden we veelvuldig nagewuifd en -gefloten door de vele soldaten die hier allemaal op oefenterreinen klaarblijkelijk niks beters te doen hadden hahahahaha!! In Putten zagen we allemaal bordjes naar een Bosbad verwijzen en omdat het prachtig weer was, zijn we meteen na het inschrijven bij Het Plankenhuus, hier naar toe gegaan...heerlijk!! De tweede dag in Putten hebben we een lekkere boswandeling gemaakt van een uurtje of 2, een prachtige omgeving hier ook!, en naar het Nuldestrand, waar we ons lunchpakket hebben opgegeten. Wel een lugubere gedachte dat zoveel jaren later hier het rompje van dat meisje van Nulde gevonden werd....
De volgende dag fietsten we naar Soest, de Heidebloem.

Hiervandaan maakten we een dagtochtje naar Hilversum...de plaats waar bij ons (toen nog) alle televisieprogramma's vandaan kwamen. We hebben diverse studio's gezien. En toen...eindelijk...in  jeugdherberg De Grasheuvel (wat wel een bérg leek!) van Amersfoort...daar stonden ze te glimmen...onze échte nieuwe fietsen!!! Geweldig...die rammelkasten die we eerst hadden gekregen hadden het niet lang meer volgehouden...de bagagedrager van mijn zusjes fiets had het net begeven, wat lastig was met een grote tas achterop.... Tjonge...we waren de hemel te rijk! Mooie degelijke damesfietsen, we konden er weer tegenaan! We waren er alleen al bijna... 
Uiteraard hebben we de gezellige stad Amersfoort nog wel even uitgebreid bezocht. En deze kei van een meid moest natuurlijk nog even op de foto met de beroemde Amersfoortse kei...kei-tof hè!

We hebben Elst (Utrecht) nog aangedaan...valt niet veel over te schrijven,behalve dat het een saai zooitje was, met allemaal ouwe knollenrijders aan de bar, omdat er een manege bij was en dus ook...veel vliegen bah! De naam van de jeugdherberg was Eikelkamp...en dat was het ook! hahahahaaaa! Hierna was het 65 kilometer terugfietsen naar Dordrecht...pfoeiiii...we deden het op de Tour de France-wijze...om en om de kop nemen...en niks geen doping hè! We hebben het natuuuuurlijk gehaald! En zo kwam er een eind aan deze mooie fietsvakantie.En hoe ik alles nog zo goed weet?? Uiteraard hebben we van deze vakantie óók een plakboek bijgehouden!

En dit plakboek staat ook bij mij in de kast hahahahahahaaaaa!!

20:19 Gepost door mizzD | Commentaren (24)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende