31-03-07

Oh what a beautiful day!

 

Keukenhoffolder%202007bewerkt Tjonge...wat een ongelofelijk prachtige dag heb ik gehad! Zulk mooi weer en de Keukenhof stond er echt formidabel mooi bij!

Enfin...beginnen bij het begin hè! Vanmorgen om 9 uur richting Lisse gereden...de start van de Keukenhoftocht is bij de firma Bakker...ik kon op aanwijzing van de verkeersregelaars mijn  auto redelijk dicht bij het startburo kwijt! Ik was om 10 uur ingeschreven en al. Dus toen gewacht op Ardnas en haar gezinnetje...met hen zou ik de tocht gaan lopen en de dag doorbrengen. Ik dronk ondertussen een kopje koffie en jahoor...daar waren ze...om half 11 konden we van start gaan! We lopen hier altijd maar de 6 km-route...dat is heen en weer naar de Keukenhof en in de Keukenhof zelf trekken we ons niks meer aan van de wandelroute...die prachtige tuin bekijken we gewoon helemaal op ons gemakje! Als je maar weer voor vijven bij het startburo bent...anders loop je je medaille mis! En het was in Lisse ook geweldig mooi weer! Er stond alleen een behoorlijk frisse bries...ik was best nog wel blij met mijn jas hoor! Onderweg konden we de bollenvelden waar de streek rondom Lisse bekend om is , al goed zien!
kt01 Na een half uurtje kwamen we bij de Keukenhof aan...als wandelaar mag je door een speciale entree naar binnen...gratis! 
kt02 Het was er natuurlijk flink druk...alleen al aan wandelaars lopen er duizenden rond volgens mij! Ik zie er elk jaar meer touringcars vol Duitsers en Belgen (!) inschrijven...en je zou wel gek zijn als je het niet deed!! Het meelopen aan de tocht kost zonder medaille €5,50...normaal kost de entree €13,= voor volwassenen en €5,= parkeren!! Tel uit je winst!
kt03

De Keukenhof stond er echt geweldig mooi bij hoor...ik was hier voor het laatst in 2005...toen was het behoorlijk koud geweest en waren een hoop bloemen nog niet open. Nu waren er hele bedden alweer opnieuw beplant omdat er al bollen waren uitgebloeid! Maar er staat altijd nog genoeg om te bewonderen! Dat kienen ze altijd heel goed uit!
kt04 Berg-anemoontjes!
kt05 Overzichtje...
kt06 Ik was er dus ook bij hahahahaaa!
kt07

Het blijft toch een prachtige uitstalling van de Nederlandse bollencultuur hè!
In de diverse hallen kon je verschillende bloemensoorten tentoongesteld zien...zo was er eentje van begonia's...
kt08 en in de Beatrixhal als vanouds de orchideeën...
kt09

Maar het mooiste is en blijft natuurlijk de Alexanderhal met alle soorten bollenplanten zoals tulpen en narcissen...ik blééf foto's maken!!

kt10 Van alles bij elkaar!

kt11 Gele van boven af gezien...

kt12 Super!

kt13 Een persoonlijke favoriet...geweldig mooi en GROOOOOT!!!
Ook de jongste deelnemer aan de wandeltocht vond de bloemen bijzonder interessant....
kt14

Ja ja...dat zit er al vroeg in! Hij verveelde zich geen minuut hoor!
Buiten bleef het ook maar prachtig...natuurlijk mag een molen in zo'n echte Hollandse toeristenattractie niet ontbreken...
kt15 hier vanaf kon je de bollenvelden ook goed zien...
kt16

En klompen...die zijn hier natuurlijk ook te kust en te keur...zelfs in pump-uitvoering!
kt17 en natuurlijk ook een heleboel mooi beschilderde....om meteen mee te nemen naar Duitsland, België, Italië, Polen, Japan, Amerika en welke talen ik allemaal niet nog meer heb gehoord!
ky18

Wij genoten ondertussen nog steeds maar van prachtige vergezichten...
kt18 zoals elk jaar prachtig aangelegd...

kt21
En van prachtige kleuren van dichtbij...
kt19 mooi hè...
kt20

Wat ik zei...ik kon wel blijven knippen...en dat heb ik ook gedaan! Heb meer dan 175 foto's genomen! Ik hoop jullie een beetje een indruk te hebben gegeven van hoe wij hebben lopen genieten vandaag....Ardnas en haar gezinnetje net zo goed als ik!
kt22

Ik moet er echt een eind aan breien nu...anders wordt dit verslag veel te lang! Maar het was een geweldig heerlijke dag....dat begrijpen jullie wel!
kt23

En er was zelfs nog een roofvogel-demonstratie!

Uiteindelijk gingen we om 16.00u de Keukenhof uit op weg naar de finish van de wandeltocht...dit was ook weer een klein half uurtje lopen! We waren dus ruim op tijd en zochten allemaal een mooie medaille uit! En toen gingen we weer op huis aan! 

Ja ja...een onvergetelijke dag weer! Hopelijk morgen nog zo één!

kt24

Ps.  mijn zwager heeft nog zo'n super-toeristische foto van mizzD in van die reuzenklompen gemaakt...als ie gelukt is en naar mij doorgemaild, zet ik hem er hier nog bij!

20:56 Gepost door mizzD | Commentaren (16)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende