31-07-07

Getetter!

 

vlataal1

Tja...het is voor mij niet altijd even gemakkelijk hoor, de Vlaamse taal...het meeste begrijp ik wel, maar soms gaat het toch echt wel boven m'n pet! Het wordt misschien echt eens tijd om me een Vlaams woordenboekje aan te schaffen, zoals een heel wijs iemand ( ahum!) me onlangs aanraadde! Maar de discussie op de blog van PIET was een beetje uitgelokt door mij hoor...ik begreep echt wel wat JIENTJE met 'tetteren' bedoelde...kletsen, babbelen, kwekken...kortom 'praten ' natuurlijk! Maar als mijn moeder iemand ziet...
drunk...dan zal ze zeggen: 'nou, die heeft behoorlijk zitten tetteren'...en dan bedoelt ze echt niet dat ie vermoeidheidsverschijnselen heeft van het kletsen hoor! hahahahahhahahahaa!! Zo zie je maar...het Vlaams en het Nederlands...het is niet allemaal hetzelfde...zelfs of misschien wel zéker de synoniemen uit de spreektaal niet!
Maar het is dinsdag en aangezien ik doordeweeks zelden iets alcoholisch drink, zal er hier bij mij vandaag niet getetterd worden! ( op z'n Hollands dan...op z'n Vlaams...dat gaat de hele week door hè!) Ik drink eigenlijk alleen wel eens wat in de weekends...of er moet een feestelijke aanleiding zijn! En die is er toevallig vandaag wel, want m'n jongste broer is jarig! Maar die viert het nog niet, o.a. in verband met de vakantietijd. Maar ik wil hem hier toch wel even feliciteren natuurlijk!
verjaardag3JOCHIE...MIJN ALLERHARTELIJKSTE GELUKWENSEN MET JE 35e VERJAARDAG! DAT JE MAAR GAUW EEN GROTE JONGEN MAG WORDEN! HAHAHAHAA! IK ZAL JE ALS IK JE MORGEN ZIE, WEL IN HET ECHIE FELICITEREN!! XXX
106946772v2_240x240_Front
 
Een bloemetje mag er ook wel bij...heb prachtige gladiolen op tafel staan op het ogenblik...daar is het de tijd voor hè! Niet voor niks dat er bij de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse altijd gladiolen gegeven worden hoor!
Deze waren maar 1 euro een bos...nou, dan kan je jezelf wel eens tracteren hè!
gladiool1 Ik vind het een prachtige bloem...ze hebben maar één nadeel...hun bloeiwijze!  Er zijn maar weinig vazen, waar ze mooi in geschikt kunnen worden door die stakerige stengel waarin ze bloeien...de enige vazen waar ik ze echt mooi in vind staan, zijn die 'punten' waarin je hier op de meeste begraafplaatsen je bloemen moet zetten.  In de tuin vind ik ze ook nooit echt mooi staan...zo sprieterig en dan vallen ze of knakken ze meestal nog om ook, doordat ze bijna altijd te zwaar worden voor hun eigen steel. Jammer hoor! Maar het weerhoudt me er toch niet van zo af en toe eens een bosje te kopen hoor...want echt...de bloem vind ik schitterend en je hebt ze in heel veel verschillende prachtige kleuren ook nog! Een tipje van mijn oma om alle bloemen uit te laten komen...het uiterst bovenste bloemknopje meteen eruit knijpen als je ze in de vaas zet! Het lijkt zonde maar werkt echt hoor!
gladiool2 ( dit is trouwens dezelfde bos als op de foto hierboven, maar deze is mét flits genomen...wat maakt dat een verschil hè! en de échte kleur zit tussen deze twee kleuren in!!)
 
Nou...het zag er even naar uit, dat het gisteren toch niet zo'n mooie dag werd...ik had nog niet gepost of er viel een enorme regenbui! Maar gelukkig...het bleek de eerste en laatste van de dag te zijn! En ook nu ziet het er buiten weer veelbelovend uit...zal de zomer dan toch eindelijk begonnen zijn??
Laten we er in ieder geval maar van profiteren en lekker naar buiten trekken hè...beetje vitamine D opdoen voor het weer winter is! hahahahahahaa!
 
wolken met zon erachter

 
MAAK ER WAT VAN VANDAAG!!
 
UPDATE..ik zie net dat mijn tellertje de 123000 gepasseerd is...natuurlijk wil ik een ieder die hier af en toe , soms , vaak , geregeld , dagelijks  of abnormaal veel  langskomt om te lezen en/of te reageren van harte bedanken...het maakt het nog steeds voor mij de moeite om het hier zo gezellig, interessant, mooi en grappig mogelijk te maken!
thanks2

Mocht het iemand gaan lukken het supermooie getalletje van
123456 te vangen, krijgt ie daar een speciaal linkje voor!

09:51 Gepost door mizzD | Commentaren (32)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende