31-10-09

Het regent, het zegent...

mys86En zo is de week dan weer omgevlogen...en zelfs de maand, oktober is alweer aan zijn laatste blaadje van de scheurkalender toe! Zaterdag dus...en vandaag eens geen wandeltocht voor mij, dat zal morgen worden, hoewel de weersvoorspellingen niet veel goeds beloven...nou ja! Ben nog altijd niet van suiker, dus ik zal niet smelten hè! Vorige week zaterdag bleek het ook niet echt mooi wandelweer te zijn...toen liep ik een tochtje hier op Rotterdam-zuid. Het was een nieuwe, voor het eerst georganiseerde tocht, die Herfsttocht van vtc. Beukhoeve.

Ik ging er lopend naar toe, dat was een klein half uurtje lopen en al die tijd miezerde het al. Hmm...ik opteerde voor de 10km-route dan maar...ik was alleen en dan in zulk weer...méér dan genoeg dan, maar toch even lekker eruit hè. Maar toen ik bij het volkstuinencomplex aan kwam, vond ik het er maar verdacht stil...ik had me toch niet in de datum vergist? Nee...toen ik het clubhuis inliep werd ik door een aardige mevrouw van de organisatie met open armen ontvangen. Maar of ik wel wist dat er alleen maar voor een 5km-route gekozen kon worden? Oeps nee...dat wist ik niet! Tja...men had de mevrouw een beetje laten zitten en die had in haar eentje die ochtend slechts de 5km-route kunnen controleren en het daar dan maar bij gelaten. Ach...ik was er nu toch en met dat slechte weer...niet zo heel erg hoor! Ik was ook al komen lopen en zou ook weer teruglopen, dus dan kwam ik toch nog bijna op 10 kilometer uit hè! Ze vond het geweldig...en ik kreeg gratis koffie bovendien...wat aardig!

Nadat ik dat opgedronken had, ging ik dan maar op pad...eerst het tuinencomplex af...
beuk01..en daarna rechtstreeks naar het Zuiderpark, waar de gehele tocht zich af zou spelen. Altijd leuk, want mooi groen en ik kom hier niet zo vaak, omdat het voor met de hond nét ietsje te ver is. Bovendien is het park pas compleet opnieuw aangelegd, met heel veel waterpartijen en ik had het nog niet helemaal af gezien, dus leuk!
beuk02

Net als deze bordjes die ik bij het eerste grote veld aantrof...
beuk03 hahahaha óók leuk...maar zouden de mensen dat niet merken uit zichzelf..?? hahahahahhaaa!

Het eerste stuk was nog niet zoveel veranderd ten opzichte van vroeger...
beuk04
..maar toen ik het eerste van de vele bruggetjes die hier zijn over ging, zag ik links het nieuwe strandje en de wandelpromenade...
beuk05

beuk07..met dit weer was het natuurlijk vrij rustig op het strand haha...
beuk06
...slechts een groep zwanen waren in het zand aan het spelen hihi!

Ik moest naar links de nieuwe wandelpromenade helemaal af( waar alweer veel aan vernield was..praktisch alle lantaarns waren al niet meer heel...zonde toch!) en dan het bos in...
beuk09..en omdat het een herfsttocht was, laat ik deze...
beuk08
..natuurlijk óók zien hehe...maar de prachtig verkleurende bladeren aan de bomen...
beuk10..ontsnapten ook niet aan mijn cameralensje!
Net zo min als deze flesseragers...
beuk11..waar de regendruppeltjes zo mooi in hingen! Die regen trouwens, was sinds m'n vertrek bij de startlokatie gelukkig even uitgebleven, maar nu, zo'n beetje net over de helft van de tocht, begon het toch weer zachtjes te miezeren...het deerde me niet hoor!
beuk12..en de bomen en struiken konden er maar baat bij hebben hè!

beuk13
Op dit punt ging het heel even het park uit, een klein stukje over de Zuiderparkweg, maar al snel gingen we linksaf...
beuk14..langs deze jongens het park weer in, richting de waddie...huh?? de wat??? Ja...het stond er toch echt op m'n routebeschrijving: 'waar het pad ophoudt, gaat men over de waddie..' euhmmm...oooooh!...
beuk15a beuk15b

beuk15c beuk15d
Hihihi...er stond gelukkig niet veel water in...want nát werd ik al genoeg: de motregen was overgegaan in wat harder regenen! Nou ja...zogauw ik weer onder de bomen kwam, zou ik daar toch weer wat minder van voelen hè!
beuk16 Én ik mocht gelukkig het bos weer in! Prachtig verkleurende onderbegroeiing dit!
beuk18

Ik liep nu aan de 'achterkant' van het park...dat grenst hier aan het terrein van sportpaleis Ahoy...al sinds tijden een begrip, niet alleen voor sportevenementen zoals het ABN/AMRO-tennistoernooi, maar ook omdat er hier allerlei artiesten concerten geven.
beuk17

Gelukkig voor mij ging het nu dan toch richting de uitgang weer van het park, want de regen viel nu echt behoorlijk hard...
beuk19..deze meeuwen trokken zich nergens wat van aan, maar ik stak m'n pluutje toch maar weer eens op!
beuk21..haha ook herfstachtig, net een spinnekop in haar web! hahahahahhaa!

Dáár was het laatste bruggetje al...
beuk20
...nu was het alleen nog het park uit, de weg oversteken en het pad naar het volkstuinencomplex weer inslaan...
beuk22
...waar ik trouwens nog een typisch Hollands tafereeltje zag...
beuk23
...hahaha jaja, een klomp met een zeiltje! Flinke maat trouwens, die klomp!! hahahaha!

En daar was de finish dan...
beuk24
...bij m'n afmelding bij de aardige mevrouw zag ik dat er onder mijn naam op de deelnamelijst...nog slechts één ander persoon bijgekomen was!!! Aaaaach...niet echt een succes deze nieuwe wandeltocht! Wat jammer, want het was best een mooie 5 kilometer geweest, zélfs in de regen!

Enfin...ik kreeg toch een mooie medaille en omdat ik zo vroeg al weer terug was, ben ik, vóór ik naar huis ging, nog lekker even wezen shoppen op een hier dichtbijzijnde winkelstraat. Hiervoor kwam ik langs de oude boerderij, waar het volkstuinencomplex zijn naam aan heeft ontleend...
beuk24a
...de Beukhoeve inderdaad!

Toen ik na het shoppen naar huis gelopen was, vond vriendlief nóg dat ik vroeg weer terug was hahahahahaaa! ( en toen zag ik op het scherm van de pc ook dat er wat regendruppels op m'n lensje waren achter gebleven...dat zijn dus die grijze vlekken op de laatste foto's hè!)

Leuke ochtend hoor...alleen een beetje nat! hihi!

GROETJESSSSSSSSS!

ps. en voor iedereen die vanavond nog gaat trick-or-treaten...
halloweenogen hahahahaha! haloweenhunkbeuk2508:45 Gepost door mizzD | Commentaren (18)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende