31-05-10

Zóveel te zien!

dis00 Ik schrijf het hier nu maar meteen...mijn wandelingetje over het tweejaarlijks evenement Dordt-In-Stoom gaf zoveel aanleiding tot fotograferen, dat ik onmogelijk alle foto's kan laten zien in één keer...ik maak er meteen al maar twéé verslagen van, vandaag eentje en morgen...en dan nog hou ik vele foto's over, maar die zal ik bij tijd en wijle nog wel eens kunnen posten denk ik...te mooi om het niet te doen vind ik zelf, al klinkt dat onbescheiden! Het heeft dan ook niks met mijn fotografeerkunsten te maken, maar met de hele scenery daar in Dordrecht...het zag er hartstikke leuk uit allemaal! Heb er heel hard van genoten, hoe druk het ( zelfs 'smorgens al!) ook was!

Ik kwam om een uur of kwart voor 10 aan op het station van Dordrecht...en ja hoor...naast 'mijn' moderne trein stond toevallig de oude stoomtrein al klaar voor vertrek..
dis01
Ik ging echter te voet naar de binnenstad waar de boel plaats zou vinden...kon ik ook nog een beetje shoppen in het winkelgedeelte ( waar ik niet zo vaak kom, dus dat is altijd weer eens leuk) en toevallig kwam ik ook nog langs het ArendMaartenshof...
dis02..dat hofje waar je met honden niet in mag en nu ik Axel dus eens niet bij me had, kon ik daar ook eens binnenlopen..
dis03..het zag er fraai uit...maar met het mooie weertje zaten een hoop bewoners lekker in hun voortuintje en kreeg ik toch een beetje het gevoel van aapjes te kijken...ik ging dus al gauw weer door..
dis04
..over het Scheffersplein met uitzicht op de Voorstraathaven en toen via de Varkensmarkt, langs Dirk IV (graaf van Holland, in 1049 bij Dordrecht vermoord) die daar een beetje weggemoffeld staat te wezen..
dis04a
dis04b..en toen via de Aardappelmarkt naar de Roobrug waar het feestterrein zo'n beetje begon..
dis05..de terrasjes op dit vroege uur nog leeg, maar dat zou wel veranderen...de sfeer zat er toch al in hoor! Het was uitkijken geblazen, want de oude stoomtractoren reden nog rond..
dis06..op weg naar hun plekje...onder toeziend oog van velen..
dis07..zoals deze leden van een shantykoor die de sfeer er met hun kostuums ook echt in brachten! Net zoals meneer de agent die de boel vanaf zijn fiets in de gaten hield..
dis11..haha!

Vanaf de Roobrug een mooi uitzicht over het feestterrein..de Kuipers- en Wolwevershaven! Een paar blikken..
dis08

dis09

dis10

dis12 Ik was inmiddels de Wolwevershaven opgelopen..
dis13a(..detail dat mij als olifantenverzamelaar opviel..)
dis13b..de weerspiegeling erin van de oude grachtenpanden is fraai vind ik.

Deze haven was dus omgetoverd naar de tijd van rond 1920..met navenante voertuigen die er geparkeerd stonden en andere stadstaferelen uit die tijd...met uiteraard een hoofdrol voor de diverse stoommachines! Weer een impressie..
dis14b

dis14a..een paar prachtige oldtimer Fords stalen de show...en déze..
dis15a..móést ik wel op de foto zetten voor jullie..
dis15c hahaha!
dis15b..een caravan anno 1929...zouden ze de Vlaamse wegen toen ook al geteisterd hebben, al die Ollanders met hun caravans?? hahahahaha!
Mooi nagebouwd tankstation..
dis14c

dis14d..en ook de motorliefhebbers kwamen aan hun trekken!

Mijn vrienden van de brandweer waren ook dit jaar weer present!
dis16..twee waren 'mobiel'...ik kwam ze later tegen op de Kuipershaven en ze wilden wel even poseren!
dis16a Leukkk, thanx heren!

Het was grappig te zien dat ook het leven van alledag dit keer uitgebeeld werd...
dis17a..moeders die de was doet..
dis17b..oma die zit te breien..!
Ook de hele entourage die in stelling was gebracht, was aandacht aan besteed, België speelde zelfs ook een rolletje mee...
dis17c..haha ja ja, het beste bier komt van bij jullie hè!

Ik was ondertussen aan het eind van de haven bij de Damiatebrug aanbeland..
dis18
..even er voorbij gewandeld om over het water heen het Groothoofdsplein te kieken..
dis19..hier meert menig stoomboot aan deze dagen! Het is te zien hoe druk het al was hè..en het was nog maar zo'n 11 uur in de morgen!
Vanaf de brug kan ik het nooit laten steeds weer een foto te maken...
dis20..het is zo'n mooi uitzicht...en de jongens in het roeibootje maakten het deze keer af vind ik!

Ach...zoveel te zien...ik sluit voorlopig af met deze feestelijke foto vanaf de Kuipershaven...en morgen krijgen jullie dan de rest te zien..of nou ja...zoveel mogelijk dan!

TOT DAN!! GROETJESSS!!!

ps. schijn een dagje abuis te zijn geweest met mijn verjaardagspostje voor LAIKA...ze blijkt pas vandaag jarig! icon_redface
Mijn 'check and double check' hebben toch nog de verkeerde datum opgeleverd...sorry Laika! Nog een taartje voor jou en je broer dan maar...hoop echt dat ie vandaag weer thuis zal zijn om het feest mee te kunnen vieren...wat? om er een dubbelfeest van te maken!! 2ff84915a3af160dbd7a6e1d01770fe3

taart laika


dis21

10:00 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende