31-03-12

Ik heb het!

stadwinkel%20Feijenoord.jpgMja..ik ben natuurlijk vandaag niet thuis hè..ik ben bloemen kijken! Maar ik wilde jullie nog mijn wedervaren in de stadswinkel ( zoals het deelgemeentekantoor ineens heet)  uit de doeken doen,  ik moest daar zijn voor m'n nieuwe paspoort hè..ik schreef daar al eerder over. Ik had speciaal een DigiD aangevraagd om via internet een afspraak te kunnen maken en zodoende geen kostbare tijd met wachten te verspillen..nouu...dát is niet helemaal gelukt hoor!

Die DigiD..die kwam zoals ik al dacht na vier werkdagen pas! Nou ja..oké..ik activeerde hem meteen..nou ja oké..metéén..dat vroeg ook weer wachten op een mailtje waarin de activeerlink stond. Maar goed..dat kwam dus voor elkaar. imagesCA27FS0J.jpgIk naar de site van de deelgemeente Feyenoord zoals het stukje Rotterdam hier heet..het kantoor bleek dus de Stadswinkel te heten..om het even..ik wilde een afspraak maken! Dat moest bij de link naar 'Mijn Loket'..ik klikte de link dus aan..geen verbinding.jpg

..nou, dat lukte dus niet erg. Ik wachte tot 'savonds en probeerde nog eens..geen verbinding.jpg

..de volgende dag..

..het weekend erop..geen verbinding.jpg

..niks dus..ik besloot dan toch maar gewoon te gáán, vooral omdat ik alwéér een heel dringend klinkende brief van de gemeente ontving, een herhaling van de eerste brief..dat ik niet moest vergeten dat m'n paspoort verliep en het zo snel mogelijk moest gaan vervangen! Omdat ik wel vermoedde dat het druk zou zijn, wilde ik liever niet overdag..dan zou Axel immers veel te lang alleen moeten blijven..ik ging dus op donderdag..dan was het van 13.00u tot 20.00u open..ik ging om 18.00u..etenstijd en hoopte dathet dan toch niet zo heel erg druk zou zijn...IJDELE HOOP!!!wachtenden_artikel.jpg De wachtruimte puilde uit en de rij voor de receptie waar je je nummertje moest halen stond bijna buiten! Ik kreeg nummer A 055..op het scherm waar de aan de beurt zijnde nummers stonden waren ze al tot A 037 gekomen..18 nummers wachten dus. Maar er waren ook E-nummers..en B-, C- en D-nummers..en zelfs U-nummers..en alles ging door elkaar! geen staat op te maken hoe lang dat ging duren dus. Ik ging maar op m'n gemakje zitten..beetje mensen kijken is ook altijd leuk.

Zo kwam er vér na mij een stelletje binnen..zij ging rustig zitten met hun nummerticketje in haar hand, hij ging pontificaal onder het scherm staan waar dus die nummers die aan de beurt waren op verschenen ( met daarbij aan welke balie je moest zijn).  En werkelijk bij élk nummer dat verscheen was de man hevig verontwaardigd dat het zíjn nummer nog niet was..hij stond daar een hele act op te voeren, met breed uitzwaaiende armen en optrekkende schouders..en vol ongeloof omkijkend naar zijn vrouw..die haar schouders in volledige berusting maar eens ophaalde..ai ai..ben met zóiets getrouwd!Stickman Confused.jpgStick Man Goodness Gracious!.gifStickman Anger.pngStickman Pet Peeve.jpg

Ondertussen gingen de A-nummers dus ook maar door..na een half uur waren we bij nummer 46..halfweg dus..oh..dus wellicht was ík dan over een half uurtje aan de beurt? dat zou nog meevallen dan! Maar nee..ineens kwamen er alsmaar geen A-nummers meer op het scherm..40 minuten lang niet! tsss.

waiting.gifGrote gezinnen kwamen met z'n allen voor paspoorten..tja, sinds kort mogen kinderen niet meer bij hun ouders in het paspoort bijgeschreven worden en dús moeten ze allemaal apart een paspoort aanvragen..het duurde en duurde..en dan waren ze zichzelf ook nog vergeten van tevoren even te meten en já..je lengte moet in je paspoort vermeld worden! Belachelijk natuurlijk bij kinderen..over drie maanden zijn die alweer centimeters langer..laat staan over 5 jaar, want zólang is je paspoort geldig! Maar goed..regels zijn regels en gelukkig hing er een meetlat in de wachtruimte..en het duurde en duurde..

Een vrouw en haar jonge tienerdochter zaten tegenover mij..ik zag dat zij twee nummers vóór mij aan de beurt zouden zijn. Het meisje zat de hele tijd wat nerveus met één voet te tappen waardoor haar Schoenen.gifhele been trilde..ik ken dat van diverse neven en nichtjes, die doen dat ook, een milde tik hehe.
Toen dan eindelijk die A-nummers weer gingen lopen en nummer A 052 op het bord verscheen, één nummer vóórdat m'n overbuurtjes aan de beurt waren dus, stond ineens zonder iets te zeggen die moeder op en verdween..waarheen? ik zou het niet kunnen zeggen..maar dat het haar dochtertje nog véél nerveuzer maakte..dat was wel duidelijk..ze durfde bijna niet meer op het scherm te kijken, bang als ze was hún nummer te zien verschijnen nu haar moeder pleite was..en ze tapte van ellende ineens met allebéi haar voeten! Gelukkig voor haar kwam mamalief op tijd weer terug.  En om 19.35u was ík dan eindelijk ook aan de beurt!

van alles 008.JPGNu zou ik het na 5 werkdagen op mogen komen halen..maar no way dat ik weer op die drukke donderdagavond ging! Ik ging vrijdagochtend..het zou om 9 uur open gaan..ik was er om 9.05u..en de rij voor de receptie was alweer net zolang als de week ervoor! Maar er zaten nog niet zoveel mensen al in de wachtruimte..dat kon ook niet hè. En toen kwam ook nog één van de receptionistes van achter de balie en vroeg of er mensen waren die alleen maar wat op kwamen halen..?? JA..IK!!... maar ik niet alleen natuurlijk..ik was nummer 5 in de rij hehe..en kreeg nummer E 405 ( is dat niet één of andere kwalijke kleurstof? hahahahaa!)..na een kwartiertje stond ik met m'n gloednieuwe paspoort weer buiten. M'n oude liet ik ongeldig maken met van die gaatjes..gelukkig ponste ie náást m'n foto.van alles 014a.jpg

Wat ik dan weer niet eerlijk vind, is dat het nieuwe paspoort maar tot 22 máárt 2017 geldig is..m'n oude was tot 11 apríl geldig..maar ik moest zo'n haast maken van de gemeente zogenaamd, dat ik dat dan maar dééd..maar nu is m'n paspoort de volgende keer dus weer een paar weken éérder verlopen..en krijg ik de brieven vast al in februári..!! Da's toch stiekem geld verdienen vind ik hehe!

842920_enlrg.jpgEnfin..ik heb het..en ben klaar voor nieuwe avonturen over de grens! haha! Maar vandaag zal ik alleen maar over de grens hóren denk ik..want de Keukenhof, daar lopen meer buitenlandse toeristen dan Nederlanders hoor!
4253433660_549247d7af_o.pngNog even een felicitatie voor een jarige blogster vandaag..jawel, alweer eentje! STEFANIE wordt vandaag 53..van harte meid!! *smak*smak*smak*..ook nog lekker vief dus! hb s.jpgHoewel..de laatste tijd was het bij de Slootjes een ziekenboeg..ik hoop dat de bacillen nu dan toch echt verdwenen zullen zijn hoor...die kun je bij een gezellig feessie niet gebruiken! Maar de sexy verjaardagskaart zegt een beetje, dat wanneer je je tóch nog niet 100% voelt Stefanie, dat je dan nog maar weer even lekker terugkruipt onder de wol hè! hehe! Maak er in ieder geval een hele mooie dag van vandaag met je gezinnetje hè!

GROETJESSS!!!

keukenhof 2011 174.jpg

10:13 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende