30-06-12

En toen kwam het (hopelijk) toch nog goed!

ken uw stad-tocht rotterdam 300412 121.JPGDe Tour de France start vandaag..en nog wel in Luik! Ik weet nog wat een gekkenhuis het was, toen ie hier in Rotterdam startte in 2010..ruim 450.000 mensen op de been!!!..oefjess..en dat was dan nog niet eens in het zo wielrengekke België..ik wil niet eens ráden hoeveel mensen er vandaag naar Luik zijn afgereisd hoor!

Ik ben er toen, twee jaar geleden zelf niet voor naar het startpunt in het centrum getogen hoor..ik heb het niet zo op zulke mensenmassa's..zó gek van de sport ben ik nu ook weer niet! Maar ik zal zéker wel de nodige etappes op de tv gaan volgen..dat dan weer wél! Zo'n 150 heerlijke mannenlijven..goed verzorgde dijen en kuiten en gespierde kontjes..wat kan een vrouw zich nog meer wensen! hahahaa!

zolder.jpgBen vandaag alleen thuis ( konden jullie het merken hahahaa)..vriendlief is naar de TT motorraces in Assen. Kíjken hoor..meerijden niet..het stuk erhéén is wel genoeg motorrijden lijkt me. Maar hij vindt dat wel heel leuk om te zien..en sinds ie een dagje les heeft gekregen op het circuit van Zolder, wil ie nu de échte racemonsters weleens in volle actie zien! Ik vind het eigenlijk niet zo leuk..beetje gevaarlijk allemaal, ik hou m'n hart vast voor 'm, maar sowieso..die herrie en die spanning, niks voor mij! Maar ja..ieder zijn ding hè..híj kijkt nooit voetballen..dáár vindt híj nou weer geen donder aan! En als ik de foto zie die van 'm gemaakt is op het circuit van Zolder..ja, dan ben ik natuurlijk ook wel weer een beetje groos op 'm ..kijk 'm eens stoer zitten..míjn bink! hehe!

donderdag 270111 021.JPG

Ben vanmorgen vroeg naar de kapper geweest ( staat hierboven op de foto hè, m'n kappertje, naast die gestreepte paal, maar is oude foto..mijn oude wijk 230212 038.JPGer is nu wel zo'n zelfde mooie blauwe lucht, maar de bomen hebben nu bladeren hè..hier was het winter hehe), ben weer fris gestekeld en later op de dag ga ik eens op het Wijkfestival kijken..ja ja, het is feest hier vandaag..een soort zomerfeest, zomaar...op het parkeerterrein bij het restaurant. Er zal een braderie zijn, straattheater en allerlei dingen voor de kinderen en zo. En wat ik voorál heel erg leuk vind..restaurant het Witte Paard krijgt een herstart!
Vorig jaar zomer werd er volop aan gewerkt, aan dit prachtige pand, een soort van villa met rieten dak dat één van de oudste gebouwen hier in de wijk is. Ik maakte er toen deze fotootjes van..het is hier nog in de kleuren die het in de loop der jaren kreeg, maar het werd nu in de oorspronkelijke kleuren terug gebracht. En er zou een restaurant in komen..en een zalenverhuur..en nog wat cultureel-maatschappelijks en zo..van alles en nog wat dus.
wijkwielerronde 2011 002.JPGwijkwielerronde 2011 004.JPG

En zó zag het er in de herfst uit..ik vond het heel mooi geworden.nog meer stadse herfst 057.JPG

In december zijn vriendlief en ik er wezen eten..voor ons 30-jarig samenzijn en ik vond het ook binnen een heel mooi strak interier hebben gekregen..modern maar toch passend bij het geheel.

En in februari hing er ineens een briefje aan de voordeur..'wegens omstandigheden gesloten'. Bleek de hele boel al failliet! Beetje té groots aangepakt? Ik weet het niet hoor, maar ik denk wél dat er véél te weinig aan PR en reclame op mijn oude wijk 230212 036.JPGgrootstedelijk niveau is gedaan en alleen voor dit kleine arme wijkje..? nee, dáár alleen kan geen restaurant op draaien! Er ís een succesvol restaurantje in de wijk..RoosMarijn, gespecialiseerd in tapas. Daarom dat we daar nog nooit geweest waren..vriendlief heeft het niet zo op tapas. RoosMarijn is weleens door recensenten van de krant bezocht en kwam enorm goed uit de bus..dat zal de zaak geen slecht hebben gedaan denk ik! Maar ze zaten in een wel heel klein ( wél heel leuk oud en karakteristiek) pandje ( aan hetzelfde pleintje als m'n kapper toevallig)..en wat blijkt? De eigenaren verhuizen hun business naar het Witte Paard! twee vliegen in één klap..een goede doorstart voor het Paard en zíj een grotere en opvallender plek in de buurt! Ik wens ze alvast heel veel succes..we zullen vanmiddag op het terras wat van de tapas kunnen proeven heb ik gelezen, ik ben al benieuwd! En het mooie is, dat ze de kaart uit gaan breiden, dus niet alleen meer tapas..dus zal ik vriendlief toch eens mee kunnen gaan krijgen naar RoosMarijn hahahaha!

fs.jpgVanvond komt voor mij echter het klapstuk van het feest..dan treedt nota bene mijn favo-zangeres Fréderique Spigt op..zomaar gratis in mijn eigen wijkje..supercool! Dan loop ik er zéker even heen..en ook vriendlief zou proberen daar op tijd weer voor thuis te zijn, want die wilde het ook wel zien! Dus dat wordt een anders dan anders zaterdagavond..leukkk!

FIJN WEEKENDDD!!!

donderdag 270111 022.JPG

12:14 Gepost door mizzD | Commentaren (10)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende