31-12-12

Finale..

animaatjes-smilies-01100.gifHm..zo gedurende de kerstvakantie keken we eens wat meer tv..er waren mooie films ( en ook veel minder mooie hehe, maar goed, als je eenmaal zit hè!) en we zijn fan van de Top2000 a GoGo..een programma door het team van het dagelijkse tvprogramma De Wereld Draait Door en wat dan opgehangen is aan de Top2000, de jaarlijkse favoriete muzieklijst van alle Nederlanders. Er komt dus doorlopend toffe muziek langs en je krijgt ook nog eens leuke kwisjes en muziekfeitjes te zien en te horen.

67767.jpgEen film die me bij bleef van deze week was Sonny Boy..een Nederlandse film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, over een vrouw die haar man (met haar vier jonge kinderen) verlaat omdat ze ontdekt heeft dat haar strenggelovige man vreemdgaat met de huishoudster. Ze krijgt dan kennis aan en raakt zwanger van een veel jongere man, die dan ook nog eens van het negroïde ras is. En dat net voor de Tweede Wereldoorlog. In die tijd uiteraard allemaal dingen waarvoor de wenkbrauwen stevig werden opgetrokken..om het zachtjes uit te drukken. In déze tijd zou dat misschien door sommige mensen nog gedaan worden..!
Het viel me op dat daar in de film niet echt veel van te merken was..vreemd. Slechts de zus van de jongeman vond het maar 'not done' van haar broer om met een veel oudere vrouw te gaan trouwen. En de huisbaas zegt hen de huur op..dat dan weer wel hehe. Een oude joodse man biedt hen een kamertje boven zijn café aan. Enfin..het stel krijgt het kind dat 'sonny boy' genoemd wordt.. de titel van de film.
kerstmarkt dordrecht 2012 008.JPGHet jongetje overleeft de oorlog..tijdens welke het gezin opgepakt wordt door de Duitsers, niet omdat de man des huizes dus van een toendertijd zo genoemd 'inferieur ras' was (ook vreemd), maar omdat ze joodse onderduikers in huis haalden (ze hadden een groot huis dat meestenstijd leeg stond omdat haar vier kinderen uit het eerste huwelijk niet veel bij hun moeder kwamen..de leegstaande kamers werden verhuurd). De ouders overleven de oorlog niet.
Ondanks al die dingen die ik niet vond kloppen..en dan heb ik het nog niet eens over de Dordtse dom die in het straatbeeld te zien was..terwijl het in Scheveningen speelde! haha..was het toch een mooie film.

rotje2.gifWat ik helemáál niet vond kloppen was een beeld tijdens het Nieuws afgelopen vrijdag..toen er voor het eerst vuurwerk gekocht mocht gaan worden hier in Nederland. Een keurige man van middelbare leeftijd..nette pet op en dito regenjas aan, laadde een flinke partij knallers in. Op de vraag van de journalist wat ie nou zo leuk vond aan knalvuurwerk zei de man: 'we hebben oude buren (nvdr: de man zag er dus zelf uit als een jaar of 55-60 hè, dus die buurtjes moeten écht oud geweest zijn!), die vinden die knallen niet leuk, die ergeren zich eraan..en dan doe ik het júist!'  ..en daar dan een knipoog bij. vuurwerk41.gifEventjes hoopte ik dat het een vette knipoog was..oftewel, een knipoog die aangeeft dat het maar een grapje is. Maar nee..het was een brutale knipoog..of ie zeggen wilde 'ik durf dat lekker te zeggen op de tv'.  Mensen toch..waar gaan we heen op de wereld met z'n allen? Ik denk dat het woordje respect nu echt alle betekenis heeft verloren hoor..hoe vaak het tegenwoordig ook te pas en te onpas gebruikt wordt! Misschien een goed voornemen voor volgend jaar om die juiste betekenis weer eens op te poetsen?

jarige oliebol.jpgVoorlopig alle sombere gedachten verjaagd..we gaan lekker gezellig Oudjaarsavond vieren..en dit keer ga ik dat niet bij familie doen..de familie komt hiérheen hehe. Daarom ook dat ik het druk had en heb hè..hoop te doen in de keuken en de huiskamerinrichting moet ook een beetje aangepast, want er dient gesjoeld te gaan worden natuurlijk!

o 9.jpgEn jawel..we hebben uiteraard ook dit jaar een jarige in de familie, maar het feestje is gisteren al gevierd..onze oliebol wordt vandaag 9 jaar! wáááát??? 9 al?? ja echt, niet te geloven, wat vliegt de tijd..het wordt nu dus echt al een grote knul hè..ook al blijft het een klein ondeugend opdondertje hehe ( dat mag ik als irri-tante zeggen hè hahahaa!)! We hebben het gezellig gevierd gisteren hoor, dus vandaag is ie van al die aandacht af..daar zal ie niet rouwig om zijn, want eigenlijk vindt ie dat maar niks hehe. Maar omdat je vandaag pas écht jarig bent, feliciteer ik je hier nú nog een keertje neefjelief! mét nog es drie zoenen haha! *smak*smak*smak*! zoenen van een ouwe tante..brrrr nachtmerries! hahahahaaa!o jarig.jpg

i80473000_40362.gifIk ga verder met m'n voorbereidingen mensen, maar niet nadat ik jullie allemaal een fijne en vooral veilige jaarwisseling gewenst heb..uitkijken met vuurwerk ( mochten jullie dat ook gaan afsteken dan, aniworks6.gifwant volgens mij is dat meer een Nederlands ding hè..al die miljoenen aan vuurwerk de lucht in schieten om 12 uur vannacht..en dan zeggen ze nog dat wij zuinig zijn ...woehahahahahaa!)..niet teveel drinken ( zeker niet als je de weg nog op moet!)..en vooral veel warme gezelligheid..dan hebben we zeker allemaal een heel goed begin van het nieuwe jaar!

animaatjes-smilies-35727.gifTÓT IN 2013 ALLEMAALLLL!!!

huil maar even.jpg

 

09:25 Gepost door mizzD | Commentaren (13)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende