28-02-13

Euhmm..oeps!

P1010005.JPGHet is weer zo'n dagje..geen flauw idee waar ik eens over zou moeten schrijven. Het is zo'n periode van het jaar dat het nogal rustig en misschien zelfs wel een beetje sáái is hè..eind februari. Iedereen hunkert naar de lente en dan algauw weer de zomer hehe..maar nee, we moeten eerst nog een poosje door kil weer en de temperaturen lijken dan nu wel te gaan stijgen, maar de regenkans wordt evenredig groter..dus dat schiet ook niet erg op.

narcisjes.JPGDus waarover dan te schrijven? Ik weet het echt niet. En dan kun je als blogger wel een dagje overslaan, maar dat vind ik ook nooit zo leuk hehe. En dús haal ik dat aloude truukje weer eens voor de dag..dat van een of meerdere foto's uit de hoge hoed trekken..of..nou ja.. uit m'n fotomapjes dan hehe..en daar iets over vertellen. Ik heb vier categorieën waarover ik onze foto's in m'n archief verdeeld heb: 'diversen'..waar álles onder valt wat de familie aangaat en bezigheden die niet onder een andere categorie vallen hehe ( niet verwonderlijk dat dat een ENORME map is haha); 'vakanties'..dat spreekt voor zich ( en daar vallen dus ook weekendjes en lange weekends onder); 'blogontmoetingen'..dat spreekt ook voor zich, uitstapjes die ik maakte met blogvriendinnen; en last but not least 'wandeltochten'..en dat zijn alleen georganiseerde tochten, niet de dagelijkse uitjes met Axel bijv.

druifjes1.JPGEn omdat het vandaag de laatste dag van februari is, nam ik van elke categorie de tweede map en dan de laatste foto..had het ook andersom kunnen doen, maar die laatste mappen, daar plaatste ik nog maar héél kortgeleden al van hè..dat zou minder leuk zijn. Nu zijn het toevallig 2 foto's van 2004 geworden en twee van 2008..dat eerste is logisch want de mappen van de vakanties en de wandeltochten heb ik netjes in jaarmappen zitten en ik kreeg m'n eerste digitale camera in 2003..die andere twee categorieën zijn nog niet geordend..daar moet ik echt eens werk van gaan maken want die zijn echt een zooitje haha. Oók omdat ik ondertussen al aan m'n derde digitale fototoestel bezig ben en om de één of andere reden moet elk toestel op z'n eigen manier foto's opslaan naar je pc..de ene met de datum vóór het nummer, de andere eráchter..en dan slaat het dus niet op volgorde op. Hmm..dit zal wel weer erg digibetisch klinken..maar dat bén ik dus ook hè hahahahahaa!bos tulpen.JPG

Enfin..de foto's dan (tjonge..voor iemand die niet weet wat te schrijven ben ik alweer érg lang van stof hè hahahahaa!)..

**DIVERSEN**  De tweede map van deze categorie was van 1e Kerstdag 2008, om precies te zijn van de wandeling in  Ouddorp die vriendlief en ik toen maakten. Niet zo'n verrassing, die wandeling op eerste kerstdag, want dat doen we dus al zolang we een hond hebben..lekker erop uit met z'n drieën en het Ouddorpse strand is dan favoriet. Jammer alleen dat het duingebied niet echt meer te bewandelen is..dat wordt zo onderhand een echt moeras. In 2008 was het akkergebied wat eerst aan de duinen grensde al 'teruggegeven aan de natuur', zoals op de laatste foto die ik er toen maakte goed te zien is, maar toen was het water nog redelijk in bedwang en kon je langs de duinenrand er nog goed wandelen..

ouddorp kerst 2008.JPG

**VAKANTIES**  De tweede map was van 2004 en daarvan was de tweede map er eentje over een weekendje weg naar Sy in de Ardennen..in september, dus duidelijk een weekendje om onze verkeringsdag te vieren hehe, ook dát is zo'n beetje traditie! En wat doen we dan daar? veel wandelen en lekker eten..en de laatste foto is er eentje van na een mooie lange wandeling onder een blakend zonnetje en Axel had klaarblijkelijk grote dorst gekregen en dronk half de Ourthe leeg haha..

weekendje sy sept. 2004.JPG

**BLOGONTMOETINGEN**  De tweede map was van een uitstapje naar Gent in januari 2008..met de toenmalige mutsketiers waarvan er slechts eentje een echt goede vriendin bleek te zijn. Maar ik koester de herinneringen aan deze uitstapjes hoor..ze waren echt enorm leuk en ik heb door het bloggen ook nu al veel meer van Vlaanderen gezien dan in ál die jaren daarvoor! Het werd al redelijk vroeg schemerig en zo kon ik het bekende beeld van de Gentse binnenstad met de Gras- en de Korenlei mooi in het vallende avondlicht vastleggen..

dagje gent jan 2008.JPG

**WANDELTOCHTEN**  Een wandeltocht in april 2004..en dan nog eentje die niet meer bestaat, namelijk de Dwars-door-Dordttocht, een paar jaar geleden opgeheven, alleen de hardloopwedstrijd met dezelfde naam is er volgens mij nog. Zo ging dat vaker met wandeltochten die rondom bekende hardloopevenementen georganiseerd werden, toen het wandelen populair werd door de media-aandacht voor de Nijmeegse Vierdaagse. Ook de ZevenHeuvelenLoop had vier jaar een ZevenHeuvelenOmloop, een wandeltocht van 25km..maar ook die ging uit als een nachtkaarsje..jammer..ik wandelde ze alle vier! Dwars door Dordt deed ik ook vaker, de tocht van deze foto was de eerste die ik deed..met een aardig groepje familie liepen we toen de 10km..ja ja, in 2004 kon m'n vader dat ook nog! dwarsdoordordttocht 2004 023.JPG

Hij was er dus ook bij..en zussie ardnas met haar oudste dochter, zussie heaven, grote zus met haar zoon ( da's weer die neef die de Alpe d'HuZes gaat doen hè) en ik zei de gek! Die tocht ging echt dwars door Dordrecht, door het oude centrum, maar ook door de groene buitenwijken, zoals de laatste foto uit het mapje laat zien. We liepen het jaar erna de 20km, maar dat was meer de Dwars-Over-Het-Éiland-Van Dordttocht! haha! Onderaan staat nog een foto van de tocht..leek me een mooie afsluiter van deze bij elkaar geraapte post haha!

GROETJESSS!!!

dwarsdoordordttocht 2004 002.JPG

 

12:46 Gepost door mizzD | Commentaren (13)

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende