27-10-15

Moeilijke herfst! ;-)

animaatjes-smilies-83618.gif't Is altijd moeilijk in te schatten voor mij als puzzelmaakster, of de puzzel uiteindelijk als moeilijk of makkelijk ervaren wordt. Soms blijkt bij thuiskomst dat iedereen het met twee vingers in de neus had kunnen volgen en dan krijg ik héél veel oplossingen binnen. Een enkele keer zelfs met het verzoek of het de volgende keer wat moeilijker kan haha. Maar soms ook niet.. dan zijn de mailtjes als ik terugkom van vakantie niét binnengestroomd..! En dit was blijkbaar zelfs een héle moeilijke, aangezien ik zelfs van de twee normaal fanatiékste puzzelaars, animaatjes-smilies-90223.gifm'n zussies, niets heb ontvangen. Maar het was tóch te doen hoor.. want twee inzendingen met de juiste oplossing kreeg ik dan toch nog binnen.a 2.jpg

Tja.. je moet de uitleg van de puzzel natuurlijk wél goed lezen..! animaatjes-smilies-17635.gifDe herfstfoto's hadden er dus niks mee te maken, die stonden er als bladvulling bij.. het wás tenslotte herfstvakantie hè! Dus hoe al die paddenstoelen heten.. dat hoefde je helemaal niet te weten natuurlijk, hè lena! Tong uitsteken

a 4.jpg

Het ging om de kleine fotootjes in het midden.. en de twee letters die je van hetgeen dáár opstond in de oplosbalk moest plaatsen. Op die fotootjes stond niet heel veel herfstigs.. het waren oude wandelfoto's. Van diverse tochten die ik tussen 2003 en 2006 deed.. dus veel foto's ervan hadden hier nog nooit op het blog gestaan. Dat maakte het ook wel weer wat moeilijker.. net als de zin die uiteindelijk met al die letters gevormd moest worden. Had eens geen voor de hand liggend zinnetje gedaan als 'ik ben zo weer terug' of zo, da's wat makkelijk te raden ook als je al maar een paar lettertjes hebt. Maar heb ooit wél al eens gepost over de kleuren van de herfst en wat voor fantasie ik daarbij heb, dus misschien heeft de oplos-zin ooit wel letterlijk op m'n blog gestaan al.a 3.jpg

Enfin.. eerst de foto's maar eens laten zien.. de héle foto's, waar de raadfoto's dus stukjes van waren. De letters die gebruikt dienden te worden staan erop aangegeven..foto 1 wereldbol.jpgfoto 2 molen.JPGfoto 3 brug.JPGfoto 4 paddenstoel.JPGfoto 5 vlag.JPGfoto 6 tulpen.JPGfoto 7 kaarsjes.JPGfoto 8 watertoren.JPGfoto 9 zwaan.JPGfoto 10 sinterklaas.JPGfoto 11 jas.JPGfoto 12 huis.JPGfoto 13 roos.JPG

Nou, de zin werd dan dus : MOEDER NATUUR IN HAAR GALAJURK.

Zoals gezegd.. slechts twee inzendingen, maar die waren dan ook beiden goed. Zowel NOORTJE als LIES ( de twee fanatiekste puzzelaars ná m'n zussies overigens haha) hadden de zin gevonden. Het zou dan op de schiftingsvraag aankomen.. hoe laat vriendlief en ik op vakantie vertrokken die 13e oktober. Ik maakte speciaal, 'smorgens vroeg bij het vertrek, in de auto een fotootje van het klokje in de autoradio..a 1.jpg

Ja ja.. als ik zeg 'vroeg vertrekken' dan bedoel ik ook vróég hè! hahaha! De beiden dames zaten niet écht in de buurt, maar omdat het toch maar twee goede oplossingen waren, animaatjes-smilies-21382.giflaat ik de schiftingsvraag gewoon vervallen en zijn zij beiden winnaar van deze moeilijke herfstpuzzel geworden. animaatjes-smilies-00408.gifJullie kunnen dus eerdaags een aardig geitje in de bus verwachten hoor.. super verdiend, want heel knap gedaan en van harte gefeliciteerd! Natuurlijk ook iedereen die meepuzzelde zónder in te sturen heel hartelijk bedankt voor het meedoen hè!

animaatjes-smilies-34188.gif***UPDATE!

Ik begrijp uit de reacties van m'n zussies, dat de mailknop op m'n blog niet werkt. Zij stuurden wél een oplossing in, maar ik heb die nevernooit ontvangen dus! Weet niet of meer mensen hun oplossing zo opstuurden.. het spijt me heel erg dat Skynet m'n puzzelaars op die manier in de kou laat staan.. SORRY DUS! animaatjes-smilies-27677.gifmaar ik kan er nu niks meer aan veranderen.. de oplossing staat er immers al.

Morgen begin ik met m'n vakantieverslag! De herfstige foto's die nu als illustratie bij dit postje staan nam ik ook tijdens die vakantie hè.

GROETJESSS!!!

a 5.jpg

10:34 Gepost door mizzD | Commentaren (27)

Commentaren

he maar dat kan niet!!! Ik heb hem wel ingestuurd via de contact-me knop.
ik denk dat er dan iets mis is gegaan hoor zus!! :(((

Gepost door: heaven | 27-10-15

Ik had dus wel een antwoord gestuurd maar die is blijkbaar niet aangekomen. Had de zin goed maar mijn tijd van 11.13 was wel erg laat en dus niet echt in de buurt :-) Had de oplossing doorgestuurd via je contacteer mij knopje hier op je blog maar die heeft dus nu niet gewerkt. Maar mijn felicitaties aan de winnaars :-)

Gepost door: ardnas | 27-10-15

zo'n puzzel is aan mij niet besteed Mizzd..

wel leuk dat je terug bent

ik kijk al uit naar je vakantiefoto's

groeten

Gepost door: willy | 27-10-15

@ heaven en ardnas..
Oooh.. wat vreemd! heeft die knop inderdaad niet gewerkt! Daar zal ik naar moeten kijken dan.
Vond het al zo gek dat jullie niks ingestuurd hadden! :-)

@ willy..
Nee, dat weet ik en dat geeft natuurlijk niks willy.. hoop dat je tijdens m'n vakantie dan toch van de herfstfoto's hier genoten hebt.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 27-10-15

@ heaven en ardnas bis..
Even getest en inderdaad.. het komt niet aan. Ik zal Skynet contacteren.
Maar waarom gebruiken juist júllie twee dat knopje hier.. jullie hebben drié verschillende emailadressen van mij..! :-P
Ik vraag me nu wél af wie er nog meer dat knopje gebruikt hebben..! Heb ondertussen Skynet gemaild, of ze het kunnen fiksen.. kan er zelf niks aan veranderen helaas.

Gepost door: mizzD herself | 27-10-15

Hoi Mizzke!
Ik dacht steeds dat het letters moesten zijn van de 2 bovenste foto's en dat de onderste foto er dan bijstond als decoratie. Ik heb het nochtans verschillende keer terug gaan lezen maar geraakte er niet echt uit. Ik had zand in mijn ogen zeker? ;-))))

De hondjes zien er al echte hondjes uit hé! Wat schattig! Maar ze hebben nog geen kleur,... dus ook nog niet gekozen waarschijnlijk?...
Groetjes!

Gepost door: lena | 27-10-15

@ lena..
Aha.. tja, dan zal ik het tóch nog niet duidelijk genoeg geschreven hebben zeker.. jammer!

Nee.. nog steeds niet gekozen, maar ze krijgen nu wel al een beetje een eigen karaktertje en daar houden we wel rekening mee bij de uiteindelijke keuze denk ik. Wordt nog best lastig, maar knap en lief wordt de onze sowieso.. want dat zijn ze allemaal haha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 27-10-15

Daarom dat het bij mij zo een warboel was. Je mocht maar 1 foto gebruiken en niet de eerste voor een letter en de andere ook voor een letter. Ik had niet door dat er een decoratieve bij stond..

Gepost door: Patrick | 27-10-15

Ach ja ben lui he dus na het lezen denk ik gelijk te reageren via de knop hier :-) Was iig een hele leuke puzzel en heb me weer reuze geamuseerd :-) De hondjes zijn ook erg schattig ja :-) dat wordt zeker moeilijk kiezen uit zoveel lieverdjes :-)

Gepost door: ardnas | 27-10-15

Oei zat hier zo in spanning, mijn oplossing was ook juist en nu blijkt dat je hem niet hebt ontvangen. Had als vertrekuur 04h09 ingevuld. Jammer jammer

Gepost door: Mieke | 27-10-15

Hoi Mizzd ... ik heb alleen foto's gekeken en niet gepuzzeld hoor.
De herfstfoto's die je meebracht zien er alvast erg mooi uit.
Wat leuk dat jullie binnenkort terug een pup in huis hebben, tjonge tjonge dat gaat wat worden, zo een drukdoener in de woonkamer, die de ganse tijd baldadigheden uithalen haha, maar de mooiste tijd hoor. Geniet ervan want ze groeien zo snel.
Flora is ondertussen al 2j van maart jl.
Na veel heen en weer gemail met skynet staat mijn blog dan terug op de rails, het account was vervallen door mijn lange afwezigheid hier (waarom staat ook op mijn blogje). Ik heb dus een nieuwe blog aangemaakt plus natuurlijk een nieuw account en dan hebben de vriendelijke mensen van skynet al mijn blogs naar het nieuwe account gebracht, dan ging het opeens zeer snel, het was dezelfde dag al gebeurd. Wat een opluchting, want na 8j bloggen, wil je toch op de oorspronkelijke blog verdergaan.
Bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 27-10-15

@ Patrick..
Aha.. dezelfde fout gemaakt als lena dus.. toch vreemd, want heb het nog eens nagelezen en ik heb toch écht geschreven dat het om die kleine fotootjes tussenin ging en dat je daar twee aangewezen letters uit moest halen! Goed lezen is ook een vak hè! :-PPP

@ ardnas..
Kom er zo wel rottig achter dat die knop niet meer werkt! Waardeloos hoor.. ik lees nu dat Mieke ook nog inzond via die knop.. ik baal echt, maar kan er dus weinig meer aan doen.. de oplossing en de tijd stond hier nu al vermeld.
Ik ga me beraden op een alternatieve vorm van oplossingen in sturen.. wellicht gewoon zoals Lies het deed.. via de reacties.. die staan toch onder moderatie als ik er niet ben.

@ Mieke..
Ik vind dat echt wel spijtig hoor, dat die knop niet blijkt te werken.. heb Skynet al gecontacteerd, maar dat is mosterd na de maaltijd natuurlijk. Je zat er met de tijd dan ook nog eens redelijk dichtbij en ik geloof absoluut dat je eerlijk bent, maar het zou niet eerlijk zijn t.o.v. anderen het ná de publicatie van die vertrektijd nog goed te keuren hè, ook al kon je er helemaal niks aan doen dat ik het niet binnen kreeg.

@ Chrisje..
Jaja.. mijn blog zal misschien wel op een laag pitje komen te staan met dat jong geweld hier in huis straks! :-) Maar ik kijk er al heel erg naar uit hoor!
Fijn dat het in orde kwam met je blog!! ik zet je weer in m'n leeslijstje.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 27-10-15

Yes ! Tof, MizzD ! Altijd leuk, maar 'k lees net de andere reacties... Moet ik me een beetje schuldig voelen ?!
In elk geval ook mijn feLIESitaties aan Noortje !
Op voorhand bedankt, MizzD !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 27-10-15

@ Lies..
Nee hoor, helemaal niet schuldig voelen.. niemand kan hier wat aan doen hè.. behalve Skynet.
Het is nu zoals het is.. volgende keer weer nieuwe kansen voor iedereen.. en een andere manier van oplossingen insturen! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 27-10-15

Ik lees net dat ik met Lies de winnaar van de herfstpuzzel ben. Maar ook ik voel me, net als Lies, ook wel een beetje schuldig nu ik in de reacties lees dat van sommigen de oplossing niet binnengekomen is.

Ik vind het voor jou ook heel vervelend, je steekt er veel tijd in om een puzzel voor ons te maken en dan werkt de knop niet goed om het antwoord in te sturen. Ik hoop niet dat hierdoor je de lust ontnomen wordt om puzzels voor ons te maken. Ik geniet er als puzzelaarster altijd erg van.

Voor Lies natuurlijk ook de felicitaties.

Gepost door: Noortje | 27-10-15

Jullie hoeven je helemaal niet schuldig te voelen idd. Kan gebeuren met al die technologie en trouwens in de echte post raakt ook regelmatig iets zoek. Als je dan je oplossing stuurt en hij raakt kwijt dan doe je ook niet mee. Maar daar kom je dan niet achter :-) Nee hoor ik vond het al heel erg leuk om me te vermaken met de puzzel en die moet je gewoon blijven maken :-)

Gepost door: ardnas | 27-10-15

Het is makkelijk zeggen achteraf ,maar ik dacht precies hetzelfde als Lena. En zo was ik dus echt in de war. Ik dacht van mezelf dat ik een echte stomkop was dat ik zo'n puzzel niet begreep.

Gepost door: magda | 27-10-15

@ Noortje en ardnas..
't Is nu eenmaal zo en ik kan er niks meer aan veranderen.. een rottig moment om er achter te komen dat de boel weer eens niet goed werkt, maar ja. Het plezier van het meedoen moet echter toch altijd het hoofddoel zijn.. winnen en die aardige geitjes zijn maar bijzaak hè. Ik blijf dus zeker wel puzzels maken hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 27-10-15

Ik ben blij om te lezen dat puzzels blijven komen.

Gepost door: Noortje | 27-10-15

ik deed niet mee, zoals ik aankondigde.
heb het een beetje te druk momenteel.

Gepost door: pieterbie | 28-10-15

mijn oplossing was: moeder natuur in haar galajurk en vertrektijd 7.11 uur...ik heb je post niet gelezen, maar dat ga ik nu doen om te kijken hoe veel ik er naast zat... :/

Gepost door: heaven | 28-10-15

Mooie zin maakte je met de puzzelletters. Heb niet meegedaan en ook niet gelezen...shame on me...maar 'you know why...'
Dikke knuffel. X

Gepost door: lucretia | 28-10-15

@ Noortje..
Tuurlijk blijven die.. wat moet ik anders doen tijdens m'n vakanties? ;-)

@ heaven..
Genoeg om niet te hebben kunnen winnen. :-P

@ lucretia..
Yes, I know ;-).. maar had ik maar geweten dat dat verdraaide mailknopje hier niet meer werkt..! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 28-10-15

...inderdaad heel vervelend maar jij kan er helemaal niks aan doen. Behalve Sky op hun kop geven... :-)
Jammer voor de lieverds die allemaal zo ijverig meekwisten maar zij begrijpen het wel denk ik...
Liefs
X

Gepost door: lucretia | 28-10-15

@ lucretia..
Dat deed ik dus al.. en net onder het posten ging er steeds van alles mis, dus ik hoop dat dat betekent dat ze er dan ook meteen wat aan proberen te doen.
Inderdaad jammer.. ik denk dat ik wat troostprijsjes moet in gaan slaan. ;-)
xxx

Gepost door: mizzD herself | 28-10-15

t systeem van de puzzel had ik wel begrepen
maar blijkbaar had ik al heel wat benamingen verkeerd want m'n zin werd beetje russisch :-)
gefeliciteerd aan Noortje en Lies

k loop beetje achter, één dagje weg en daarvan bekomen en dan is m'n huishouden en het bloggen al in de war haha, wat zou dat niet zijn moest ik twee weken weg zijn :-)

Gepost door: fotorantje | 29-10-15

@ fotorantje..
Oefjes.. ben al blij te lezen dat jij niet óók instuurde middels die vermaledijde knop! :-)
(die het overigens nu weer doet..)

M'n huishouden stelt niet zo veel voor hè haha.. m'n blog vind ik belangrijker! :-P
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 29-10-15

De commentaren zijn gesloten.