08-11-15

Een aangenaam tussendoortje..

aluc 00a.jpgHet slot van Laarne hadden we dus nu bekeken.. hoewel we een klein eindje voorbij waar de auto geparkeerd stond, nóg een bruggetje over de slotgracht zagen. Dat leidde naar achter het stuk links van het middenterrein dat als 'privé' aangegeven had gestaan.. en feitelijk zag je over het bruggetje ook alleen maar een dicht hek met erachter een vrij lege tuin. Maar de zichten vanaf het bruggetje waren best wel heel erg mooi..aluc 00b.jpgaluc 01a.jpgaluc 01b.jpg

Nu gingen we dan toch op weg naar het tweede deel van het programma hehe.. we stapten in de auto en voor we het wisten reden we in een stadje deze kleine (namaak-)molen voorbij.. aluc 02a.jpg

ala.jpgEr was een parkeerplaatsje achter, dus metéén stond LUCRETIA op de rem.. een molen!! dáár moest de Hollandse Nieuwe toch bij op de foto hè! We waren nog steeds in een jolige bui, dus ik poseerde heel snel zoals lucretia vaak placht te doen.. heel theatraal haha.. ik dacht dat ze haar camera nog niet gereed had.. maar dat had ze duidelijk welll !!! shit! hahahaha nou ja.. dan plááts ik die foto ook maar hè, zó kinderachtig ben ik nou ook weer niet.. (maar niet te groot natuurlijk, die foto hahahahahaa!).

We reden door het prachtige herfstige landschap verder.. ik keek zoals altijd overal m'n ogen uit..aluc 03a.jpg

En toen kwamen we door een bekend plaatsje.. Deurle.. hiér waren we in de zomer van 2014 ook eens wezen kijken..aluc 03b.jpgaluc 03d.jpgaluc 03c.jpgaluc 00c.jpg

Dit keer stopten we er voor koffie.. (dit beeld op de binnenplaats/terras van het restaurant deed me aan mijn eigen 'gezinnetje' denken hehe)..aluc 04a.jpg

.. maar vooral ook omdat lu'ke ontdekt had, dat dit 'Auberge du Pècheur' zo prachtig aan de rivier de Leie lag.. ze vroeg aan de meneer die er rondliep of het mogelijk was, dat ze mij dat even liet zien. De man was bijzonder vriendelijk en gaf meteen zijn toestemming. En ja.. het was er echt héél mooi en rustig, daar aan de achterkant van het restaurant..aluc 04b.jpgaluc 04c.jpgaluc 05a.jpgaluc 05b.jpgaluc 05c.jpg

M'n gastvrouw kon er zelf ook geen genoeg van krijgen hehe, maar we begaven ons toch op een gegeven moment naar het zonovergoten terras voor een heerlijk kopje koffie.. mét chocolade..aluc 06a.jpgaluc 06b.jpgaluc 06c.jpg

En toen het op was, kwam de meneer zelfs nog na met twee mini-chocolademuffins haha.. we weten niet of ie die vergeten was in eerste instantie, of dat we die nog extra kregen omdat ie ons zo leuk vond hahahahahaa maar ze smaakten sowieso heel lekker!
En toen gingen we weer eens verder.. (kiekte de tafel met pompoenen nog die het terras opsierde)..aluc 07.jpg

.. dit was maar een aangenaam tussendoortje geweest, met ook weer een beetje rust voor m'n enkel hè. Maar er stond nóg wat op ons programma dus.. en als mensen het er kennen, zullen ze het aan de afsluitfoto hieronder vast wel kunnen herkennen al.. al is dát nog maar helemaal het beginnetje!

FIJNE ZONDAGGG!!!

aluc 08.jpg

08:21 Gepost door mizzD | Commentaren (19)

Commentaren

jammer dat je bij den auberge niet meer langs de leie een ijsje mag eten of gewoon iets drinken, vorige jaar werd ik er met een Leuvense vriendin parmantig weggestuurd, een gemiste kans toch, of ze nu een ijsje brengen in de voortuin of in de achtertuin dat is toch hetzelfde werk hé
Jaaaaren geleden kon het wel

k zou het niet weten waar je nu nog op bezoek ging :-D

gezellige zondag

Gepost door: fotorantje | 08-11-15

@ fotorantje..
Ja.. een gemiste kans wel.. volgens mij (zo te zien) is het er nu alleen voor feesten en partijen ( gezien ook die hoge partytafels op het gras hè).. jammer, want op het terras kijk je dus nergens op uit en dat daar aan die rivierkant is zo geweldig mooi. Wij mochten ook alleen maar even kijken hoor, maar de man deed niet uit de hoogte of zo.. dat dan weer niet.

Nee, dat zal een enórm raadsel voor jou zijn hè..! :-D
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-11-15

En het is echt zo een hollandse molen. Natuurlijk dat jullie stopten:-)

Gepost door: Patrick | 08-11-15

MizzD ik lijk maar niet bijgelezen te raken, meis je bent meer op stap geweest in één maand tijd dan ik in een heel jaar.
Maar doen als je kan.
Die laatste foto dat weet ik zeker, maar zijn er hier geen andere lezertjes van die streek???Ik denk van wel.....
Heeft op de blog van Piet ook gestaan, het is een van de zeven overgebleven toegangspoorten de ...... poort genaamd en dus bent U in D..... geweest.
Is wel veel om dit allemaal op één dag te doen. Maar ik ga het nog een terug rustig allemaal herlezen, zeker over je hondje.
groetjesss

Gepost door: greta | 08-11-15

@ Patrick..
Precies! :-)))

@ greta..
Doe maar rustig aan hoor.. het is inderdaad veel geweest.. en dat allemaal met een stevig gekneusde enkel..! misschien ben ik toch een grotere bikkel dan ik dacht! ;-)
Ik was er zelf ook al eens hoor.. heb ik toen ook uitgebreid over gepost. Maar nu was de tuin open en konden we dichterbij. Wat er met een D begint weet ik niet eerlijk gezegd.. in mijn boekje begint het met een O! :-)

Fijne zondag noggg!

Gepost door: mizzD herself | 08-11-15

Ja het is de enige overblijvende poort die gaat naar het kasteel van O. Maar hier spreken ze altijd van het kasteel van O in Deinze vandaar MizzD, maar ik ga eens gaan kijken op Google, hoop dat ik er daar iets over kan vinden, ik gebruik dat bijna nooit, moet het echt leren meer te doen.

Gepost door: greta | 08-11-15

@ greta..
Ooh, zo! Wij kwamen vanuit Bachte Maria Leerne of zoiets.. wist niet eens dat Deinze zo dichtbij was.. ik zou gewoon ook eens op

Gepost door: mizzD herself | 08-11-15

De Auberge een gerennomeerd restaurant, ben daar ooit ook eens een keertje op uitnodiging geweest want de prijzen zijn daar niet minnetjes. Maar genieten moet je doen.

Gepost door: Mieke | 08-11-15

@ Mieke..
Alleen een kopje koffie is overál nog wel te doen hè.. maar eerlijk gezegd werd ik daarop getrakteerd dus weet niet eens of dat er erg duur was. :-)

Gepost door: mizzD herself | 08-11-15

Hoi Mizzke!
Wow, dat ziet er inderdaad ook een héél aangenaam tussendoortje uit! Een heel mooi rustmomentje voor je enkel! Was wel nodig denk ik! ;-P
Groetjes!

Gepost door: lena | 08-11-15

Wat heerlijk toch dat je zulke lieve vriendinnen hebt die zulke fantastische uitjes voor je weten te organiseren.

Ik had die foto met jou erop bij die molen wel groter willen zien hoor! Zo'n beeldje van een kat op de nok van je huis vind ik, als kattenliefhebster natuurlijk, geweldig.
Ik kijk alweer uit naar de rest van je verslag.

Gepost door: Noortje | 08-11-15

@ lena..
Wat dat betreft hadden we in Brugge wel pech met al die gesloten zaakjes hè.. die zagen er ook zo leuk uit, maar ja, gesloten dus!
Die enkel hield zich sjakies.. hij zou eens anders hebben moeten durven..! :-)))

@ Noortje..
Ja, te gek hè, ik bof echt hoor.. ik hoef alleen maar in de auto of de trein te stappen ( áls ie rijdt dan hehe) en daarna begint gewoon het grote genieten. Ze hielden heel erg rekening met die enkel van mij.. het programma was er wel min of meer op aangepast. Een paar heerlijke daagjes waren het. Maar hey.. met jou zijn het óók altijd fantastisch gezellige dagen hè..! :-)))

Hahaa nee, die molenfoto is groot genoeg zo! :-P

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-11-15

Deurle -> prachtig, MizzD. Heb ik heel goeie herinneringen aan... En 'Auberge du Pêcheur', altijd een voltreffer !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 08-11-15

Hallo Mizzd,
Ben bijgelezen (oef, jullie hebben niet stilgezeten zeg) en bijgekeken (wat een prachtige herfstige foto's).
En inderdaad ik kan het beamen, die boemeltrein van Antwerpen naar Roosendaal, het is me wat ... (ik moet Essen eruit), heb al voorgehad dat er in Roosendaal geen treinbestuurder was en de trein bleef er gewoon staan ... zonder de passagiers in te lichten. Na een klein uur konden we dan toch vertrekken, met resultaat dat in Antwerpen de aansluiting voor Brussel niet meer had en dat om 21.30 u .... bbrrrr.
Ik wens je een fijne week toe, groetjes

Gepost door: Chrisje | 08-11-15

je was in de rijkste gemeente van het land Mizzd

en daar kunnen Beervelde en Laarne niet aan tippen..

en mogelijk ga je het morgen nog wat "chiquer" doen..

prettige avond

Gepost door: willy | 08-11-15

Inderdaad jammer dat je niet meer achteraan de Auberge du Pêcheur kunt zitten en genieten van een drankje of zo... Was vroeger wel anders. Mijn schoonouders kwamen er regelmatig genieten van het geweldig zicht onder het genot van een glaasje... Maar er zijn nog andere plekjes waar je dat dus wel kunt.
Enne.... zet die schitterend 'theatrale' foto van jou maar eventjes groter hoor!! Heb er zo m'n werk van gemaakt... tsss... hahahaha...ik ga niet op m'n rem staan voor zo'n klein ietsiepietsie fotootje hoor. Flauwerd ;-)

Doeiiiiiiiii
x

Gepost door: lucretia | 08-11-15

Wat heb jij een paar mooie dagen beleefd en dan nog met een pijnlijk been . Je zat wel in een mooie bekende buurt! Er zijn daar ook bekende musea. Toch zou ik niet weten waar je naar toe bent geweest. Dus benieuwd ...

Gepost door: magda | 08-11-15

@ Lies..
't Schijnt er dus niet goedkoop te zijn, maar het is er echt wel een schitterende ambiance hè!

@ Chrisje..
Heb eens van Roosendaal naar Essen in een bus over moeten stappen omdat er tussen die twee steden problemen waren met het spoor. Zat ik daar ook in Essen te wachten zonder dat je ook maar iéts meegedeeld kreeg.. echt waardeloos dat. En inderdaad als het dan nog 's avonds laat is.. niét leuk!

@ willy..
Morgen nog een kasteel hè.. weet niet wat er sjieker was die dag hoor.. ik vond het gewoon allemaal mooi! :-)

@ lucretia..
Hahahaa nou vooruit.. een ietsiepietsie groter dan.. maar je begrijpt zeker wel dat ik nóóóit meer zo gek doe als ik denk dat jij er dan een foto van kan maken hè! :-PPP
xxx

@ magda..
Echt niet? het is anders een héél bekende poort hoor.. hij stond nog maar een paar dagen terug op de blog van fotorantje! Niet zo'n goed geheugen? ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-11-15

blijf het contrast en de kleuren mooi vinden in deze foto's!
Auberge du Pecheur is toch heel bekend, dacht ik.

OT: nee, ga die URL niet verwijderen, hoor, ben zelf net preuts en van mijn blogpubliek verwacht ik hetzelfde.

OT: geen ontbrekende foto's vandaag. Op de blog van Magda viel het mij op dat zij hetzelfde probleem heeft.

Gepost door: pieterbie | 10-11-15

De commentaren zijn gesloten.