19-11-15

Dag sinterklaasje..

sintnicolaastocht dordrecht 201110 100.JPGZou ik door alle opwinding over onze toekomstige nieuwe huisgenoot bijna vergeten dat de Sint ook alweer in het land is. De 14e november kwam ie hier aan.. in Meppel. Dat was de verjaardag van m'n vader die de Goedheiligman al aardig naar de kroon begint te steken wat leeftijd betreft haha! Dit oude fotootje (uit 2010, m'n pa was toen dus 80) waarop ze samen staan, nam ik na een Sint Nicolaaswandeltocht in Dordrecht. In dié tijd was die tocht nog een mooitje en deed ik er graag, samen met vele diverse familieleden, aan mee. piet.jpgOok al ging het veelal door buiten(woon)wijken.. ik kom daar aan die kant van de stad (Wielwijk) niet veel en je kwam altijd door heel veel groen. Bovendien was er bij start en finish het vermaak door een bepaalde Zwarte Piet waar we altijd heel veel lol om hadden. Toen de start van deze tocht verhuisde naar een heel andere buitenwijk (Stadspolders) en de tocht niet zo heel erg mooi meer was (naar mijn mening dan hè.. ik hou niet van bedrijventerreinen om over te wandelen), 2012tonwandelendordtsinttocht (59).JPGben ik zo langzamerhand helemaal gestopt met deelname aan die tocht. 't Was sowieso niet zo leuk meer toen de kinderen (van zussies ardnas en heaven) steeds groter werden en iedereen aan de finish die Sinterklaas een handje ging geven, behálve die kinderen.. omdat ze het stom begonnen te vinden! tja.. tieners hè!

den haag 1.jpgNee, dan was de SintNicolaastocht vorig jaar in Den Haag, die ik met zussie ardnas liep, 4046151871.jpgwel heel wat mooier aan natuurschoon, met nog een stukje langs de zee en later prachtige herfstkleuren in de diverse oude parken waar de route ons doorheen leidde.. echt genoten toen hoor.. en geen sint gezien hehe.. of het moest die reiger zijn met die lange witte 'baard'..den haag 3.jpgden haag 2.jpg

gouda 00.jpgDat was een flink aantal jaartjes geleden, in 2004, toen zussie heaven en ik vanuit Gouda ook es een SintNicolaastocht deden, wel anders (alleen zag ik daar toevallig ook al een sint-reiger haha).. dáár zat aan de finish ook een Goedheiligman de speculaaspopjes uit te delen. Maar heaven heeft daar de eerste 5 minuten weinig van meegekregen, want het was die dag behoorlijk fris buiten.. we kregen diverse regen- en hagelbuien ook over ons heen. Maar die startlokatie, daar was het goed warm gestookt.. en huppeteee.. heavens brilleglaasjes waren in één keer matglas! hahahaaa! Het duurde even eerdat ze kon zien wíé ze nu precies een handje gaf.. en ik die Sint maar opstoken.. dat ze misschien wel een beetje stout geweest was dat jaar hahahaa! Was een grappig einde aan een prachtige tocht. Die helemaal rond de Reeuwijkse Plassen ging! Eerst tussen allerlei mooie huizen door..gouda 02.jpggouda 03.jpggouda 04.jpg

.. en daarna over een hefbruggetje dus langs de plassen..gouda 05.jpggouda 06.jpg

Dit (die hier allemaal bij staan) zijn trouwens ongeveer álle foto's die ik toen maakte.. véél foto's maakte ik toen nog niet echt.. da's nú wel anders hè haha! En we waren toen ook nog heel veel van het poseren bij al het moois hehe..gouda 07.jpg

.. maar maakte ook nog wel wat andere plaatjes..gouda 09.jpg

.. van alléén de plassen ook.. zó mooi met die dreigende wolkenluchten de hele dag erboven..gouda 08.jpggouda 10a.jpg

Yep.. véél mooier dan die tocht in Dordt tegenwoordig, die komend weekend is. Die mooie van Den Haag is vólgend weekend.. de 28e.. maar dan heb ik wel wat anders te doen hè. wink

GROETJESSS!!!

gouda 10.jpg

10:26 Gepost door mizzD | Commentaren (17)

Commentaren

Altijd mooi zo die foto, met die dreigende lucht en dat glinsterende water. Aankomst van de Sint in Meppel gezien op Ned.1. Echt je kon over de koppen lopen, ondanks die terreurdreiging van de voorbije dag in Parijs, en de aangekondigde betoging tegen zwarte Piet is alles heel rustig verlopen, al maar goed.
groetjess

Gepost door: greta | 19-11-15

@ greta..
Ja, zo net na die zwarte vrijdag in Parijs konden we geen 'toestanden' meer gebruiken hè.. en al zéker niet tijdens zo'n kinderfeest.. ben blij dat iedereen dat besefte.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-11-15

De sint blijft populair en dat is maar goed ook.
Mooie foto's met dat tegenlicht.

Gepost door: Patrick | 19-11-15

leuk gedaan met die reiger Mizzd

prettige dag

Gepost door: willy | 19-11-15

@ Patrick..
Ondanks alle commotie vind ik persoonlijk dat Piet er ook nog steeds bij hoort hoor :-)

@ willy..
Die in Den Haag sierde vorig jaar m'n blog al.. die andere heb ik vanmorgen even 'bewerkt' hehe. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-11-15

dus geen sinterklaastocht?
hier komt de sint zaterdag aan met de boot, zon zal hij volgens het weerbericht alvast niet mee hebben uit spanje

Gepost door: fotorantje | 19-11-15

Vandaag aan de late kant met mijn blogronde.
Leuk om na zo een lange wandeling door weer en wind bij de Sint op schoot te mogen zitten ha ha maar dit jaar even niet, ik vermoed wat belangrijks eraan komt de 28e, ik denk iets wollig, pluizig met een 'waterlek' ha ha
Bye bye
Hier nu stortregen en stormwind ... lekker bij de houtkachel.

Gepost door: Chrisje | 19-11-15

Hoi Mizzke!
Ik vind het toch een heel mooi feest hoor, en zo spannend voor de kleintjes hé! Als ze groter worden verandert dat allemaal natuurlijk...., dan vinden ze het kinderachtig.

Jullie opfriswerken zijn heel mooi gelukt! Mooi op tijd om die kleine te verwelkomen binnen 9 dagen.....
Groetjes!

Gepost door: lena | 19-11-15

De Sint is hier zaterdag ook in Antwerpen toegekomen, weliswaar onder politiebewaking met het oog op wat er aan de vooravond in Parijs gebeurd was, maar gelukkig zonder ongelukken. Als kinderen groter worden dan vallen ze in geen tijd hun vriend van weleer af. Vinden ze het beneden hun "waardigheid" (stel je voor wat hun vrienden denken) om de sint nog te verwelkomen. Zaterdag 28 is voor jullie alvast een veel toffer moment, dan wordt jullie gezin uitgebreid als ik me niet vergis.

Gepost door: Mieke | 19-11-15

@ fotorantje..
Nee.. dikke kans van niet.. niet alleen omdat ik die in Dordt niet leuk meer vind.. ik tob nog steeds een beetje met m'n enkel én we hebben nog het één en ander te doen eerdat Jaxon komt.. dus praktisch geen tijd.

@ Chrisje..
Haha.. ja mét waterlek.. maar hopelijk krijgen we dat lek snel boven..! ;-)

@ lena..
Als je kinderen hebt vind ik het het belangrijkste feest dat er is.. gezelligheid troef.

@ Mieke..
Haha.. ja, maar dan zijn ze meestal ook al van hun geloof gevallen hè.. dan is het echt iets voor 'die kleintjes' geworden.. tót het weer leuk wordt in verband met het surprise maken.. hier in NL dan. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-11-15

Voor mij dit jaar ook weer geen Sinttocht. Ik ga de Fjoertoer tocht in Egmond doen. Trouwens bij ons in de buurt zijn er geen Sinttochten.
Leuk die foto van de Sint met je vader.
Zelf vind ik het vieren van Sinterklaas trouwens ook nog steeds leuk hoewel we geen kinderen en kleinkinderen hebben.

Gepost door: Noortje | 19-11-15

@ Noortje..
Dan moet je man het ook leuk vinden, anders moet je het in je eentje vieren hè :-))).. ik heb een vriend die dus niet zo van de feestjes is hehe. Maar ik maak het wél gezellig hoor.. met wat sinterklaaslekkers bij de koffie.. ben gék op gevulde speculaas en banketletter.. dus een béétje gevierd wordt het tóch wel. :-)

Gepost door: mizzD herself | 19-11-15

Manlief vindt het ook leuk hoor! Wat dat betreft zijn we net kinderen. We hebben al kadootjes naast de haard liggen. Mijn zusje heeft me ook al kadootjes met gedichten meegegeven toen ik gisteren van haar terugkwam.

Gepost door: Noortje | 19-11-15

Een mooier Sint-geschenk, nu, kunnen jullie niet dromen, MizzD !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 19-11-15

@ Noortje..
Haha.. nou dat is wel heel apart.. dat hoor je toch niet veel volgens mij! :-) Het gedichten maken vond ik wel het allerleukste van de sintvieringen thuis toen we wat ouder werden en er surprises gemaakt dienden te worden. Die surprises ook wel hehe. Maar niet iedereen vond dat.. en toen is het afgeschaft. En alleen maar kadootjes vind ik dus niet echt veel aan.

@ Lies..
Ik móét wel héél braaf geweest zijn dit jaar hè! ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 19-11-15

sint reiger: fantastisch!

Gepost door: pieterbie | 20-11-15

;-)))))
Nog een weekje...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 20-11-15

De commentaren zijn gesloten.