23-11-15

Gespreid bedje.. ;-)

animaatjes-regen-826891.gifGisteren hier dus zowat m'n hele fotoverzameling ondergaande zonnen laten zien. Er zaten trouwens óók wat opkomende zonnen tussen.. op de foto zie je daar niet zoveel verschil tussen hè. Alleen ben ikzelf zelden zo vroeg m'n bed uit dat ik die zie hahaha! kier 1.jpgMaar de láátste foto was er dus bijvoorbeeld eentje.. gemaakt in de woonplaats van m'n zussie ardnas, toen ik haar en heaven daar ophaalde om te gaan wandelen, een keertje vroeg en in een winterse maand.. anders was die zon niet meer nog pas aan het opgaan geweest natuurlijk hehe. Wándelen.. dat wilde ik gisteren ook wel weer eens gaan doen, maar de weersvoorspelling was weer eens naadje geweest. kier 2.jpgAl maar goed dat vriendlief het laatste tuinwerk záterdag meteen al deed, toen ie de benodigde tuinplanken bij de bouwmarkt gehaald had en het toen even wat droog bleek te zijn. Hij timmerde de te ruime kieren onder de schuttingen dicht, in plaats van iets met kippengaas te proberen.. maakt niet veel uit, als de boel maar dicht is hè.. dat die kleine Houdini er niet uit kan ontsnappen eventueel.
Het regende zondag bijna de hele dag.. slechts rond het middaguur werd de lucht heel eventjes blauw met een waterig zonnetje.

sleepy.jpgVriendlief en ik waren inmiddels de laatste klusjes in huis aan het doen, waaronder dus het hondenbankje aanpassen. Dat bankje stond hier de hele tijd nog steeds.. maar wél met Axels naam er nog op natuurlijk. Tja.. ooit gemaakt al voor Lennox, omdat we toen, zo'n 25 jaar geleden inmiddels, toen we voor het eerst plannen maakten een hond in huis te halen, in een boekje lazen dat dit een ideale slaapplaats voor een hond is. Wat meer van de vloer af dan een gewoon hondenkussen en ook wat meer besloten met die hoge kanten eraan. En als je 'm dan ook nog op een goeie plek in de huiskamer neerzette, waar de hond een goed overzicht over alles wat er in de kamer gebeurde had, was er dus niks beters. (405).gifVriendlief ging aan de slag met een dikke plaat grenenhout ( we hadden en hebben alles in grenen dus dat kwam er mooi bij dan) en verraste mij door er die naam ook op te hebben gemaakt, eruit gezaagd, wat nogal een klusje is hoor! En Lennox vond die bank inderdaad helemaal geweldig.. meteen als pupje al lag ie er heerlijk languit op te maffen! Maar de rest van z'n leven ook.. het was echt zíjn plekje.. en als we hem even kwijt wilden ( als er lekkers op de lage salontafel kwam of zo hehe) was het simpelweg 'Lennox, op je kussen!'.. en dan ging ie.sleepy2.jpg
Axel was er dan weer helemáál niet weg van.. als pupje lag ie er alleen op als ik hem erop legde als ie sliep. Axel wilde véél dichterbij de mensen zijn.. die vond die bank maar ver weg. Later lag ie er alleen maar op als ie een kluif had.. hij mocht daar niet mee op het vloerkleed en al zéker niet op de (mensen-)bank, dus alleen dán ging ie wel even op dat 'kussen'. Maar voor de rest echt niet hoor! Dus we zijn héél benieuwd wat Jaxon ervan gaat vinden.. maar hij komt dus ook letterlijk in een gespreid bedje hè hehe..jaxons bank.jpg

Ah ja.. die blauwe deken is er niet meer op.. die werd de laatste jaren als hondendeken in de tent op vakantie gebruikt en hebben we Axel op z'n 'allerlaatste reis' meegegeven..

Toen het tussen de middag even opklaarde, was ik juist bezig met wat knutselwerk. Kan niet precies laten zien wát, want het worden aardige geitjes voor die en gene en ik weet niet of die hier meelezen hehe..knutselen.jpg

Ik wilde het in ieder geval snel zo veel mogelijk afmaken om nog even een wandelingetje te gaan doen hè. pup lennox aan de wandel1.jpgEn toen zag ik ineens uit het raam van de hobbykamer een mooie regenboog verschijnen! Ai.. maar een regenboog.. dat is toch meestal een voorbode van.. en jawel, nog geen 3 minuten later begon de regen alweer te vallen.

Géén wandelingetje dus gisteren.. maar vandaag ziet het er veelbelovender uit. En ik moet sowieso even naar de dierenwinkel voor een nieuw halsbandje.. pup axel aan de wandel1.jpghet leren halsbandje met de stoere spikes, die m'n vorige jongens omhadden tijdens hun eerste uitlaatbeurtjes als pup, is nergens meer te vinden.. denk dat pupje Ax die eens te pakken heeft gehad met z'n scherpe tandjes. Kan het me niet echt meer herinneren, maar die was er nogal gek op om dat soort dingen eens lekker stiekem kapot te bijten.. die heeft ons wat leren hondenriemen gekost ook hoor haha! Maar een nieuw halsbandje dus.. en genoeg kauwstaafjes om Jaxons aandacht van dat halsbandje af te leiden.. en van verder alles in huis dat kapot gebeten kan worden.. hahahahaa!

GROETJESSS!!!

regenboog.jpg

10:37 Gepost door mizzD | Commentaren (16)

Commentaren

Goeie morgen Mizzie, geniet er maar van vandaag, het is droog en mooi weer......Hebben jullie "Jaxon" al in huis!!!!! Hier was het een mottig weertje met sneeuw gisteren, maar we zaten toch binnen en het was mooi om te zien....Veel lieve warme groetjes voor jou en vriendlief alsook een knuffke voor "Jaxon" xxx

Gepost door: anny | 23-11-15

Ideaal zo'n hondenbedje en mooi bovendien, beter dan een mand, want die is helemaal geen lang leven beschoren.
groetjesssss

Gepost door: greta | 23-11-15

Inderdaad hij komt in een gespreid bedje. Leuk zo'n hondenbank. Alles is nu zeker zo ver dat hij kan komen? Duurt nu niet lang meer dat jullie jochie bij jullie woont.

Gisteren hadden wij hier zelfs natte sneeuw en zijn er al weer wat ongelukjes door de gladheid gebeurd.

Gepost door: Noortje | 23-11-15

@ anny..
Nee, nog een paar daagjes en dan gaan we hem pas halen.. maar we zijn er klaar voor hè! :-)
Ook liefs voor jou hè!

@ greta..
Die bank gaat nu dus al voor de derde hond mee, alleen het achterwandje wordt steeds vernieuwd. Stevig ding hoor, alleen heeft Axel eens z'n tandjes erin willen zetten, maar ach.. een grenen tafel blijft ook niet helemaal ongebutst.. daar wordt dat spul alleen maar mooier van vind ik hehe.

@ Noortje..
Yep, alles is in gereedheid gebracht.. kan nu bijna niet meer wachten, hoewel het ook nog wel wat spannend is hoor.. láng geleden dat we nog een puppy hadden hè.. héél benieuwd of ie zo meegaand zal zijn als Lennox was of zo ondeugend als Axel. Beetje tussenin zou wel het leukste zijn eigenlijk hehe.

Ik lees overal over sneeuw, maar behalve dat hier vanmorgen de autoramen stevig bevroren waren ( hoorde vriendlief fanatiek krabben! :-) ) is er nog niks winters te zien geweest.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-11-15

Hij zal zeker niks te kort komen, zelfs nu al niet en hij is er nog niet:-) toch altijd goed als je goed voorbereid bent op alles.

Gepost door: Patrick | 23-11-15

Hoi Mizzke!
Alles ziet er prima in orde uit voor de komst van Jaxon! Hij is echt "met zijn gatje in de boter gevallen" bij jullie hoor! Prima gewerkt!
Groetjes!

Gepost door: lena | 23-11-15

Jaxon wacht een "warm" onthaal Miizd

groeten

Gepost door: willy | 23-11-15

Komt nu wel heel dichtbij, MizzD ! Een warmer onthaal kan ik me niet voorstellen.
Welkom Jaxon, in huize D !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 23-11-15

@ Patrick..
Ja, vind ik dus ook.. beter méé verlegen dan óm verlegen. ;-)

@ lena..
't Gaat nu echt korten hè.. beetje spannend wel maar léúk spannend. :-)
En die mooie placemat ligt al onder z'n etensbakken in de keuken hoor! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-11-15

een knus nestje waar Jaxon nu ook zal vertoeven, of misschien niet :-)
t wordt echt wel spannend nu, nog enkele dagen

@ ja eentje ging in de fik

Gepost door: fotorantje | 23-11-15

Leuk en spannend ... de laatste voorbereidingen treffen voor de komst van de ukkie. Z,n bedje staat klaar, zal echt niet lang er zo mooi bijliggen, hondjes willen hun bedje liefst zelf inrichten hahaha en rommelen alles dooreen.
Jullie hadden pech met het weer, hier geen drup gevallen en vandaag de ganse dag zonnig, maar toch frisjes hoor met vijf graden. Op naar zondag ... Jaxon ophalen!!!!!
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 23-11-15

@ fotorantje..
Ja, da's de vraag hè.. ik hoop eigenlijk van wel, lijkt me voor het beestje ook prettig. Maar bij ons liggen mag natuurlijk ook altijd.. maar dat deed Lennox ook nog vaak genoeg hoor. :-)

@ Chrisje..
Haha, ja zie de foto van Lennox maar hè! En je moest die hondendekens in de tent op vakantie altijd eens zien..! :-)

Vandaag viel het hier ook mee hoor, niet zo zonnig als ik hoopte maar toch al een héél stuk beter dan afgelopen weekend.

Zondag??

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-11-15

O alles is in gereedheid gebracht voor de nieuwe bewoner. En nu maar de dagen aftellen !

Gepost door: magda | 23-11-15

amai, alles is al in gereedheid voor de komst van Jaxon.
't Is precies de sint die hem zal brengen.

OT: mijn werkgever doet niet mee aan alle 'blijf maar thuis' of 'wij sluiten' toestanden, dus ik moet gewoon gaan werken.
Niettegenstaande mijn werkgever midden de oorlogszone te vinden is het centrum. Gisterenmorgen werden de andere twee vleugels van het gebouw die door het administratief centrum van de Stad Brussel gebruikt worden ontruimt.
Met de trein heb ik geen problemen gehad. Gelukkig, want ergens in Wallonië werd er gestaakt.

Gepost door: pieterbie | 24-11-15

@ magda en pieterbie..
Natuurlijk.. als ie er straks is, kunnen we zéér waarschijnlijk niet meer gaan lopen klussen hè! :-P

Gepost door: mizzD herself | 24-11-15

Dat bedje is echt wel heel erg mooi en ook praktisch vermoed ik. En de namen zo mooi uitgesneden, klasse werk. Lewis slaapt overdag ofwel in zijn mand ofwel in zijn zetel met zijn dekentje. 's Avonds slaapt hij altijd in zijn bench, dat is hij gewoon en hij zeurt altijd tot we het hekje ook sluiten. Dan is hij meestal binnen de minuut in dromenland. Jullie huis en tuin zijn er nu wel helemaal klaar voor om Jaxon te ontvangen.

Gepost door: Mieke | 24-11-15

De commentaren zijn gesloten.