26-11-15

Geknipt en gezaagd..

schaar.jpgAch ja.. m'n haar.. als je de selfies, die ik in de loop der laatste jaren maakte, goed bekijkt, zie je wel dat ik m'n haar al heel lang hetzelfde laat knippen. Lekker kort.. stekeltjes dus, als een echt egeltje hehe. Word alleen met diezelfde jaren ook steeds grijzer, maar ik vind het nog steeds een fijne makkelijke coupe hoor. En ik krijg er nog steeds geregeld Egeltje%20zwart.jpgcomplimentjes over.. uit allerlei (overwachte!) hoeken. Dat m'n zussies al veel eerder al eens zeiden dat ze m'n haar mooi grijs vinden worden, was al bekend denk ik. Maar toen ik voor de eerste keer bij de hondenfokkers in St. Truiden kwam.. om kennis te maken, was één van de eerste dingen dat die vrouw tegen mij zei: 'sjeeee, wat heb jij een mooi haar!' Ze was er zelfs jaloers op! blog 00.jpgEn toen ik van de week dat wandelingetje door de buurt maakte en langs de basisschool hier vlakbij kwam, keek vanaf het schoolplein een klein donker meisje, dat zelf prachtige vlechtjes met kraaltjes strak langs haar schedeltje had, me met open mond aan en zei toen praktisch precies hetzelfde.. 'mevrouw, wat heeft u mooi haar!' Ikke elke keer glimmen natuurlijk hehe.. het is zowat wel het enige complimentje dat ik soms krijg over m'n uiterlijk haha. Is er toch wát mooi aan mij!
De kapster gisteren heeft het weer goed gekortwiekt.. zo kan ik er weer een weekje of 6 tegen.. da's fijn alle feestdagen voorbij want dan vind ik het véél te druk bij de kapper hehe.
Heb geprobeerd een hairselfie te maken hehe.. met ook zicht op de achterkant, maar die is niet echt goed te zien.. jammer, want dan hadden jullie ook kunnen zien dat m'n haar daar nog láng niet helemaal grijs is!

Ennieweejjj.. genoeg over m'n haar. 't Was raar weer gisteren hè.. hier tenminste wel. Zó scheen er een leuk zonnetje, maar dan ineens, zoals hier bij het overdekte winkelcentrum in Ridderkerk waar ik even moest zijn, zag je in de verte een enórm donkere lucht aankomen..blog 04.jpg

.. en jawel.. die liet zijn lading algauw vallen.. ik zag de eerste druppels in de vijver hier spatten..blog 05.jpg

.. (waar de lucht dus nog blauw boven was..!) en de rest viel voor het grootste gedeelte toen ik binnen was.. gelukkig! Kwam er nog een oude bekende tegen..blog 07.jpg

.. een héél oude hè haha! Met gelukkig nog twee ouderwetse Zwárte Pieten erbij.. het deed me genoegen!

Weer buiten komend bleek de bui nog niet over.. maar in de verte zag je boven de bebouwing alweer een lichtere streep lucht.. blog 06.jpg

.. en jawel.. toen ik even later in de auto zat, werd ik bijna verblind door de zon die in de vele plassen op de weg schitterde..! Het valt op de bovenstaande foto's trouwens wel op, dat die treurwilg dáár, waar toch ook een flinke tak door een storm afgebroken was, niét zo raar gesnoeid geworden was..!

blog 03.jpgVandaag zou het helemaal droog moeten zijn.. maar ik zal deze ochtend toch voor het grootste gedeelte binnen door gaan brengen.. maar niet gewoon thuis hoor.. nee, ik ga op kraambezoek! Ik schreef eerder al dat mijn neef en zijn vrouw donderdag de 12e november een zoontje kregen hè.. en ik heb dat kereltje helemaal nog niet in het echt gezien. Alleen maar op dit ene fotootje dat neeflief dezelfde dag nog vanuit het ziekenhuis mailde. Het is weer een scheetje hoor.. maar dat vind ik van alle baby's haha! En nu ga ik het vandaag eens even zelf bewonderen. blog 01.jpgHiérvoor onder andere was ik van de week aan het knutselen hè.. ik maak namelijk praktisch altijd voor kersvers geboren kindjes in de familie ( en soms ook weleens voor (klein-)kindjes van lieve vriendinnen) een geboorte-olifantje. Dat doe ik al járen.. dat stamt nog uit de tijd dat ik fanatiek olifantjes ( en nijlpaardjes) verzamelde. Toen kwam ik op het idee om Trompie.. een olifantje uit een reeks boekjes, uit hout te zagen en er een trekpoppetje van te maken. Met op z'n mutsje ( ja hij draagt een mutsje en een broekje hehe) de naam en geboortedatum van het betreffende kindje hè. Ik knutselde vroeger nogal graag.. tegenwoordig niet meer zo heel veel en ik héb weleens gezegd, dat als m'n hobbyverf op is, ik er van lieverlee wel mee moet gaan stoppen, met die trekpoppetjes. Maar nu kan het nog.. en ik vind het zelf ook nog steeds wel erg leuk om m'n kadootje (meestal iets van kleertjes hè) op te sieren met zo'n persoonlijk poppetje. En ik denk dat de ontvangers het ook nog steeds leuk vinden hehe..blog 02.jpg

(de naam van het ventje heb ik onleesbaar gemaakt hè, aangezien ik hier op het blog geen echte namen vermeld.. alleen die van de honden.. dié wel)

Dus morgen misschien wel foto's van dat nieuwe wereldburgertje.. wie weet? winterbanden-banner.jpgNá het kraambezoek moet ik meteen door naar de garage waar onze auto z'n winterbanden weer om krijgt.. daar is het ook wel de tijd voor hè! Het was van de week al glad! Dus ik weet weer wat te doen vandaag. Gelukkig mooi weer dus.. wie weet kan ik nog ergens (op een mooi groen plekje of zo) even een klein luchtje scheppen en nog wat fotootjes schieten? Beetje blogstuff op voorraad is misschien wel fijn.. dagjes overslaan, zoals FOTORANTJE voorstelde, zal een laatste noodmaatregel zijn wat mij betreft hoor.. maar als Jaxon komt, kan ik wellicht tóch al niet elke dag een postje maken.. hangt er een beetje vanaf van wat een handenbinder hij zal zijn hehe.

GROETJESSS!!!

blog 08.jpg

10:45 Gepost door mizzD | Commentaren (13)

Commentaren

Een heel pittig kort kapsel MizzD en dat grijze het staat je goed! Maar je hebt een goeie kwaliteit haar om dat zo te dragen. Ik helaas niet, heb wel veel, doch fijne haren, dus moet ik me er niet aan wagen, ook al draag ik ze wat langer, zonder steun lijkt het een pannenkoek op mijn hoofd. Vandaar dat ik altijd blonde highlights in laat in zetten met heel goed resultaat. Neen hier noch altijd geen grijze haren.
O wat een leuk geschenkje voor de nieuwe wereldburger, is echt wel knap gemaakt, lijkt zo uit de winkel te komen.
Koude maar zonnige groetjesssss

Gepost door: greta | 26-11-15

Wat leuk dat trekpopje. Knap hoor.
Ik zit nu ook in de garage want op dit moment worden de banden ook gewisseld voor de winterbanden. Ik dood de tijd door wat blogs te lezen.
Ik heb nog nooit een compliment over mijn haar gekregen. Men stelt altijd vast dat ik dun en slap haar heb.

Gepost door: Noortje | 26-11-15

@ greta..
Puur natuur, dat grijs.. ik kén mensen die het zo laten verven.. echt waar! maar dat hoef ik niet te doen hè! haha! 't Is wél stevig haar ja.. hopelijk blijft dat ook zo, je hoort wel van de overgang dat je er ook dunner haar van kunt krijgen.. laat dat maar aan míjn deurtje voorbij gaan hoor!

@ Noortje..
Heyy.. wat toevallig.. rond de tijd dat jij dat schreef werden onze banden ook gewisseld! Ik heb de gelegenheid te baat genomen om een wandelingetje te maken in de buurt van de garage, die in Numansdorp is. 't Was niet écht super, die omgeving.. veel platteland hè, maar het was wél héérlijk weer!
Sorry, maar ik moest lachen om je laatste zinnetjes.. je schrijft het zo droog hehe.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 26-11-15

MizzD, ik kan alleen maar beamen wat sommigen mensen blijkbaar ook al gezegd hebben, je bent gezegend met een mooi koppie. Lekker veel haar en een mooie kleur ook. Je ziet er weer uit om door een ringetje te halen. De laatste dagen is het hier ook telkens afwisselend zon en regenbuien en soms de 2 op hetzelfde moment, zeggen dan dat "er kermis in de hel" is. Ik zou bijna wensen dat ik ook nog een babytje in huis haalde alleen maar om zo'n trekpoppetje te krijgen, hij is schattig, maar de tijd van de baby's is hier gelukkig al lang voorbij.

Gepost door: Mieke | 26-11-15

@ Mieke..
Ben er ook heel blij mee hoor! Had het in m'n tienerjaren heel lang.. maar het is dus supersteil.. geen krulletje erin. Misschien dat het daarom zo kort juist goed zit. Ik heb trouwens nooit krullen gewild.. geen gedoe met krultangen oid voor mij! haha!

Die trekpoppetjes maak ik héél zelden ook voor andere gelegenheden, maar dat zijn dan wel héél speciale dingetjes.. er is best werk aan hoor, dus dat doe je dan niet zomaar hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 26-11-15

De Sint is inderdaad een ouwe bekende en nog altijd populairder dan de kerstman. Wat dat haar betreft, er zijn veel mensen die hun haar speciaal grijs laten verven.

Gepost door: Patrick | 26-11-15

@ Patrick..
Dat is dus iets waar ik over begin te twijfelen.. er is teveel gezeur over die Pieten, zodanig dat men dat hele feest liever over zal gaan slaan en meteen maar doorsjeest naar de kerst. Ik hóóp het niet, maar ik vréés het wel!

Gepost door: mizzD herself | 26-11-15

Als je een dikke haardos hebt past zo kort kopje precies. Jij staat er in elk geval goed mee. En je mag van geluk spreken dat het mooi gris is. Sommige mensen krijgen van dat vieze grijs en dan zijn ze wel verplicht om er een kleurspoelingetje over te doen.
Hier was het vandaag de hele dag zonnig al zag je af en toe een zwarte wolk overkomen maar die hield zich een keertje in en loste zijn voorraad wellicht in het binnenland.

Gepost door: magda | 26-11-15

Selfie is je aardig gelukt ! Mooie madam dus ! En nog veel mooier dan je grijze haren, is je gouden hart, MizzD !
We lezen je wel ! Geniet van je dagen !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 26-11-15

Hoi Mizzke!
Je stekelbolleke is je kenmerk hé en het staat je prima!
Die trekpoppetjes zien er nog altijd even schattig uit!
Nog 2 nachtjes slapen en Jaxon is in the house! ;-)))))
Groetjes!

Gepost door: lena | 26-11-15

knappe haar selfie.
tja, ik moet dat niet meer proberen, vrees ik :-)
Redelijk hopeloos geworden.
Laat ons zeggen dat de kapper niet lang moet nadenken.

Dat babietje is idd een scheetje.

Gepost door: pieterbie | 27-11-15

een heel mooi kopje haar heb je, en grijs zie ik ook graag al wacht ik zelf nog even met het grijs te laten :-)

Gepost door: fotorantje | 27-11-15

@ fotorantje..
Dat zei m'n moeder altijd letterlijk hetzelfde van baby's.. een mooi koppie haar! :-)

Gepost door: mizzD herself | 27-11-15

De commentaren zijn gesloten.