28-11-15

D-day dus.. gísteren! :-)

blog 0.jpgTja.. we waren al heel vroeg op gisteren.. moest wel, want het is best een aardig eindje rijden en zo'n pupje.. die moet natuurlijk in z'n nieuwe huis wel al een béétje op z'n gemakje zijn, wil ie later goed z'n eerste nacht 'in den vreemde' ingaan hè. Dus we reden in het stikkedonker weg.. en kwamen bij de fokkers aan toen de zon net een klein stukje op was. Het was in St. Truiden al winterwonderland.. alles was berijpt.. de wittige honden vielen niet erg op op al dat wits hehe..blog 00.jpgblog 01.jpgblog 02.jpgblog 03.jpg

De pups mochten zich nog even lekker moe maken op het gras hè.. zodat Jaxon wellicht de hele weg naar huis wel zou slapen? Nouuu.. dát nu ook weer niet.. maar het leek wel of ie wist dat ie mee mocht.. hij kwam zo vrolijk aangerend..blog 04.jpgblog 05.jpg

Na een emotioneel afscheid van de fokster, die al haar honden even graag ziet, en ze niet graag ziet vertrekken, ook al wéét ze dat het goed gaan krijgen, was blog 06.jpghet dan achter in de auto in een bench.. daar zitten ze het veiligst in hè. Maar hij vond er niks aan.. na even afgeleid geweest te zijn door de blauwe knuffelhond die ik 'm voor de reis als gezelschap gegeven had, vond ie het toch allemaal maar heel vreemd en eng.. en hij begon een beetje te piepen.. en te blaffen. En vóórdat ie echt over de rooie zou gaan, ging ik maar even achterin zitten, en speelde wat met 'm door de tralies heen. Als dát niet zou helpen, kon ik 'm altijd nog op schoot nemen, zoals ik Axel toendertijd ook de hele weg op schoot gehad had. Maar nee.. Jaxon vond dit al heel erg fijn en we waren de grens nog niet over en hij viel in een diepe slaap.. we moesten hem voor de deur wakker maken!

Toen eerst even de tuin in, hij vond het wel wat, maar deed niks. Dus toen maar naar binnen voor z'n eerste maaltje.. maar dat vond ie ook nog niks. De knuffels vond ie echter geweldig leuk! Hij probeerde z'n bankje op te klimmen om ze te pakken, maar die truc moest ie nog even onder de knie krijgen, dus gaf ik 'm maar een kontje..blog 09b.jpg

blog 07.jpgblog 08.jpg(even later lukte het 'm al steeds beter hoor) blog 06a.jpgDat gedoe met die camera.. daar moest ie ook nog even aan wennen hehe.. maar toen kreeg ie een kauwstaafje.. en dat vond ie helemaal super. Toen kon ik foto's maken wat ik wilde.. hij bleef er niet voor stil zitten helaas, maar ik vind ze tóch leuk hehe..blog 09a.jpgblog 10.jpg

Eventjes een minpuntje.. het huis werd ingewijd met een plasje op het laminaat.. snel naar buiten, maar het was al 'op' hehe. Later, toen ie even heerlijk bij de baas op schoot had liggen slapen ( hij was wat hyper, dus ging niet vanzelf liggen.. op schoot ging het goed)..blog 10a.jpg

blog 10b.jpg.. deed ie buiten alles wat ie moest doen.. zo'n grote knul!

Gaat helemaal goedkomen hoor.. maar of we over een maand dit bankstel nog hebben.. of dit kleed.. of vriendlief deze sweater..?? hahahahaa!

GROETJESSS!!!

blog 11.jpg

08:36 Gepost door mizzD | Commentaren (16)

Commentaren

Dat gaan leuke belevenissen worden bij jullie ten huize:-) Ik zou ook aanraden om voldoende kauwspullen te hebben want bij ons had er is eentje bijna een hele tafelpoot opgegeten.
Je ziet toch al dat hij het er al naar zijn zin heeft bij jullie:-)

Gepost door: Patrick | 28-11-15

@ Patrick..
Ja, er liggen al genoeg kauwtouwen ook overal.. die melktandjes moeten er van lieverlee uit hè. :-)

Gepost door: mizzD herself | 28-11-15

Hoi Mizzke!
Het is toch een hele gebeurtenis hé, zowel voor de baasjes als voor het hondje! Maar het komt zeker goed, dat zie je al! Het ziet er een echte schat uit! En Vriendlief ligt daar te stralen met die kleine op zijn buik!Hij durfde zich waarschijnlijk bijna niet te bewegen. Ik ken dat! ;-)))

Ik kan me voorstellen dat het voor de fokkers altijd pijn doet als het afscheid er is, maar Jaxon is in de beste handen en dat zal de pijn ook wel verlichten voor hen!
Ik kan me hun gezicht wel voorstellen met het trekpoppetje!
Groetjes!

Gepost door: lena | 28-11-15

't Wordt *s*u*p*e*r*, MizzD ! Een warme thuis ! Belevenissen voor beide partijen zullen hier in al hun glorie beschreven worden. Genieten dus, voor Jaxon, voor jullie én voor ons.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 28-11-15

Echt een héél mooi hondje. En wat dat bankstel betreft, ach er zijn nog bankstellen, en sweaters, zo kan je nog eens vernieuwen MizzD, en dat is enkel in het begin.
Veel plezier ermee!

Gepost door: greta | 28-11-15

@ lena..
Niet durven bewegen om 'm niet weer wakker te maken bedoel je? haha ja, als ie slaapt zijn we toch wel een beetje stiller dan normaal ja.. maar hij leert al hoor.. en hij slaapt graag op z'n eigen bankje ook.. dat heeft ie voor op Axel, die dat helemaal niet zag zitten. Maar voor de rest is het wel net zo'n doerakkie geloof ik hehe.

@ Lies..
Áls ik kan posten doe ik het wel, maar voorlopig hangt het ervan af hoor.. vriendlief is deze dagen thuis en dan kan ik eens naar boven, naar de pc glippen. Maandag wordt dat wel anders. Dan wordt het de laptop beneden eventueel als Jax slaapt, maar daar heb ik een hekel aan, kan er niet zo goed mee overweg hehe.

@ greta..
Ach ja tuurlijk, kan mij die bank schelen.. was een miskoop een paar jaar geleden.. wil best wel weer eens een nieuwe hahahaa! Maar inderdaad.. da's alleen maar in het begin.. we maken er wel een beschaafd hondje van hoor. :-)))

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 28-11-15

leuk dat hij er is!
het gaat lukken, ik zie het.
Herinner mij nog Vinyl's komst alsof het gisteren was.
Piepen dat hij in de auto deed, niet te doen!
Heb daar nog een filmpje van dat ik maakte toen wij even halt moesten houden op de Zeelandbrug.

Gepost door: pieterbie | 28-11-15

@ pieterbie..
Ben wel blij dat het in de auto al héél redelijk ging.. hij zal er nog genoeg in moeten zitten hè.. voor de vakanties vooral ook.. maar gewoon voor familiebezoekjes ook al.. al mijn familie woont niet naast de deur!

Gepost door: mizzD herself | 28-11-15

Jaxon gaat spannende avonturen tegemoet! Het afscheid ... niet gemakkelijk van mama en pleegmama maar hij krijgt er een heeeeel lieve familie voor in de plaats. Komt allemaal goed.
Wat is het een mooi beestje hé. Ik kan niet stoppen om er naartoe te kijken. En ik ben al benieuwd naar Jaxon's eigen schrijfseltjes op termijn :-).
Dikke knuffel!

Gepost door: lucretia | 28-11-15

Het lijkt een goed start te zijn geweest. Als je zijn snuitje bekijkt ziet hij er niet gespannen uit. Het is een mooi beestje geworden en jullie zullen er beslist veel plezier mee beleven en hij van jullie daar ben ik zeker van. Dat hij de inboedel opvreet neem je er dan graag bij,hahaha! Onze eerste hond vrat aan de tafelstoelen en beet een gat in het vloerkleed toen hij hier in het begin was.

Gepost door: magda | 28-11-15

@ lucretia..
Mama was er niet zo héél erg rouwig om hoor.. en er bleven er nog drie ( voorlopig, uiteindelijk nog twee).. genoeg om mama lastig te vallen hehe.. en tante erbij! ;-) Maar pleegmama liet wel wat traantjes.
Ja, het is echt wel een knapperdje hè.. maar ondeugend is ie ook hoor! Ik weet nog niet of ie gaat schrijven.. het is nu nog maar een baby, dus ja, die schrijven nog niet! :-P Maar wie weet inderdaad.. als ik 'm láát natuurlijk.. z'n voorganger maakte mij maar zwart in z'n schrijfsels hè, dat kan ik missen hoor, hij moet wel een beetje lief voor me zijn hahahaaaa!

@ magda..
Mjaa.. tot op zekere hoogte hoor, dat ik dat er bij neem.. en gráág al helemaal niet hahahaaa! Hij valt op het moment steeds het bamboekralengordijn aan.. maar die losse dingetjes zou ie op kunnen eten hè, da's gevaarlijk dus dat mag ie niet meer doen.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 28-11-15

voor iedereen even wennen Mizzd

zalige foto van Vriendlief en Jaxon...

groetjesss

Gepost door: willy | 28-11-15

goed idee van die kauwtouwen... maar toch...die tafelpoot lijkt me toch ook wel lekker hoor. als ik van hem was...:-)) haha nee hopelijk niet hoor;-)

Gepost door: Patrick | 28-11-15

@Doe maar rustig aan, MizzD ! Je bent een vaste waarde, je mag best even schrikkelen. Jaxon gaat nu écht voor.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 28-11-15

aaaach zie, Jaxon voelt zich al helemaal thuis

Gepost door: fotorantje | 28-11-15

Mijn hart springt op als ik dat leuke pupje daar zie zitten, liggen, spelen. Wat is hij lief en wat is hij goed terecht gekomen. Hij beseft het nog niet maar hij is natuurlijk met zijn kontje in de boter gevallen. Hij ziet er supercool uit met zijn kauwstick, hij kijkt daar zo heel wijs. Ben benieuwd hoe het verder gaat en post hier maar heel veel foto's daar krijg ik toch niet genoeg van.

Gepost door: Mieke | 29-11-15

De commentaren zijn gesloten.