06-12-15

Stappen (maken)!

aan 00a.jpgGisteren, na een hele week wennen aan ons huis en de tuin, mocht Jaxon dan zijn eerste stapjes in de wereld gaan maken.. aan de riem. Hij vond het spannend.. logisch! Dus toen vriendlief ( zoals het hoort eigenlijk hè) als eerste naar buiten stapte, werd het niks.. een fiasco.. met een bokkend klein pupje aan de andere kant van de riem! Dan 'm maar zelf eens de eerste stap laten doen, op zíjn tempo.. en jawel.. hij durfde..aan 00b.jpgaan 00c.jpg

Het lopen aan de riem echter was natuurlijk nog wel héél vreemd.. dus trok ie van links naar rechts hehe.. maar vriendlief stapte door.. aan 01a.jpg

.. en algauw kreeg ie de slag te pakken, die kleine.. kijk 'm eens moedig stappen op het achterpad..aan 01b.jpgaan 02a.jpgaan 02b.jpg

Z'n neusje merkte allerlei nieuwe geurtjes op..aan 03.jpg

Maar die achterpaden hier, die zijn niet meer helemaal door te lopen tot het einde.. er zijn hekken geplaatst.. dit voor de vele inbraken die er in onze wijk gepleegd worden. Zo werd het dan wel een heel klein uitje. We besloten om dan toch ook maar een stukje straat nog te doen.. zolang we maar geen volwassen honden tegen zouden komen van wie we niet weten of ze ingeënt zijn hè.. of met wie ze omgaan.. Jaxon moet eerst z'n laatste prikje nog krijgen om helemaal 'veilig'  te zijn voor diverse hondenziekten. Terug in de straat wilde ie eigenlijk wel meteen weer naar huis.. hij dook elk paadje naar een voordeur in hehe..aan 04a.jpg
Dat was de bedoeling nog niet, maar natuurlijk maakten we dit eerste uitje nog niet té lang ook..aan 04b.jpgaan 04c.jpg

Jax hupte gráág ook weer het vertrouwde huis binnen.. aan 05a.jpg

.. maar dat ie het leuk gevonden had en naar meer vond smaken bleek 's avonds.. zodra de deur naar de gang openging, zat meneertje op de kokosmat.. te wachten om naar buiten te gaan! hehe. Dat gaat ook al weer de goeie kant op dus.. nu moet ie er alleen ook nog bij gaan plassen en kakken.. want dát deed ie natuurlijk niet.. daarvoor moest ie later de tuin nog even in hahahaa. Zal wel komen hoor.. kleine jongens worden groot hè!

GROETJESSS!!!

aan 05b.jpg

09:39 Gepost door mizzD | Commentaren (16)

Commentaren

Een onvergetelijk moment voor beiden. MizzD ik heb gelezen en ik schrijf het hier letterlijk over:" is een zachtaardige, gevoelige en intelligente hond. Hij is erg aanhankelijk en hecht zich snel aan zijn baas en het gezin". En bij U ziet je dat alles hier ook aanwezig is, moet toch weer even aan den Axel denken, vooral bij het zien van die vertrouwde voordeur die ook voor hem net als bij Jaxon zoveel gaat betekenen. Een veilige thuis!

Gepost door: greta | 06-12-15

Jaxon op stap

mooi om zien Mizzd

groeten

Gepost door: willy | 06-12-15

Jaxon's eerste stappen in de grote wereld van de mensen, da's voor hem even wennen natuurlijk. Maar dat komt allemaal wel goed.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 06-12-15

Echt leuk om mee op stap te gaan bij de eerste wandeling!

Gepost door: magda | 06-12-15

Het hoeft natuurlijk nog niet zo ver te gaan want een pup mag helemaal nog niet ver wandelen zeggen ze toch altijd.

Gepost door: Patrick | 06-12-15

DE eerste wandeling(en) vaak niet makkelijk. Het heeft van Lewis toch wel een tijdje geduurd eer hij graag meeging aan de leiband. Het is ook allemaal zo overweldigend voor die beestjes, maar hij is al goed op weg.

Gepost door: Mieke | 06-12-15

@ greta..
Moet bij álles aan Axel ook weer denken.. én aan Lennox. Je vergeet veel van die kleine dingen, maar die komen bij zoiets wel heel erg terug. Zoals dat Axel helemáál niet van naar buiten gaan hield.. ik moest 'm lokken met een piepbeestje. :-) Dat doet Jaxon al beter. En hoewel het ook een steentjesvreter is, liep ie niét zoals Axel meteen al het grind van het achterpaadje op te eten.. bij Ax ging meteen die snoet naar de grond en als een stofzuiger verder hahahaa.

@ Patrick..
Nee.. ver mag ie helemaal nog niet en dat doen we ook niet. 't Is maar een ieniemienie eindje.

@ Mieke..
Zeker dat het overweldigend is.. álles wel.. vandaag weer eens een stukje in de auto gedaan.. maar dat ging al héél goed. En de visite bij m'n schoonouders ook.. zo socialiseer je ze steeds een stukje hè.. totdat het de brave gehoorzame huishond is waar we op hopen dat ie wordt hehe.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 06-12-15

He... weer een stap in Jaxon's jonge leventje. Elke dag leert hij bij en elke dag komen er nieuwe dingen op hem af. Hij deed het heel goed zo te zien. En Baas (èn Vrouw) heel fier natuurlijk dat hij zo flink meeliep. Die voordeur zal hij al snel herkennen uit al de voordeuren daar. Zijn eigen 'thuis', zijn warme nest.
Blij dat alles goed verloopt daar. Het zal een geweldige hond worden.
X

Gepost door: lucretia | 06-12-15

@ lucretia..
Zo fier als een gieter! :-)
En laten we het hopen hè, maar de voortekenen zijn wel goed hoor. Als ie nu z'n tandjes eens op wat anders uitprobeerde dan op de vrouw haar handen.. en haar trui.. en het gordijn.. en de mat.. en zovoorts hehe.
xxx

Gepost door: mizzD herself | 06-12-15

Hoi Mizzke!
Ik geniet hier iedere dag opnieuw van de vooruitgang die Jaxon maakt! Ik heb de indruk dat ook bij jullie de stress van het begin steeds meer en meer wegvalt. Je krijgt er meer en meer vertrouwen in. Het komt zeker allemaal goed en jullie krijgen weer een schat van een hond! Kan ook niet anders hé, met zo'n lieve baasjes! ;-)))
Flink gedaan hoor Jaxon, je eerste wandelingetje!
Groetjes!

Gepost door: lena | 06-12-15

@ lena..
Zorgen blijven er altijd, maar ja.. je raakt ook gewend aan elkaar hè, je kunt beter inschatten wát ie allemaal voor ondeugends zal gaan doen hehe. Ons uitdagen is nog wel even een dingetje vrees ik.. maar hij is dan ook nog heel jong hè.. eerdat ie door heeft tot hoe ver ie kan gaan, zullen er nog wel wat maandjes moeten passeren denk ik. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 06-12-15

terug een mijlpaal in zijn kleine jonge leven. Het lukt wel allemaal, jullie hebben ervaring genoeg.

Gepost door: pieterbie | 06-12-15

Wat leuk dat ook wij getuigen zijn van zijn eerste wandelingetje.
Het lijkt erop dat hij het met alles goed doet. Fijn hoor!
Dat plassen en kakken komt ook wel.

Gepost door: Noortje | 06-12-15

Weer een 'vreemde wereld', MizzD..., stellen we onszelf eens in de plaats... Toch flink, van Jaxon !
Leuk om te volgen !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 06-12-15

@ pieterbie..
We zijn echter vaak wel onzeker hoor.. het was toch alweer een flinke tijd geleden dat we hier nog een pup hadden.

@ Noortje..
De nieuwe dingen vindt ie geweldig interessant.. maar gewoon binnen begint ie zich een beetje te vervelen zo lijkt het.. want hij kan behóórlijk ondeugend zijn en ons geduld wordt goed op de proef gesteld hoor. Maar als we consequent blijven en geduldig zal het hopelijk wel goed gaan hè.

@ Lies..
Ja.. dat is best nogal wat hoor.. maar hij moet dan ook aan veel dingen nog wennen hè, dat is 'groeien' per slot. ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 06-12-15

dat heeft Jaxon weer flink gedaan
dappere puppy

Gepost door: fotorantje | 06-12-15

De commentaren zijn gesloten.