12-12-15

Kerstige sferen..

jax 01.jpgWaarschijnlijk lag die halve toolbar in de admin van m'n blog toch ook weer aan die laptop die ik overdag nu alleen maar kan gebruiken, omdat ik Jaxon zéker niet alleen beneden in de woonkamer kan laten. Want op m'n reguliere pc boven staat ie er nog helemaal compleet! Gelukkig maar. Inloggen gaat wel nog steeds bijzonder vreemd, maar als ik het antwoordmailtje van Skynet goed begrepen heb ( en dat was lastig, want dat is geen normaal Nederlands) kan dat mogelijk zijn. Ze zullen dus wel weer het één of ander aan het installeren zijn.. hopelijk komt het ooit nog weer goed hehe.

In ieder geval had ik donderdagavond ook totáál geen zin meer om die pc op te starten, want we kwamen terug van een lange middag en avond in St. Truiden waar Jaxon z'n laatste prikjes gekregen heeft. Hij voelde zich er meteen wel weer thuis, maar de rest van de daar aanwezige honden vond wel dat ie praatjes gekregen had.. jax 00.jpgz'n broers namen 'm in de houdgreep en ook mama en tante besloten dat het heel erg nodig was om 'm eens eventjes goed te corrigeren. Vooral omdat ie bij mama nog aan de borsten zat ( die nu écht niet meer hangen en dus totaal geen voeding meer bevatten) en omdat ie tante steeds wilde bestijgen.. dat mag natuurlijk niet hè.. zo'n klein manneke. Laat die honden maar schuiven dan.. die kunnen het heel goed duidelijk maken wat toegestaan is en wat niet! Maar ondanks al die 'lesjes' had Jax het toch prima naar zijn zin hoor, er werd flink veel gespeeld en hij was dan ook versleten, eerdat we weer in de auto naar huis zaten.. wíj ook wel! Dus toen we om een uur of 11 thuis waren, gingen we met z'n allen meteen 'op stok' hehe.

In ieder geval kan ik ons manneke nu zonder zorgen mee naar buiten nemen.. hij is als het goed is beschermd tegen alle vervelende ziekten die op de loer kunnen liggen voor een jong hondje.

ake 00.jpgMaar tot zover het laatste nieuws over onze pup.. ik wilde nog wat laten zien van de kerstshow bij het tuincentrum, waar ik een poosje geleden was. Tóén was de Goedheiligman nog in het land en dan post ik uit principe niet over kerst nog.. maar nu kan het wel hè. Het viel mij er namelijk op dat er zoveel bomen tentoongesteld stonden die ikzelf echt mooi vond..! Meestal niet namelijk.. ik heb wat kerstbomen betreft een heel behoudende smaak.. rood, rood of rood moet ie zijn hahahaha! Of er dít jaar een boom gaat komen hier is trouwens nog maar zeer de vraag.. Jaxon vind takken van struiken en bomen véél te leuk om aan te knagen en te trekken. Áls we er eentje zetten zal het niet, zoals voorgaande jaren, op die vrije plek zo midden in de kamer kunnen gaan zijn hoor.. we zullen wel zien. Maar in het tuincentrum stond er van alles.. zelfs de herfstspullen waren bij elkaar bij de ingang geschoven..ake 01.jpg

.. die hadden plaats moeten maken voor alle kerstspullen natuurlijk. Niét zo veel en mooi als voorgaande jaren, maar deze opstelling met een wel heel bijzondere krattenboom vond ik wel heel mooi gedaan..ake 03a.jpgake 03b.jpgake 03c.jpg

Ik was daarvoor langs dit soort houten kerstbomen gekomen en vond het eigenlijk maar niks..ake 02.jpg

.. een stok met ruwe plankjes.. wat voor moois kun je dáár nu van maken? Dan waren de mini-kerstdorpjes op en in allerlei materialen als kistjes en lantaarns wel leuker..ake 04a.jpgake 04b.jpg

Dit hippie-busje in een mini-flesje is wel niet zo kersterig (al ligt er een kerstboompje op het dak), maar vond ik wel superleuk..ake 05.jpg

Deze kerstsokjes voor baby's zijn ook snoezig hè.. wat voor m'n neef z'n zoontje..ake 06.jpg

Ik was nu van de buitenplanten-afdeling dus meer bij de kamerplantenafdeling terecht gekomen.. en hier ging het centrum pas echt los met hun kerst-uitstallingen. Van een bekend interieurmerk waren hele stijlkamers neergezet..ake 07.jpg

En daar zag ik ook al de eerste prachtige kerstboom.. het hoeft dus niet allemaal rood te zijn wat erin hangt, als het maar véél is hehe.. een boom naar m'n hart dit.. maar er zouden er dus nog meer volgen. Het restje is voor morgen.. ik ga nu de hort op voor een speciale gelegenheid.. hopelijk trekt m'n enkel het, want het zal nogal veel stappen worden vrees ik. Maar wat het precies is, kan ik nu nog niet schrijven.. dat komt binnenkort wel op dit blog.

FIJN WEEKENDDD!!!

ake 08a.jpg

 

08:49 Gepost door mizzD | Commentaren (18)

Commentaren

Om helemaal in Kerststemming van te komen:-) Die kerstboom is wel heel overdadig gevuld maar wel mooi natuurlijk.

Gepost door: Patrick | 12-12-15

@ Patrick..
Ah ja.. maar dát vind ik dus ook mooi.. een flink gevúlde boom hehe.

Gepost door: mizzD herself | 12-12-15

mooie decoratie
hier ook geen boom, k versier enkel de schouw :-)

Gepost door: fotorantje | 12-12-15

Ja in de tuincentrums lijkt het dat ze steeds vroeger met Kerst beginnen. Ik vind het daar wel altijd heel mooi hoewel ik pas na Sinterklaas een beetje in de kerstsfeer begin te komen. Zo'n kerstboom met van die houten planken heb ik ook al verschillende keren gezien en ik vind ze niet mooi.

In mijn kerstboom zijn de kleuren rood en goud vertegenwoordigd.
Leuk dat Jaxon even bij zijn familie op bezoek was en het er duidelijk naar zijn zin had zo te lezen.

Gepost door: Noortje | 12-12-15

Sfeervol postje, die houten versiersel vind ik ook prachtig. Helaas heb ik teveel kerstversiering van vroeger, als ik wil overschakelen, moet ik veel bijkopen ... en er staan al vijf volle dozen bbrrr...
Ik lees nu hoe je de entingen 'geregeld' heb, ik dacht al dat Jaxon te jong was om over de grens te mogen, maar jullie zijn de verplichte entingen hier komen halen. Goed dat hij toch al op 8 weken bij jullie is voor de socialisatie. Nog eens een maand bij de fokker is toch geen goede oplossing. Maar de wet is nu eenmaal zo. Maar ik denk dat de meeste fokkers zo een regeling treffen. Ook een nest met soms tot 10 pups tot 3m aanhouden is zwaar voor de fokker en ook de teef. Na 6/7 weken, heeft die het ook wel gezien met dat jong geweld (lol).
Ik wens je ook een fijn weekend.

Gepost door: Chrisje | 12-12-15

Mooie kerstboom, daar hou ik ook van. Heeft een "back to the future" gehalte. Warm en genieten straalt die uit. Hoop dat de enkel jou vandaag geen parten heeft gespeeld.

Gepost door: Mieke | 12-12-15

De mooiste boom het je wel tot op 't laatst gespaard, MizzD !
Blij dat Jaxon nu mee kan 'in 't gewone leven'...
Geniet van 'de hort op' !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 12-12-15

@ fotorantje..
Ik denk dat we wel een boom tussen de twee banken kunnen zetten.. daar kan ie er niet zo goed aankomen.. hoop ik. Zónder boom heb ik nog nóóit gehad..! :-)

@ Noortje..
Daarom dat ik die foto's even bewaard had hoor.. meestal ga ik niet eens voor 5 december kíjken, maar nu had ik het, met het oog op de komst van Jaxon , toch maar gedaan.
'k Laat morgen zien hoe die houten bomen toch nog wel een beetje sfeervol kunnen zijn. maar zelf zou ik er toch nooit zo eentje nemen hoor.

@ Chrisje..
Nee, ik ga er niet te veel op in, maar je moet inderdaad dingen doen die eigenlijk niet mogen wil je je pupje op een beetje leuke leeftijd kunnen halen in 'het buitenland' tegenwoordig. En dat allemaal voor van die malafide broodfokkers die doodzieke pups verhandelen over de grenzen hè.. daar moeten de goede fokkers onder lijden..! Niet te doen voor fokkers als het grote nesten zijn inderdaad.. om die pups allemaal te houden en min of meer te socialiseren. Jax was trouwens 10 weken toen we hem haalden.. wij hadden ooit van een deskundig iemand gehoord dat dat een betere leeftiid was voor zo'n beestje om uit het nest te gaan.. dat ze er dan echt aan toe zijn. De vorige honden hebben we ook met 10 weken gehaald.

@ Mieke..
We hebben zo'n lol gehad, dat ik die enkel niet gevoeld heb.. zal morgen wel anders zijn..! ;-)

@ Lies..
Is gelukt hoor..e norm genoten. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 12-12-15

Die kratten boom vind ik echt leuk, maar in een huiskamer is zoiets toch maar niks en die overvolle boom is ook mooi. Dat zou me ook wel lukken moest ik àlle kerstbollen die ik heb samen in de boom hangen :-)
Dit jaar ben ik nog niet in een tuincentrum geweest, ik heb gewacht tot het huis versierd was, want anders kom ik toch weer thuis met iets nieuws .
Oei hopelijk heeft je enkele stand gehouden toen je op de hort was. Toch benieuwd wat je gedaan hebt.

Gepost door: magda | 12-12-15

Hoi Mizzke!
Een postje om helemaal in de kerstsfeer te komen.
Mooi versierde kerstbomen in dat tuincentrum. Die krattenboom heeft wel iets, maar dat zie ik ook niet direct in mijn huis staan hoor. Is meer iets voor zo'n winkel hé! Daar hebben ze plaats genoeg!
Het zou zonde zijn om kerst te vieren zonder een kerstboom te zetten, zeker als je dat ieder jaar doet! Je kan misschien doen zoals Fie het doet: daar staat een klein kerstboompje enkel met lichtjes. Als dat lukt komen er ook nog onbreekbare ballen in. Ja, met 2 zo'n jonge deugnieten in huis....
Groetjes!

Gepost door: lena | 13-12-15

@Zondag, dus véél te vroeg, MizzD...
Maak er een mooie dag van !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 13-12-15

@ lena..
We zullen het ons wel veel te moeilijk gaan maken, maar we gaan denk ik toch wel voor een boom hehe.. we zien wel wat ervan komt.. véél waarschuwen en verbieden waarschijnlijk hè hahaha. Bij Fie zijn ze met twee inderdaad.. wél al ietsje ouder, maar toch nog jonkies hè.. ik wil niet ruilen hoor hahahaa!
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 13-12-15

mijn boom staat hier wel te pronken Mizzd..

ik lees zonet dat een kerstboom zowat 25000 beestjes met zich meebrengt.

en daar krijg ik de kriebels van
groeten

Gepost door: willy | 13-12-15

@ willy..
Is dat een echte of een namaak??

Gepost door: mizzD herself | 13-12-15

ik kijk uit naar het verslag van het speciale uitje.
Haha, zijn zus willen bestijgen, doet mij aan Vinyl denken, alhoewel ik hem nooit bij zijn moeder of grote zus heb zien proberen.
Goed dat Jax nu beschermd is tegen alle vieze ziektes.

Gepost door: pieterbie | 13-12-15

@ pieterbie..
Het was zijn tante zelfs.. maar die liet dat echt niet toe.

Gepost door: mizzD herself | 13-12-15

@'k Heb dat krantenartikel ook gelezen, MizzD. Een echte... !
http://www.welingelichtekringen.nl/wetenschap/111060/je-kerstboom-een-huis-voor-25000-insecten.html
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 13-12-15

@ Lies..
Ach ja.. er zullen wel meer insecten in je huis zitten waar je niks van weet.. en dié zitten er het hele jaar..! :-P

Gepost door: mizzD herself | 13-12-15

De commentaren zijn gesloten.