18-12-15

Wie wat bewaart..

bewaard 00.jpg

Er staan al tandjes in de salontafelrand.. in het hondenbankje.. en in de tafelpoten. De slurf van de rieten olifant ( waar een plant op staat) begint rafels te krijgen, net als de poten van de rieten stoel (die al enigszins aangevreten waren door puppy Axel ooit..!).. kortom.. ons ventje gebruikt z'n tandjes vaak en veel! En dan is ie nog niet eens aan het wisselen.. die tijd komt er ook al snel aan en dan 'jeuken' die tandjes nog erger hè! Gaf Jaxon dan ook al vanaf ie hier is van die kleine buffelhuiden kauwstaafjes.. maar echt geduldig is ie daar niet mee: als er aan één kant een beetje een flosje aan gekauwd was, slikte ie de hele boel vaak in één keer in, half stikkend. Het kostte me zelfs een keer z'n kussenhoes wassen, want toen gaf ie ervan over! bewaard 01.jpg

Dié dingen geef ik dus niet meer.. maar káúwen doet ie dus wel heel veel. En toen viel m'n oog op het buffelhuidenschoentje dat een kraamkadootje was van zussie ardnas. De geperste staafjes die erin zitten ( hele leuke erbij in de vorm van kerstversierseltjes) is ie niet zo heel erg gek op (vreemd genoeg vindt ie de kluifjes die in z'n adventskalender zitten en van hetzelfde spul lijken, lekkerder).. maar dat schoentje zélf.. ja ja..het is even een favorietje van 'm.bewaard 02.jpg

Het is dan ook niet meer zo compleet als hier op de foto's die ik afgelopen dinsdag maakte.. het hele hielstuk is al weg.. dat had ie helemaal losgekregen en daarin was ie alweer half aan het stikken en dus vond ik dat ie dat genoeg opgekauwd had hehe. De vetertjes die er rondom in zitten vind ie heel leuk en kunnen als ie ze inslikt ook niet veel kwaad. Dus hij is er nog even zoet mee.. mooi, want vandaag blijft ie thuis met vriendlief als oppas, terwijl ik naar de bruiloft van m'n zus en zwager ben. Neem wél m'n cameraatje mee, zodat ik wellicht nog wat beelden ervan hier kan laten zien de komende dagen. Hoewel het weekend wel druk wordt.. het is namelijk hóóg tijd dat ik m'n kerstboom eens neer ga zetten. bewaard 03.jpg

En dan is het natuurlijk niet te hopen dat dié qua kauwen een nieuw favorietje wordt van die kleine bengel hè!

FIJN WEEKENDDD!!!

bewaard 04.jpg

08:27 Gepost door mizzD | Commentaren (12)

Commentaren

MizzD maar kan je uw boom niet op een tafeltje zetten in een hoek en dan je bank ervoor? Hier hebben wij dat zo opgelost, en hij was er niet bij toen wij hem versierden, zodat hij niet echt oog ervoor kreeg toen hij er stond. Maar wij hadden een grote tuin, en dat probleem was daardoor misschien minder hier, kon hij zich daar uitleven, met putten graven, en uren voor 'n konijnenhol op wacht liggen. Hier was een oude teddybeer zijn favoriet, beet en sleurde hij ermee door heel het huis.
Hoop dat je een oplossing kan vinden.

Gepost door: greta | 18-12-15

@ greta..
Ah ja.. de boom komt inderdaad niet midden in de kamer zoals altijd, maar op een tafeltje tussen de twee banken in.. hij zal er niet goed bij kunnen.. behalve als ie natuurlijk op de banken gaat springen ( wat ie in een dolle bui al eens deed!). Maar de boom versieren als ie er niet bij is? da's lastig.. want daar doe ik wel een uurtje over.. minstens. En zó lang mag ie nog niet uit.. da's te veel wandelen voor z'n jonge pootjes. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 18-12-15

voor de kerstboom is het nu meer dan tijd Mizzd...

en Jaxon heeft duidelijk zijn eigen willetje en daar is niets mis mee

veel plezier op de bruiloft

groeten

Gepost door: willy | 18-12-15

Oei..., MizzD, Jaxon-probleempjes... Toch blijft hij je gròòòte vriend !
Kerstboom... -> is inderdaad tijd... Wéér nieuw voor Jaxon !
Maak er vandaag met z'n allen een mooi dag van !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-12-15

Hoi Mizzke!
Jaxon moet nog heel veel leren hé, en dat kost natuurlijk tijd. Hopelijk houdt hij het bij zijn buffelschoentjes en geniet hij gewoon mee van de sfeer van de kerstboom!
Geniet van het feest vandaag!
Groetjes!

Gepost door: lena | 18-12-15

Dat had ik al eerder gedacht van die tafelpoten:-) maar is het is natuurlijk wel logisch dat een pup veel kauwd. Hopelijk gaat Jaxon niet te veel met de boom sjouwen.

Gepost door: Patrick | 18-12-15

Het is echt een bengel niet? Zo te lezen heeft hij ook toezicht nodig als hij zo ongeduldig om zo'n kauwstaafje al snel door te slikken. Het lijkt me wel eng als hij soms half stikkend is. Ik vind de bengel er wel heel lief uitzien hoor!

Ik hoop dat jullie vandaag een fijne dag gehad hebben.

Gepost door: Noortje | 18-12-15

Wat een leuk snoetje ... Jaxon groeit als kool. En ja die staafjes van buffelhuid zijn levensgevaarlijk. Ik koop ze nooit meer, het uiteinde wordt een prop en die slikken ze dan helemaal door. Dat vraagt om braken. Ik snap niet dat ze het blijven verkopen. Veel fokkers waarschuwen er ook voor.
Het zal dus voor jou druk worden in het weekend, een huwelijk en dan nog jouw boom versieren ... druk maar echt leuk toch.
Enjoy
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 18-12-15

dat probleem hebben wij met Vinyl nooit gehad, hij heeft hier nog nooit iets stuk gemaakt in huis. Geen tandjes in meubels, dus.
Oef, zou ik zeggen.

Gepost door: pieterbie | 19-12-15

Ja, die lieverd test jullie èn de huisraad wel uit ;-). Ogen te kort kom je met die kleine deugniet. Ben benieuwd wat hij van die nieuwe 'huisvriend' = kerstboom zal vinden. Super interessant zal het zijn...
Hoop dat je gisteren een fijne dag had!
Lieve groet! x

Gepost door: lucretia | 19-12-15

mooie Jaxon
en ja hij moet ergens op knabbelen hé :-)

Gepost door: fotorantje | 19-12-15

Prachtige jongen is dat, het knabbelen kan wel vervelend zijn. Lewis heeft bvb nooit aan de meubelen ofzo gekauwd maar heeft wel 2 brillen en een smartphone kapot gebeten. Ook zonde maar ja.....

Gepost door: Mieke | 20-12-15

De commentaren zijn gesloten.