27-12-15

De traditie wordt voortgezet..

aoud 00.jpgAl zolang wij een hond hebben, is een strandwandeling op eerste kerstdag een vast gegeven. Zo'n beest kan niet een hele feestdag 'opgeprikt' zitten.. en wij eigenlijk ook niet hehe. Dus we zegden ooit alle 'verplichte nummers' ( kerstdiner bij de schoonouders vooral) af en blijven sindsdien lekker beide dagen met z'n drieën thuis. Mét dus op die eerste kerstdag die wandeling. We hebben die al in heel wat verschillende weersomstandigheden gedaan hoor, van een lekker zonnetje tot aan sneeuw, maar meestal was het zoals afgelopen vrijdag: wat sombertjes, maar gelukkig wél droog. Het was Jaxons eerste ontmoeting met de zee en het strand.. we waren wel nieuwsgierig hoe ie het zou vinden. Maar de rit erheen verliep niet zoals gewenst.. de hele weg lag Jax lief te slapen, maar net voor we de weg naar Ouddorp indraaiden, moest ons manneke overgeven.. en daar lag z'n hele lunch in de bench..! En die hadden we nogalliefst wat eerder gegeven, júíst met het oog op die autorit van drie kwartier. Nou ja, niks aan te doen. Op de parkeerplaats bij de duinen maakte ik de boel schoon en Jaxon leek helemaal niet ziek hoor.. hij rook meteen ook zóveel interessante luchtjes..! Dus wandelden we algauw toch de duinweg op, waar Jax meteen al een grote plas deed.. perfect! Het ging voorbij de bekende uitkijktoren..aoud 01.jpgaoud 02.jpgaoud 03.jpg

En hoe dichterbij de duinovergang, hoe meer zand in de berm.. en dát vond Jaxon helemaal geweldig! Vriendlief had moeite hem het graven te beletten hahaha..aoud 04.jpgaoud 05.jpg

En toen ging het die grote zandbak in..aoud 06.jpg

Vriendlief hield Jax nog maar even aan de (lange) riem.. onze veelvraat heeft nogal de neiging álles wat ie op de grond tegenkomt op te eten.. en dan vooral de oneetbare waar als papier en plastic.. en er lag genoeg op het strand hè.. helaas niet alléén maar schelpen dus..aoud 07.jpgaoud 07a.jpg

En ja.. het ging van schelpje naar wier en nóg weer een mosselschelp.. niks ontkwam aan dat hondenbekkie.. alleen de vogeltjes in de branding, die waren te snel..aoud 08.jpgaoud 09.jpgaoud 10.jpg

Maar de schelpen werden allengs minder en zolang het ook maar schelpen zijn hè..aoud 11.jpg

'Zul je een lieve jongen zijn dan? okee.. dan mag je los'..aoud 12.jpg

'Ja ja ja!!' hehe..aoud 13.jpgaoud 14a.jpgaoud 14b.jpgaoud 14c.jpg

aoud 14d.jpgCrunch crunch crunch bleef het gaan.. de vogeltjes waren helemaal niet interessant.. volgens ons wilde ie gewoon het hele strand leegeten.. zand en al! En dat op een vrijwel lege maag.. dat leek ons niet zó'n goed idee. Dus toen leidde vriendlief hem af door te gaan rennen hehe.. dat vond ie ook wel leuk! Alleen hield ie het langer vol dan vriendlief daar op dat toch wel zware zand hahahaha! Ik probeerde ook nog een stukje mee te rennen, maar moest ze algauw laten gaan.. gaf niet, dan renden ze wel een stukje terug ook! hahahahaaa!

Enfin.. toen het tijd werd richting de duinen en ook weer terug te gaan (het was voor zo'n jong hondje al een behoorlijk eind) lijnde vriendlief hem toch maar weer aan.. bij de duinen liggen altijd de meeste schelpen en zo had ie de controle over de schelpenconsúmptie van dat vreetwolfje hè! hehe.

Morgen verder!

GROETJESSS!!!

aoud 15.jpg

 

08:18 Gepost door mizzD | Commentaren (9)

Commentaren

'k Kan de zee bijna ruiken, MizzD, in je logje. Prachtige uitstap ! Wat een belevenis voor Jaxon, stel je zelf eens voor... ! Heel tof ook dat hij 'alleen' mocht rennen !
Spijtig van het auto-ziek-zijn, maar dat was gelukkig snel vergeten.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 27-12-15

Hoi Mizzke!
Wat een prachtig logje, ook de foto's! Jullie waren daar bijna alleen aan het strand. Dat maakt het nog zoveel mooier!
Een slechte start voor Jaxon, maar gelukkig goed verder verlopen!
Groetjes!

Gepost door: lena | 27-12-15

ooh hij mag al alleen, wat flink dat hij niet weg rent
dat strand zal nogal een avontuur geweest zijn voor Jaxon
mooie foto's

Gepost door: fotorantje | 27-12-15

Ik had wel gedacht dat jullie naar Ouddorp zouden gaan. Dus het lijkt erop dat Jaxon wel van het strand houdt.
Hopelijk was het wagenziek zijn maar eenmalig want hij zal waarschijnlijk toch wel vaak met jullie op stap gaan.
Dat hij al los op het strand mocht en jullie niet bang waren dat hij wegliep.

Gepost door: Noortje | 27-12-15

@ Lies..
Ja, hij vond het wel wat.. hij vrat alleen het halve strand op.. dat was wat minder hehe.

@ lena..
Dat lijkt maar zo hoor, dat we er bijna alleen waren.. het was niet héél erg druk, maar heb de meeste medestrandbezoekers buiten beeld gelaten natuurlijk. ;-)

@ fotorantje en Noortje..
Nee, het is geen tweede Axel wat dat betreft.. die nam de benen en moest je echt achteraan om 'm terug te krijgen.. Jax bleef ons goed in de gaten houden, maar bleef vooral ook op z'n platte gat schelpjes vreten hahahaa!

@ Noortje..
Hij is al veel vaker in de auto mee geweest hè.. die lange ritten naar de fokkers bijvoorbeeld.. nergens last van gehad. Er zal iets verkeerd gevallen zijn wat ie thuis nog kreeg. Hij had het één keer eerder, toen had ik 'm een hondenkoekje gegeven omdat ie zo lief in de auto ging. Blijkbaar moet je 'm niks heel kort voor een autoritje geven.. daar kunnen we rekening mee houden.
Ouddorp is bijna vaste prik met Kerst.. even Lennox 'gedag zeggen' ook hè.. diens as hebben we daar in de duinen uitgestrooid.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 27-12-15

Leuk dat hij bij jullie blijft als je hem los laat en dat kun je best in het begin aanleren zoiets. Maar alles zomaar opeten is niet zo een goed idee denk ik voor hem.

Gepost door: Patrick | 27-12-15

die foto van je "lieve jongen"is wel heel mooi Mizzd

prettige zondagavond

Gepost door: willy | 27-12-15

Zozo dat nieuwe hondje is er toch gekomen! Een leukerd lijkt me!

Gepost door: Joke | 27-12-15

leuk zijn eerste strandervaring.
Jammer dat hij ziek werd in de wagen, maar wij hadden dat met Vinyl ook toen hij pup was, ocharme.
Hopelijk went het snel.

Gepost door: pieterbie | 28-12-15

De commentaren zijn gesloten.