08-01-16

Vroeg of laat? ;-)

awin 00.jpgDe namen zeggen het al.. winterakonietjes en sneeuwklokjes: ze zullen wel tijdens het koude seizoen bloeien hè! En dat doen ze dus ook.. het zijn geen lentebodes zoals we altijd hopen.. het zijn in de winter bloeiende bloemetjes. Maar omdat er dan niet zo gek véél bloeit, zie ik die gele bolletjes en die witte ovaaltjes toch heel graag verschijnen hoor. En dat doen ze dus al op het grasperk aan één van de straten hierachter de onze. En hoewel het weer gisteren bar en boos was.. enorme regenbuien, constant maar door.. en later stak er nog een stevige wind op ook, gisterenóchtend tijdens mijn eerste uitlaatbeurtje van Jaxon ( vriendlief laat 'm altijd om half 7 al een keer uit, voor ie naar z'n werk vertrekt. Maar dan gaat ons manneke nog even terug in z'n slaapbench hoor), was het nog droog.. en ik nam m'n cameraatje mee om die bloemetjes daar vast te gaan leggen.. ik had die eerder vanuit de auto al gezien..awin 01.jpgawin 02.jpg

Dawin 03a.jpge foto's zijn niet allemaal even scherp.. ik heb dan ook een nieuweling aan de riem hè.. een hondje die nog niet getraind is op rustig stilstaan als de vrouw een foto maakt, zoals z'n voorganger was hehe. Dié kon als het érg lang duurde ook weleens z'n geduld verliezen en me een verwijtende blik toewerpen, maar dít wervelwindje heeft helemáál nog geen oog voor een fotograferende vrouw. Oawin 03b.jpgffe.. jawel, tóch.. als ze probeert een actiefotootje van hém te nemen hahaha.. dat gaat dus nog niet zo goed, maar dat komt nog wel. Kwestie van het maar vaak en veel te doen hè.. en dat zal vast en zeker ook nog wel gebeuren hehe.
Ik had de bloemetjes er dus toch al redelijk opstaan, goed genoeg voor bij dit postje. Maar m'n oog was tijdens deze wandeling op nóg iets gevallen.. iets wat ik nog niét al vanuit de auto gezien had.. kón ook nauwelijks, want ze waren maar héél erg klein.. deze mycenaatjes in het gras..awin 04.jpgawin 05.jpg

Tja, de winter is, náást de herfst, ook wel een behoorlijk nát seizoen hè, nu zéker.. dus logisch dat er nu ook nog weer zwammetjes opduiken her en der. Heb veel moeite moeten doen om Jaxon er niét op te laten trappen hehe, want dat vind ik altijd zonde. En hij mocht ze ook niet pakken.. heb schrik na de reactie van CHRISJE vorige keer, toen ik schreef over dat ie een paddenstoel te pakken gekregen had.. ze kúnnen natuurlijk wel giftig zijn, zwammen.. en hoewel ik van veel wel weet hoe ze heten, ik heb meestal geen flauw idee of ze gevaarlijk giftig zijn. Ik ga in ieder geval geen risico nemen hoor.. het is nog maar een pup hè, ook al groeit ie als kool.. nog erg gevoelig voor bepaalde dingen. Dus ook bij de feloranje zwammen, die op een boomstam even verderop groeiden, op één van de enorme kastanjebomen die hier deze straat zo geweldig mooi groen, maar ook donker maken in de zomer..awin 06.jpg

.. liet ik Jaxon niet te dichtbij komen, zodat ie niet, nieuwsgierig als ie is, er een hapje van zou nemen.. ze hingen zo mooi op bekhoogte..awin 07.jpgawin 08.jpg

Maar Jax zag aan de overkant van de straat een ander hondje.. en dat was natuurlijk véél interessanter dan welke paddenstoel dan ook..awin 09.jpg

Tja.. als de bloemetjes lentebodes waren, dan waren ze dus te vroeg.. en als paddenstoelen typische herfstbodes zijn, dan waren die dus te laat.. maar in feite is alles redelijk op tijd hè. Alleen de vorst.. die laat deze winter wel érg lang op zich wachten.. hier in het zuiden dan.. in het noorden hebben ze er al flink wat van animaatjes-smilies-32553.gifgehad en ze zijn het ook al goed zat denk ik! Komend weekend lijkt zaterdag de betere dag te worden.. zondag ziet er een beetje hetzelfde uit als gisteren.. niks dan regen, regen en nog eens regen.. ideaal weertje om op verjaarsvisite bij m'n animaatjes-smilies-27926.gifschoonmoeder te gaan.. hehe! Deze vríjdag zie ik een zonnetje schijnen als ik naar buiten kijk.. gauw met die hond naar buiten.. oefenen met foto's animaatjes-smilies-53686.gifmaken!  Zelf z'n riem dragen hoef ik 'm al niet meer te leren.. hij moet alleen nog doorkrijgen dat ie er niet op mag kauwennnn hahahahahaaa!

GROETJESSS!!!

awin 10.jpg

08:22 Gepost door mizzD | Commentaren (10)

Commentaren

'Niet alleen die nieuweling aan de riem', MizzD, 'k vind ze ook moeilijk te fotograferen. Heb het deze week 2 keer zelf geprobeerd, met slecht resultaat. Je zwammen zijn prachtig ! 't Gaat goed vooruit met Jaxon !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 08-01-16

Altijd oppassen met paddestoelen en zeker met een pup die alles opeet. In het Noorden hebben ze het wintergevoel al en wij binnenkort ook denk ik.

Gepost door: Patrick | 08-01-16

Hoi Mizzke!
Jaxon moet nog veel leren, maar da's normaal hé! Als hij inderdaad maar niets giftig eet, maar het vrouwtje houdt hem wel héél goed in de gaten! Komt allemaal wel goed!
Groetjes!

Gepost door: lena | 08-01-16

het lijkt hem anders wel te smaken Mizzd

vandaag zag ik de eerste krokussen en dat lijkt me wel heel vroeg

groeten

Gepost door: willy | 08-01-16

@ lena..
Natuurlijk hou ik 'm goed in de gaten.. hij vreet doorlopend van alles op van de straat.. heel vies! :-) Maar dat doen sommige kleine kinderen ook hè.. alles in hun mond stoppen. :-)

@ willy..
Je hebt een aantal krokussoorten die winterbloeiend zijn hoor.

Groetjesss1

Gepost door: mizzD herself | 08-01-16

Vandaag was het een héél zonnige dag, maar wel merkelijk kouder met 1° deze morgen en 4 ° na de middag! Heel wat anders dan gisteren met regen en regen en dan in de namiddag een paar uur een ware stormwind.
Hier staan er op de oprit al hyacinten in de knop. Als dat niet vroeg is! En de voorjaarsbollen staan ook al boven ,sommigen al 10 cm hoog !
Voor Jaxon is het allemaal nieuw en voor jou is het opletten geblazen als je met hem op stap gaat. Maar jij leert hem wel wat mag en niet mag !

Gepost door: magda | 08-01-16

@ magda..
Maar hyacinten kunnen heel goed tegen de vorst.. als het gaat vriezen en ze bloeien al, dan laten ze zich platvallen. En als de temperatuur dan weer oploopt komen ze weer overeind. :-)
Hier in de tuin staan de bollen ook al boven de grond.. ondanks dat er nog regelmatig overheen gelopen wordt door vier hondenvoetjes..! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 08-01-16

wel mooi die gele bloemetjes.
Jax zijn staart staat precies ook niet stil.

Gepost door: pieterbie | 09-01-16

Jaxon leert elke dag bij, hij zal al vlug alles kennen wat van hem verwacht wordt en ook wat hij beter niet doet maar ach het is vaak zo leuk om verboden dingen uit te proberen.

Gepost door: Mieke | 09-01-16

mooie gele bloemetjes
de gele kornoelje bloeit ook al
leuk om Jaxon zo bezig te zien et alles te ontdekken

Gepost door: fotorantje | 09-01-16

De commentaren zijn gesloten.