16-01-16

Kleurig..

draakje 00.jpgTja.. het waren even een paar sombere dagen.. ik voelde me helemaal niet goed. Had nog wel leuk kraambezoek donderdagochtend.. al voelde ik me toen ook al behoorlijk rottig. Maar die oude schoolvriendinnen van mij, dat is zó vertrouwd.. al hadden ze hun koffie zélf in moeten schenken, dan hadden ze het gewoon gedaan. Maar dat lukte me nog wel hoor.. alleen lukte het me zelf niet om koffie te drínken.. brrr, dat smaakt me nooit als ik verkouden ben. Maar thee kan ook hè.. en ik had er zelfgebakken boterkoek bij.. en dat smaakte voor iederéén goed hehe. Jaxon werd weer verwend met een leuke knuffel in de vorm van een draakje ( goh, kénden ze hem al? hahaha!) en nog wat kluiven.. eerlijk, ik heb tot nu toe nog helemaal geen hondenkoekjes of kluiven hoeven kopen voor 'm hoor.. wat is dat beestje verwend geworden door iedereen! vriendinnen boeket.jpgEn ikzelf werd door de meiden nog verrast met een prachtig boeket bloemen.. het was echt een hele leuke ochtend. Maar daarna zakte ik algauw weer in.. gelukkig was Jaxon moe van het spelen met z'n nieuwe knuffel en sliep ook vrij veel die middag. Maar nee MIEKE.. hij is wel al redelijk zindelijk, maar als ie moet, dan kan ie het nog niet heel lang ophouden hoor.. dus ja, ik moest toch zo een paar keer per dag wel naar buiten.. natuurlijk dik aangekleed en met m'n sjaal om hehe. En gisterenmiddag is vriendlief vroeg naar huis gekomen.. dat was ook wel fijn, want dat scheelde een paar uitlaatbeurtjes.. en het was rotweer! Vandaag voel ik m'n keel nog steeds wel een beetje, maar het is toch al een heel stuk beter dan het was.

kam1601_220.jpgMaar waarom dit postje dan eigenlijk 'kleurig' heet en niet somber? Nou.. ik kreeg gisteren de Kampioen in de bus, da's het blad van de ANWB (de autorijdersbond hè).. en wat bleek..? bij de lezersfoto's naar thema was de foto die ik inzond op het thema 'Regenboog', eentje die ik maakte bij de molens van Kinderdijk, geplaatst! Wat leuk! Dat was me nog niet eerder gelukt. Nu had ie niet gewonnen hoor.. er waren dan ook nog véél mooiere regenboogfoto's bij.. van in de bergen en bij watervallen.. de meeste toch wel van uit het buitenland. Ik heb ook nog even op de site van de ANWB ernaar gekeken ( in het blad worden ze verkleind en soms verknipt hè) en er waren echt supermooie regenboogfoto's te bewonderen hoor! Ikzelf vond het al heel wat dat ik die foto's van Kinderdijk had.. dat was toendertijd ook echt een gelukkie geweest, dat zussie heaven en ik daar net wandelden toen die bui aankwam, waardoor die regenboog verscheen..reg 01.jpgreg 00.jpg

(de onderste foto haalde dus het blad) De meeste regenboogfoto's van mij maakte ik uit de ramen van het huis hier, vanuit de slaapkamer..slaapkamer 00.jpgslaapkamer 01.jpg

.. of vanuit de logeerkamer aan de achterkant.. daar maakte ik er ooit ook eens al bij avond.. apart vond ik die..logeerkamer 02.jpglogeerkamer 00.jpglogeerkamer 01.jpg

onderweg 00.jpgVerder de nodige vanuit de (rijdende) auto.. op weg naar wandeltochten of op vakantie, maar die worden natuurlijk nooit zo heel erg mooi of duidelijk, da's wel jammer. Moet eerlijk zeggen dat ik meer regenboogfoto's maakte dan ik zelf eerst dacht nu ik er zo eens opzocht in m'n mapjes.. maar het zijn er nog steeds niet zo heel erg veel. onderweg 01.jpgonderweg 02.jpg

(deze foto maakte ik in Noord-Frankrijk.. dit is wel een dubbele regenboog.. dat viel me nu pas op!)onderweg 03.jpg

Het blijft dan ook wel iets aparts hè.. die kleurige boog verschijnt maar bij heel bepaalde omstandigheden. Kan alleen maar met bewondering en een klein beetje jaloezie kijken naar die prachtige foto's op die ANWB-site.. niet alleen voor de regenbogen trouwens.. de hele setting soms.. zo tussen de bergen en tegen watervallen.. echt WAUW! zo mooi. Dat is pas echt geluk hebben.. nu nog die pot met goud aan het einde hè haha!

FIJN WEEKENDDD!!

reg 10.jpg

11:00 Gepost door mizzD | Commentaren (12)

Commentaren

die tweede foto is dan ook schitterend ...Mizzd

ééntje om in te kaderen..

beterschap gewenst

Gepost door: willy | 16-01-16

Hoi Mizzke!
Gelukkig voel je je weer wat beter! Is dan wel niet leuk natuurlijk als je buiten moet als je je zo ellendig voelt, maar ja, dat hondje heeft ook zijn noden hé! Gelukkig is Vriendlief er nog die dan wat vroeger naar huis komt. Lief van hem!
Proficiat met je regenboogfoto! Is toch al een hele eer hé als die geplaatst wordt! Hij is mooi ook!
Groetjes!

Gepost door: lena | 16-01-16

Ik vind het ook een hele mooie foto met die molens er bij, je moet er maar net zijn met je camera. Hopelijk snel beter met die verkoudheid, met zulk weer heb je vaak niet veel nodig om ziek te worden.

Gepost door: Patrick | 16-01-16

@ willy..
Bedankt voor het compliment.. ik neem het van zo'n goede fotograaf als jij bent graag aan. :-)

@ lena..
Ja, dat is nu eenmaal zo.. moeders kunnen nooit ziek zijn en honden'moeders' ook niet hè. ;-)

@ Patrick..
Ja, dat weer nekt je hè.. morgen schijnt het dan weer een hele mooie dag te worden, maar wél behoorlijk fris.. ik ga maar eens de voering in m'n jas ritsen (hoefde vorig jaar de hele winter niet!) en een muts opzoeken. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-01-16

't Is ook een supermooie foto van jouw, MizzD ! Proficiat ! Ik zie hierboven ten andere meer regenbogen dan ik ooit in mijn hele leven samen zag. Echt waar.
Gauw beter nu, lieve MizzD, met nog een extra knuff uit Brugge !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 16-01-16

Ik vind ze allemaal mooi ,want het is echt niet gemakkelijk om mooie foto's te maken van een regenboog. Vandaag dacht ik er eentje te zullen zien want de hemel zag aan één kant van het huis pikzwart en aan de andere kant zat de zon. Maar niks van , ik liep tevergeefs van voor naar achter. Een fikse hagelbui kregen we wel.
Opletten met buiten lopen, het is erg koud en je kunt maar beter voorzichtig zijn met een verkoudheid , je hebt zo een longontsteking.

Gepost door: magda | 16-01-16

Blij dat je je vandaag al iets beter voelt. Er zijn weinig baby's die zo veel kraambezoek krijgen als Jaxon. Een echt gelukzakje is het en hij geniet met volle teugen van al zijn hebbedingetjes.

Gepost door: Mieke | 16-01-16

@ Lies..
Nu gaat het zéker lukken. ;-)

@ magda..
Ja, ik bedacht me vanmiddag dat ik beter een muts opgezet zou hebben.. toen ik van de kapper kwam..!

@ Mieke..
Nouuu.. in onze familie krijgen de ouders van kersverse baby's ook wel veel kraambezoek hoor hahaha.. maar babyhóndjes.. nee, die misschien niet nee. Hij is er inderdaad steeds erg blij mee.. de meiden konden zien dat ze waar voor hun geld kregen.. hij was meteen gek op het draakje.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-01-16

Maar een regenboog kan ook heel gevaarlijk zijn. Zo waren we een hele tijd geleden op de snelweg en toen er een regenboog verscheen zei ik direct, richt je op de pechstrook want er gaan hier ongelukken gebeuren en het was ook zo. Iedereen keek omhoog en dan is het snel gebeurd, wij waren gelukkig op tijd uitgeweken pfff.
owja, gisteren waren we naar een receptie van een 60 jarig jubileum in de straat en na een paar glazen cava met te weinig om het lijf naar buiten gegaan en nu heb ik het ook zitten.:-(

Gepost door: Patrick | 17-01-16

jij ook een fijn weekeinde!
hopelijk raak je hersteld.
Leuk dat Jax zo veel kadootjes krijg, je zou wel eens een pup willen zijn.

Gepost door: pieterbie | 17-01-16

@ Patrick..
Ja, dat is zo.. ik vind eigenlijk dat die een beetje pikante reclameborden van dames (óf heren!) in ondergoed langs de snelweg verboden moeten worden.. daar wordt ook te veel naar gekeken!

Oei.. jij ook beterschap dan hoor!

Gepost door: mizzD herself | 17-01-16

whaw bijzonder mooi de molens met de regenboog!
blij dat je beter bent, je kan daar zo mottig van zijn hé van een zware verkoudheid, het voelt zelfs als griep

Gepost door: fotorantje | 17-01-16

De commentaren zijn gesloten.