22-01-16

Bevroren in de tijd..

eerst 00.jpg

Had natuurlijk de afgelopen dagen nog het één en ander te posten.. over de griendentocht en over m'n verjaardag, waardoor de fotootjes die ik afgelopen maandag tijdens de winterprik maakte, met Jaxon op wandel, eventjes bleven liggen. Maar vind ze te mooi om niet meer te laten zien!

Het was een kleine wandeling gewoon hier in de buurt, maar al het groen had een laagje rijp, waardoor eenvoudig onkruid in het gras er ineens sprookjesachtig uitzag hè! En de bevroren plasjes op de stoep kregen door de luchtbellen erin iets art-déco-achtigs hehe..eerst 01.jpg

Dit is geen rijp.. maar deze wollige pluimen van de wilde clematis zijn altijd wel een fotootje waard..eerst 02.jpg

We wandelden naar het kleine parkje onder aan het dijkje..eerst 03a.jpgeerst 03b.jpg

Nu moest Jaxon toch eventjes nadenken weer, bij dit bruggetje.. al maar goed.. als ie er als een razende roeland overheen gesjeesd was, hadden we weleens uit kunnen glijden hè..eerst 04.jpg

Jax vindt dat witte koude spul aan het gras en aan alle struiken en boomstammen wel interessant.. hij wil álles wel eraf likken..eerst 05.jpg

Even later gingen we via het witte bruggetje het parkje weer uit en de dijk op..eerst 06.jpg

.. langs de vijver met de mooie wilg.. ooch, heb al vele foto's van dit plekje gemaakt, maar het blijft gewoon mooi vind ik..eerst 07a.jpgeerst 08a.jpg

.. nu weer met die watervogels op het hele dunne laagje ijs..eerst 10.jpg

.. net of ze op het water kunnen staan hè haha..eerst 11.jpg

Jaxon liet zien dat ie een echte jachthond is.. hij wilde wel op al die vogeltjes af hoor..eerst 08b.jpgeerst 09.jpg

We wandelden langs de singel, waar ik deze mooie rode bessen aan een boompje zag.. ze staken mooi af..eerst 12.jpgeerst 13.jpg

Met een kleine omweg ging het op huis aan.. waarbij Jaxon nog een aparte witte verschijning tegenkwam..eerst 14.jpg

.. nee geen spook hè haha.. maar waarom ie zo apart was, laat ik in een volgend postje wat beter zien!

Ook langs het fietspad waar we daarna langs liepen weer mooie vormen in de bevroren plassen..eerst 15a.jpgeerst 15b.jpg

Jaxon interesseerde die vormen natuurlijk niet.. hij wilde het gewoon weer opvreten allemaal hahhahaaa..eerst 16.jpg

Nog een klein stukje langs het veldje met het olifantengras, maar toen kleurde de lucht alweer wat donkerder, echt tijd om weer naar huis te gaan hoor!eerst 17.jpg

De komende tijd zal de vorst weer het land uit gaan en krijgen we er zeer waarschijnlijk een partij vochtigheid in de vorm van regenbuien voor terug.. jammer! Maar de winter zal echt nog niet gedaan zijn hè, we hebben vast nog wat te goed!

FIJN WEEKENDDD!!!

eerst 07b.jpg

 

20:06 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

Commentaren

...maar helaas zal er waarschijnlijk weer geen Elfstedentocht inzitten vrees ik.
Je bent een echte expert geworden met die mooie plaatjes.

Gepost door: Gidsjoris | 22-01-16

Ja zulk winterweer is best aangenaam en ook heel mooi. Ook al zou het slecht weer zijn dan moet je er nu toch uit want Jaxon moet er zo wie zo natuurlijk uit. Hier in het Taurusgebergte is er de laatste dagen ook weer wat sneeuw gevallen. Vanuit onze kamer kunnen we bij helder weer zien dat er weer meer sneeuw op de toppen ligt.
Ik lees dat Jaxon zich al heel goed gedraagt. Het wordt vast net als Axel en hele goed opgevoede hond.

Gepost door: Noortje | 22-01-16

@ Joris..
Nee.. dat zal er waarschijnlijk met die opwarming van de aarde helemaal nooit meer inzitten hè, een Elfstedentocht.

@ Noortje..
't Was vorige week, toen ik zo beroerd was en met dikke keelpijn zat, wél een beetje lastig.. maar je moet inderdaad sowieso eruit met een hond.

Axel was echt niet zo goed opgevoed.. maar die honden zijn van nature meestal al erg gezeglijk áls ze eenmaal volwassen zijn hehe.. setterpúps zijn dan juist weer heel erg ondeugend..! ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 22-01-16

NatuurKunst, MizzD ! Heb je mooi vastgelegd ! Toffe plekjes !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 22-01-16

Hoi Mizzke!
Mooi, die artistieke krulletjes in het water, maar Jaxon heeft er geen ogen naar! Die heeft andere dingen in zijn vizier! ;-))
Mooi plekje inderdaad met die linde!
Groetjes!

Gepost door: lena | 22-01-16

Vinyl heeft nog nooit kennis gemaakt met sneeuw.
Hij was eerder van de week wel heel verwonderd dat hij niet uit zijn plonsbadje kon drinken: het was helemaal koud en hard.

Gepost door: pieterbie | 23-01-16

Jeetje MizzD, ik ben dit jaar jouw verjaardag vergeten ! Dat is me helemaal ontglipt. Onvergeeflijk. Shame on me !
Ik hoop dat ik het nog kan goed maken door jou alsnog van harte te feliciteren met je 56e verjaardag. Ik wens je nog heel veel superjaren toe met je vriend en Jaxon aan je zijde.
Ik stuur je nog een kaartje hoor. Beter laat dan nooit, moet je maar denken. Van een ouwe man, zoals ik, zal je dat wel begrijpen.
Mooie winterwandeling met Jaxon was dit. Hij ontdekt wellicht iedere dag weer nieuwe, leuke dingen. En van een wit spook is hij heus niet bang.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 23-01-16

@ lena..
Hij vond die bevroren plasjes op de stoepen maar niks.. hij liep er gewoon op en was dan verbaasd dat ie moest 'schaatsen' hahaha!

@ pieterbie..
De eerste keer is dat nog iets bijzoders.. maar die honden van mij vonden het algauw alleen maar vervelend.. als de sneeuw samenklonterde tussen hun voetzooltjes en dan weer bevroor.. dat doet echt pijn hoor bij die beesten!

@ Fluwijn..
Aaach, je weet wel dat ik met dat soort dingen echt niet zit.. een mens kan al eens iets vergeten hè. En zéker als ie ineens heel veel dingen aan het hoofd heeft zoals jij. Ik kijk al uit naar je kaartje, dat vind ik altijd leuk. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-01-16

"art-déco " zo had ik het nog niet bekeken Mizzd..

maar nu je het zegt..

prettige dag

Gepost door: willy | 23-01-16

Ja ik zou ook wel even voorzichtig blijven als ik zo een bevroren brugje over zou gaan. die zijn meestal extra glad. volgens mij heeft jaxon een nieuwe kameraad, die witte poes:-)

Gepost door: Patrick | 23-01-16

Die wintertaferelen met een laagje ijs kunnen best mooi zijn!Goed gekleed de natuur in en wolkjes uitademen is leuk. Jaxon lijkt te genieten van al dat nieuws iond hem.

Gepost door: magda | 23-01-16

Oeh..., geen MizzD-tje vandaag...
Fijn weekend !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 23-01-16

mooi die ijsstructuren
die eerste winterprik is nu wel voorbij maar t kan nog altijd vriezen in maart ook
mooie foto's

Gepost door: fotorantje | 24-01-16

Heel mooie foto's van die bevroren plekken. Heb mij nog nooit zo in die tekeningen verdiept maar die zijn echt wel mooi. Jaxon heeft nog elke dag nieuwe ontdekkingen te doen natuurlijk, heerlijk voor baas en viervoeter.

Gepost door: Mieke | 25-01-16

De commentaren zijn gesloten.