30-01-16

Nog mooier..! :-)

buurt 00.jpgAfgelopen donderdag bleek het dan een nóg mooiere dag te zijn dan die dinsdag ervoor (over de woensdag er tussenin en over gisteren kan ik kort zijn: grijs en miezerig!).. en ik had écht zin om eens een lekker stukje te gaan wandelen. Nu kan Jaxon met z'n vier maandjes nog geen úren wandelen.. dat schijnt niet goed te zijn voor de ontwikkeling van zijn spieren en zo. Dus bedacht ik dat ik naar het kleine marktje bij het overdekte winkelcentrum zou gaan met 'm. Ik wist niet precies hoelang dat lopen zou zijn in uren.. maar als het duidelijk teveel was, kon ik van daar de tram terug pakken. Die markt zou wel ook weer een nieuwe ervaring zijn.. weer eentje om van z'n lijstje 'dingen te doen voor een pup' af te vinken. Het winkelcentrum trouwens ook, maar daar zouden we maar een klein stukje van doen hoor, alleen even bij de poelier een gegrild kippetje halen voor de avondmaaltijd hehe.

En kijk.. je kunt aan de krokusjes die we meteen aan het begin van onze wandeling zagen al zien wat voor mooi weer het was.. ze staan helemaal open, hun knaloranje stampertjes richting de zon hè!

buurt 01.jpgWe gingen dus weer het tunneltje onderdoor en echt, ik kan er geen fatsoenlijke foto van maken hoor.. waarom lukten die met Axel altijd wel vraag ik me nu af? misschien gebruikte ik toen de flits nog? Enfin, maakt niet uit.. aan de andere kant van het tunneltje gingen we dus rechtdoor, het lange voetpad richting het winkelcentrum helemaal af..buurt 02.jpg

Tenminste.. dat was de bedoeling! Maar zoals te zien is waren er wegwerkzaamheden.. en je werd als voetganger een behoorlijk eind omgestuurd bij de rotonde. Dan leek het me leuker om een stukje binnendoor te wandelen.. over het wandelpaadje langs de grote sloot die vroeger zo stonk, dat ik 'm, in navolging van MAGDA die geregeld postte over een 'Stinker en een Blinker', een paar waterwegen bij haar in de buurt waarvan de ene dus niet zo mooi was als de andere, de 'Stinker' noemde.. ik postte er geregeld over als ik er met Axel weer eens langsgewandeld was..buurt 03a.jpg

Maar een paar jaar geleden is die sloot aangepakt.. er is een afwatering gemaakt en er is ook een nieuwe beschoeiing gekomen.. tot mijn verbazing van de boomstammen van een aantal bomen die hier het veld moesten ruimen. Ik dácht dat die dan wel behandeld geworden waren met het één of andere spul om het wat duurzamer te maken, maar wat zag ik nu?..buurt 05a.jpgbuurt 05b.jpg

Juist ja.. er groeiden zwammetjes op! dat lijkt me dan dus niet behandeld.. hoelang zouden die stammen dan eigenlijk goed blijven? Op het water een dikke laag kroos.. maar ik moet zeggen: het stonk er echt niet meer hoor!buurt 04.jpg

Doorwandelend kwamen we nu weer op die rechte weg richting het winkelcentrum en passeerden we even later de mooie vijver aan het einde daarvan..buurt 06.jpg

Nu was het simpelweg tussen een paar hoge flats doorwandelen en dan kwamen we bij het marktje uit.. moest echt wel goed op Jaxon letten, want die kleding hing wel heel erg voor het grijpen.. en dat doet ie maar al te graag met die scherpe tandjes van 'm..!..buurt 07.jpg

Maar het ging goed.. we deden de kaaskraam nog even aan voor een lekker stuk Beemsterkaas en hierna wandelden we dus nog heel even het winkelcentrum in. Het meisje bij de poelier keek verrast.. 'hey.. heb je weer een hond?!'.. gooh, had niet gedacht dat ze me nog zou herkennen hoor, maar blijkbaar wel.. leuk zoiets.

Hierna verlieten we het winkelcentrum aan de andere kant en zag ik in de berm naast de weg die er langsloopt allemaal gele en witte krokusjes in het gras.. zo vrolijk..buurt 08.jpgbuurt 08a.jpg

Omdat we nu weer richting huis liepen kwamen we weer langs de mooie grote vijver, alleen nu dan aan de andere kant hè.. Jaxon had wel oog voor de vele watervogels die hier altijd zitten..buurt 09.jpgbuurt 10.jpg

Ik zag verderop op het water een paar eenden van een wat meer zeldzamer ras dan je normaal ziet.. weet alleen niet wélk ras..buurt 11.jpg

Er waren nieuwe boompjes aangeplant, maar het is er sowieso een mooi stekje.. jammer dat er zo'n drukke weg langsloopt, dus echt rustig loop je er niet bepaald. Niet dat Jax zich iets van het drukke verkeer aantrok hoor, die snuffelde gewoon verder..buurt 12.jpgbuurt 13.jpgbuurt 14.jpg

We kwamen nu weer langs de Stinker.. óók aan de andere kant nu dus..buurt 15a.jpgbuurt 15b.jpgbuurt 16a.jpg

En toen deed ik eigenlijk wat doms.. ik sloeg het wandelpaadje weer in..buurt 16b.jpgbuurt 17a.jpg

Maar om de tram te pakken, had ik gewoon rechtdoor gemoeten.. nu kwamen we niet meer langs een halte en moesten we terug naar huis dus ook lopen. Ik had niet het idee dat Jaxon er veel moeite mee had hoor, anders had ik die fout waarschijnlijk ook niet gemaakt hè.. als je een hondje voort moet slepen heb je er wel erg in om een tram te pakken hehe.
We wandelden dus maar verder.. zo heel erg ver was het via deze weg toch niet meer hoor.. en Jaxon kon onderweg nog even gedag zeggen aan de geitjes bij het kleine kinderboerderijtje dat hier bij een speeltuin is..buurt 17b.jpg

Vlakbij huis werd ik ineens geroepen.. het was een goeie vriendin van mij.. op de fiets op weg naar het verpleegtehuis waar haar moeder revalideert. Een toevallige ontmoeting.. altijd leuk. Maar ze had niet veel tijd hoor, en ik wilde Jaxon toch ook wel graag thuisbrengen nu.. hij was vast vermoeider dan ie zich voordeed. Dus zeiden we al snel weer gedag en waren wij na een paar minuutjes thuis. En Jax? die lag de rest van de middag lekker te slapen hehe! Maar we hadden toch maar ten volle genoten van die heerlijke zonnige januaridag hè!

GROETJESSS!!!

buurt 18.jpg

08:07 Gepost door mizzD | Commentaren (12)

Commentaren

Veel voornamer dan een goede foto, MizzD -> Jaxon durft in tunneltjes ! Leukje, met die zwammetjes maar 't zou niet mogen natuurlijk... !? Zonnig logje, met een knappe hoofdrolspeler !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 30-01-16

Zie Jaxon genieten en wij ook natuurlijk. Niet te geloven dat het een zonnige dag is toen je ging wandelen. Hier is het de laatste dagen meer grijs dan zonnig en vandaag is het hek helemaal van de dam. Water in de tuin en water op het pad vooraan. Het blijft maar regenen !

Gepost door: magda | 30-01-16

Hallo, het was inderdaad schitterend weer vorige week, we hebben er ook van genoten. Wat staan de krokussen al mooi, dat geel is prachtig en geven echt een lentegevoel.
Kleine Jaxon kan al goed meelopen, leuk is dat.
Terwijl ik dit hier nu schrijf, regent en stormt het flink. Zou zo het ganse weekend zijn ...
Bye bye

Gepost door: Chrisje | 30-01-16

@ Lies..
Inderdaad! beter dan over bruggetjes.. hij had net weer een weigering bij eentje..!

@ magda en Chrisje..
Hier is het momenteel ook huilen met de pet op wat het weer betreft en morgen schijnt ook niks te worden.. jammer voor alle werkende mensen, die hebben niet veel aan hun vrije weekend dan hè!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 30-01-16

Hoi Mizzke!
Wat een mooie zonnige foto's met blauwe luchten! Vandaag is het heel wat minder, maar momenteel regent het hier (eventjes) niet.
Jaxon ziet er echt een prachthondje uit! Ik zat zo eens in je linkerkolommetje te kijken en het is toch een hele andere (qua kleur dan) dan zijn 2 voorgangers! Mooi om zien, je 3 lievelingen!
Groetjes!

Gepost door: lena | 30-01-16

Weer even bijgelezen. Die Jaxon is een slimme hoor, bij een bruggetje net doen of hij er niet over druft want dan krijgt hij iets lekkers. Nee alle gekheid op een stokje hopelijk is een bruggetje binnenkort geen enkele keer meer een probleem want anders wordt dat wel heel lastig als hij steeds groter wordt.

Gepost door: Noortje | 30-01-16

prachtig park met vijver, je zou niet denken dat het aan een drukke weg ligt, gelukkig stinkt het er niet meer anders ocharme Jaxons neuzeke :-)

Gepost door: fotorantje | 30-01-16

gezellig weekend nog

Gepost door: fotorantje | 30-01-16

@ lena..
't Was hier vandaag echt wel rotweer.. pas laat op de middag kwam de zon onder de donkere wolken door.. had jammer genoeg m'n cameraatje niet bij me, want het was wel een fotootje waard hoor!
Ja, dat rood geeft toch een heel ander beeld hè. Volgens de fokkers tonen die rooie wel snel ouder dan die grijze.. gek genoeg! Maar Jaxon is nog een jonkie en da's ook wel te zien hehe.

@ Noortje..
Ik weet het niet.. het neemt vervelende vormen aan, die brugangst.. vanmorgen een echte weigering gehad.. kreeg 'm zelfs met een koekje niet zo gek om er gewoon over te gaan. En er zíjn hier zoveel bruggetjes..!

@ fotorantje..
Ja, schijn kan bedriegen hè.. maar er loopt dus echt een vrij drukke weg richting de Beverwaard en verder naar Ridderkerk en de rijksweg langs.. heb ik natuurlijk buiten beeld gehouden. ;-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 30-01-16

heb de indruk dat jij toch al redelijk stevige wandelingen doet met de kleine.
Ben intussen vergeten wat de regel was toen Vinyl klein was, zou het eens aan mijn vrouw moeten vragen.

Gepost door: pieterbie | 31-01-16

@ pieterbie..
De regel is volgens mij 10 minuten per leeftijdsmaand.. dat zou in Jaxons geval dus zo'n 45 minuten zijn. Waarbij je dan op moet letten op vermoeidheidsverschijnselen, als gaan liggen of achterblijven. Deze wandeling duurde ruim een uur.. beetje te lang inderdaad dus, had de tram moeten pakken terug.. maar van vermoeidheidverschijnselen was echt nog geen sprake onderweg.

Gepost door: mizzD | 31-01-16

Hij begint wel al lekker, lange wandelingen aan te kunnen. Plezant toch als je niet meer alleen erop uit moet.

Gepost door: Mieke | 01-02-16

De commentaren zijn gesloten.