02-02-16

Uitprobeersels.. ;-)

face 00.jpgNam natuurlijk niet alleen maar foto's van de blóémetjes hier binnen.. heb weer een leuk foto-objectje erbij en daar profiteer ik van. Vooral als er weinig te vertellen is verder, aangezien dit weer niet echt uitnodigt om er met je camera op uit te trekken hè.. en het ziet er naar uit dat dat nog een poosje zo blijft. Dus m'n fotovoorraadje droogt langzaam maar zeker op.. maar met een levend model in de buurt kan ik de definitieve bodem nog even uit zicht laten hehe. Nu vond ik de eerste reeks portretfotootjes van Jaxon wel een beetje tegenvallen. Je ziet weinig details ( zoals z'n neusgaten) en hij lijkt wat flets. Misschien kwam het omdat het tegen het licht in was. Of zou dat zwartwitte van Axel toch fotogenieker zijn dat het roodwitte van ons nieuwe model? Misschien heeft het te maken met het feit dat ik tegenwoordig nog nauwelijks flitslicht gebruik?face 01.jpgface 02.jpg

En dús probeerde ik later die dag ( het was al avond) nog eens wat mét flits.. en ja, de kleuren spreken nu net wat meer. Hier is onze luiaard op z'n favoplekje op de bank.. daar rolt ie vanaf m'n schoot vanzelf op.. hij wordt ook veel te groot voor die schoot hè, zie die lange poten eens hahahaha..face 03.jpgface 04a.jpg

't Kussen met het vogeltje vindt ie de max.. maar zo op de foto lijkt het of een enorme mus hem op z'n kop zit te sch*ten hahahahahaa..face 04b.jpg

Meneertje is nog niet echt gediend van het model spelen.. dus hij nam de benen en kwam voor me zitten, klaar om voor eens en voor altijd dat cameraatje uit m'n handen te rukken hehe! En ja.. met flitslicht krijg je dan algauw van die vervelende lichte oogjes hè (ook al heb ik de functie tegen róde ogen aanstaan op m'n camera, die hondenogen vangen gewoon nog steeds té veel licht.. kan een goeie fotoblogger mij eens vertellen hoe ik dat kan voorkomen?)..face 05.jpg

Meer van opzij fotograferen gaat het een stukje beter..face 06.jpg

Ondertussen had ie een serieuze uitval naar m'n camera gedaan en gaf het toen op.. en kroop weer naast me op de bank en ging zowaar prachtig voor me zitten poseren..face 07b.jpg

Hoewel.. dat flitslicht hè.. de vrouw heeft er ook last van hoor jochie.. hoe vaak ík wel niet met dichte ogen op foto's sta tegenwoordig..! kan er niks aan doen..face 07a.jpg

.. hij dus ook niet! Maar kijk eens..face 08.jpg

.. toch een hartstikke knappe jongen hè! En de camera proberen te pakken was nú al over.. echt braaf! Hoewel ik wel eerlijk moet zeggen, dat ik de foto die ik maakte tijdens die laatste aanval (voordat ie de bank opkroop en zich overgaf), eigenlijk wel de allerállerleukste vind van de hele serie.. jullie ook?

GROETJESSS!!!

face 09.jpg

 

 

08:15 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

Commentaren

Er zitten meer leuke in, MizzD ! Die met dat (vogel)kussen is goddelijk !
Zelfs gebruik ik heel weinig (bijna nooit) flitslicht.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 02-02-16

@ Lies..
Hahaha, ja die zijn ook bijzonder grappig uitgevallen hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 02-02-16

heel mooie foto's!! wat is hij toch snoezig hé
k zet nooit m'n flits aan maar ja k neem dan ook vooral foto's buiten hé
rode ogen kan je niet echt vermijden denk ik

Gepost door: fotorantje | 02-02-16

Die laatste foto is inderdaad grappig. Hij wou jou ook eens laten zien hoe het voelt als model van een papparazzi zeker? Hij wou jou fotograferen!
Foto's van dieren maken is altijd moeilijker vooral hele zwarte. Maar deze zijn wel goed hoor. En dan die met dat vogeltje lijkt wel echt levendig.

Gepost door: Emmy | 02-02-16

Jaxon staat er weer prachtig op. Fijn dat hij bij jullie een warm mandje heeft gevonden, zullen zijn fokkers ook wel heel blij mee zijn MizzD! Benieuwd waar zijn broertjes en zusjes zijn teruggekomen, ik hoop dat het in net zo'n warm nest als bij jullie mag zijn!

Gepost door: greta | 02-02-16

Zelfs al staat hij niet graag model, toch is hij wel een model. een prachtdier. Hij heeft allure en streken ook zo te lezen. Daar gaan jullie nog veel leuke dingen mee meemaken.

Gepost door: Mieke | 02-02-16

die laatste is een prachtige " close-up" Mizzd

prettige dag

Gepost door: willy | 02-02-16

Hoi Mizzke!
Het is een model met streken hé, die Jaxon! Héél leuke foto's met dat vogeltje! Die springt er voor mij dan weer uit! Alhoewel.... moeilijk te kiezen eigenlijk want zijn "geposeerde" foto's zijn ook héél mooi! Het is nu éénmaal een knapperd hé!
Groetjes!

Gepost door: lena | 02-02-16

@ greta..
Eén broertje en zusje zijn bij de fokkers zelf gebleven, een zusje is ook naar nederland gegaan, een broertje naar Polen (naar een dierenarts die ook fokt met setters) en nog een broertje is in België gebleven. Allemaal met de goedkeuring van de fokkers, dus die warme nesten, dat zit wel goed hoor!

@ lena..
Ja, het is een knapperd, maar ook echt een portret hoor.. hij steekt Axel naar de kroon wat eigenwijzigheid betreft hahahah!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 02-02-16

Hij leert het nog wel om te poseren, binnen foto's maken is meestal niet zo goed, alhoewel deze hier zijn toch prima. Flora heeft ofwel rode ogen ofwel ogen dicht ... ppfff, toch als ik tekort bij haar kom. Ik snij de foto van verder genomen als eens uit, dan wel met reflex toestel genomen. Jaxon is al een flinke kerel geworden, en zo te zien heeft hij de bank al helemaal ingepalmd.
Bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 02-02-16

@ Chrisje..
Haha.. die laatste zin.. heel goed gezien! Maar als ie écht moe is, gaat ie toch nog steeds graag op z'n eigen bankje hoor.. lekker rustig hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 02-02-16

De kleuren zijn beter met de flits aan. Heel fotogeniek is hij wel;-)

Gepost door: Patrick | 02-02-16

Hij leert al vlug dat zijn bazinnetje een fotomaniak is! Dan denkt hij "liever netjes poseren dan ben ik ervan af"! hahaha! Onze hond wilde helemaal niet op de foto ,die draaide steeds zijn kop weg! Je moest al vlug zijn om een mooie foto te kunnen maken.
Straks moeten jullie in zijn mand zitten en slaat hij de bank helemaal aan. :-)

Gepost door: magda | 02-02-16

flits en ogen: het is niet te vermijden, hoor het is een heel natuurlijk proces. Indirect flitsen helpt, maar dan het je een externe flitser nodig of een toestel die dat toelaat.
Ander truukje: door een tissue heen flitsen, dus een tissue voor de flitser hangen om het licht meer diffuus te maken.
Maar deze reeks vind ik wel meer dan geslaagd.
En ik vind niet dat Axel een beter model was omwille van het wit/zwart. OK, misschien ietwat gemakkelijker wat het contrast in de foto's betreft, maar deze jongen is toch ook heel fotogeniek hoor.

Gepost door: pieterbie | 03-02-16

De commentaren zijn gesloten.