04-02-16

We voelen nattigheid..

anat 00.jpgTja.. ik kan er ook niet onderuit.. er valt over het weer weinig anders te schrijven dan dat het verschrikkelijk nat is de laatste tijd! En als ik de weersvoorspelling voor de komende 10 dagen mag geloven, zit er alleen nog maar veel meer aan te komen. Oei oei oei.. als je de plassen nu overal al ziet, slaat de schrik je weleens om het hart.. waar moet al die nattigheid heen? De grote grasberm, hier vlakbij de doorgaande weg de wijk uit, staat al behoorlijk blank.. en dan hebben we nog een gelukje dat het woonwijkje dat hier eerst aan de andere kant van de weg was, nog steeds niet terug opgebouwd is. Het terrein ligt dus braak en kan veel vocht opnemen.. je mag er eigenlijk niet op, maar ik zie veel hondenbezitters er hun hond uitlaten. Die mensen hebben allemaal zonder uitzondering regenlaarzen aan.. het is er bar modderig hoor! Ik waag me er niet met Jaxon.. aan deze kant van de weg is er tenminste nog een asfaltpaadje langs alle nattigheid hehe.anat 01.jpganat 02.jpganat 02a.jpg

De bloesembomen die hier staan bloeien bijna allemaal al.. dá's dan weer de andere kant van de medaille.. het weer was wel zó grijs maandag, dat het wel zwartwit-foto's lijken..anat 03a.jpganat 03b.jpg

anat 04.jpgBehalve dan deze mislukte close-up van een bloesempje, waarbij de focus van de camera abusievelijk op de graffiti op de muur erachter kwam te staan.

En deze van de flat helemaal achteraan die in die mooie terra-achtige kleur is geschilderd.. de boom hiervoor bloeit nog niét, maar de takken steken ook al mooi af..anat 05.jpg

Gisterenochtend bleek het dan toch eventjes wat zonniger te zijn, beetje tegen de verwachting in. Ik zag dat de bloesembomen aan het einde van de straat al behoorlijk in de bloemetjes zitten ook..anat 07.jpg

Echt wel een warme winter dus (hoewel het even begon te hagelen toen ik na de wandeling thuiskwam..!).. na koude winters bloeiden ze pas tijdens de RotterdamMarathon, en die is pas begin april..! Kon nu wél een beetje redelijke close-up van zo'n teer bloesempje maken.. daar sluit ik dit postje dan maar positief mee af. Al die nattigheid.. we zien het buiten al genoeg eigenlijk hè hahaha!

GROETJESSS!!!

anat 08.jpg

 

08:10 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

Commentaren

Ongelooflijk hoe de lente al tekeer gaat in jullie tuinen. Als ik lees wat er bij jullie allemaal al bloeien gaat, loop ik naar buiten om om mijn tuin eens te inspecteren. Nee, hoor NIETS MizzD. Hier staat alles letterlijk met de voeten in het water.
Goed dat we ons hier al tegoed kunnen doen aan wat lente. Wat is me dat een mooie foto, die terra-achtige kleur met die takken ervoor, echt zeer fraai!
Hou je droog MizzD, hier is weer regen, en nog eens regen.

Gepost door: greta | 04-02-16

@ greta..
Het zijn sowieso vroegbloeiende bloesembomen, maar ze zijn volgens mij toch wel minstens een maandje te vroeg nu. Niet zo gek als je tijdens de winter zulke hoge temperaturen hebt hè. Maar er staat ook enorm veel water dus overal hier, net als bij jou. Ik hou echt m'n hart vast voor wat er allemaal nog gaat vallen hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-02-16

Hier van hetzelfde laken een broek haha... de Grote Gete aan onze weide staat gelijk met het gras, nog even en we krijgen ook natte voeten, hondjes mogen niet in de weide dan wegens de sterke stroming van de rivier en Flora die graag een duik neemt achter de eendjes aan.
Fijne dag verder.

Gepost door: Chrisje | 04-02-16

@ Chrisje..
Grappig toch hoe jullie uitdrukkingen zoveel op de onze lijken, maar toch altijd nét anders zijn.. wij zeggen namelijk 'van hetzelfde laken een pak'..! :-)))
Op het platteland zijn er meestal toch wel waterbuffers.. waar het heen kan als er teveel van is. De steden zijn decennia lang véél te vol gebouwd.. sloten en andere watertjes gedempt om kostbare bouwgrond te creëren. Pas de laatste jaren hebben ze door gekregen dat dat niet slim was.
Ik hoop wel dat jullie droge voeten houden hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-02-16

En het blijft maar regenen en het water blijft maar stijgen. Zelfs de waterbufferzones die er hier en daar in het landelijke gedeelte zijn, staan tot de rand vol water. En poldergrond zoals het hier is, neemt dat water ook niet zo vlug op. Maar toch zal het wel eens beter worden. Ondertussen moet jij met laarzen aan de hond uitlaten wil je droge voeten houden. :-)
Behalve de sneeuwklokjes staat er aan de kust echt nog niet zoveel in bloei. Aarzelende knoppen wel zoals van de magnolia en ook de bollen staan klaar maar wachten nog op een zonnig duwtje om open te barsten.

Gepost door: magda | 04-02-16

de titel spreekt voor zich Mizzd

mooie foto van die boom op een gekleurde achtergrond...

groeten

Gepost door: willy | 04-02-16

Hoopvol, MizzD, de bloesems én de boom... Hier is 't even nat..., grijs, somber, helemaal niet leuk... Jij kijkt gelukkig vaak naar de mooie kantjes...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 04-02-16

Hoi Mizzke!
Toch mooie foto's van een modderige en natte wandeling! We moeten er door hé, willen of niet! Ooit wordt het weer beter zeker?
Groetjes!

Gepost door: lena | 04-02-16

@ Lies en lena..
Ja, met een hond moet je er ook letterlijk gewoon door.. kun je maar beter ook de mooie kantjes zien hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-02-16

Ja je ziet het op de foto's, het water trekt niet meer weg en dat is hier bij ons ook zo. niks aan te doen voorlopig aan deze zondvloed.

Gepost door: Patrick | 04-02-16

Hier is het gelukkig niet nat en grijs. We kunnen zelfs weer door een droge bedding van een rivier naar een ander dorpje wandelen. Dat scheelt het lopen over een brug waar de auto's je voorbij razen. Zijn we toch niet voor niets Nederland een paar weken ontvlucht.

Gepost door: Noortje | 04-02-16

ai, vrees dat je inderdaad beter een andere hoek gekozen had om die bloesems vast te leggen.

Ik zie op de gevel van dat ene huis een vlinder.
Toen wij een dik jaar geleden Texel bezochten zag je die daar overal.

Gepost door: pieterbie | 05-02-16

deze bloesems zijn echt wel vroeg hé, maar kijk dat fleurt die regendagen dan weer op, mooi meegenomen :-)

Gepost door: fotorantje | 05-02-16

Je kan tegenwoordig van niks meer zeker zijn en van het weer allang niet meer. We proberen elke dag het beste ervan te maken en te hopen op verbetering.

Gepost door: Mieke | 05-02-16

De commentaren zijn gesloten.