17-02-16

De bekende weg..

apark 00.jpgTja.. nieuwe paden met die hond ontdekken is leuk, maar zit er even niet in. Waarom niet? Nou, Jaxon heeft al een tijdje vreemde vurigrode bultjes op een paar van z'n teentjes.. het gaat maar niet weg, geen flauw idee wat het is, zelfs de dierenarts staat voor een raadsel. Maar nu hadden we afgelopen vrijdag de fokker aan de telefoon (omdat ie jarig was) en nu blijken het broertje en het zusje van Jaxon (die bij de fokker gebleven zijn) óók ineens van die bultjes te hebben. Volgens hen en hun dierenarts zijn Engelse setter-voetjes soms erg gevoelig voor nat gras.. en dus mijden we dat voorlopig maar even, in de hoop dat dat verbetering brengt. Lastig wel, als je bedenkt dat Jax vooral op gras graag z'n behoeften doet.. in ieder geval op onverharde ondergrond, en dat is hier dan wel vaak gras. Gelukkig zijn er nog wel andere plekjes met onverharde ondergrond als vervanging voor die sanitaire stops.. maar een wandeling zónder langs een grasrand te komen..? zit er niet echt in hoor. En dus verzinnen vriendlief en ik telkens weer nieuwe routes met zo min mógelijk gras.. maar wél in de overbekende omgeving van ons huis natuurlijk.. anders weet je dat niet zo goed.

Het halfverharde paadje langs de manege kan in ieder geval.. en dús kon Jax van de week weer eens gedag zeggen tegen wat pony's die daar achter stonden. Zijn paardenangst is ie na die close encounter op weg naar het station een tijdje geleden en het uitstapje naar de kinderboerderij wel kwijt..apark 01a.jpgapark 01b.jpg

Langs het afgebroken wijkje kan ook.. de berm is hier pas opgeruimd, dus zelfs geen onkruid meer.. totdat je de hoek omgaat.. daar staat dan net weer wél nog wat gras.. maar daar hield ik 'm wel een beetje bij vandaan..apark 02.jpg

.. zie die grond ook eens nat zijn.. het water uit dit braakliggende stukje grond stroomt om de één of andere reden over de stoep hier in deze straat.. dáár heb ik Jaxon ook maar even uitgehouden hoor.. het zal toch niet alléén om dat gras gaan zeker..?

Voorbij de singel, waar ik de treurwilg even voor ANNY (die gek is op die bomen) op de foto zette..apark 03.jpg

(hoewel wat dun is ie toch weer aardig bijgekomen, nadat ie eerder zo vreemd lomp gesnoeid was, die boom), wandelde ik naar het parkje met de vlonderbruggetjes, maar daar wandelde ik eerder omheen dan doorheen dit keer hoor.. de bruggenangst is duidelijk tóch nog aanwezig in die hond en ik had geen zin om 'm te gaan lopen tillen hehe. Rechts van het eerste pad was wél gras trouwens.. apark 05.jpg

.. rondom de mooie berkenbomen. Ik wilde Jax dus eerder links laten lopen, maar..apark 04.jpg

.. ja hoor.. hij dook er nog helemaal in ook.. en stond zowat tot z'n oksels in het water! Wat een diepe plassen rondom die struikjes! Pff.. had ik alweer veel moeite om die hond z'n pootjes droog te houden voor niks gedaan hè. Verder om het parkje heen wandelend..apark 06.jpg

.. kwam ik bij de brug met de trap er achter uit, waar veel sneeuwklokjes nog bloeiden..apark 07.jpg

Maar deze trap lieten we dus ook letterlijk links liggen hehe.. die hond een trap op dragen..? Had vorige week weer de trein moeten nemen naar zussie en waar ik voor vreesde kwam uit: de eerste keer vond die hond het nog eng.. de tweede keer nog véél enger..!! En ik had 'm tóén dus al een trap áf moeten dragen.. geen doen hoor, daar wordt ie al veel te zwaar voor. Maar ja.. nood breekt wetten. Dit keer echter kon ik gewoon doorwandelen.. kwamen we ónder aan het dijkje uit, weer eens wat anders ook..apark 08.jpg

Op weg naar huis pakte ik af en toe een achterpaadje.. die zijn halfverhard dus als die hond nog een plasje wilde doen, kon dat.. maar het was niet nodig die keer. 'k Zag nog wel een prachtig lila bloemetje in een tuintje..apark 09a.jpg

.. dit is maagdenpalm.. en ik weet niet of het ook te vroeg is, maar mooi was het in ieder geval wél.

apark 09b.jpgHet noorden konden we ook niet kwijtraken, want op een schuurtje scoorde ik nog een windwijzer hehe.

Het is even behelpen.. en hopelijk komt er snel een betere oplossing voor die teen-uitslag, maar wandelen blijven we doen hoor.. we moeten wel, Jaxon is nog steeds niet genegen z'n plas en kak op de wc te doen..! hahahahaa!

hb 61.jpgVandaag verjaart m'n grote zus.. en in tegenstelling tot vorig jaar, toen ze zestig werd en het groots vierde met een surprisewandeling grote zus en ik2.jpgen een gezamenlijk bezoek aan de bioscoop, viert ze het dit jaar lekker alleen met haar man en zoon en schoondochter, door een leuke citytrip te doen. Kan hè, ieder doet het zoals hij of zij zelf wil, maar járig is ze dus wél en ik wil haar dan ook van harte feliciteren vanaf deze plek! Van harte zus! *smak*smak*smak*!

GROETJESSS!!!

apark 10.jpg

 

08:09 Gepost door mizzD | Commentaren (16)

Commentaren

Da's spijtig voor Jaxon, MizzD ! Afzien/ziek zijn is voor niemand leuk, ook niet voor zijn baasje(s). Hopelijk komt het alleen van 'nat' gras, en kan ie straks weer volop gaan stoeien. Brugjes/trein... -> ai -> dat wordt trainen ?
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-02-16

@ Lies..
Zéker niet leuk.. onbekommerd genieten is er even niet bij.. voor ons allemaal niet.
En ja.. die brugjes en het station.. dat wordt trainen inderdaad.. hopelijk komt ie nog van die angst af.. maar het is sowieso een groter sch*tebroekje dan we gewend zijn hoor hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-02-16

misschien kun je zijn pootjes dik insmeren met vaseline voor je buiten gaat?

Gepost door: heaven | 17-02-16

@Jullie krijgen het eruit, MizzD ! Zeker weten !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-02-16

@ heaven..
Dat is één van de dingen die ik als eerste geprobeerd heb.. en het wérkt wel een beetje, de bultjes worden niet zo snel vurig als anders buiten, maar als je dan thuis komt en dat spul eraf haalt gaat de huid juist kapot, hoe voorzichtig je het ook probeert te doen.. het is heel erg kwetsbaar. En als je het laat zitten, gaat Jaxon het eraf zitten likken en dan gaat die huid nog verder kapot..!

@ Lies..
We gaan sowieso ons best doen.. het zou veel fijner zijn als ie onbekommerd al die dingen gewoon kon doen hè. Maar het is echt een raar hondje hoor.. hij schrikt al van z'n eigen spiegelbeeld als ie die in een geparkeerde zwarte auto onderweg ziet.. met de vorige nog nooit meegemaakt..!

Gepost door: mizzD herself | 17-02-16

Na dit hier te hebben gelezen Mizzie, is het toch wel spijtig voor Jaxon dat hij nie in het natte gras mag lopen!!! Hoe kun je dat verbieden aan da beest....Er moet toch iets te vinden zijn daarvoor....Ik heb je da nooit horen zeggen van AXEL....t'is toch hetzelfde ras....En merci om aan mij te denken als je bij m'n favoriete boom passeerde. Is ook héél raar als ik zo'n boom zie dat m'n hartje pijn doet!!!! Ik wens je een fijne midweek verder met liefs en knuff voor jullie xxx

Gepost door: anny | 17-02-16

ocharme Jaxon, zou het hem pijn doen? soort reumateentjes misschien

gefeliciteerd aan zus

Gepost door: fotorantje | 17-02-16

Misschien is het helemaal geen erg wat die bultjes betreft en gaan ze gewoon weer weg als hij wat ouder is. Het kan toch best zijn dat kou en nat een wat irriteert bij een hond en zeker als je vaak wandelt.

Gepost door: Patrick | 17-02-16

dan is het even opletten geblazen en eerst die pootjes laten genezen

gelukwensjes voor je grote zus, citytrip kan ook leuk zijn

Gepost door: merel | 17-02-16

MizzD wat lees ik hier nu toch? Heeft de dierenarts geen bloedonderzoek gedaan, of kan het eczeem zijn, dat kunnen dieren overal krijgen op hun lichaam, en dat zijn vuurrode plekken, want je hebt droog en nat eczeem, verdorie ook dat nog!

Gepost door: greta | 17-02-16

Zo'n uitgelaten hondje verbieden om het gras in te duiken, da's niet gemakkelijk, natuurlijk. Het gras is door alle overvloedige regen van de voorbije weken dan ook heel zompig en nat. Ik hoop dat er gauw drogere en dus betere tijden aankomen voor Jaxon.
Dan gaan die rode bultjes wellicht vanzelf weer weg.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 17-02-16

Mijn gelukwensen voor je jarige zus! Zij zal zeker genieten van een uitgestippeld citytripje. Het is eens wat anders.
Hopelik genezen die bultjes vlug zodat Jaxon weer naar hartelust overal kan lopen. Toch jammer dat dierenniet kunnen zeggen wat er scheelt want nu is het wel een beetje zoeken .

Gepost door: magda | 17-02-16

@ anny..
Nee, Axel heeft van zoiets nooit last gehad.. en Lennox trouwens ook niet, terwijl dié toch voor van alles allergisch was. Gelukkig is Jaxon, die toch wel een behoorlijk opstandig puberhondje aan het worden is, nog wel zo braaf om gewoon met mij mee te lopen naar en op waar ik wíl dat ie loopt.

@ fotorantje..
Nee, pijn niet volgens mij.. maar het lijkt soms wel te jeuken.

@ Patrick..
Volgens de dierenarts is het stevig ontstoken, maar wat het precies is weet ze ook niet. Daar kan ze wel achter komen maar dat duurt even.. en dat kost flink wat waarschijnlijk. Dus leek het haar beter ons meteen maar door te sturen naar iemand die méér verstand heeft van de hondenhuid en z'n specifieke problemen.. de dermatoloog.

@ greta..
Nee, nog geen bloedonderzoek.. dat zou de volgende stap zijn, maar rechtstreeks meteen door naar de dermatoloog, wat haar beter leek, leek ons eigenlijk ook beter. We hebben voor maandag een afspraak kunnen maken. Simpel eczeem had de dierenartse ook nog wel kunnen herkennen denk ik.. maar ze zei dat in alle 14 jaar dat ze nu dierenarts is, zoiets nog nooit gezien had.. ze had geen flauw idee wat het was en ik vond het goed dat ze dat toegaf en ons naar iemand toestuurt die het wellicht zó kan herkennen.. en hopelijk er ook een remedie voor heeft. ( dat vooral!)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-02-16

@Jij -> in dromenland, MizzD, ik -> nog even komen gluren... Zoete dromen...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-02-16

proficiat, zus!
Jammer van Jax's pootjes, ik hoop dat dat snel geneest.

Gepost door: pieterbie | 18-02-16

Onderste foto is bijzonder leuk.

Gepost door: Mieke | 18-02-16

De commentaren zijn gesloten.