23-02-16

Somber, maar niét somberen..

Hbos 00.jpgad gisteren even geen blogtijd.. we moesten 's morgens met Jaxon naar die dermatologe en daarna moest vriendlief hoognodig terug naar z'n werk, want hij kreeg die ochtend al diverse alarmerende telefoontjes.. pff ze kunnen daar nauwelijks zonder hem geloof ik. Maar ik kan dus niks posten op de laptop, omdat ik daar de foto's niet op heb staan. Bovendien krijg ik met mijn handenbindertje daar ook de kans niet voor hehe.. het posten moest dus wachten tot de avond ( zoals ik dat nu al ruim 2 maanden doe). Hoe het afliep bij de dermatologe? tot onze verrassing zag zij onder de microscoop iets wat toch wees op een voedselallergie.. en dús gaan we dat eerst proberen uit te sluiten of aan te tonen. Jaxon gaat de eerstkomende zes weken op een mono-eiwitdieet.. (= met voer waar maar één soort eiwit in zit.. in zijn geval dat van hertenvlees.. een hond is het meest gevoelig voor kip- en rundeiwit, bos 03.jpgen dat moeten we dus even mijden), maar gelukkig kunnen we hem wel voeren op de manier zoals ie tot nu toe z'n eten kreeg.. dus vlees met brokken.. alleen dan puur hertenvlees en brokken op basis hiervan. Hij eet heel goed en dat willen we graag zo houden.. ook al omdat ie als pup natuurlijk nog volop in de groei is.. dat voelde de dermatologe heel goed aan. Het is nu nog wel even tobben (ook omdat z'n 'beloningsbrokjes' voor bij de puppycursus en zo allemaal van hert gemaakt dienen te zijn.. maar gelukkig hebben we al het één en ander gevonden bij onze vaste dierenwinkel), maar het is de enige manier om er achter te komen of die plekken op z'n pootjes door een voedselallergie veroorzaakt worden. Dit verhaal zal dus nog vervolgd gaan worden denk ik. Voor de jeuk hebben we een speciale spray voor zolang.. want anders zouden zijn pootjes na die zes weken wellicht helemaal kaal zijn..! óf niet natuurlijk.. er allemaal van afhangend óf het een voedselallergie is of niet.

bos 01.jpgIn ieder geval zijn we er zondag, ondanks de slechte weersvoorspellingen, toch even lekker op uitgetrokken voor een fijne wandeling. Het heide- en bosgebied bij Rucphen zagen we wel zitten. Het was alleen even zoeken naar waar we de auto ooit eens eerder geparkeerd hadden.. tóén reden we zó naar die parkeerplaats, maar dit keer raakte de gps in het bos behoorlijk de weg kwijt.. en kwamen we uiteindelijk uit bij de parkeerplaats bij camping de Posthoorn, waar vandaan ik al diverse keren een georganiseerde wandeltocht gestart was. Maakte niet uit.. hier stond een wandelkaart met daarop wandelroutes uitgestippeld.. we wílden eigenlijk die van 5km doen, dat was een groene, maar toen we alleen maar rode paaltjes zagen, die volgens de kaart een 3km-route vertegenwoordigen, besloten we die maar te gaan volgen.. je loopt al eens verkeerd in zo'n bos niet waar en 3 km was voor Jaxon ook wel meer dan genoeg eigenlijk. Op pad maar, heerlijk het bos in.. waar van alles te zien was, zowel op ooghoogte..bos 04.jpg

.. als op de grond..bos 05.jpgbos 06.jpgbos 02.jpg

Goh.. al een eierschaaltje.. een vroeg vogeltje moet dat wel geweest zijn hè!

En ook de nodige zwammen.. het is er blijkbaar echt 'gele trilzwam- gebied'.. want die zagen we telkens als gele lichtjes in het donkere bos oplichten..bos 08.jpgbos 07a.jpgbos 07b.jpg

Het was echt wel somber weer hoor.. en het waaide enorm.. maar daar heb je in een bos nooit echt veel last van..bos 09.jpg

Het is best een afwisselend gebied hier bij Rucphen.. je hebt zo af en toe ook meer landelijke stukken, met daarbij de nodige boerderijen en hun dieren..bos 10.jpg

.. maar wij vonden het het leukste als het diep het bos inging.. zoals hier waar een stiltegebied was..bos 11.jpgbos 12.jpg

Ook hier dus weer gele trilzwammen..bos 13.jpg

Ineens weer een ander bordje.. duidelijk géén stiltegebied meer..bos 14b.jpgbos 14a.jpg

Algauw daarna kwamen in wat meer open terrein.. hier blies de wind behoorlijk hoor..bos 15a.jpgbos 15b.jpg

Je zag het ook in de plassen op de paden.. veel rimpelingen door de straffe wind..bos 16.jpgbos 16a.jpg

We gingen liever snel het bos weer in.. maar wacht eens even.. 3 kilometer? we hadden volgens ons nu toch al zeker een klein uurtje gewandeld. Klopten die paaltjes eigenlijk wel? en belangrijker.. waar zaten we precies ten opzichte van onze startplaats? we hadden geen flauw idee! Het begon een beetje op een avontuur te lijken.. en hoe het afliep vertel ik in een volgend postje!

GROETJESSS!!!

bos 17.jpg

08:01 Gepost door mizzD | Commentaren (15)

Commentaren

...wandeling met een cliffhanger... Ben benieuwd. Hopelijk speelde Jaxon voor speurneus en vonden jullie de snel terug :-)
Xx

Gepost door: lucretia | 23-02-16

Hoi Mizzke!
Hopelijk heeft de dermatologe gelijk en zijn de problemen met Jaxon zijn voetjes snel weer van de baan! Ik duim!
Wat een natte bedoening toch overal hé! Ik ben benieuwd hoe jullie "avontuur" eindigt hoor!
Groetjes!

Gepost door: lena | 23-02-16

@ lucretia..
Haha.. Jaxon rook van alles maar niet de auto hoor! :-)
xxx

@ lena..
Als de dermatologe gelijk heeft gaat het juist wel even duren eerdat we de oplossing weten, maar dat maakt niet uit.. als dat beestje maar snel van die lelijke jeukende plekken af is hè, da's het belangrijkste. En hij vindt dat hertenvlees in ieder geval heel erg lekker, dus da's al geen probleem. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-02-16

Hoop dat jullie het snel te weten komen van Jaxon zijn pootjes, dan kan je definitief zoeken naar een oplossing en ze vinden. Hèhè dat wandelen kunnen jullie nog altijd. Voor mij is het vreselijk beperkt en zeker nu in de winter met dit nat weer, de artrose slaat toe. Ben benieuwd waar jullie gaan uitkomen! Wat is dat met je handen, heb dat in mijn afwezigehidsperiode gemist. Een handenbindertje? Hoop niet al te erg... Groetjes

Gepost door: Joke | 23-02-16

Ben vergeten te schrijven dat die gele trilzwammen wel heel kleurrijk en wonderlijk zijn.

Gepost door: Joke | 23-02-16

een vervelend probleem bij Jaxon...

hopelijk is hij er snel van af...

vooral door de wind was het zondag geen echt wandelweer, zelf ben ik maar binnen gebleven

bij je foto's, hebben deze met die gele zwammetjes mijn voorkeur

prettige dag

Gepost door: willy | 23-02-16

@ Joke..
Weet je niet wat een handenbindertje is? dat is die hond! kan niks doen zonder dat ie achter me staat of op de één of andere manier m'n aandacht zoekt hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-02-16

als het een voedsel allergie is dan zal het snel opgelost zijn. waarschijnlijk zullen jullie wel ergens een verkeerde afslag genomen hebben als het maar drie kilometer was:-)

Gepost door: Patrick | 23-02-16

Laat ons hopen dat de dermatologe van de eerste keer de juiste diagnose stelt dan kan die lieverd er vlug vanaf zijn door enkel op zijn voeding te letten. Zolang Jaxon nog niet moe was konden jullie lustig doorwandelen, het moment dat je hem zou moeten dragen zou iets moeilijke zijn vrees ik.

Gepost door: Mieke | 23-02-16

Hopelijk raakt het toch opgelost, en is Jaxon verlost van z'n 'bobbels', MizzD. Heel veel moois te zien op jullie wandeling. Ook bij jou..., nu al..., een ei...
Spannend..., wachten op 't vervolg...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 23-02-16

@ Patrick..
Die weg is juist een lange vind ik.. zeker een aantal weken eerst 'schoon' worden en dan langzaam uitproberen wát het precies is waar ie allergisch voor is. Maar wat moet moet blijkbaar.

@ Mieke..
Ja, dat hoop ik natuurlijk ook dat we meteen op de goeie weg zitten.
We hebben 'm gelukkig niet hoeven dragen hoor.. daar wordt ie veel te zwaar voor hehe.

@ Lies..
Ik zag vandaag bij de singel dat de nijlganzen zelfs al kuikens hebben.. ongelofelijk hè!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 23-02-16

Kon Jaxon maar spreken hé dan zou het stukken gemakkelijker zijn om te weten te komen hoe die zich voelt! Hopelijk heeft de dermatoloog een juiste diagnose gesteld dan zou Jaxon al vlug verlost zijn van zijn jeukende bobbeltjes. De veelal natte ondergrond zal ook wel niet zo goed zijn voor zijn pootjes.

Gepost door: magda | 23-02-16

mooi en opvallend die gele trilzwammen
benieuwd wat het dieet zal doen met Jaxon z'n voetjes

Gepost door: fotorantje | 24-02-16

Hopelijk hebben ze daar mee gevonden wat er met dat schatje scheelt, zodat hij er van verlost geraakt.
Ik stop mijn foto's zo veel mogelijk in de cloud zodat ik onafhankelijk ben van opslagruimte op PCs. Mijn teksten maak ik ook allemaal in de cloud. En nu zeker met de 365-versie van Office die meer en meer cloud georiënteerd is.
Tot slot heb ik hier ook een ICEbox gekocht met een SSD van 250 in toen ik mijn PC kocht. Maar ik geef toe: gebruik dat nog niet zo veel. Heb er gisteren mijn foto's van NYC van november laatst naar gekopieerd. Zo heb ik er nog een extra kopie van.

Gepost door: pieterbie | 25-02-16

@ pieterbie..
Voor mij is een cloud zo'n wit ding in de lucht in het Engels..! :-)

Gepost door: mizzD herself | 25-02-16

De commentaren zijn gesloten.