26-02-16

Warm genoeg?

dons 00.jpgIk vind het de laatste dagen wel leuk winterweer hoor. Je moet natuurlijk even uitkienen wanneer je precies met de hond naar buiten gaat.. vooral als je zo'n grote donkergrijze wolk ziet naderen boven de daken van de huizen in je straat, blijf je beter nog even binnen hehe. Want dat is natuurlijk de voorbode van winterse nattigheid.. en daar is geen letter van overdreven, want ik vind dat je van sneeuw natter wordt dan van regen! En hagel doet pijn hè.. hou ik ook niet van hoor.. geen fifty shades of white voor mij hahahahaa!
Maar als dan de hagel- of natte sneeuwbui voorbij is, kun je zelfs in een lekker zonnetje wandelen! Dat doen Jaxon en ik dan ook.. en van de week (woensdag dacht ik dat het was.. maar het kan ook dinsdag al geweest zijn!) kwamen we zo eens langs de grote singel hier in de wijk.. en Jaxon was ineens heel erg alert.. hij zag iets wat ie nog nooit gezien had..
dons 01.jpg

En ik eigenlijk ook niet.. zó vroeg in het jaar! Het nijlganzenpaartje dat al tijden hier in de singel verblijft had al kuikens! Misschien omdát ze zo vroeg zijn dit jaar was het nest niet zo groot als anders.. heb ze wel met 6 tot wel 9 kuikens gezien voorgaande jaren. Dit keer waren het er 'slechts' vier.. dons 02.jpg

.. maar sjeetje.. dat de struiken zo vroeg uitlopen, door de wel heel zachte winter tot nu toe, dát snap ik wel en die struiken zullen dat heus ook wel gaan overleven, mocht het ineens nog heel koud gaan worden. Maar zulke kleine donsbolletjes..?dons 03.jpg

Hopelijk is dat warm genoeg.. en ze zullen tijdens de nachten, die toch deze dagen tot onder het vriespunt zullen gaan dalen, wel dicht bij elkaar en onder moeders vleugels gaan kruipen vermoed ik..dons 05.jpg

Niks zo lekker warm als ganzendons.. dat weet ik uit ervaring hehe.. mijn dekbed is er ook mee gevuld! Maar ik lig daar niet mee aan de waterkant hehe. Toen ik Jaxon wat meer achteruit trok, klom het ganzengezinnetje ook weer wat meer naar boven, het gras op..dons 04.jpg

En wij lieten hen nu met rust en wandelden weer eens verder, langs de kromgegroeide wilg, waarvan ik het nog steeds een wonder vind dat ie nog niet is omgevallen hehe..dons 06.jpg

.. en langs het dorps aandoende pleintje vlakbij de kerk..dons 07.jpg

Ik hoop dat die kleintjes gezond en wel op zullen gaan groeien.. zal het proberen te blijven volgen de komende weken!

En gisteren heb ik wéér tussen de sneeuw- en hagelbuien door een leuke wandeling gedaan en toen bleek dat Jaxon toch al heel erg stoer aan het worden is. Hoe..? dat laat ik in een volgend postje wel zien hè!

FIJN WEEKENDDD!!!

dons 08.jpg

08:40 Gepost door mizzD | Commentaren (10)

Commentaren

Hé..., da's vertederend mooi, MizzD ! Zò vroeg... !? Een vlokje sneeuw kregen wij ook wel, een vlokje..., en een voorzichtig hagelbuitje.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 26-02-16

@ Lies..
Het is hier wel meer dan een vlokje geweest.. maar het blijft niet liggen hè.. het is nat. :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 26-02-16

leuke foto's van die donsbolletjes Mizzd..

groetjes

Gepost door: willy | 26-02-16

Zo aandoenlijk die kleine zachte donzenbolletjes. Hoop in elk geval ook dat ze de kou overleven . Jaxon ontdekt telkens iets nieuws, zijn nieuwsgierigheid wordt echt wel bevredigd.
Wij hebben geen overstroomd San Marcoplein meegemaakt en we zijn er toch 3 keer geweest.

Gepost door: Mieke | 26-02-16

Hoi Mizzke!
Die gansjes zijn er wel heel vroeg bij! Het weer brengt die beestjes echt wel in de war hé! Ik hoop ook dat ze het overleven. Jij houdt het daar wel in de gaten hé! ;-))
Groetjes!

Gepost door: lena | 26-02-16

Hoe schattig allemaal, maar het is vooral die hond die met de aandacht gaat lopen ;-)

Gepost door: Traveling Cats | 26-02-16

altijd leuk om te zien zo een ganzenfamilie en als het koud is vinden ze wel beschutting denk ik want ze lopen daar zo vrij rond.

Gepost door: Patrick | 26-02-16

@ lena..
Ik weet niet of het echt in de war zijn is hoor.. die beesten doen gewoon wat de natuur hen ingeeft hè. Maar 'k hoop ook wel dat het goed gaat verder natuurlijk.

@ Traveling Cats..
Vind je?

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 26-02-16

amai, dat is inderdaad vroeg.
Ik hoop mee met je dat ze het vriesweer overleven.

Gepost door: pieterbie | 27-02-16

oooh tof maar inderdaad wel vroeg die kuikentjes

Gepost door: fotorantje | 27-02-16

De commentaren zijn gesloten.