29-02-16

Yes, we can! :-)

brug 00.jpgOef oef.. zó'n leuk weekend gehad! En voor een deel ook nog eens onverwachts.. zomaar een besluit genomen en wég waren we..! Vandaar dat er hier gisteren eens géén nieuw postje stond.. daar heb ik helemaal geen tijd meer voor gehad. Maar hoe of wat het weekend nu precies inhield, dat ga ik natuurlijk nog wel uitgebreid vertellen hier binnenkort. Nú ga ik nog even het laatste stukje van mijn wandeling met Jaxon van vorige week donderdag laten zien. En dat stukje.. dat mocht er zijn hoor..! Het ging namelijk over de luchtbrug, zoals vriendlief en ik het viaduct over het spooremplacement altijd noemen. Het ding is pal naast de Kuip.. het voetbalstadion van Feyenoord en vanaf de weg langs het oude Claraziekenhuis ga je er middels een klein voetpad naar omhoog. Jaxon wilde toen we boven aangekomen waren eerst nog achter een paar mannen aan die op weg waren naar de Kuip..brug 03.jpg

.. maar nee.. we gingen linksaf de luchtbrug dus op.. en hij liep dapper mee..brug 02.jpgbrug 01.jpg

En kijk toch eens.. je kunt echt niet zeggen dat ie niet zag waar ie overheen ging hè.. hij kijkt hier zelfs duidelijk de diepte in naar het spooremplacement daar beneden..!..brug 04.jpg

In de verte links zie je dan weer het oude ziekenhuis staan daar beneden hè..brug 06.jpg

Maar ik wilde de boel niet extra moeilijk maken, ook al bleef Jax er heel cool onder..brug 05.jpg

.. en dus bleven we toch wel een beetje rechts op het pad lopen.. niet té dicht langs dat hekje naast de 'afgrond' hoor.. ik vond m'n jochie al stoer genoeg zo..brug 07.jpgbrug 08.jpg

Dicht langs de bogen van de brug dus.. waar voetbalsupporters weer die slogan gekalkt hadden..brug 09.jpg

.. met gevaar voor eigen leven dus.. zo hoog op die gladde boog!

Jaxon bleef moedig doorstappen.. ook toen we beneden inmiddels het langgerekte buurtparkje passeerden..brug 10.jpgbrug 11.jpgbrug 12.jpg

En toen ging het pad voor ons links naast de brug naar beneden..brug 13.jpgbrug 14.jpg

En kwamen we onder de brug uit, waar we natuurlijk een klein stukje door dat parkje wandelden..brug 15.jpgbrug 16.jpgbrug 17.jpgbrug 18.jpg

Het witte bruggetje (waar ik 'm al eens overheen heb moeten tillen) lieten we letterlijk en figuurlijk links liggen.. niet te veel ineens hè.. vond het super dat m'n brave manneke die hoge luchtbrug zonder problemen gedaan had.. denk dat die brugangst echt wel snel helemaal tot het verleden zal gaan behoren. Gelukkig maar.. er zijn hier in Nederland behoorlijk wat bruggen nietwaar!

GROETJESSS!!!

brug 20.jpg

 

 

 

07:58 Gepost door mizzD | Commentaren (15)

Commentaren

de kuip...

ook heel bekend bij ons..Mizzd..

een rondleiding zou ik er wel eens willen meemaken

prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 29-02-16

Ha dat is eigenlijk" de Axelroute" die jullie aan het verkennen zijn met Jaxon. Weet je wat, - maar u doet wat jij wilt -, maar zo'n warm en waterdicht hondenjasje zou Jaxon denk ik wel heel graag hebben, bij dit koude weer op de wandeling. En U die handig bent MizzD met naald en draad kan dat voor een prikje gerust zelf maken. Want hier al een week een ijskoude oostenwind, ondanks de zon!
Groetjesssss

Gepost door: greta | 29-02-16

Ja veel bruggen maar jullie mogen er nog op en over. Wij niet hoor allemaal verboden voor fietsers en voetgangers! Ben benieuwd naar je weekend

Gepost door: Joke | 29-02-16

@ willy..
Geen flauw idee of die er gegeven worden hoor, rondleidingen. Maar dat zal wel te vinden kunnen zijn denk ik. :-)

@ greta..
De 'Axelroute'? er is niet echt één route.. we lopen met die honden gewoon de hele wijk en de naburige wijken af hè.. ze moeten veel beweging krijgen.
Maar een jasje? neee.. dat is helemaal niet nodig voor dit soort honden hoor, die hebben het warm genoeg van zichzelf en lópen zichzelf nog warmer. Ze staan ook hoog op hun poten en hebben dus geen last van de koude grond. En de wind is alleen soms lastig in ogen en oren.. maar een mutsje ga ik 'm toch ook maar niet op doen hehe.

@ Joke..
Allemaal? hoe komen de fietsers en voetgangers dan aan de overkant? :-)

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 29-02-16

Het is duidelijk dat Jaxon meer vertrouwen krijgt. Je gaat er nog veel plezier mee beleven denk ik.

Gepost door: Gidsjoris | 29-02-16

Opdracht geslaagd voor Jaxon. Goed dat hij al aan de hoogte kan wennen want als hij ooit mee gaat op reis zal dat wel moeten.:-)

Gepost door: Patrick | 29-02-16

@ Patrick..
In de bergen bedoel je? mjaa.. daar had Axel ook nooit moeite mee hoor.. dat is voor die beesten blijkbaar toch net wat anders. En inmiddels hebben we gezien dat Jaxon daar ook niet zoveel problemen meer heeft..! ;-)

Gepost door: mizzD herself | 29-02-16

Ik denk dat Jaxon aan al die nieuwigheden moet wennen zoals over bruggetjes en bruggen stappen en als de baasjes daar rustig onder blijven dan loopt het wel los. Jaxon past zich vlug aan in de korte tijd dat hij bij jullie is..

Gepost door: magda | 29-02-16

Oh ja MizzD,
ik heb voor jou een verklaring gemaakt van de haiku over de 'neusdekselkritiek'.
Ik zal ze hier ook maar zetten:
Die neus hoort er echt bij hoor, het is een combinatie van twee gezegden:
Het is niet altijd netjes overal 'je neus in te steken' (ook niet dwars door een bord of een schotel) en 'het deksel op de neus krijgen'.
Iets onbelangrijk noemen wij ook 'een scheet in een flesje' (derde gezegde).
En omdat een goede Haiku over de natuur moet gaan zit er een scheetje in de haiku, en in het flesje zat hop-bier (zie etiket).

Gepost door: Gidsjoris | 29-02-16

Héél flink van Jaxon, MizzD ! Jouw rust maakt hem zeker, toch ?!
Naar de Ardennen geweest ?
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 29-02-16

Hoi Mizzke!
Goed gedaan van Jaxon! Je mag terecht fier op hem zijn! Het is echt wel een goeie leerling hé!
Groetjes!

Gepost door: lena | 01-03-16

dat heeft ie heel goed en moedig gedaan!

Gepost door: pieterbie | 01-03-16

bravo Jaxon, hij weet ondertussen ook dat er niet gebeurd als jij bij hem bent

Gepost door: fotorantje | 01-03-16

Als ik deze route zie is het alsof Axel aan de band ligt...zo goed herinner ik mij sommige van die plaatjes met hem.
Soms als ik ergens op stap ben heb ik ook dat gevoel en zeg in mijn eigen "Hier liep ooit eens mijn mama op dezelfde plaats, misschien loop ik wel in haar voetsporen".
Jax is een prachtige hond geworden!

Gepost door: Emmy | 01-03-16

@ fotorantje..
Dat hoop ik dus.. dat ie dat door gaat krijgen. :-)

@ Emmy..
Heb dat gevoel wel als ie naast me komt liggen, met z'n kop op m'n schouder.. dan komen er heel mooie herinneringen boven hoor. Wel grappig dat jullie die route zo goed nog kennen.. zó vaak heb ik die niet eens gedaan met Axel volgens mij.. in ieder geval de laatste jaren niet, want toen kon die oude lieverd niet meer zo ver.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 01-03-16

De commentaren zijn gesloten.