09-03-16

Geen last van de kou..

gans 00.jpgDie wandeling 'smiddags (van toen het 's ochtends zo gesneeuwd had hè, afgelopen maandag) was heel wat minder wit dus.. gans 00b.jpgen kwam langs de vijver waar de grote singel in uitmondt.. aan het begin van het dijkje. Ik had al eerder gezien, dat het nijlganzenpaartje, dat al zo vroeg met jonkies gezegend geweest was (ik zag ze de eerste keer 23 februari al), hier hun vaste stek hadden inmiddels. Op wandel vorige week donderdag (3 maart) had ik ze daar al gezien.. ze werden net gevoerd door een meisje en haar papa..gans 02.jpg

Behalve dus zeer waarschijnlijk voedsel genoeg, lijken ze dus ook geen last te hebben gehad van de kou hè.. zoals ik al dacht. Ze waren er alle vier nog.. wat al een wonder mag heten, met alle reigers en meeuwen die hier in de buurt bivakkeren hehe..gans 03.jpggans 06.jpg

Ze worden nu ook wel wat te groot om als reigervoer te dienen.. hoewel.. als je ziet hoe die grote vissen naar binnen klokken..! Maar in ieder geval was de familie nijlgans nog helemaal compleet..gans 01.jpg

Jaxon had niet alleen oog voor de gansjes.. hij vindt de meerkoeten en eenden net zo interessant hehe..gans 04.jpggans 05.jpg

En we lieten ze daarna dan ook rustig verder eten van al dat brood dat ze kregen..gans 07.jpg

Maar afgelopen maandagmiddag kwamen we dus wéér langs die vijver.. en jawel.. ik zag ze aan de overkant zwemmen, terwijl één van de ouders op de kant stond en de andere zich lekker aan het 'douchen' was..gans 00a.jpggans 10.jpggans 09.jpg

Toen Jax en ik doorwandelden, zwommen ze naar de overkant om op het gras te gaan zitten zonnen..gans 11.jpg

..  maar toen waren wij daar dus al niet meer.. wij wandelden het dijkje op voor de rest van onze wandeling. Daar ga ik morgen nog wat fotootjes van laten zien.

GROETJESSS!!!

gans 12.jpg

08:10 Gepost door mizzD | Commentaren (15)

Commentaren

Namiddaggroetje Mizzie, prachtige beeldee van je wandeling.Is toch mooi hé als die diertjes zo klein zijn....Kan het geloven dat jaxon oog had voor die familie eenden...Ik zou er ook blijven naar kijken...Vandaag is het weer zo'n miezerige dag en bovendien nog koud ook....Maaar t'zal gaan beteren!!!! Ik wens je nog een fijne midweek verder met lieve groetjes van Annytje xxx

Gepost door: annytje | 09-03-16

@ anny..
Ja, zulk klein grut is altijd leuk om te zien hè.. wat voor dier het ook is hehe.
Hier schijnt het zonnetje al de hele dag hoor.. alleen die wind.. die komt van de Noordpool denk ik..!! als die gaat liggen zal het een stuk aangenamer zijn de komende dagen.
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 09-03-16

Mooi zo om al die beestjes te zien.
Hier is het grijs met heel veel wind en de zon zou wel willen maar het wil precies nog niet echt lukken

Gepost door: merel | 09-03-16

Super mooie foto's en Jaxon wordt echt al een hele grote jongen. Hij zit vol aandacht de wonderen van de natuur te bekijken.

Gepost door: Mieke | 09-03-16

Hoi Mizzke!
Goed te lezen dat de ganzenfamilie nog compleet is! Toffe foto's heb je ervan genomen!
Je ziet dat Jaxon een alerte jongen is! ;-)))
Groetjes!

Gepost door: lena | 09-03-16

Je ziet het al aan de treurwilg Mizzd dat hij al lichtjes een lentekleurtje krijgt, dat is net zoals hier bij mij, enkel een paar dagen zonneschijn, en je ziet zo de frisgroene kleine blaadjes verschijnen.
Wat moet Jaxon toch al niet verwerken, er is zo veel te zien, te ruiken en te horen en te ontdekken allemaal nieuwe dingen die daar zijn en voorbij komen.
groetjesssssss

Gepost door: greta | 09-03-16

Bij ons in de buurt zitten ook heel wat nijlganzen maar ik heb nog geen jongen gezien. Ik moet misschien toch eens beter kijken ik dacht eigenlijk dat het nog te vroeg was.
Ik hoop dat het zwanenpaar bij ons in de vijver dit jaar hun nest maakt want ze scharrelen hier steeds rond. Het was jammer dat ik gisteren mijn fototoestel niet bij de hand had want er stond er een bij een woning tegen het raam te pikken. Ik vond het zo'n leuk gezicht. Trouwens ze staan ook nogal eens tegen auto's te pikken als ze zichzelf erin zien. Is een heel koddig gezicht.

Gepost door: Noortje | 09-03-16

Die nijlganzen laten zich niet zo maar de kaas van hun brood stelen! Ze kunnen heel nijdig uit de hoek komen.

Gepost door: Joke | 09-03-16

die gaan het redden Mizzd

gelukkig maar

Gepost door: willy | 09-03-16

Dat is al meer lente en dat op dezelfde dag. Als die ganzen zoveel eten krijgen van iedereen moeten die zich geen zorgen meer maken.

Gepost door: Patrick | 09-03-16

Hoe schattig, MizzD !
De eerste zwaan heeft hier ook reeds een kleintje, ééntje.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 09-03-16

@ lena..
Ja hè.. ik zou ze in de gaten houden en dat gaat bijna vanzelf als ze daar blijven zitten hehe.

@ greta..
Ja, nu worden de takken geler en straks komen de lichtgroene blaadjes.. die wilg is een mooi herkenningsbaken van de seizoenenhehe.
Van alles mee te maken en te ontdekken wordt ie groot hè, ons manneke. :-)

@ Noortje..
Heb dat ook eens gezien, maar dan van een gans.. die zichzelf in een auto weerspiegeld zag en boos ernaar pikte hahaha. Jaxon schrikt zich telekns ondersteboven als ie zichzelf in een auto ziet.. die begrijpt het begrip spiegelbeeld niet hahahaha.

@ Lies..
Kleine nestjes.. ik denk toch doordat het zo vroeg in het seizoen nog maar is.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 09-03-16

schattig dat nieuw leven

Gepost door: fotorantje | 09-03-16

Die nijlganzen zijn werkelijk al een voorbode van de nakende lente. Jaxon zou ze wellicht eens van dichtbij willen zien. Zijn oortjes staan er aandachtig bij ! Wellicht zou hij er niet eens tot dichtbij kunnen omdat ze vlug zouden weg waggelen! Zo groen staat de treurwilg hier nog niet.

Gepost door: magda | 10-03-16

prachtig weer had je voor de wandeling.
Ik krijg ook zin om met Vinyl een toertje te doen, maar ik moet natuurlijk gaan werken :-(

Gepost door: pieterbie | 10-03-16

De commentaren zijn gesloten.