10-03-16

Zo'n mooi zonnetje..

buurt 00.jpgYep.. het gaat de goeie kant op met het weer.. als je tenminste al uitkeek naar de lente.. en wie deed dat niét? hahahaa! Het is tijdens de nachten nog wel wat frisjes, maar overdag.. tjonge, daar hebben we na al die regenachtige dagen wel naar uit gekeken hè!

De foto's in dit postje zijn er nog een paar van de middagwandeling van afgelopen maandag. 's Mórgens werden we toen hier in Rotterdam ineens verrast met een koud wit tapijtje, maar die middag was dat grotendeels toch wel overal weer verdwenen, doordat er een heerlijk zonnetje scheen. En nadat Jaxon en ik even gecontroleerd hadden dat het goed ging met de jonge gansjes, wandelden we richting het dijkje. Maar Jaxon moest eerst wel even een paar stalkers van zich afschudden hoor..buurt 01.jpg

..offe.. nou jaaa.. eigenlijk moesten die meerkoeten een jonge hondenstalker kwijt zien te raken hahahaa!
Die meerkoeten beginnen ook al te nestelen, zag ik even later in het slootje onderaan de dijk..
buurt 02.jpg

..'t zal niet lang meer duren dan dat we van die grappige meerkoetkuikens, met van die vuurrode koppies, ook zullen gaan zien verschijnen! Voorlopig nog niet.. en genoot ik maar van de diverse bloesembomen en -struiken aan de andere kant van de sloot, waar ik nooit aan voorbij kan zónder ze op de foto te zetten..buurt 03.jpg

Achter die struiken zijn er tennisvelden.. en voorbij de grote inham begint de educatieve tuin..

buurt 04a.jpgbuurt 04b.jpg

Ik ben daar eigenlijk nog nooit geweest.. kan niet vinden of er honden toegelaten zijn.. weet eigenlijk niet eens of ikzelf zomaar toegelaten zal worden.. dacht eerlijk gezegd dat het iets voor schoolklassen was om te bezoeken en er te werken in de tuintjes. Toch nog eens wat beter opzoekingswerk doen wat dit betreft.. ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat er allemaal te zien en te doen is.buurt 05.jpg

Aan het einde van de dijk gekomen zag ik dat ik niet overdreven had de vorige keer toen ik schreef dat er nogal veel reigers in de buurt rondhangen..buurt 06.jpg

Die beesten lusten ook wel een kuikentje hoor.. dus die meerkoeten mogen straks wel oppassen!buurt 07.jpg

Een dikke eend zat lekker aan de waterkant te slapen, nabij het vissteigertje, waarop ik nog nooit iemand heb zien vissen.. sterker nog.. ik heb er sowieso nog nooit iemand op gezien!buurt 08.jpgbuurt 09.jpg

Jaxon en ik gingen weer eens op huis aan.. dat was vanaf hier een héle lange straat af die zich werkelijk over de gehele lengte van onze woonwijk uitstrekt, van de westelijke grens tot aan de oostelijke. Hierbij kwam ik dan nog langs de ingang van de educatieve tuin, waar ik op het hek dit mooie gedicht vond..buurt 10.jpg

 

De weg naar school

De weg naar school is geplaveid met idealen
Je danst de klinkers uit de straat
wanneer je weer naar huis toe gaat
en het je lukte om een mooi rapport te halen.
De weg naar school is geplaveid met idealen

De weg naar school ligt soms vol zand en losse stenen
Er staan bezwaren in de weg
een stoep, een hek, een hoge heg
Je toekomstbeeld is zomaar in een put verdwenen
De weg naar school ligt soms vol zand en losse stenen

De weg naar school, die weg van vroeger loop je later
Dan kijk je op jouw route terug,
de Leede en de Mare-brug,
nog steeds die treurwilg en die eenden in het water

Het lijkt hetzelfde, maar het is anders dan toen
De weg naar school, die kun je nooit meer over doen.

© Joyce Turek

 

Maar info over een eventueel bezoek zag ik zo gauw niet. Zal toch ook wel op internet te vinden zijn zeker?

Dicht bij huis zagen we een paar plantsoentjes die nog steeds in de schaduw van de huizen lagen en op het gras hiervan lag tóch nog sneeuw! Het polletje sneeuwklokjes dat erin bloeide viel nauwelijks op..buurt 12.jpg

De sneeuw was al aan het smelten.. meer nog van de smeltwaterdruppels uit de bomen erboven dan van wat anders.. buurt 12a.jpgen zo ontstaan dan wat ik ooit in een poëtische bui 'witte kanten kleedjes in het gras' noemde.. op de laatste foto's van dit postje kunnen jullie wel zien wat ik bedoel hè! Niét zo mooi als Brugs kant.. maar wél puur natuur hahahahaa!

Mooi wandelingetje weer.. en zoals gezegd: het kan de komende dagen alleen nog maar mooier worden om erop uit te trekken met Jaxon! Ik zal de batterij van m'n cameraatje maar een beetje opgeladen houden zeker? hehe! Voorlopig heb ik nog een mapje foto's liggen van een wandelingetje in de Gorzen.. die maakte ik vorige week al.. op schrikkeldag! Zo'n extra dagje.. daar moet je van profiteren hè hahaha!

GROETJESSS!!!

buurt 13.jpg

08:23 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

Commentaren

Kende Joyce Turek helemaal niet maar heb direct gaan lezen wie ze was. Een heel mooi stukje : Mijn Tuindorp, niet zo maar een wijk" echt heel mooi geschreven, net als dit gedicht van haar. Is een beetje zoals Het tuinpad van mijn vader' het lied waarin Wim Sonneveld treurt om de verloren landelijkheid van zijn dorp. Mooi MizzD ,weer iemand die wij hebben leren kennen, en waar je mij heeeeel blij hebt mee gemaakt!

Gepost door: greta | 10-03-16

Je had prachtig weer om een rondje te wandelen en dat zou de komende week ook zo wel eens kunnen zijn!

Gepost door: Joke | 10-03-16

@ greta..
Plaatselijke schrijvers zijn niet algemeen bekend hè, ook al zijn ze goed. Het is maar als ze werk uit gaan geven dat de naam soms bekender wordt.
Heb de naam van dit tuindorp even uit je reactie gehaald hoor.. een geïnteresseerde kan het altijd opzoeken (zoals jij ook deed), maar het hoeft niet zo op het www van mij.. komt te dicht bij huis hè! ;-)

@ Joke..
Ja, lekker hoor.. nu moeten m'n voeten nog meewerken hè! ;-)

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 10-03-16

zalig weertje vandaag! Ik heb zelfs in het zonnetje mijn auto eens uitgebreid gewassen! Straks ook nog even een rondje in de tuin en wat opruimen. Een mens herleeft! Dat de beloofde- mooi- weer -dagen maar komen!!

Gepost door: magda | 10-03-16

het prille lentegevoel is vandaag van de partij..Mizzd
profiteer er van !

Gepost door: willy | 10-03-16

Hoi Mizzke!
Vandaag begin je de lente echt wel te voelen hé! In het zonnetje voelt het al heel wat beter aan. Is wel heel wat aangenamer wandelen met Jaxon voor jou hé!
Groetjes!

Gepost door: lena | 10-03-16

en ik die dacht dat reigers alleen maar vissers waren maar inderdaad zo een klein kuiken is snel binnen.

Gepost door: Patrick | 10-03-16

Lente én winter in één logje, MizzD ! Een heel zonnige wandeling !
Geen kantwerkster kan het zo mooi...
De weg naar..., die kun je (ook) nooit meer overdoen...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 10-03-16

@ lena..
Het is wel jammer dat het 's nachts nog zo koud is.. kunnen we nog niet kamperen hè! :-)
Voor de uitlaatrondjes maakt het me nooit zo uit wat voor weer het is hoor.. dat moet nu eenmaal gebeuren en dan doe ik het gewoon. Maar met een zonnetje ziet alles er wat leuker uit hè.

@ Patrick..
En dan heb ik het nog niet over de meeuwen en de snoeken gehad.. die pikken ook de nodige kuikentjes mee hoor.. die meerkoeten nestelen niet voor niks een paar keer per voorjaar!

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 10-03-16

mooie foto's
t kriebelt serieus als je zo'n gezellig zonnetje ziet!

Gepost door: fotorantje | 10-03-16

MizzD, ik denk dat men Jaxon wel zal binnenlaten in de educatieve tuin. Maar of ze jou daar ook zullen binnenlaten, da's maar de vraag natuurlijk. :-)
De lente is nu wel echt in het land. Er komen vast en zeker mooie wandeldagen aan.
Wat een mooi gedichtje over de weg naar school !
Groetjes.

Gepost door: Fluwijn | 10-03-16

@ Fluwijn..
Dat lijkt me geen vraag.. ik vrees dat het een feit is..! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-03-16

Ik kende het gedicht "De weg naar school" niet maar ik vind het een heel mooi gedicht.

Gepost door: Noortje | 10-03-16

laat het mooi wandelweer maar komen.
Als Achilles mee wil ga ik daar ook met volle teugen van genieten.
Samen met mijn onafscheidelijke wandelbuddie.

Gepost door: pieterbie | 11-03-16

De commentaren zijn gesloten.