11-03-16

Extraatje..! ;-)

gorzen 00a.jpgHad, zoals ik gisteren al schreef, nog een mapje fotootjes liggen van een wandeling in de Gorzen. Die maakten Jaxon en ik op schrikkeldag, maandag de 29e februari. We hadden toen net dat heerlijke weekend in Sy achter de rug en ik had geen zin meteen weer saai in ons eigen buurtje rond te gaan lopen hoor hehe. Bovendien moesten er nog wat boodschapjes komen, dus ik dacht: éérst die hond dan maar lekker moe maken in de Gorzen ( dat is dat groene gebiedje op de voormalige vuilnisbelt van buurgemeente Ridderkerk hè).. dan wil ie vast wel eventjes rustig in de auto wachten terwijl ik die boodschappen haal. Zo gezegd zo gedaan dus. Het was niet de eerste keer dat Jaxon daar was.. was er op Nieuwjaarsdag, na de visites aan de wederzijdse ouders, met vriendlief en hem ook al eens geweest. Maar dat was dus alweer een poosje geleden.. en het eerste wat opviel toen we de auto uitkwamen, was dat het er wit zag van de sneeuwklokjes! Zóveel..! Had dat in eerdere jaren met Axel ook weleens gezien, maar het worden er steeds meer lijkt wel hoor..gorzen 00b.jpg

Jaxon had er zin in.. die had meteen zijn snufferd aan de grond en hoppeteee.. gaan met die banaan hehe. Half rond de grote vijver met de elektriciteitsmasten er bovenuit ging het..gorzen 01.jpggorzen 02.jpggorzen 03.jpg

En daarna meteen naar rechts omhoog het bos in middels een trap..gorzen 04.jpg

Maar hééé.. dáár kon ie dat wél helemaal zelf.. maar weten jullie dat ie thuis ineens de trap niet meer op kan? Nee, niet dat ie het niet dúrft.. het lúkt 'm gewoon niet meer. Hij gaat er met z'n voorpoten op staan, maar dat ie dan z'n achterpootjes ook hoger moet zetten, dat is ie momenteel even kwijt! Het is echt wel een apart hondje hoor hehe. De klik zal wel weer eens komen.. hoop ik.. tót dan geven we hem dan maar een kontje.. dan snapt ie het wél. Enfin.. daar in de Gorzen ging ie dus probleemloos vanzelf omhoog.. en boven in het bos ging meteen z'n neus weer naar de grond hehe..gorzen 05.jpg

Ook hier zag het onder de bomen weer wit van de sneeuwklokjes..gorzen 06.jpggorzen 07.jpggorzen 08.jpg

.. echt óveral doken er van die witte tapijtjes op..gorzen 09.jpg

Het was op de paden wel wat modderig, vooral waar de twee lussen ( het pad in het bos bestaat uit een soort van grote 8) samenkwamen.. voorzichtig manoeuvreerde ik Jaxon naar het buitenste pad van het tweede gedeelte, zodat we het ook in een 8-vorm wandelden. Aan het begin van dat pad is er een muurtje langs gemaakt van oude stoepranden.. het is inmiddels helemaal begroeid met mos en ik vind het wel wat hebben.Morgen het tweede stukje van de wandeling!

ALVAST EEN FIJN WEEKENDDD!!!

gorzen 10.jpg

 

07:58 Gepost door mizzD | Commentaren (13)

Commentaren

ik denk dat ik zondag ook weer ga met odie! tis daar leuk lopen :)))

Gepost door: heaven | 11-03-16

Mooi gebied zo te zien. Heerlijk hè om zo veel sneeuwklokjes te zien? Ik vind het zulke lieve bloempjes om te zien. Vlakbij ons huis staan heel veel paarse krokusjes en deze vind ik ook zo mooi want ik ben gek op die paarse kleur.
Jaxon wordt al echt groot hè?

Gepost door: Noortje | 11-03-16

@ heaven..
Ja, niet zo groot maar wel heel afwisselend hè. Ik deel het altijd in in een bosgedeelte, de heuvel, het platteland en het moeras hehe. En dan heb je aan de achterkant van de parkeerplaats ook nog een lusje.. daar wandelden wij deze keer ook, alleen het bruggetje was een probleempje.. of nou ja, eigenlijk meer wat er omheen gebeurde.. maar dat schrijf ik morgen dus wel. :-)

@ Noortje..
Het is maar klein hoor, maar heerlijk om even met een hond te lopen.
Hoe meer sneeuwklokjes hoe leuker eigenlijk.. zo mooi om van die tapijtjes in het bos te zien. Da's met alle bloemetjes zo vind ik.. zo'n groot tapijt van krokusjes of vergeetmenietjes of zo.. mooi toch!

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 11-03-16

Hoi Mizzke!
Het lijkt me daar heel mooi, en als je dan ook nog eens tussen bloementapijtjes van sneeuwklokjes kan lopen is het wel helemaal de max!
Je ziet dat Jaxon er héél veel zin in heeft!
Groetjes!

Gepost door: lena | 11-03-16

..sneeuwklokjes in overvloed dit jaar Mizzd..

volgens de voorspellingen krijgen we enkele dagen mooi wandelweer, tijd om de boer op te gaan

groeten

Gepost door: willy | 11-03-16

@ lena..
'k Was er al met al m'n brave mannekes, maar het blijft er leuk wandelen. :-) En ja.. Jax had het er ook heel erg naar z'n zin hoor!

@ willy..
7 maart was de Dag van het Sneeuwklokje, maar het lijkt me sowieso het jáár van het sneeuwklokje hè! :-)
Prima wandelweer.. tijd om je voorraad te bloggen foto's weer aan te vullen hè! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 11-03-16

Logisch dat het in je eigen buurt het soms saai vind omdat je er zo vaak komt maar de gorzen is een mooi natuurgebied en dat voor een voormalige vuilnisbelt.

Gepost door: Patrick | 11-03-16

@ Patrick..
Maar de Gorzen is dan ook niet in m'n eigen buurtje hè.. vandaar dat ik dáár heen ging! :-)

Gepost door: mizzD herself | 11-03-16

Een heel mooi stukje natuur en al die sneeuwklokjes! Wat een fijne hond. Mijn hondje loopt dichte trappen wel op en af maar trappen die open zijn, daar gaat ze niet meer op, toen ze klein en onbezonnen was wel

Gepost door: Joke | 11-03-16

Ik begin er nu ook op te letten en zie bij ons ook meer sneeuwklokjes.
Tot morgen.

Gepost door: Gidsjoris | 11-03-16

De trappen hier zijn een stuk breder, MizzD, misschien is dat makkelijker !? Prachtig hé, een zee van klokjes, en nog één, en nog één...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 11-03-16

@ Lies..
Nou.. meer vennetjes.. maar bij elkáár..! :-)

Weet echt niet wat het met die trap is.. zal wel weer goed komen. Voorlopig is het wel lekker rustig.. als ik even naar boven ga, hoef ik bang te zijn dat ie me achterna kom en ondeugende dingen doet haha!

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 11-03-16

Onze Vinyl gaat hier niet naar boven, maar goed, onze trap heeft ook maar smalle treden.
Hij moet ook niet boven zijn, beneden is zijn domein.
Ja, snuffelen, dat doen ze allemaal graag hé.

Gepost door: pieterbie | 13-03-16

De commentaren zijn gesloten.