15-03-16

Gewil(g)lig..

car 00.jpgAfgelopen zaterdag voelde m'n heup echt helemaal nog niet goed.. ik had de hele nacht liggen kreunen van de pijn, kon geen enkele houding vinden die soelaas gaf. Dus nam ik 's ochtends maar een kleine overdosis aan pijnstillers in.. het was zulk fantastisch mooi weer! Als vriendlief en Jaxon van de hondentraining terug zouden komen, konden we wellicht wel een mooie wandeling gaan maken!

car 01a.jpgHet werd pas middag hoor.. eerdat Jaxon gegeten had en uitgerust was en die pijnstillers van mij goed werkten. 'k Liep niet helemaal pijnloos, maar het ging wel.. zolang het maar vlak bleef. Omdat we naar een grote outdoor-winkel in Barendrecht-Carnisse wilden op de terugweg ( onze grootste tent moet eens vervangen gaan worden.. we hebben 'm al zo'n 18 jaar en alles wordt een beetje minder dan hè), besloten we tot een wandelingetje in de Carnisse grienden.. een griendengebied dat ik een paar jaar geleden ontdekte toen ik Axel in de buurt van de Ikea, waar ik tóén een boodschap moest doen, uit wilde gaan laten.. die Ikea zit zowat náást die outdoor-winkel!
Grienden zijn unieke natuurgebieden, zoetwater-getijde-gebieden, waar men aangeplante wilgen gebruikt om takken van te oogsten.. die voor van alles gebruikt kunnen worden, maar tegenwoordig vooral verwerkt tot matten als ecologisch verantwoorde oever- en dijkbescherming worden toegepast, zogenaamde zinkstukken. Van de Carnisse grienden gaan ook wilgentakken naar diergaarde Blijdorp, voor de olifanten om er lekker op te knabbelen. In januari waren wij nog op wandel in de Rhoonse grienden.. dat gebied is wat groter.. maar het leuke aan de Carnisse grienden vind ik toch wel, dat je er een stukje langs een grote rivier wandelt, de Oude Maas is dat.

Enfin.. we hadden de auto algauw geparkeerd en waren op weg. Dat er meteen al een flinke brug opdoemde, dat was even slikken voor Jaxon, maar hij gedroeg zich kranig en liep achter mij aan en naast de baas onvervaard de hoge brug op..car 02.jpgcar 03.jpg

Het zag er naar uit dat er net flink geoogst was van de wilgentakken.. de bomen waren tenminste flink geknot en de twijgen lagen opgebost op de grond er tussen..car 04.jpgcar 06.jpg

.. terwijl het aan de andere kant van het pad wel leek of je langs een mangrovebos liep.. veel omgevallen bomen en overal mos..car 05.jpg

Het binnenwatertje hier loopt van de rivier naar het kleine jachthaventje/scheepswerfje aan de overkant van het water.. we hadden zicht op een soort van kantoortje ervan..car 07.jpg

Jax vond de bomen interessant ruiken.. ik vond ze er vooral weer mooi grillig uitzien allemaal..car 08.jpgcar 09.jpg

Een bootje lag aan de overkant van het watertje aangemeerd..car 11.jpg

En daar kwam de rivier al in zicht..car 10.jpg

.. dus nog even een terugblik op waar we langsgekomen waren..car 13.jpg

.. en toen, na nog een grondige inspectie van de bomen hehe..car 12.jpg

..  vóóruit, richting het piertje..car 14.jpgcar 15.jpg

Het was er druk.. heb de mensen zoveel mogelijk buiten beeld gelaten, maar er zaten wel twee gezinnen van het uitzicht te genieten. Wij wandelden dan ook al snel verder.. Jaxon stond al ongeduldig op dat foto-grage vrouwtje te wachten..car 16.jpg

Je loopt hier sowieso nog een eindje langs de waterkant, dus dat leuke uitzicht hou je nog wel even.. en op die rivier, daar varen heuse zeeschepen hoor..car 17.jpgcar 18.jpg

Had de zon een beetje tegen, dus nam ik er nog eentje, het 'schip achterna' hehe. Hierna ging het pad alwéér over een bruggetje.. een klein ophaalbruggetje zoals we in januari ook in Rhoon veel gepasseerd waren. Of Jaxon dáár nu moeite mee zou hebben, laat ik morgen verder zien.

GROETJESSS!!!

car 19.jpg

 

08:23 Gepost door mizzD | Commentaren (15)

Commentaren

oooh zo mooi daar, heerlijk tochtje

Gepost door: fotorantje | 15-03-16

Een mooie wandeling! Ik kijk graag naar knotwilgen. Als kind moesten we die tekenen.

Gepost door: Emmy | 15-03-16

mooie zichten daar aan de Oude Maas...

maar ik heb dan ook iets met water en schepen

groeten

Gepost door: willy | 15-03-16

@ fotorantje..
Ja, klein maar fijn hè! :-)

@ Emmy..
Dat kan nooit mis gaan, wilgen tekenen.. ze hebben zulke aparte vormen allemaal! :-)

@ willy..
Het is daar best nog vrij druk met schepen, maar echt lang zijn wij niet blijven staan kijken.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 15-03-16

Je fotografeert zo gedocumenteerd, MizzD, dat ik bijna meewandel ! Mooi..., alweer...
Echt spijtig van de pijn, hopelijk is 't nu een toch een beetje beter.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-03-16

@ Lies..
Ja hoor, kan ook alweer redelijk slapen, dat scheelt een stuk. :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 15-03-16

Verdorie MizzD die heup is toch wel de laatste tijd een echte spelbreker, ik weet het niet, ben niet helderziende, maar zou je soms niet met een ontsteking zitten, en dat kan heel pijnlijk zijn, dat zelf een paracetamoletje maar tijdelijk verlichting brengt.
Op hoop van beterschap, want je kan je er behoorlijk down bij voelen.

Gepost door: greta | 15-03-16

@ greta..
Wist eerst niet waar het van was, maar ben er vrij zeker van dat het van die misstap is. Heb bijna hetzelfde met Axel ook eens meegemaakt.. die versnelde ineeens aan de riem, waardoor ik een vreemde stap moest maken.. kostte me toen bijna een vakantie! Kreeg van de huisarts diclofenac als pijnstiller en daar kon ik blijkbaar niet tegen.. enórme darmklachten van gehad. Meer dan pijnstilling kun je er niet aan doen en ik neem nu ibuprofen, dat helpt goed en is ook nog ontstekingsremmend, mocht dat nodig zijn. Maar meer dan een verrekking is het echt niet hoor.. en het gaat al een stuk beter. Dank je voor je bezorgdheid!
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 15-03-16

Mooie wandeling, het geeft een eigenaardig zicht met die knotwilgen.

Gepost door: Patrick | 15-03-16

@ Patrick..
Het zijn alleen maar paden omzoomd met knotwilgen.. niks anders bijna.. dat maakt het ook zo uniek als natuurgebied uiteraard! :-)

Gepost door: mizzD herself | 15-03-16

Hoi Mizzke!
Zo'n verkeerde wrong kan pijnlijke gevolgen hebben hé! Gelukkig gaat het alweer wat beter met je heup! Toch verder voorzichtig zijn!
Jaxon begint de bomen wel hėėl interessant te vinden hé! De poot zal binnenkort ook de lucht ingaan zeker?
Mooie wandeling tussen de knotwilgen!
Groetjes!

Gepost door: lena | 16-03-16

mooie plek daar toch. Tja bomen zijn interessant hé. Onze Vinyl vindt dat ook altijd.

Gepost door: pieterbie | 16-03-16

@ lena..
Ja, dat denken wij ook elke keer, maar voorlopig zakt ie nog netjes door z'n knietjes om te plassen hoor haha.
Zo'n wrong (leuk woord! :-) ) blijft nooit zonder gevolgen volgens mij.. bij mij in ieder geval niet.. maar het gaat inderdaad al heel wat beter.. niet meer constant pijn, maar meer als ik bepaalde bewegingen maak.
Groertjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-03-16

De natuur is zo mooi met die lekkere zonnestralen, alleen die schrale wind doet nog niet goed maar na alle regen ben ik best content. Het duurt nog steeds een poosje eer ik langskom, kom er nog niet terug toe om elke dag te bloggen of te gaan kijken bij de andere bloggers.

Gepost door: Mieke | 16-03-16

@ Mieke..
Geeft niks hoor.. neem je tijd, het was niet niks.
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 16-03-16

De commentaren zijn gesloten.