25-03-16

Boenk.. schraap!:-O

2h 13.jpg Is altijd wel grappig in een stadspark.. kijk je op een willekeurige plek naar links, zou je wel in een groot bos in the middle of nowhere rond kunnen lopen, terwijl je dan naar rechts de hoogbouw van de grote stad achter de bomen ziet opdoemen..! Da's in Central Park in New York zo, als ik de mooie foto's van PIETERBIE daarvan zie ( ikzelf was nog nooit in NY), maar net zo goed ook in een simpel wijkpark in Rotterdam-IJsselmonde hehe..2h 14a.jpg

We kwamen weer bij een brug uit en ook hier weer geen problemen met Jaxon..2h 14b.jpg

.. ik kon dus deze keer zelfs foto's vanaf de brug maken! brave hond! Hierna gingen we nog wat meer het bos in, over de knisperende oude roestbruine beukenblaadjes naar de rand van de vijver.. altijd zo'n mooi gezicht..2h 15a.jpg2h 15b.jpg

Maar daarna liepen we al snel het park weer uit.. op weg naar het winkelcentrum waar het kleine marktje bij is. Om het park heen loopt een aardig grote doorgaande weg ( richting de rijksweg A16, bij de Van Brienenoordbrug).. op de middenberm zaten een paar kraaien in het gras.. en Jaxons jachtinstinct kwam boven hoor.. die kraaien joeg ie wel even weg..2h 16.jpg

Iets verderop de parkeerplaats waar ik meestal m'n auto neerzet als ik daarmee naar het winkelcentrum gereden ben. Zo ook die week ervoor, maar toen kreeg ik wel een enorme schrik. 2h 17a.jpgDe straatjes tussen de parkeervakken zijn natuurlijk niet echt breed en net bij een door mij te nemen bochtje stond een oudere meneer in zijn auto verkeerd geparkeerd aan de andere kant van het straatje. Het maakte de bocht erg krap, maar ik dacht dat ik wel over het uitstekende stukje stoep aan mijn kant kon rijden. En toen.. BOENKK.. KRGGGG..KRGGG!!! Ik schrok me een hoedje.. het voelde alsof m'n wiel afbrak! Ik stond meteen op de rem, maar niet nadat ik de auto nog naar rechts door voelde zakken.. oh oh.. ik vreesde het ergste. Alarmlichten aan en de auto uit.. kijken wat er aan de hand was. En toen zag ik dus dat er óp dat stoeprandje een halve betonnen bol stond! Ik was er al helemaal overheen geschraapt met de bodemplaat van de auto en ik stond eigenlijk alweer vrij! 6.gifPfff.. ik reed dan eerst even naar een parkeerplekje, m'n pedalen bijna niet in kunnen trappend van de bibbers in m'n benen. En ging toen maar even door de knieën om te kijken hoe die bodemplaat eruit zag. Nou.. dat viel eigenlijk wel mee. Er zat een schrap op de beugel van de as naar het rechterachterwiel.. maar echt diep was die niet. En verder zag ik niet veel.. er liep ook nergens olie of zo uit.. ik had geboft! Toen ik het vriendlief die avond vertelde, zei hij dat het toch fijn was dat we een auto hebben die zo hoog op z'n wielen staat..! hahahaa! Moest er natuurlijk allemaal weer aan denken toen ik er met Jaxon weer langsliep. Aan de sporen op die bol te zien was ik beslist niet de eerste geweest die het ding over het hoofd gezien had..2h 17b.jpg

Enfin.. dit keer geen bibberende knieën.. we wandelden verder naar de markt en ik kocht er kaas en wat gekookte paaseieren. En ik liep even door het winkelcentrum in de hoop er paaskaarten te vinden. Want die worden steeds dunner gezaaid hier in de winkels. En gelukkig.. het bleek geen ijdele hoop! ik kon er hele leuke vinden bij de witte boekhandel.. mooi zo! En toen gingen we weer eens terug wandelen.. en we zagen buiten het winkelcentrum dat er nog steeds heel veel lentebloemetjes bloeiden..2h 18.jpg

ret tram.jpgMaar het mooie weer brak Jaxon op.. ik had 'm eerder al wat laten drinken uit de fles in m'n rugzak, maar hij had het toch nog te warm. En dús liepen we dit keer wél naar een tramhalte en reden we een paar haltes mee.. dat scheelde een stuk lopen en we konden meteen wat uitrusten ook hè. En toen we dicht bij huis weer uitstapten konden we er dan ook weer even tegen.. en kon ik de mooie bloesembomen en de lager bij de grond groeiende lentebodes vastleggen..2h 19.jpg2h 20a.jpg2h 20b.jpg

In de bloesembomen op de hoek van onze eigen straat zaten twee eksters gezellig saampjes op de uitkijk.. een mooi eind aan deze lentewandeling! (zie de slotfoto van dit postje hè!)

62126a232b7d051d0de7a3c7f5524eba.jpgVandaag, toevallig is dat dit jaar Goede Vrijdag, is een blogster jarig. Lieve JOKE, van harte gefeliciteerd met je verjaardag hè! *smak*smak*smak*! Je bent nog maar net aan het genezen van die hardnekkige griep, ik hoop dat je tóch, of eventueel later nog, je feessie zult kunnen vieren hoor! Blij met elk jaartje erbij zeg ik altijd maar! Een heel mooie dag gewenst in ieder geval!Happy-BirthDay-Quote11.jpg

En voor een ieder staat het Paasweekend voor de deur, maar helaas.. behalve de Stille Zaterdag zal er waarschijnlijk niet echt zonnig paaswéér bij zijn. Echt wel balen.. wij hadden graag naar de Ardennen gewild om met Jaxon te gaan proefkamperen. Dát zal nu nog even moeten wachten.. maar de meivakantie begint dit jaar voor ons al in april.. dus het wordt krap allemaal hè. Hopelijk gaat het nog een keer lukken voor die tijd!

GROETJESSS!!!

2h 21.jpg

 

 

08:20 Gepost door mizzD | Commentaren (17)

Commentaren

Je bent niet de eerste en laatste die kennis heeft en zal maken met die bol op het voetpad. Niemand gewond dat is het bijzonderste.
Ieder jaar lijkt de sfeer van Pasen minder en minder te worden, ja zelf kaarten heb ik niet gezien, en de paaschocolade was hier ook heel miniem, zo zie ik alhier weer een traditie die echter steeds meer en meer verdwijnt. Jammer MizzD, was toch een heerlijke dag dat rapen van de paaseieren.
Paasgroetjessssssss

Gepost door: greta | 25-03-16

@ greta..
Ik zie ook het nut niet van die bol daar eigenlijk.. je kunt er niet gaan staan parkeren, maar het maakt die bocht daar extra smal en dat is net op de doorgaande route op dat parkeerterrein. Enfin.. het viel inderdaad gelukkig mee.
Paaschocolade lag hier al vanaf januari in de winkels.. dat dan weer wel. Maar kaarten.. dat wordt steeds minder. Eieren rapen doen ze bij m'n zussie nog met de gekookte paaseieren die ik op de markt koop.. die zijn mooi gekleurd op verschillende manieren. En een gekookt eitje is altijd lekker.. vooral voor kinderen die niet zo van chocolade houden. :-)
Paasgroetjes teruggg!

Gepost door: mizzD herself | 25-03-16

Iemand die daar geen weet van heeft rijd er snel over. Zoiets zie je ook niet direct en je verwacht het ook niet. ja dat proefkamperen zou niet echt een voltreffer worden met het weer dat ze geven. Alleen zaterdag goed.

Gepost door: Patrick | 25-03-16

je zou van minder schrikken Mizzd..

bij het draaien zie je bol niet meer staan en dan...heb je prijs

en proefkamperen zou ik nu ook uitstellen

prettige dag

Gepost door: willy | 25-03-16

Een wereldstad hé, MizzD, jouw Rotterdam ! Oehhh..., dat was even mijn adem ophouden... Gelukkig liep het goed af.
Fijne Paasdagen !
Lie(f)s.
@Merci voor de duw in de goede richting !

Gepost door: Lies | 25-03-16

Hoi Mizzke!
Je had heel veel geluk toen je over die bol reed. Eigenlijk best wel gevaarlijk want het komt niet echt hoog hé! Vriendlief kon er gelukkig nog mee lachen. ;-)))
Ik kreeg je paaskaartje deze week al. Een lichtpuntje in deze rare week! Jammer genoeg ben ik er zelf niet toe gekomen om een paaskaart te schrijven. Ik wil je dus hier en nu een heel mooi paasweekend wensen, jammer genoeg niet in de Ardennen! Geniet ervan. Voor mij is het werken geblazen! :-(
Groetjes!

Gepost door: lena | 25-03-16

@ Patrick..
Nee, en da's weer een nadeel van een auto die hoog op z'n wielen staat.. aan de passagierszijde kun je maar heel moeilijk zien wat ernaast op de grond is..! :-)
't Is nog nachtvorst ook..! :-)

@ willy..
Het maakt altijd veel herrie zoiets.. je denkt echt dat er heel wat aan de hand is hoor!

@ Lies..
Dat was heel graag gedaan hoor!

@ lena..
Ai.. alweer prijs voor jou dus met het werk..! Bedankt voor de wensen hoor.. ik had een kaartje van je mama vandaag in de bus.. dus zij óók heel erg bedankt! :-)

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 25-03-16

Kan me goed voorstellen dat je met bibber knieën in de auto zat toen je dat geluid hoorde. Hier zie je ook veel van die bollen op pakeerplaatsen staan en daar is ook altijd aan te zien dat er vaak auto's tegen of op gezeten hebben. Pas stond er nog een foto in ons huis aan huis krantje waarin een foto stond van een auto die op zijn zij lag nadat deze over zo'n bol gereden was.

Fijn dat het met Jaxon steeds beter bij bruggetjes gaat.

Gepost door: Noortje | 25-03-16

wat een mooi licht had je in dat park!
Het gebeurt nog in stadsparken dat je voorbij het park gebouwen ziet, in Londen heb je dat ook, in bvb Hyde Park.
Bedank voor de eervolle vermelding alvast :-)

Gepost door: pieterbie | 26-03-16

@ pieterbie..
Dat schreef ik ook in de tekst hè.. dat je dat altijd met parken in grote steden hebt. :-)

Gepost door: mizzD herself | 26-03-16

zo mooi dat stadspark, gelukkig maar dat die er zijn tussen al dat grijs beton
fewww je zou van minder schrikken

Gepost door: fotorantje | 26-03-16

Oei dat is toch even schrikken. Gelukkig had je geen echte schade. Ik had ook zoiets voor bij het buitenrijden van een ondergrondse parking. Om het betaalticket in een gleuf te kunnen steken reed ik te dicht bij een boord . Ik kon noch vooruit,noch achteruit zonder tegen die boord te schuren. Amaai wat een lawaai . Gelukkig helemaal onderaan en die schraaplijn is niet zo opvallend.

Gepost door: magda | 26-03-16

Ikzelf rij niet maar ik kan het me wel indenken dat je schrok toen je over die bol reed :-( Gelukkig niets aan de auto en ook niets aan jou buiten knikkende knieën.
Wij hebben ook al het een en ander mee gemaakt met paaltjes en bubbels.
De foto's tonen aan hoe mooi de lente op gang komt.
Paaskaarten schrijf ik niet maar ja ik zit op Facebook en daar gaan de wensen dan over.
Er zijn hier ook minder paasspullen te koop en toen ik deze morgen wakker werd dacht ik verwonderd dat de klokken van de kerk niet meer loeiden zoals vroeger.
Dan kon je aan de kinderen vertellen dat dit de Paasklokken waren die eieren uit Rome brachten.

Gepost door: Emmy | 27-03-16

Oei dat voorval met je auto is al het 2de dat ik deze week hoor, ook mijn loopmaatje heeft een gelijkaardig voorval meegemaakt maar die moest wel door 2 sterke binken geholpen worden om haar autootje weer vrij te krijgen vermits ze vastzat boven op het borduur. Maar zo zie je maar dat er toch nog goedheid bestdaat bij de mensen.

Gepost door: Mieke | 28-03-16

@ Mieke..
Ja, met een kleine auto zit je gewoon vast op zo'n ding.. maar onze Kia Sportage staat nogal hoog op z'n wielen, dus ik was er door het vaartje dat ik had toch al helemaal weer af. Gelukkig maar, want een gróte auto tillen zelfs twee binken niet zo 1-2-3 op..!

Gepost door: mizzD herself | 28-03-16

Oh ik ontdek hier net dat je mij een verjaardag wenst! Wat leuk en attent van jou! Heel erg dank. Zaterdag 26 maart feest gevierd met dochters, echtgenoten en kleinkinderen. Tezelfdertijd ook paaseitjes raap voor de kleinkinderen. Heel fijn.

Gepost door: Joke | 29-03-16

@ Joke..
Een verjaardag hoefde ik je niet te wensen.. die hád je al! :-P Maar.. ja, ik wens m'n favo-bloggers graag een fijne dag als ze jarig zijn.. dus dat was heel graag gedaan! :-)

Gepost door: mizzD herself | 29-03-16

De commentaren zijn gesloten.