13-04-16

Een praatje onderweg..

bw 00.jpg'k Was dus aan de wandel met Jaxon, toen ik de auto naar de garage in Numansdorp gebracht had om er de zomerbanden weer onder te laten zetten. We waren inmiddels het centrum van het kleine plaatsje aan het naderen. Overal in de stoep lagen van dit soort vrolijke smileytegels hehe. Maar ik had toch meer aandacht voor de echt wel schitterende huizen die hier aan de weg stonden.. op eentje ontdekte ik een jaartal.. 1929.. nog geen 100 jaar oud dus, maar wél de art-deco-periode en dat was aan sommige huizen wel goed af te zien. Ik hou sowieso van siermetselwerk en apart tegelwerk, dus ik kon m'n hartje ophalen hier..bw 01.jpgbw 02.jpgbw 03.jpg

bw 04.jpgbw 06.jpgMooi detail van een ijzeren hek..bw 05.jpg

En daar was het 'winkel'-centrum dan.. met de nodige vaste winkelketens..bw 08.jpg

.. maar ook met leuke kleine winkeltjes waaronder een kaasboer..bw 07.jpgbw 10.jpg

'k Zag jammer genoeg géén terrasje.. had wel een koffietje gelusten! (en een pauzetje was ook wel aangenaam geweest hehe) Aan het einde van een zijstraatje zag ik ineens het kerkje, stammend uit de 17e eeuw, maar de toren werd in 1780 vervangen omdat ie nogal bouwvallig geworden was..bw 09.jpg

Doorlopend ging de weg omhoog naar een dijk.. hier stond een opvallend wit gebouw, het Hoge Huys.. het is een voormalig waterschapshuis uit omstreeks 1830..bw 11a.jpgbw 11b.jpg

Toen ik hier voor stond, zag ik naar rechts eerst een groot (gesloten) restaurant, dat Het Schippershuis heette..bw 12.jpg

.. er tegenover ontwaarde ik een haventje.. er lag een redelijk groot schip in..bw 13a.jpg

Mooi plaatje vond ik wel..bw 13b.jpg

Uitkijkend over het haventje had ik gehoopt het fort te kunnen zien.. Fort Buitensluis. bw 13c.jpg

Oorspronkelijk (1793) een aarden fort, om de scheepvaart op het Hollandsch Diep en het Volkerak in de gaten te houden. Later werd het deel van de Stelling van het Hollandsch Diep en het Volkerak.. en was het versterkt met beton. Maar die haven is véél langer dan het zo lijkt en ik zag er dus niks van. Erheen lopen had sowieso niet meer gekund.. het werd al behoorlijk laat. Ander keertje misschien.. want ik ben toevallig wel gek op van die oude forten en vestingen hè hehe. We wandelden een stukje terug en keken uit over de Voorstraat.. dié weg hadden we net helemaal uitgelopen hè van de garage naar het dorpscentrum..bw 14a.jpgbw 14b.jpg

Ik liep nog een klein stukje door op het dijkje daar, maar we gingen praktisch meteen al eraf, langs alweer een mooie bloeiende magnolia..bw 15.jpg

.. om via een achterafstraatje weer terug in de richting te wandelen van waar we die ochtend begonnen waren. In deze straat ook weer mooie oude huizen..bw 16.jpg

.. én de kerk die ik eerder al zag..bw 17.jpg

Net voorbij die kerk kreeg Jaxon ineens een heleboel aandacht van een mevrouw die daar liep.. het was een echte hondenliefhebster en ze vond 'm geweldig lief. Jaxon háár ook hoor! Tja.. met een hond heb je al heel gauw een praatje als je zo op wandel bent en dat vind ik ook heel gezellig. Maar ik moest zo onderhand eens terug naar die garage hè.. animaatjes-honden-48745.giftoen de mevrouw dat hoorde vroeg ze of ze ons misschien moest brengen met de auto..! heel vriendelijk aangeboden, maar nee, dat was niet nodig. Zó ver was het nou ook weer niet. Het was maar omdat Jaxon op een gegeven moment helemaal plat op de grond ging liggen uitrusten dat ze dat aanbood hehe.. maar die kon dat laatste stukje nog wel hoor. Daarna bood ze nog koffie aan, maar ook dat sloeg ik maar af.. terug naar die garage.. dan kon ik gewoon thuis koffie gaan drinken!bw 18.jpg

In plaats van door de straatjes te gaan lopen dwalen, ben ik uiteindelijk tóch weer op die Voorstraat uitgekomen.. om maar zeker te zijn dat ik niet te veel omliep. Na het gezellige praatje was ik nu toch al wel wat langer onderweg dan een uurtje.. die auto was allang klaar waarschijnlijk. Onderweg zag ik in een tuintje nog een rijtje tulpjes die me op de heenweg niet opgevallen waren..bw 19.jpg

.. en deze stoere Chevrolet had er eerder nog niet gestaan.. die wagens vallen mij altijd wel op, omdat, toen ik pas in Rotterdam woonde, de politie hier ook nog met die bakbeesten reden.. heel indrukwekkend zag dat eruit hoor.. die hadden ze bij de politie in Dordrecht niet hahahaa..bw 19a.jpg

Maar Jaxon begon het nu toch echt wel een beetje genoeg te vinden..bw 20.jpg

.. dus borg ik m'n cameraatje maar op en wandelden we rechttoe-rechtaan terug naar de garage waar de auto inderdaad alweer buitenstond.. óp z'n zomerbanden. De schade van de betonnen bol was wat ik al verwacht had.. alleen de achteras wat gekrast, maar niks ernstigs. Ze hadden wél de wielen nog maar eens uitgelijnd voor de zekerheid.. goed zo.

Al met al het aangename met het nuttige verenigd ja.. en het was ons goed bevallen.. ondanks dat de lucht niet zo blauw was, werd het tóch een mooie voorjaarswandeling!

GROETJESSS!!!

bw 21.jpg

08:20 Gepost door mizzD | Commentaren (19)

Commentaren

Misschien was het ook iemand van bijna honderd jaar geleden want toen konden ze dat nog, zomaar een praatje maken:-) Nee, vaak heb je nog zo vriendelijk mensen, wij hadden dat ook voor vorig weekend in Noord Holland.
Herken ik nu een schaakbord op één van je foto's?

Gepost door: Patrick | 13-04-16

@ Patrick..
Daar bij dat haventje hè? weet het niet.. kan ook wel zijn dat dat een teken was dat er niks neergezet mocht worden hoor.. er werd in ieder geval niet geschaakt.

Die vrouw was zo oud nog niet hehe.. maar op zo'n dorp, daar zijn de mensen nog niet zo gehaast hè. :-)

Gepost door: mizzD herself | 13-04-16

Toch wel een mooi dorp hoor! Zeker als er dan ook nog water en een haventje in de buurt is. Maar dat is daar in NL nooit ver uit de buurt HR :-)
Je zag zo dat het even genoeg was voor Jaxon op het eind :-)
Liefs en tot gauw xx

Gepost door: lucretia | 13-04-16

Wat moet een mens meer hebben hé, een gezonde voorjaarswandeling en een lieve mevrouw onderweg die je zelfs een tas koffie aanbiedt. Ik zie het hier in Merksem niet zo vlug gebeuren.

Gepost door: Gidsjoris | 13-04-16

Die dorpen zijn toch veel mooier bij jullie dan in BE hoor. Hier geen beleid ivm gebouwen of een antiekbeleid.... Goed dat de auto niet ernstig beschadigd was. Fijn een mooie wandeling.

Gepost door: Joke | 13-04-16

@ lucretia..
Ik zou er niet speciaal voor naar toe rijden ( nou ja, misschien voor dat fort nog weleens hehe), maar om zo de tijd te doden was het best wel leuk ja.
Hihi.. ik zal die hondennaam maar even veranderen zeker..? ;-) is niet zo gek hoor.. zeg zelf ook nog doorlopend Axel.. zelfs Lennox nog wel eens! hahaha!

@ Gidsjoris..
Het was dan ook een hele vriendelijke vrouw.. en ik zag er niet eng uit zei ze hahahaha!

@ Joke..
Heb in BE toch ook al vaker hele mooie dorpjes bezocht!

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-04-16

Hoi Mizzke!
Mooie wandeling die het nuttige aan het aangename paart!
Jaxon heeft echt wel genoeg hé op het laatste: àlles hangt!! ;-)))
Groetjes!

Gepost door: lena | 13-04-16

@ lena..
Oh tegelijk gereageerd! :-)
Alles hangt? dat is gezichtsbedrog hoor.. zijn staart zwaait net naar de camera toe.. hij blijft altijd stevig zwaaien, wat er ook gebeurt hehe!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-04-16

"het Hoge Huys." valt me hier het meest op

een deugddoende wandeling en meer moet dat niet zijn

groeten

Gepost door: willy | 13-04-16

Ja mensen die in de Hoeksche Waard wonen of er vandaan komen zijn aardige mensen en ik kan dat natuurlijk weten.

Jij heb volgens mij overal ogen zitten want jij weet zelfs in Numansdorp nog allerlei moois te spotten.

Gepost door: Noortje | 13-04-16

@ Noortje..
Haha.. zit hier hardop te lachen om je laatste opmerking.. 'zelfs in Numansdorp'.. is dat zo moeilijk dan? hahahaha! :-)

Gepost door: mizzD herself | 13-04-16

'k ben gewoon even meegewandeld, MizzD...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 13-04-16

Jouw ogen en camera zien alles. Ik zou waarschijnlijk alleen de smileytegels gezien hebben omdat ik bijna nooit omhoog kijk.
Numansdorp is in mijn herinnering en saai plaatsje maar dat schijnt toch mee te vallen als ik jouw foto's zie.

Gepost door: Noortje | 13-04-16

@ Lies..
Dat vind ik gewoon fijn hoor lieve Lies! :-)

@ Noortje..
Het is misschien wel wat saai, het is maar een klein dorp per slot, maar er staan echt de prachtigste huizen daar en het tochtje had een hoog lente-gehalte door de vele bloeiende struiken en bloemen.. altijd goed.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 13-04-16

inderdaad schitterende huizen.
Die kerk leunt precies een beetje achterover zo, of is ie door dronken bouwvakkers gezet :-)

Gepost door: pieterbie | 13-04-16

mooie huizen!
wat een lieve dame die je zelfs koffie aanbood
Jaxon z'n oogjes vallen bijna toe :-)

Gepost door: fotorantje | 13-04-16

Heb ook al heel vaak ondervonden sedert ik met Lewis op stap ga, dat er ontzettend veel mensen een praatje maken als ze zien dat je viervoeter mee is. Meestal vragen ze of ze hem mogen aanraken en hup er volgt meestal een gans verhaal. Lewis heeft echter niet graag dat vreemde mensen dicht bij hem komen, hij beslist graag zelf wanneer hij die vreemden vertrouwt. Vind dat ook goed van hem, zo aanvaardt hij ook nooit eten van mensen die hij niet kent. Dat is hem aangeleerd op de gehoorzaamheidstraining en dat is hem blijkbaar bijgebleven. Andere dingen is hij dan weer vergeten.

Gepost door: Mieke | 14-04-16

@ Mieke..
Ja, mensen vragen dat altijd wel eerst, maar ik zeg dan altijd dat het van míj wel mag, maar dat de hond het laatste woord heeft wat dat betreft hehe. In wezen gaat het vaker gewoon om verhalen die de mensen kwijt willen.. over hún hond, die ze dan niet meer hebben en zo. Toen een oude vriendin van mij in een verpleeghuis zat, waren er zóveel mensen die helemaal weg waren van weer eens een hond te zien.. de laatste keer was er een mevrouw bijna in tranen.. en zó dankbaar dat ze hem alleen al maar gewoon mocht zién.. dat deed me wel wat hoor.

Gepost door: mizzD herself | 14-04-16

Zo te zien is er toch veel fraais in dit dorp . Toen onze hond nog leefde ondervonden we ook dat we op onze wandelingetjes gemakkelijk aan de praat geraakten met mensen, eerst ging het over de hond en dan wilden ze wel eens weten of we in de buurt woonden. Ach dat vermoeden ze wel als ze je regelmatig zien langswandelen hé!

Gepost door: magda | 14-04-16

De commentaren zijn gesloten.