14-04-16

Wie het kleine niet eert..!

donk 00.jpgGisteren moest ik voor een paar nieuwe plantjes naar de Plantenhal in Ridderkerk.. en omdat het zo ongeveer Jaxons uitlaattijd was, besloot ik weer twee dingen te koppelen. Ik reed naar het tuincentrum, maar nadat ik er geparkeerd had, liep ik met Jaxon het terrein weer af om in het groene gebied ernaast, de Donckse Velden geheten, hem eerst even uit te gaan laten. Was hier met Axel, vooral toen ie al wat ouder was, ook vaak.. het is maar een klein stukje groen (niet echt een park), maar het is er vrij rustig en met een hond die niet zo heel ver mag/kan, is het een prima uitlaatrondje daar. Het was er lekker fris groen.. maar er bloeide nog niet veel.. een klein polletje blauwe boshyacintjes was het enige dat ik zag.. nou, dáár zullen de Donckse Velden het Hallerbos niet mee naar de kroon steken hè hahahaa..donk 01.jpg

Toen we langs de plas liepen, zwom een paartje eenden verstoord weg van de kant en keken ons na vanuit het midden van het water..donk 02.jpgdonk 03a.jpgdonk 03b.jpg

Het is goed te zien dat dit stukje groen midden in de bebouwde kom van Ridderkerk ligt hè.. overal bebouwing rondom. Ook aan de andere kant waar het tuincentrum dus is. Maar aan die kant is ook weer water.. waar dat samenkomt met de plas, moesten we er overheen middels een houten brug..donk 04.jpg

.. gelukkig draait Jax zijn pootje daar niet meer voor om en algauw konden we door wandelen..donk 05.jpg

Een statige wilg hing half over het water heen..donk 06.jpg

donk 07.jpgdonk 08.jpgErachter een wat enger bruggetje.. met slechts één leuning, zoals het paadje in de Carnisse grienden hè! Maar ik wilde daar helemaal niet overheen gaan.. dus toen ik zag dat Jaxon twijfelde, nam ik snel het fotootje dat ik wilde nemen (van een paar lenteklokjes die aan de overzijde bloeiden, helaas niet erg scherp doordat ik zo snel afdrukte) en zei tegen m'n brave manneke dat we de grote brug aan de andere kant overgingen, die met de  windmolen.. dat zag ie meer zitten..donk 09.jpgdonk 10.jpg

donk 11a.jpgHet stukje waar we vandaan kwamen was behoorlijk kapot gereden door een tractor, zo te zien aan de sporen in de klei.. het was me er te modderig daardoor. Dan liever het meer open stuk in.. daar zijn grindpaadjes. Hier is het vaak wel wat drukker met hondenuitlaters, maar die ik zag waren een heel eind weg. Ook hier weer fris ontluikend groen aan de struiken en bomen.. maar gek toch dat sommige boompjes nog praktisch helemaal kaal zijn..donk 11b.jpg

We verlieten het paadje om nog een stukje langs het water te wandelen..donk 12.jpg

Weet niet wat dit voor struik was.. die 'bloemetjes' zien er een beetje uit als wilgenkatjes, maar niet helemaal.. donk 13a.jpgdonk 13b.jpg

Er is een eilandje in de plas.. en die heeft een jonkie haha..donk 14.jpg

We liepen naar het sluisje toe.. en dat stoere binkie van mij wilde dáár nu zelfs zomaar overheen..!..donk 15a.jpg

donk 15b.jpgMaar dat deden we niet hoor.. er ligt een voor hondenvoetjes vervelend rooster op hè. Wij gingen gewoon het terrein af middels een mooie grote brug en ook deze was geen hindernis voor Jaxon.. het gaat nog steeds niet altíjd goed, maar toch steeds meer hoor..donk 16a.jpgdonk 16b.jpg

En toen liepen we langs de weg terug naar de parkeerplaats van het tuincentrum waar de auto natuurlijk nog stond..donk 17.jpg

Prima rondje dus.. en daarna bleef Jaxon heel braaf eventjes in de auto toen de vrouw haar plantjes ging kopen.. mooie deal! Kunnen we wel vaker doen hehe!

GROETJESSS!!!

donk 18.jpg

08:38 Gepost door mizzD | Commentaren (20)

Commentaren

Beginnende lente... Mooi, MizzD !
Soms reageert Jaxon raar..., niet alleen mensen doen dat dus...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-04-16

@ Lies..
Nee.. iederéén reageert weleens raar hè. ;-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 14-04-16

mooi wandelen langs het water Mizzd..

en dat s bij jullie nooit ver weg

groeten

Gepost door: willy | 14-04-16

Fijn even met je meegewandeld. Jaxon wordt gelukkig steeds moediger bij bruggetjes

Hier is het vanmorgen wat mistig.

Gepost door: Noortje | 14-04-16

@ Noortje..
Heb geen mist gezien hier.. het zonnetje schijnt. Maar vanmiddag gaat het wellicht weer onweren en hagelen.. afwisselend weer! :-)

Gepost door: mizzD herself | 14-04-16

MizzD wel zo toon je werkelijk je groot hondenhart. Ach wat goed dat je die arme jongen die vermaledijde bruggetjes hebt bespaard.
Ik denk dat jullie al een heel hechte band hebt met elkaar.
groetjessssss

Gepost door: greta | 14-04-16

@ greta..
Mjaa.. hij moet het natuurlijk wel leren ( want er zijn hier overal héél veel bruggetjes!) maar we moeten ook niet overdrijven natuurlijk.. en zo'n rooster is echt rottig voor die pootjes hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 14-04-16

Leuke wandeling zo, dank dat ik even mee mocht lopen dmv je foto's.

Gepost door: Haba | 14-04-16

@ Haba..
Fijn dat je het leuk vond.. altijd welkom (om mee te wandelen) hier hoor! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 14-04-16

Jaxon doet het fantastisch, de lieverd. Ik hou ook niet zo van bruggetjes met maar één leuning, daar zal mijn waterangst wel voor iets tussen zitten. Mooie deal was dat, ik doe dat soms ook met Lewis, eerst wandelen en dan nog vlug op de terugweg een paar boodschappen doen, vindt hij dan helemaal niet erg om eventjes in de auto te moeten wachten.

Gepost door: Mieke | 14-04-16

mooi stukje natuur
hoe is het eigenlijk met Jaxon z'n teentjes?

Gepost door: fotorantje | 14-04-16

Zo een groot stuk natuur in het midden van de stad? Hopelijk laten ze het dan natuur. Het is in feite een groen eiland in de bebouwde kom.

Gepost door: patrick | 14-04-16

@ fotorantje..
Aah.. lang verhaal, maar nog niét goed. Misschien zag je dat kale plekje op z'n flank op die foto op de brug? Da's van een allergietest, maar daar kwam niet zo heel veel uit.

@ Patrick..
Ik vraag me ook altijd af hoe lang zoiets nog mooi groen blijft.. de bebouwing zal wel een keertje oprukken vrees ik.

Gepost door: mizzD herself | 14-04-16

mooi met die bruggetjes over het water

Gepost door: merel | 14-04-16

Goed opgelost: eerst een wandelingetje en dan braafjes in de auto op baasje wachten! Daar verdient Jaxon toch wel een snoepje voor zeker!

Gepost door: magda | 14-04-16

@ magda..
Maar hij kreeg eerst toch al dat mooie wandelingetje.. dat vindt ie wel beloning genoeg hoor!

Gepost door: mizzD herself | 14-04-16

toch wel mooi wandelgebied, hoor.
en heel flink van Jax dat hij even in de wagen kan blijven!

OT: ik twijfelde of ik die foto van Queens zou posten, maar ik wou in gans mijn reeks over NYC tonen dat het niet allemaal interessant, mooi, enz... is. Dat er ook grijs, vuil en oninteressant is.
Ben dus tevreden met jou en de reactie van een paar anderen, mijn boodschap is over gekomen. Nu doe ik weer verder met 'interressant' :-)

Gepost door: pieterbie | 15-04-16

Altijd mooie, vaak landelijke gebieden, waar jij wandelt met de hond. Hij word die bruggen en bruggetjes stillaan goed gewoon en zelfs wachten in de wagen! Dit is al een hele vooruitgang. De titel van dit postje sprak mij aan. Het was de leuze van mijn vader. Zelfs nu buk ik mij voor een cent die verloren op de grond ligt en daarbij zeg ik dan "Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd"

Gepost door: Emmy | 15-04-16

@ Emmy..
Ja, dat zeiden mijn oma en moeder ook altijd al als ze kleingeld opraapten.. een goede gewoonte, ik doe het ook nog steeds.. tegenwoordig gooien jongeren alle 'bruine' muntjes gewoon weg!

Gepost door: mizzD herself | 15-04-16

Fijn tochtje kan je er maken. Toch overal groen bij jullie!

Gepost door: Joke | 17-04-16

De commentaren zijn gesloten.