18-04-16

Midden in de stad..

akei 00.jpgAfgelopen donderdag moest ik nog even naar het marktje, maar het was die dag zulk mooi weer, dat ik het niet aandurfde om het hele eind te gaan lopen met Jaxon.. ik merk wel dat hij, net als Axel, het al snel te warm vindt. En het is eigenlijk ook nog net wat te ver voor zo'n jonge hond.. de laatste keer was ik een stukje met de tram terug gegaan. Maar vriendlief was met de motor naar het werk gegaan, dus de auto stond voor de deur.. en dus reed ik dáár eerst een stukje mee richting de markt. Of nou ja.. ik reed naar een parkje daar in de buurt.. dan zouden we dat eerst doorwandelen, daarna de boodschapjes en vervolgens weer door het parkje terug naar de auto. Dat zou bij elkaar lang genoeg zijn. Zodra ik geparkeerd had en Jaxon gras onder zijn pootjes voelde, moest ie al plassen.. en jaaa.. hij doet dat nog steeds op de puppenmanier, door z'n knietjes gezakt dus. Nog geen pootje optillen hoor.. ben benieuwd wanneer ie dat eens gaat doen! (misschien wel helemaal niet? kan ook) En kijk toch eens hoe het gras blauw/paars kleurde van de vele ereprijsbloemetjes die daarin bloeiden..akei 01.jpg

Ook in dit parkje nogal wat water en dús bruggetjes.. maar echt, ik zou er niet meer over hoeven schrijven, want Jaxon heeft daar steeds minder moeite mee hoor.. ik kon er zelfs vanaf fotograferen.. die meerkoet op haar nest bijvoorbeeld..akei 02.jpgakei 03.jpgakei 04.jpg

Dat bruggetje met die hoge leuningen lieten we letterlijk en figuurlijk links liggen, daar zouden we op de terugweg nog overkomen..akei 05.jpg

En tja.. het is wel midden in de grote stad zoals goed te zien is, aangezien men het hier steeds meer volgebouwd heeft, maar dat het ooit meer platteland rondóm de stad geweest is, met knotwilgjes langs de slootjes, dat is ook nog wel goed te zien..akei 06.jpgakei 07.jpgakei 09.jpgakei 10.jpgakei 11.jpgakei 12.jpg

En Jaxon was hier nog nooit geweest en aan het getrek aan de riem te voelen vond ie het wel wat hè hahaha..akei 08.jpg

We lieten verder alle bruggen voor wat ze waren. Ik zag wel dat de meidoorn ook bloeide en de boompjes bij de grote flat leken wel licht te geven, zo mooi geel als ze waren..akei 14.jpgakei 13.jpgakei 15.jpgakei 16.jpg

Alleen voorbij de bocht die het water maakte was er nog een brug die we wel over moesten (anders konden we niet bij het winkelcentrum en de markt die daarbij is komen).. hier komt het water uit in een grote vijver, waar ook een paar prachtige grote bomen bij staan..akei 17.jpgakei 18.jpgakei 19.jpg

In het water spotte ik een familie meerkoet.. de kleintjes waren op en rond een tak in het water aan het spelen..akei 20.jpgakei 21.jpg

Aan de andere kant van het water nog een behoorlijk grote treurwilg.. weet niet of ze die ook ooit zo vreemd gesnoeid hebben als men treurwilgen tegenwoordig placht te doen, maar hij was er dan toch weer redelijk bovenop gekomen..akei 22.jpg

En toen waren we bij het winkelcentrum aangekomen. En stonden daar de laatste keer dat Jax en ik hier waren nog zoveel kleurige krokusjes in het gras te bloeien, nú leek het wel wéér klein Keukenhof, met een hele strook knalrode tulpen en felgele narcissen.. wat een prachtig gezicht!

Ik deed de nodige boodschappen in het winkelcentrum en op de markt en toen werd de terugtocht weer aanvaard.. maar da's voor morgen!

GROETJESSS!!!

akei 23.jpg

 

08:18 Gepost door mizzD | Commentaren (16)

Commentaren

de natuur wordt groen en dat gaat nu wel snel gaan Mizzd

wel geen tulpen uit Amsterdam hier

maar daarom zijn ze niet minder mooi.

groeten

Gepost door: willy | 18-04-16

@ willy..
Nee, Rótterdam hè.. als ik een hardcore Feyenoordsupporter zou zijn zou ik die andere plaatsnaam niet hier op m'n blog laten staan.. hahaha die zéggen niet eens Amsterdam, maar 020! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 18-04-16

Gebeurt echt wel eens dat mannetjeshonden door hun knieën gezakt blijven plassen?

Het kan best dat die treurwilg ook zo vreemd gesnoeid geweest is want bij ons aan de overkant van de vijver is de treurwilg ook zo vreemd gesnoeid geweest en nu ziet hij er weer als een echte treurwilg uit. Ik had gedacht dat het nooit goed meer zou komen met die boom.

Gepost door: Noortje | 18-04-16

@ Noortje..
Ja, heb op internet gelezen dat dat weleens gebeurt.. dat reuen hun hele leven lang hun pootje niet optillen. Onze eerste twee honden deden het wél.. maar weet niet meer precies wanneer die ermee begonnen. Alleen dat Axel veel eerder begon dan Lennox had gedaan. :-)

Die bomen.. het zal wel ergens goed voor zijn, maar ze staan er toch een hele tijd bijzonder stom bij hè. Al maar goed dat het blijkbaar toch weer redelijk in orde komt uiteindelijk.

Gepost door: mizzD herself | 18-04-16

Hoi Mizzke!
Toch wel mooi dat je midden in de stad zo'n mooi groen park hebt! Jaxon wordt toch echt al een hele flinkerd hé! Hij mag dan nog wat puppy-maniertjes hebben! ;-)))
Groetjes!

Gepost door: lena | 18-04-16

Een heel nieuwe omgeving verkennen zijn voor Jaxon ook andere geuren en logisch dat hij nieuwsgierig is. Tulpen altijd mooi om zien, in Castricum stonden er ook velden vol van en in alle kleuren.

Gepost door: Patrick | 18-04-16

@ lena..
Dit is dan nog wel één van de léúkere puppymanieren die hij nog heeft.. alles wat met z'n tandjes te maken heeft wordt minder leuk hoor! ;-)

@ Patrick..
Ja, zowat de hele noordelijke kuststreek kent van die geestgronden waar die bollen het nu eenmaal bijzonder goed op doen hè!.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 18-04-16

Jullie verdienen af en toe eens een 'ereprijs', MizzD. Een woordspeling op je bloempjes...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 18-04-16

Heel, heel lang geleden dat ik nog eens in Rotterdam was. Ik herinner me dat groen zelfs niet meer. Toch leuk dat jij het nog eens laat zien hier.

Gepost door: Gidsjoris | 18-04-16

@ Lies..
Kon daar heel wat ereprijsjes plukken Lies! :-)

@ Godsjoris..
Als jij dit stukje groen ooit al eens zag zou het me heel erg verbazen! Wellicht eerder het Kralingse Bos! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 18-04-16

een klein keukenhof, grappig, hoe kom je er bij :-)

Gepost door: pieterbie | 18-04-16

je zal het eens moet voordoen Mizz :-)
prachtig de tulpen
leuk als er veel groen is in een stad

Gepost door: fotorantje | 19-04-16

Een heel mooi stukje natuur in de stad. Een leuke hond hoor en jullie genieten nogal van mekaar.

Gepost door: Joke | 19-04-16

wat vervelend! De helft van de geplaatste foto's zijn een half of vol grijs vlak! Wat gebeurt er nu toch weer!

Gepost door: magda | 19-04-16

Ik sloot het logje af en opende het opnieuw en toen waren alle foto's er wèl!

Gepost door: magda | 19-04-16

@ magda..
Ik heb dat ook geregeld op de laptop.. niét op onze vaste pc. Op die laatste heb ik nog steeds geen Windows10.. op die laptop wel.. denk dat dat toch nog steeds problemen geeft met de blogs.

Gepost door: mizzD herself | 20-04-16

De commentaren zijn gesloten.