28-05-16

Flowers till the end..

dag 00.jpgAls je bij de Wilhelminahal (die met het souvenirwinkeltje hè) bent uitgekomen en je wandelt langs de grote vijver verder, ben je aan de weidse kant van het water.. hier zijn de perken glooiend en kun je als het ware er langs naar 'boven' kijken.. ik denk dat dit ooit één van de eerste stukken van het park was, het oudste gedeelte dus, maar dat weet ik verder niet hoor. Ik vind het in ieder geval echt zoals een mooi oud park sowieso aangelegd hoort te zijn, vandaar misschien dat ik dat denk hehe..dag 01.jpgdag 02.jpgdag 03.jpgdag 03a.jpgdag 03b.jpgdag 03d.jpg

Omdat het dus niet vlak is hier kun je er dus ook kleine valletjes in de watertjes tegen komen..dag 04.jpg

Je wandelt er ook naar boven.. op weg naar de allerlaatste hal van het park, de Koningin Julianahal. Dit is een informatiehal en het is ook de hal die helemaal in het teken staat van 'de tulp'. Die zie je dan ook in grote getale op weg erheen hehe..dag 05a.jpgdag 05b.jpgdag 05c.jpgdag 06.jpg

Hoe de tulp vanuit Turkije naar Nederland gekomen is om hier zo'n beetje dé nationale bloem te worden.. je kunt het in de Julianahal allemaal te weten komen..dag 07a.jpgdag 07b.jpgdag 07c.jpgdag 07d.jpg

Natuurlijk heb ik dat verhaal allemaal allang eens gelezen hehe.  Ik was dan ook al snel weer op weg naar buiten, waar je echt doorlopend prachtige doorkijkjes ziet in dit stuk van het park.. zo mooi..dag 08a.jpgdag 08b.jpgdag 08c.jpgdag 08d.jpg

Erachter is nog een soort van watertuin.. een kunstwerk bestaande uit drie gestileerde enorme witte duiven staat aan het begin.. Neefje wist de diverse kleine kronkelpaadjes overal tussendoor al snel te vinden..dag 09a.jpgdag 09b.jpg

.. zijn zussen liepen bedaarder over de bruggetjes hehe..dag 09c.jpgdag 09d.jpg09dd.jpg

Maar dit was wel zo'n beetje het laatste stukje, de hoofdingang kwam weer in zicht..dag 10a.jpgdag 10b.jpg

dag 11.jpgWe besloten nog even met z'n allen wat te drinken.. het werd warme chocolademelk, want jaa.. het ziet er redelijk goed uit en droog bleef het gelukkig wel de hele dag, maar het was wél behoorlijk fris! De week er vóór was het zo warm geweest, maar Pinksteren verliep koud en nat jammer genoeg.. 't was al boffen dat het niet regende! Zussie ardnas had zich dan ook een beetje te dun aangekleed, ikzelf was overal op voorbereid geweestdag 30.jpg en ik had het toch wel behaaglijk gehad. Maar zo tegen het einde van de dag ( toen de zon ook niet meer zo hard scheen) koelde het aardig af.. de warme chocolademelk ging er dan ook prima in!

En toen ging ik naar de bus die me naar station Leiden Centraal terug zou brnegen en m'n gezelschap ging op weg naar de parkeerplaats hè! dag 12b.jpgOnderweg zag ik vanuit de bus nog op elke rotonde die we passeerden dit soort houten tulpen.. grappig! En ook de kramen langs de kant van de weg waar je bollen en bloemenkransen voor op je auto kunt kopen (vroeger deden we dat nog weleens haha) zag ik.

Maar al wat ik verder nog zag.. géén bloeiende bollenvelden meer..dag 12c.jpg

En toen kwam ik na een half uurtje in Leiden aan en konden we uitstappen..dag 13a.jpgdag 13b.jpg

Ook op de terugweg moest ik nog om door de werkzaamheden aan het spoor tussen Den Haag en Rotterdam. Dit keer hoefde ik maar één keer over te stappen.. in Woerden. Maar daar was ik  nog niet.. ik genoot van de uitzichten vanuit de trein, met alweer heel veel molens, in alle soorten en maten hehe..dag 14a.jpgdag 14b.jpgdag 14c.jpg

Zo'n mooi typisch Nederlands landschap hè.. helemaal in lijn met wat ik de rest van de dag gedaan had..! hehe! Het oude stationsgebouw van Woerden mocht ook op de foto..dag 15.jpg

De aansluiting was prima.. ook die op Rotterdam Centraal naar het kleine stationnetje hier in de buurt. dag 00a.jpgIk was om een uur of half 7- kwart voor 7 thuis.. mooi op tijd voor het eten.. da's gezellig voor vriendlief ook hè hehe.

Prachtig dagje.. fijn dat je me er even op wees dat jij ging hoor zussie, ben blij dat ik ook dít jaar nog geweest ben en ik vond het supergezellig zo met z'n zessen!

GROETJESSS!!!

dag 16.jpg

 

17:25 Gepost door mizzD | Commentaren (13)

Commentaren

Hoi Mizzke!
Dit park is echt wel prachtig aangelegd hé! Persoonlijk ben ik wel fan van dit stuk! Héél mooi!!
Groetjes!

Gepost door: lena | 28-05-16

heel mooie foto's van het 'heuvelachtige' deel
t was weer meer dan de moeite waard!

Gepost door: fotorantje | 28-05-16

Hemels mooi, MizzD, de enige samenvatting...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 28-05-16

bij deze foto' zou je er niet aan denken dat het park zou gaan sluiten Mizzd

knap in beeld gebracht

alleen de bollenvelden moesten we hier missen

ik wist trouwens niet dat de tulpen 'gekopt" werden


groeten

Gepost door: Willy | 28-05-16

@ lena..
Eigenlijk is het gehéél gewoon mooi.

@ fotorantje..
Dat vond ik nou ook! :-)

@ Lies..
Ik weet niet hoe de hemel eruit ziet Lies.. behalve dan blauw.. en wat dát betreftheeft de Keukenhof méér kleuren te bieden..! :-)

@ Willy..
Tja.. ze zullen hun redenen hebben om het park na een bepaalde datum te sluiten hè.. wellicht om het werk voor vólgend jaar te kunnen doen?

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 28-05-16

Ik blijf hier maar kijken en kijken, al die mooie bloemen en doorkijkjes, schitterend!

Gepost door: Joke | 28-05-16

Je was er wel laat bij dit jaar, zoals ik lees, maar toch zoals ik zie kon je echt nog genieten, van die overdonderende kleurenweelde, zonder weerga. Zeker dat ze van overal hier komen naar kijken, want ik weet niet in welk land je nog zo iets moois kan vinden, de tulp is wereldwijd het beeldbepalende icoon van Nederland en ieder jaar hebben ze toch weer andere aandachttrekkers. Mooie foto's die niet in één logje kunnen getoond en besproken worden MizzD.
zondagse groetjesssss,

Gepost door: greta | 29-05-16

Wat een bloemenpracht, MizzD en wat een mooie tulpen !
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 29-05-16

@ greta..
Nee.. daar had ik de hele wéék aan postjes voor nodig hè hehe. Er was dan ook erg veel te zien.. en dan al die tulpen buiten.. dat was ik zéker niet gewend. Maar het beviel me wel om eens wat later te zijn geweest hoor.. voor herhaling vatbaar. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 29-05-16

Altijd leuker zo met de groep op pad en als de trein aansluitingen zo vlot gaan kan het niet beter. Iets heel anders dan hier de laatste tijd.

Gepost door: Patrick | 29-05-16

ziet er naar uit alsof je daar ook serieuze wandelingen kunt doen in het Keukenhof.
Mijn achillespees zit weer ontstoken sinds het afgelopen weekeinde, dus ik moet die ambities weer eens opbergen voor de vierde keer in het afgelopen jaar.

Gepost door: pieterbie | 30-05-16

Het was graag gedaan hoor en wij vonden het ook gezellig dat je erbij was :-) Prachtige foto's ook, heb er van genoten :-)

Gepost door: ardnas | 30-05-16

Ik heb genoten van je Keukenhof wandeling met al zijn bloemenpracht!

Gepost door: magda | 31-05-16

De commentaren zijn gesloten.