09-06-16

Pech-wandelingetje..

buurt 16.jpgEr staat nog een fotomapje van een wandeltocht, een georganiseerde, te wachten op publicatie hier, maar ik post eerst even over het hondenuitlaatrondje van afgelopen dinsdag, dat nogal ongelukkig verliep. Uiteindelijk viel het allemaal nog wel mee hoor, geen paniek, maar ik ben wel even geschrokken.

Het begon eigenlijk al vóór het uitlaten van Jaxon.. dat ongelukkige gedoe. Ik was namelijk op de wc, waar ik een grote verjaardagskalender heb hangen, met een wattenstaafje met bleekwater wat namen van die kalender aan het halen. Er komen en gaan in een familie de nodige mensen, vriend(innet)jes komen en gaan en echtscheidingen ontgaan ook ónze familie niet. Dus zo af en toe moet ik eens wat namen van die kalender halen hè.. en aangezien die er met vulpen opgezet zijn, gaat dat met een beetje bleekwater wel. Toen ik een nieuw warning.jpgwattenstaafje van bleekwater voorzag, vielen er een paar druppels in de wc.. niet erg, daarvoor deed ik het juist ook boven de wc hè. Alleen had ik nu even geen erg in die nieuwsgierige hond! Die lág in de gang languit te slapen, maar zonder dat ik het gemerkt had, stond ie ineens achter me en had z'n tong al in die wc eerdat ik met m'n ogen kon knipperen.. ai ai ai, ik schrok me dood! animaatjes-honden-48745.gifHet was natuurlijk niet véél bleekwater.. en dan ook nog verdund in het water.. maar ik zag wel dat ie het wél proefde (ik rook ook bleekwater aan z'n bek).. en dat het 'm niet smaakte. Ik duwde 'm naar de keuken waar ik z'n bek af- en uitspoelde met water ('m laten drinken op commando lukt nooit).. net zo lang tot ik geen bleekwater meer rook. En toen belde ik voor de zekerheid toch even met de dierenarts, waar de assistente op een giflijst voor me opzocht dat zó'n klein beetje niet heel erg veel kwaad kon. Eventjes in de gaten houden dat ie niet ging braken of aan de diarree ging was het beste wat ik kon doen.buurt 00.jpg

Dat viel dus mee.. en toen gingen we lekker naar buiten.. een rondje door het parkje onder de luchtbrug door. Feitelijk was ik daar met Jaxon nog nooit onderdoor gegáán dus dat werd wel eens tijd vond ik.. op weg dus..buurt 01.jpgbuurt 02.jpg

Buitenom voor een keertje.. met aan de andere kant van het water het rosarium (groot woord voor een rozenperkje hehe)..buurt 03a.jpgbuurt 03b.jpg

Onder het viaduct door dus.. met daaronder de diverse sportveldjes en het skatepark.. allemaal leeg..buurt 04a.jpgbuurt 04b.jpg

Veel bruggetjes, maar tot Jaxons opluchting gingen we daar nu dus niet over hehe..buurt 05.jpgbuurt 06.jpgbuurt 07.jpg

We wandelden langs een mooie knalrode rozenstruik..buurt 08a.jpgbuurt 08b.jpg

.. en rond de vijver met de watervogels..buurt 09.jpgbuurt 10b.jpgbuurt 11a.jpg

Niet alléén maar watervogels trouwens.. ook veel duiven en meeuwen hier en ze waren totáál niet bang voor Jaxon, die er wel graag op af wilde hehe..buurt 11b.jpgbuurt 11c.jpgbuurt 12a.jpgbuurt 12b.jpg

Hierna wandelden we rond de speeltuin, ook weer met veel sportveldjes waaronder een 'Johan Cruijff-court'..buurt 13a.jpg

buurt 13b.jpgbuurt 13c.jpgEn toen we hierna weer onder de luchtbrug door moesten, stapte ik van de stoep de straat op om over te steken en.. AUWW stapte ik op een paar oneven straatklinkers en sloeg m'n voet dubbel! l69.gifM'n rechtervoet dit keer.. vorig jaar in de herfstvakantie was het m'n linkerenkel die ik zo verzwikte hè. Verdikke.. het voelde even net zo erg.. maar toen ik algauw voorzichtig wat stapjes deed, viel het dit keer toch mee met de pijn. Alleen een vage pijn bovenop m'n wreef rechts.. niet in m'n enkel. Dus wandelden we de kortste weg terug naar huis (waarbij ik nog onderstaande foto's maakte van de mooie vleugelnotenbomen net achter het viaduct en die rode esdoorn die zo mooi kleurde bij die rode berberis-haag in een voortuintje die ik passeerde), zodat ik met die voet snel onder het koude stromende water kon. Maar dat was buiten die mevrouw met haar golden retriever gerekend die we dichtbij huis tegenkwamen..! 154.gifDie wel waarschuwde voor haar hondje.. dat Jax er niet te veel tegenop moest springen omdat ie dat niet leuk vond, maar die ook wel zin had in een praatje. Ze vroeg naar Jaxons koelbandje.. en toen ik vertelde hoe dat werkte, sprong Jax net één keertje te veel op die hond en grrrrr! zei de hond en hapte naar Jax. Ik zag dat ie z'n bovenlip vasthad.. en controleerde die meteen toen we ze van elkaar gehaald hadden. Die Engelse setters hebben zulke grote hanglippen, die blijven wel vaker achter een tand hangen animaatjes-honden-2647866.gifhoor.. dat hebben Lennox en Axel ook weleens aan den lijve ondervonden. Maar ik zag niks en was al opgelucht.. kwam die hond in ieder geval met de schrik vrij. Maar Jax had nu wel meteen genoeg van die hond en wilde door.. ik ook wel, want ik wilde die voet koelen hè. Dus dat deed ik toen we thuisgekomen waren.. en Jax viel in slaap.buurt 14.jpg

Later viel het me pas op dat die hond heel hoog op z'n bovenlip, bijna naast z'n neus, een dikke plek had. Toen ik eraan voelde vond ie dat duidelijk niet leuk en zag ik ook wat bloed. Verdikke.. hij had dus wél een tandgaatje overgehouden aan die encounter met die hond.. alleen op een andere plaats dan ik verwachtte! Heb het goed schoongemaakt met water en daarna met ontsmettingsmiddel en ga dat nu ook maar in de gaten houden. Van het bleekwater heeft ie niks overgehouden.. hopelijk valt het met die beet ook mee hè!buurt 15.jpg

animaatjes-voetstap-70326.gifEn mijn voet? het begon 's nachts behoorlijk pijn te doen, zo erg dat ik de volgende ochtend toch maar even langs de huisarts gegaan ben. Maar erger dan een uitgerekt bandje was het volgens haar gelukkig niet.. eind goed al goed dus.

GROETJESSS!!!

buurt 10a.jpg

08:06 Gepost door mizzD | Commentaren (22)

Commentaren

aiaiai toch en dat allemaal op één dag
gelukkig zijn jullie beiden er goed vanaf gekomen!

Gepost door: fotorantje | 09-06-16

@ fotorantje..
Tja, magda schreef het laatst nog.. dat alles in drieën komt. Dit was er dus weer zo eentje. Maar inderdaad gelukkig geen kwalijke gevolgen. M'n voet voelt al veel beter en het wondje op Jax wang slinkt ook al.. oefjes. :-)

Gepost door: mizzD herself | 09-06-16

Het meeste bleekwater is al erg verdund MizzD daar zou ik me nu geen zorgen over maken.
Namen verwijderen op de meest makkelijke manier doe je met een Tintenkiller bestaat in Nederland ook wel, daar heet het uitwisstift. En als het droog is kan je er weer op schrijven, zonder vlekken.
Ja die voeten MizzD, dat zal je altijd wel voorzichtig moeten mee blijven, je weet een ongelukje ligt altijd in het meest onverwachte hoekje.

Gepost door: greta | 09-06-16

@ greta..
Ja, het was al niet veel en dan ook nog heel erg verdund, maar ik schrok toch.. het is zulke troep hè, bleekwater.
Ik zal eens op zoek gaan naar die Tintenkiller.. ken het niet, bedankt voor de tip!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 09-06-16

een ontmoeting die Jaxon zich zal herinneren Mizzd...

beterschap met je voet

groeten

Gepost door: Willy | 09-06-16

@ Willy..
Dat denk ik ook.. als het maar niet op de manier is als dat andere hondje zo'n ontmoeting met een Duitse herder ervaarde toen ie vier maanden oud was.. daardoor was ie namelijk nu nog zo bangig en kortaangebonden. Maar Jax heeft ondertussen alweer heerlijk met andere hondjes gespeeld dus dat zal wel loslopen.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 09-06-16

MizzD dat kan je vinden bij de Hema, dat ligt bij het schoolgerief pennen, boeken, mappen, kortom alles wat je nodig hebt op school of kantoor.
groetjesssssss terug!

Gepost door: greta | 09-06-16

@ greta..
Aha.. nogmaals bedankt.. dat scheelt zoeken! :-)

Gepost door: mizzD herself | 09-06-16

Als de dag eenmaal minder begint eindigt hij ook minder. Gelukkig viel alles nog mee. Twee dus om in de gaten te houden.

Gepost door: Joke | 09-06-16

Het was jullie dagje duidelijk niet...poor you en poor Jaxon. Gelukkig viel het achteraf wel mee maar toch voorzichtig met die voet he.
Btw: 'ik leef en 'k zijn wel'

Gepost door: lucretia | 09-06-16

...na die schitterende wandeling 'caminito del Rey '. ''check'' on my bucketlist

Gepost door: lucretia | 09-06-16

Hoi Mizzke!
Hoeveel pech kan je hebben op 1 dag! Het was héél zeker wel jullie ongeluksdag en NIET op vrijdag de 13e!
Gelukkig gaat het alweer beter met jullie alle twee! Pfff!!!!
Groetjes!

Gepost door: lena | 09-06-16

@ Joke..
Gelukkig heb ik twee ogen hehe.

@ lucretia..
Heyyy vakantieganger!! :-)
Aah zó.. ik zag er foto's van op internet.. ben blij dat je nog leeft..!! :-))) (maar wél een supermooie wandeling hoor!)
xxx

@ lena..
Tja, het was duidelijk ons dagje niet en dat op een 7e.. dat zou toch juist geluk moeten brengen hè. :-)
't Valt gelukkig alles mee hoor.. doe na het uitlaten wel even wat ijs op die voet, om problemen te voorkomen.. maar echt pijn doet het al niet meer.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 09-06-16

Het lijkt allemaal wat ongelukkig maar misschien heb je die dag wel juist heel veel geluk gehad met alles. Zo kan het ook bekijken:-)

Gepost door: Patrick | 09-06-16

@ Patrick..
Hahahaa.. jij bent wel een héél erge optimist! :-)

Gepost door: mizzD herself | 09-06-16

Op mijn verjaardagskalender heb ik de namen met potlood staan.

Wat een pechdag was dat maar gelukkig met niet al te veel nadelige gevolgen zoals het nu lijkt.

Gepost door: Noortje | 09-06-16

@ Noortje..
Hihi.. da's slimmer dan met vulpen! :-)

Gepost door: mizzD herself | 09-06-16

Wat een dag, MizzD !
'k Duim dat het jullie goed gaat !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 09-06-16

@En Brigitte..., zij schildert maar enkele uurtjes...
Lie(f)s x.

Gepost door: Lies | 09-06-16

@ Lies..
Valt echt mee hoor Lies.. en gelukkig maar.. een breuk in m'n voet zat ik niet bepaald op te wachten! ;-)

Enkele uurtjes stáán vind ik ook nogal wat hoor! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 09-06-16

lijkt mij dat dit geen zo'n leuke dat was.
erg dat die andere hond direct naar Jax beet en hem pijn deed.

Gepost door: pieterbie | 10-06-16

@ pieterbie..
Hij deed dat niet direct hoor, maar was het op een gegeven moment toch zat dat tegen 'm op gespring. Hij was zelf als pup van vier maanden oud gebeten door een herder vertelde z'n bazinnetje, met een reusachtig bloedend gat in z'n koppie als gevolg en sindsdien dus schichtig voor andere honden.. eigenlijk wel begrijpelijk.

Gepost door: mizzD herself | 10-06-16

De commentaren zijn gesloten.