11-06-16

Closer and clearer..

adijk 00.jpgIk was dus aan de wandel in Kinderwijk, de Molenwaardtocht werd afgelopen zaterdag de 4e juni georganiseerd en hoewel ik laat vertrokken was, bleek de ochtendmist daar bij de beroemde molens nog aardig te blijven plakken. Vanaf de dijk waar ik het eerste stuk overheen gedirigeerd werd, kon ik de molens dus maar vaagjes zien staan, maar op een gegeven moment ging de route linksaf, een polderweggetje op.. daar vandaan zag je de huizen aan de dijk van de achterkant..adijk 01.jpg

.. en rechts was een flink stuk grond met volkstuintjes erop, met het plaatsje Alblasserdam op de achtergrond..adijk 02.jpgadijk 03.jpg

De molens zag je al dichter- en dichterbij komen..adijk 04a.jpgadijk 04b.jpgadijk 04c.jpg

.. offe, nou ja.. ík liep natuurlijk al dichter naar die molens tóé.. die dingen verplaatsen zich niet hè hahaha!

Toen ik de brug naar Alblasserdam voorbij was ( hier gingen alle andere afstanden overheen, maar de 5km dus niet, die ging rechtdoor) en ook de kaasboerderij rechts liet liggen..adijk 05.jpgadijk 06.jpg

.. werd het die kant op pas echt landelijk.. de weilanden strekten zich uit tot aan de horizon. Er graasden paarden en koeien..adijk 07.jpgadijk 07a.jpgadijk 07b.jpg

adijk 07c.jpgadijk 07d.jpgEn in de sloten hier ook weer gele plomp.. een meerkoetje had er een onopvallend nest middenin..adijk 09.jpg

Links waren de molens nu zó dichtbij, dat de mist niet meer uitmaakte.. ik kon ze heel duidelijk zien en fotograferen..adijk 08.jpgadijk 09a.jpg

Ze weerspiegelden zoals altijd prachtig in het water..adijk 09b.jpgadijk 09c.jpg

.. die laatste is net moeder met kind hè haha! Op het water nog meer moeders met kind(-eren). vele ganzen..daar zijn er hier altijd enorm veel van..adijk 10a.jpgadijk 10b.jpg

adijk 10c.jpgEn bij de eerste molen stond een houten paal met daarin 'Kinderdijk' uitgefreesd.. hier begon het duidelijk pas goed. Maar géén kassa's of slagbomen hoor.. je kon nog steeds gewoon gratis langs die prachtige molengang wandelen. Het had me ook verbaasd als dat niét zo zou zijn.. 't leek me heel erg ingewikkeld om de vele wegen en fietspaden hier om te leggen of af te sluiten. Nee.. de molens van Kinderdijk moeten wel geld in het laatje gaan brengen, maar daar hadden ze iets anders op verzonnen dan entreegeld te heffen. Dat ga ik in de volgende postjes nog wel laten zien.

59.jpgVandaag wil ik een goede blogvriend van het eerste uur, FLUWIJN namelijk, van harte feliciteren met zijn verjaardag.. *smak*smak*smak*! HAPPYBIRTHDAY.gifJe laatste ritje op tram 5 beste Fluwijn.. en hoewel je het al een tijdje voelt piepen en kraken.. ik wens je van ganser harte nog heel veel mooie jaren toe in zo goed mogelijke gezondheid! Maak er vandaag in ieder geval maar een héél mooie dag van!

FIJN WEEKEND ALLEMAALLL!!!

adijk 11.jpg

 

08:20 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

Commentaren

Zo mooi, MizzD, die molens in de mist. Kinderdijk is toch wel een unieke plek hé ? Wel een beetje eng, als die molens zichzelf beginnen te verplaatsen... :-)
Bedankt voor deze fijne attentie voor mijn verjaardag en ook voor het mooie kaartje (dat Post NL netjes op tijd heeft afgeleverd).
Het heeft me inderdaad 59 jaar gekost om er zo goed uit te zien. We kraken en piepen dus lustig verder.

Gepost door: Fluwijn | 11-06-16

@ Fluwijn..
Nee maar!! was ie op tijd, dat kaartje? ongelofelijk! ze willen blijkbaar toch niet door B-post overgenomen worden hehe.
Kraak en piep én swing jij maar lustig verder hè.. 59, da's nog láng niet oud! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 11-06-16

Kinderdijk ..of het uithangbord van Nederland

en dat is terecht, vind ik toch

het moet wel een bijzondere ervaring zijn om daar te wandelen

prettige dag Mizzd

Gepost door: Willy | 11-06-16

prachtig Mizz, k blijf maar kijken
k zou daar ter plaatse ook niet weg te slaan zijn en blijven foto's maken van iedere molen aan alle kanten :-)
en dan nog koetjes er bij, t kan niet op
even met de vingers knippen zal zeker niet lukken om plots daar te staan, verdorie toch

leuk weekend

Gepost door: fotorantje | 11-06-16

oja, en de boot heb je ook gemist :-p

Gepost door: fotorantje | 11-06-16

Als ik dichterbij zou wonen zou dit voor mij ook vast een tocht zijn die op mijn lijstje van jaarlijks te lopen tochten zou staan.

Prachtig die foto's van de molens.

Gepost door: Noortje | 11-06-16

@ Willy..
Yep, Keukenhof en Kinderdijk.. Holland op z'n fraaist en bekendst! (en dus vól met Japanners hehe!) :-)

@ fotorantje..
Tja.. er is echt wel niet zo handig te komen met openbaar vervoer.. met de trein en dan met een bus vanuit Dordt of Rotterdam.. nogal een onderneming. Met de auto is handiger, maar ook niet in de zomer.. dan is het er hartstikke druk.

Nee, had je boot niet gemist, maar toen ik erop reageerde viel m'n hele laptop uit. Heeft wat moeite gekost de boel weer op gang te krijgen.. en heb er daarna geen erg meer in gehad te kijken of m'n reactie wel doorgekomen was ondanks alles.. maar niet dus!

@ Noortje..
Maar jij zou wellicht voor een grotere afstand gaan hè.. is erg landelijk allemaal, de 5km gaat alleen maar rond de molens.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 11-06-16

Als het erg landelijk is vind ik een grote afstand niet altijd zo fijn om te wandelen. Grotere afstanden vind ik in een bosrijke omgeving altijd veel gemakkelijker te doen.

Gepost door: Noortje | 11-06-16

@ Noortje..
Ja.. die lange polderwegen hakken er zo in hè.. eindeloos! haha!

Gepost door: mizzD herself | 11-06-16

Knap hoor en dat jij dat nog allemaal loopt...

Gepost door: Joke | 11-06-16

@ Joke..
Ik zou nog niet zo lang geleden nooit maar 5km gewandeld hebben in m'n eentje.. de 10km was wel het minste. Maar dat lukt me gewoon bijna niet meer met die lastige voeten. Ben wel blij dat die 5 me nog wel lukt. :-)

Gepost door: mizzD herself | 11-06-16

Elke keer weer uit een andere hoek, MizzD. 't Blijft super ! Tof om daar te 'nesten' ! Héérlijke foto's !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 11-06-16

Jammer van die mist.
Het blijft een magische plek in NL, ben blij dat ik het ook bezocht enkele jaren terug.

Gepost door: pieterbie | 12-06-16

@ Lies..
Altijd hetzelfde en toch altijd anders hè!

@ pieterbie..
Jámmer? ik vond het juist wel mooi hoor.. ik had ze nog nooit in de mist gezien.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 12-06-16

De commentaren zijn gesloten.