10-06-16

Hollands glorie in de mist.. :-)

akin 00.jpgIk twijfelde tot de allerlaatste minuut.. ik stond namelijk in tweestrijd. Ik wilde heel graag hier in het centrum, naast het Centraal Station, de tijdelijke trap gaan beklimmen, het Groothandelsgebouw op. Die trap staat er tot de 19e juni.. en dan wordt ie weer afgebroken. Hij staat er in het kader van 'Rotterdam viert de stad' (klik hierop voor een foto!), waarbij herdacht wordt dat er al 75 jaar akin 04.jpgheropgebouwd wordt hier, nadat de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog helemaal platgegooid werd. Het zijn 140 treden waarna je vanop het dak van het Groothandelsgebouw dus over de stad uit kunt kijken. Het is een erg populaire attractie.. zag al foto's in de krant van een enorme rij wachtenden op het Stationsplein.. en dat dan in de volle zon..! Dát zag ik dus eigenlijk niet zo zitten als het mooi weer was.. en het bleek die zaterdagochtend dus écht wel heel mooi weer te zijn. akin 06.jpgEn dus ging ik dan toch maar niet naar de stad.. misschien kan het nog een keertje vóór de 19e juni, dat hoop ik wel. Maar zaterdag de 4e juni ging ik dan toch maar een georganiseerde wandeltocht doen.. alleen, want ik had dit keer niks van de familie gehoord, dus het zal wel niemand uitgekomen zijn. Ik reed naar.. Kinderdijk, waar de Molenwaardtocht georganiseerd werd, altijd een mooi tochtje tussen die beroemde molens door. Was weleens nieuwsgierig wat er waar was van de verhalen dat je tegenwoordig entree moet betalen als je daar rond wilt kijken. akin 00a.jpg

akin 01.jpgZonder problemen reed ik naar dat beroemde dorp en reed de grote parkeerplaats op van een scheepswerf, die altijd voor de wandeltocht gebruikt mag worden. Maar hoewel een vrijwilliger alle aankomende auto's door liet rijden, stond die parkeerplaats toch al heel erg vol hoor.. alle auto's bleven maar rondjes rijden! Ik was er al bang voor geweest, want ik was nu niet bepaald vroeg meer door dat getwijfel die ochtend, maar vond gelukkig nog net een plekje dat weliswaar geen echte parkeerplek was, maar waar de auto toch in paste en waar ik verder niemand in de weg stond.. het moest maar goed zijn. En toen kon ik naar De Klok, een café-restaurant met een zaaltjesverhuur waar de start altijd is.. de rode loper lag al voor me uit hehe.akin 02.jpg

akin 03.jpgSnel inschrijven en omdat ik dus laat was en nog niet ontbeten had en m'n croissantje maar meegenomen had, kocht ik er een kopje koffie bij en nam even de tijd na het gehaast. Ik had me maar ingeschreven voor de 5km-route hoor, dus zou verder geen rust nemen onderweg. Die kortste route is eigenlijk gewoon het kortste rondje om de bekende molens heen en daar had ik net zin in. Om een uur of 10 vertrok ik dan en het ging in het begin een flink stuk over de Molenstraat, zoals de dijk die hier door het dorp slingert heet. Het mooie 'Dijckhuis' zette ik eerder al op de foto (en ook al eerder in dit postje).. maar er stonden nog veel meer mooie woninkjes hier, met prachtige bloemen in hun voortuin of aan hun gevels.. akin 05a.jpg

(klompjes bij de voordeur uitdoen hehe)akin 05b.jpgakin 05d.jpgakin 05c.jpgakin 05e.jpg

Maar de mooiste attractie van deze dijk is natuurlijk het zicht tussen die woninkjes dóór.. als je in de verte de molens al ziet staan. Het was die ochtend in eerste instantie daar op het platteland nog wat mistig, maar dat gaf nog een mooier effect hehe.. akin 07a.jpgakin 07b.jpgakin 07c.jpgakin 07d.jpg

Goooh.. je zou maar aan die dijk mogen wonen hè, met dat mooie uitzicht over je achtertuin heen..akin 08a.jpg

.. maar jaa.. aan de voorkant is het uitzicht wel wat minder vaak hoor.. er zijn hier grote oude gebouwen van scheepswerven en fabrieken.. ook al staat er dan een mooie classic Volvo voor, dat is toch niet mooi om tegenaan te moeten kijken..akin 10.jpg

.. en al dat toeristenverkeer, enorme bussen en campers die de hele dag voorbij denderen..akin 11.jpg

.. nee, ik woon dan toch maar liever niet daar hehe.akin 08.jpg

Morgen verder.. ik ga zo even vriendlief uitzwaaien die het weekend gaat motortoeren met een aantal vrienden/collega's. In de Eifel dit keer.. en het zal helaas geen al te mooi weer zijn.. maar stoere motorrijders zullen zich daar wel niet teveel van aantrekken en tóch genieten hè!

GROETJESSS!!!

akin 09.jpg

08:10 Gepost door mizzD | Commentaren (13)

Commentaren

ooooh kinderdijk, k zag net op een andere blog ook prachtige foto's
wat is het daar toch mooi
jouw molens in de mist zijn mysterieus sprookjesachtig

Gepost door: fotorantje | 10-06-16

@ fotorantje..
Jammer genoeg zie je de molens op dit blogformaatje niet zo goed als dat ik ze zelf kan zien, maar de mist trok later ook nog op. :-)

Gepost door: mizzD herself | 10-06-16

Dat is en blijft voor iedere fotograaf een uitdaging zijn. Een fotoalbum zonder een foto van de molens is niet compleet.
Het Eifel gebergte in ... de moeite waard om met vrienden nogmaals die kant op te gaan.
groetjessssssss

Gepost door: greta | 10-06-16

@ greta..
Voor een Hóllands fotoalbum zéker! :-)

Ik hoop maar dat het weer toch wat meevalt.. in de regen lijkt míj toch minder leuk, maar goed, ze gaan sowieso.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 10-06-16

Het zicht op die molens is toch wel de beste kant van de wandeling. Die trap is wel indrukwekkend, die zou ik zeker doen en je woont er ook nog dichtbij. Hopelijk wordt het niet te slecht in het weekend want wij gaan ook eventjes naar de ardennen.

Gepost door: Patrick | 10-06-16

@ Patrick..
Dichtbij is relatief hoor.. het centrum van Rotterdam is hier ruim 5km vandaan! :-)
Maar een ritje met de trein erheen duurt maar een klein kwartiertje, dus ja.. áls het nog kan, doe ik het nog. Kan natuurlijk niet met de hond, dus vandaar dat het niet elke dag kan.

Gepost door: mizzD herself | 10-06-16

Hoi Mizzke!
Kinderdijk straalt op je foto's door de mist iets speciaals uit. Al die molens, prachtig toch hé! Ik herbeleef onze uitstap van een paar jaar geleden nog eens!
Groetjes!

Gepost door: lena | 10-06-16

@ lena..
Ja, die mist trok later wel op, maar zo vind ik het ook wel wat hebben hoor.. het is en blijft toch een fantastisch mooi gezicht hè, al die molens bij elkaar! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 10-06-16

Die wandeltocht in Kinderdijk lijkt me zo leuk. Je hebt deze tocht al vaker gelopen, niet?

Het is te hopen dat je toch nog in de gelegenheid bent om die trap te beklimmen. Ik heb deze trap ook op de tv gezien.

Gepost door: Noortje | 10-06-16

Speciaal, MizzD, om daar te wonen ! Heel aparte, mooie stijl ! 't Wordt een mooi(e) tocht(je) !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 10-06-16

@ Noortje..
Jaa.. best al vaak eigenlijk.. maar zelden alleen. Is echt zo'n tochtje dat ik vaker met de halve familie gedaan heb. En ik ben ook wel met Axel erheen gereden om er te wandelen.. als ook met vriendinnen.. het is een mooi typisch Hollands rondje hè.

't Is wel een aanslag op je knieën hè.. ik weet het nog niet.. 'k ga binnenkort op vakantie en dan heb ik m'n knieën in goede conditie nodig hehe.

Gepost door: mizzD herself | 10-06-16

ik zou zeker die trap willen nemen, hoor. Ontzetten leuke en fotogenieke attractie.

Gepost door: pieterbie | 11-06-16

Tof je wandeltocht, mooie tuintjes en huisjes en de Kinderdijk in de mist, mooi.

Gepost door: Joke | 11-06-16

De commentaren zijn gesloten.