17-06-16

On the road again.. ;-)

reis 00.jpgHet is, als ik dit typ, nog een beetje een raadsel waar we naartoe op vakantie gaan, maar de vertrekdatum staat wel min of meer vast.. a.s. zondag dus! Hangt er nog een klein beetje vanaf hoe het verder evolueert met Jaxon z'n buikgriep, maar voorlopig gaan we ervan uit dat dat geen beletsel zal hoeven zijn, want dat gaat alweer heel goed. Eigenlijk waren we van plan morgen al te gaan, maar aangezien we vanavond nog de 60e verjaardag van één van onze beste vrienden gaan meevieren (die jarig was toen zijn schoonmoeder overleed eind mei, waarna de hoofden natuurlijk niet zo naar feestvieren stonden).. konden we dus nog niet inpakken. Is nu nog fijn een extra dagje zekerheid ivm het hondje hè, dat ie weer helemaal fit is. We hebben ook geen haast.. zoals altijd hebben we niks gereserveerd of gepland, dus we kunnen gaan en staan waar en wanneer we willen hè.. leve de vrijheid van een kampeervakantie hehe.reis 01.jpg

Ik had echter al een puzzel gemaakt voor de komende weken.. en die heb ik wél morgen laten beginnen. Dat laat ik maar zo hoor.. heb morgen ongetwijfeld nog heel wat te doen eerdat we kunnen gaan vertrekken.. en wie weet ga ik nog wel even naar de stad om die verrekte trap te beklimmen hahahaha! (moet het wel een beetje droger weer zijn)reis 10.jpg

reis 03.jpgHet is géén rebus dit keer.. het is een abc-puzzel. En misschien maak ik er geen vrienden mee, want ik vrees dat het dit keer écht niet zo'n eenvoudige puzzel is. Maar hé.. je hóéft ook niet álles te weten of te kunnen vinden hoor.. ik denk zelfs dat dat dit keer ook niemand lukt om echt álles te vinden (oh oh, daar zullen de zussies zéker een uitdaging in zien..! hahaha) en daarom ga ik niet eens een schiftingsvraag verzinnen. Mochten er wél meerdere compleet goede oplossingen binnen komen, loot ik wel. Maar doe dus gewoon lekker mee ook al lukt het je niet alle namen te vinden hè.. het is geen examen of zo.. het is sowieso maar voor de lol hè.
De puzzel is op zich niet ingewikkeld.. elke dag staan er twee foto's van een bepaalde stad/dorp (beide foto's zijn dus van dezelfde plaats!). De naam van die plaats begint met de letter die in de posttitel staat.. dus heet het postje 'Puzzzelfoto A'..reis 07.jpg dan begint de plaatsnaam dus met een A. En die naam is dus de oplossing.. het hele abc komt zowat langs, dus het is zaak zoveel mogelijk plaatsnamen te vinden. Aangezien je de beginletter al hebt zal bijvoorbeeld het googelen (als je het niet uit jezelf weet) gemakkelijker zijn. Maar kijk ook goed naar de foto's.. soms staan daar hints op.. in welk land het is bijvoorbeeld.. tot zelfs gewoon de plaatsnamen zélf aan toe. Mochten er steden bij zijn waar in de naam 'St.' voor staat, dan geldt voor de puzzel de eerste letter daarachter. Dus bij de T kan er een foto staan van St.-Truiden en bij de R kan het St. Rémy de Provence zijn bijvoorbeeld (en dit zijn écht maar voorbeeldjes hoor!). Beide ook stadjes die ik de laatste jaren eens bezocht.. dat geldt voor álle steden en dorpen van de puzzel, dus terugzoeken op m'n blog kan lonend zijn. Een enkele opgave is al van wat langer geleden , maar alle foto's hebben al eens op dit blog gestaan.
reis 06.jpg
Het gaat gewoon op volgorde van het alfabet, dus als de letter Z geweest is, weet je dat de puzzel is afgelopen en kun je je gevonden lijstje plaatsnamen naar mij mailen, als je mee wilt doen om een kleine geitje. Móét niet, moet nóóit, maar mág.. vind het in ieder geval altijd erg leuk als mensen meedoen en het ook laten weten dat ze mee hebben gedaan. Maar je kunt ook gewoon naar de foto's kijken.. heb best aardige uitgezocht, die op zich ook een (zij het héél kort.. beetje PIETERBIE-kort hehe) net postje vormen hehe. Reageren mag natuurlijk ook altijd, vanaf morgen worden de reacties wel weer gemodereerd als altijd hè tijdens vakanties hè.reis 08.jpg

len.jpgIn ieder geval.. veel plezier er mee en ik ben over een paar weekjes hier weer terug (hoop ik).. met zéér waarschijnlijk een boel niéuwe vakantiefoto's.. niet alleen van steden, maar ook van een hoop natuurschoon hehe. Moeten we alleen nog weten wáár we nu precies naartoe op weg gaan.. lastig.. gezien de weersvoorspellingen wordt het in centraal Europa wat ál te warm.. en is de kans op zware onweersbuien ook nog groot.. pfff.. en dát is dan weer minder voor een kampeervakantie hè.. het moet geen kramperen worden..! p1010118.jpgIk dénk dat het de westkust van Frankrijk gaat worden.. La Manche en dan de Charente Maritime om preciezer te zijn.. al lang geleden dat we daar, in die laatste streek, nog eens waren ( met Lennox toen nog!), dus weleens leuk om te zien of het veranderd is sindsdien (zal best.. na 20 jaar!). En het lijkt er wat geriefelijker weer te worden.. droog en niet té heet.. is voor Jaxon ook wat lekkerder hè! Wie weet rijden we nog door naar de Dordogne.. we zien wel. Het zal in ieder geval genieten worden.. lekker eruit met z'n drietjes.. heb er zin in!reis 05.jpg

art-from-the-heart-kaart-met-een-vlag-en-hoera-voorkant.jpgTot slot.. kreeg ik gisteren van zussie ardnas te horen dat haar jongste dochter, mijn nichtje dus, geslaagd is voor haar VWO-diploma.. fantastisch! Geen kattenpis hoor, die opleiding.. het is zo ongeveer het hoogste niveau van middelbaar onderwijs dat wij hier in Nederland kennen. Ikzelf heb het maar tot het derde jaar vol kunnen houden.. toen ben ik een stapje lager gegaan, naar de HAVO en heb toen wel ook in één keer m'n diploma behaald. Maar ik weet nog wel dat dát al heel hard werken was.. dat zal het voor m'n nichtje nog véél meer geweest zijn, want ze had sowieso nog een paar vakken meer ook.  Héél knap gedaan dus.. van harte meissie! *smak*smak*smak* Nu lekker vakantie vieren, dat heb je dik verdiend.. en daarna heel veel succes met je studie 'Notarieel Recht' in Leiden hè! Dat zal je vast ook heel goed afgaan, studiebol als jij bent!

GROETJESSS!!!

reis 09.jpg

08:00 Gepost door mizzD | Commentaren (15)

Commentaren

La Manche MizzD, is dat niet een nogal ruwe streek? Ik heb al zoveel van deze kanten gezien dat ik het soms enkel herken als ik er foto's van zie.
Hoe zit dit nu met die verplichte alcohol ademtest die je in je wagen moest hebben, of je werd ervoor op de bon geslingerd? Is dit nu nog zo, of is dat niet meer van doen? Die Die Fransen toch!
Goeie reis gewenst, zonder zorgen!

Gepost door: greta | 17-06-16

@ greta..
La Manche is een stukje van Normandië hè.. ik schreef dat eigenlijk omdat vrienden daar een goed kampeeradresje wisten.. bleef het hangen hehe. Wij vinden zowel Bretagne en Normandië sowieso fantastisch mooi. Ruig?.. ik weet het niet, sommige stukken wel, maar ook heel gezellige stadjes en die kust..!
Die ademtest is nog steeds verplicht, maar eerlijk gezegd hebben we die nog steeds niet aangeschaft hehe. Fluohesjes zijn al langer verplicht maar daar zijn we ook nog nooit op gecontroleerd. Misschien dom het niet te hebben.. als je aangehouden wordt kan het je geld kosten hè, maar ja, dat zien we dan wel weer hoor. Véél vervelender vinden wij het dat je in de auto niet meer mag eten en drinken in Frankrijk.. want wij drinken graag een kopje koffie onderweg op de lange stukken..mét een stroopwafel! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-06-16

Wat je schrijft MizzD, ook dat nog? Ik zou toch een wat afgelegen wegje inslaan, en er rustig mijn kopje koffie drinken, ja dat namen wij ook altijd mee, een thermoskan koffie, wat belegde broodjes in de frigobox een aantal flesjes water, en zo begon voor ons en zeker de kinderen het ultieme vakantiegevoel: dat moet je kunnen zo rustig een paar kopjes drinken, rustig genietend van de omgeving, en het kan verdorie smaken.

Gepost door: greta | 17-06-16

@ greta..
't Is voor als we 's morgens even op willen schieten hè.. op de grote wegen nog.. we stoppen wel als we moeten tanken en als de hond uit moet, maar daar tussendoor drinken we onder het rijden nog graag ook wel een kopje koffie hoor. Vooral tijdens de klimvakanties, als we in één keer doorrijden naar onze bestemming. Dat zal nu niet aan de orde zijn en ja.. dan gaan we ook wel even lekker rústig koffie drinken hoor. :-)

Gepost door: mizzD herself | 17-06-16

Oke, een fijne vakantie en ik hoop toch dat die puzzel niet te moeilijk is.

Gepost door: Patrick | 17-06-16

prettige vakantie Mizzd

geniet er van

een puzzel is wel niets voor mij
groeten

Gepost door: Willy | 17-06-16

Heel leuke vakantie gewenst, MizzD !
En noteer dat ik de slechtste ben van al je volgers als 't over aardrijkskunde gaat. Tóch zal ik proberen... !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 17-06-16

Ik wens je natuurlijk een hele fijne vakantie en we zullen na je thuiskomst wel weer mogen meegenieten van alle mooie plekjes, stadjes etc. die jullie ongetwijfeld wel weer zullen zien.

Wat die puzzel betreft denk ik dat het wel heel moeilijk voor me zal worden deze keer. Ik ben niet erg bekend met Belgische en Franse plaatsnamen en deze zullen denk ik er zeker in voorkomen. Maar ik ga het natuurlijk wel proberen.

Gepost door: Noortje | 17-06-16

@ Lies en Noortje..
Maak er geen halszaak van hoor.. het moet wél leuk blijven natuurlijk hè. :-) En ik reken veel goed hahahaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 17-06-16

wie weet kom je in Noorwegen uit :-)
van de bewuste trap heb ik al beelden gezien bij iemand
k wens jullie een schitterende vakantie!

Gepost door: fotorantje | 17-06-16

Hoi Mizzke!
Jullie zijn er vroeg bij dit jaar! Geniet van jullie vakantie! Ik zie wel hoe het loopt bij die puzzel!
Groetjes!

Gepost door: lena | 18-06-16

Wel wel mevrouw trekt er dus weeral op uit! En dan nog alle dagen van het alfabet! We hebben dus een notablok nodig om al die steden te noteren. Geniet ervan!!!

Gepost door: Joke | 18-06-16

@ fotorantje..
Hahaha, nee dat is wel helemaal de andere kant op hoor! :-)
De trap heb ik aan me voorbij laten gaan.. het was rotweer en ik had er ook geen tijd meer voor vandaag.

@ lena..
Vorig jaar waren we nog vroeger hoor.. maar het inderdaad wel vroeg in het jaar.

@ Joke..
Jaloers? :-P hahahaha! Het zijn niet alle letters hoor.. de moeilijkste doen niet mee. :-) 't Gaat je vast wel lukken, jij bent meer een wereldreizigster dan ik. :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 18-06-16

Ben blij dat je mijn kort zijn kunt waarderen :-)
Wens jullie een fijne reis.
En de kleine een goed herstel van zijn buikgriep. Op naar de puzzl.

Gepost door: pieterbie | 21-06-16

Ik wens je een prettige vakantie toe met ideaal weer en hopelijk is Jaxon weer helemaal " de oude". Ik was er zelf even tussenuit en al was het niet zo lang zoals jullie van plan zijn ,het was in elk geval leuk. Nu heb ik problemen met de pc en kan niet op mijn blog. Overal gaan lezen kan ik nu wel. Dat is toch al iets!

Gepost door: magda | 21-06-16

De commentaren zijn gesloten.