14-06-16

Vraatzuchtig beestje..

bloem 00.jpgIs al heel lang geleden dat ik nog eens foto's van de tuin liet zien hier.. feitelijk is er niet zo heel erg veel meer om te laten zien hehe. Jaxon leeft er zich lekker uit als het eens een keertje goed weer is en de tuindeur openstaat. Zijn voorganger, Axel, was van het graven.. nouuu, dát is hij ook hoor! Z'n vaste plek is onder de grote conifeer, waar ie gaten tot aan China graaft.. of nou ja, in ieder geval bijna tot aan de buren hehe. Kan niet zoveel kwaad daar dat graven.. er groeit onder die boom toch niks. Maar graven is niet het enige ondeugende dat die hond in de tuin doet hoor. bloem 10.jpgOp de tegels blijven..? neeee da's niks voor hem.. hij ziet de tuin als een jungle en kruipt en sluipt tussen alle struiken en vaste planten door. Dat komt sommige planten niet ten goed hoor, maar daarover later meer.
Onder de hulst heeft ie z'n 'mancave'..! Dat ontdekten we toen we de diverse tuinbeeldjes die her en der in de tuin staan ( niks bijzonders hoor.. een kikker en een vogeltje op een vogelbadje) ineens misten. Rondzoekend bleken ze onder die hulst te liggen.. net als grote takken, wat plastic bloempotjes en zelfs ook wat zinken emmertjes waar tijdelijk even geen plantjes in stonden. Een echte verzamelaar is het die hond.. het lijkt wel een ekster hahahaha!bloem 07.jpg

Maar sommige planten overleven het vertrappen door vier flinke hondenvoetjes dus niet.. m'n phloxen zijn grotendeels verdwenen bijvoorbeeld.. en ik vreesde voor m'n pioenrozen.. ook niet zulke heel sterke twijgen dat die hebben hè. Dus elke keer dat Jaxon in de tuin was, hielden we in de gaten dat ie niet over dat struikje stampte. Maar de rampspoed kwam pas toen de knoppen erin kwamen.. een heel vraatzuchtig beestje leek die wel te smaken..bloem 03a.jpgbloem 03b.jpg

Een slak? een rups? welneee.. gewoon weer die hónd..!bloem 04.jpg

Hij vond die balletjes wel grappig en uitnodigend om ze eraf te bijten.. sommige voor de helft, maar een paar ook helemaal..bloem 03c.jpg

Natuurlijk kreeg ie de kans niet ze allemáál af te bijten hoor.. zodoende konden we op de mooie warme avonden van vorige week als we in de tuin zaten tóch van die prachtige bollen van bloemen genieten..bloem 06.jpg

.. alsook van alle andere nog bloeiende bloemetjes, hoewel dat er echt niet zo heel veel zijn.. bloem 01.jpgbloem 09.jpgbloem 08.jpg

.. beetje te weinig werk aan de tuin besteed de afgelopen jaren. Dus alleen de diehards blijven dan bloeien hè..bloem 11.jpgbloem 12.jpg

M'n oranje klaproosjes onder andere.. die zijn niet kapot te krijgen hehe.

We moeten eens gaan verzinnen of we die tuin op de één of andere manier niet wat hondvriendelijker kunnen maken.. hij speelt zo graag daar buiten, maar heb geen zin om dan steeds met die plantjes in te zitten hoor. Misschien de boel iets anders aanleggen.. ik weet het nog niet. Wie weet vindt ie het, als ie wat ouder wordt, al helemaal niet meer zo interessant, dat kleine stadstuintje. De tijd zal het leren hè!

GROETJESSS!!!

bloem 05.jpg

08:10 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

Commentaren

Natuurlijk blijft hij niet op de tegels, de rest van de tuin is stukken interessanter. Vooral voor een hond met een eigen mancave.
Vinyl heeft ook een graafperiode meegemaakt, maar die is precies over. Grappig dat Jax aan bloemen bijt, dat heeft onze jongen dan weer nooit gedaan (en maar goed ook want we hebben enkele giftige exemplaren staan). Maar Vinyl at dan weer alle kruiden op in de tuin. Met een voorkeur voor tijm en bieslook.

Gepost door: Moeder Overste | 14-06-16

@ Moeder Overste..
Bij Axel is dat graven nooit over gegaan.. dat kón ie gewoon niet laten hoewel ie wist dat ik er boos om zou worden. Als ik 'm ineens als een speer naar binnen zag rennen wist ik dat er weer ergens een flinke nieuwe kuil was hahaha.
Had van tevoren al de giftige planten weggehaald, omdat Axel daar als jonge hond ook aan vrat.. maar dát is later wél over gegaan.. toen vrat ie alleen nog gras.. maar dan niet alleen als ie maagpijn of zo had.. hij vond dat gewoon lekker volgens mij hehe.
Zo is elke hond anders hè.. maar zowel Ax als Lennox liepen niet constant dwars door de tuin hoor.. die bleven wél voornamelijk netjes op de tegels. :-)

Gepost door: mizzD herself | 14-06-16

Hoi Mizzke!
Misschien heeft Jaxon ambitie om de tuinman te worden van je tuintje en wil hij de planten snoeien! ;-)))
Groetjes!

Gepost door: lena | 14-06-16

mooi al die blommetjes Mizzd

en Jaxon geniet er op zijn manier van

groeten

Gepost door: Willy | 14-06-16

@ lena..
Fijne tuinman! die planten overleven dat niet! :-)
Vandaag hebben ze echter niks van 'm te vrezen.. hij is behoorlijk ziek, overgeven en spuitkak.. net al naar de dierenarts geweest en pilletjes gehad.. drie soorten! (maar de eerste heeft ie net alweer uitgespuugd toen ie wéér moest overgeven.. dat prikje wat ie daar tegen kreeg moest maar eens gauw gaan werken..! :-( )
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 14-06-16

Wat vervelend dat Jaxon behoorlijk ziek is. Ik schrik er eigenlijk een beetje van. Ik hoop dat hij snel weer opknapt en je tuin weer onder zijn pootjes neemt.

Gepost door: Noortje | 14-06-16

Tja wat doe je eraan, maar sommige honden vinden het gewoon leuk, graven, verzamelen enz. Heeft hij geen idee aan welke planten hij beter niet kan knagen ? Kijk maar even in een plantenboek, sommige zijn toch tamelijk giftig, dus even opletten.
Ik hoop dat hij snel weer opknapt en zich beter gaat voelen.

Gepost door: Haba | 14-06-16

Zo zie je maar, een hond beleeft de tuin helemaal anders:-)

Gepost door: Patrick | 14-06-16

Slimme hond, MizzD ! Hamsteren..., je weet nooit dat er een crisis komt... 't Is ten andere te zien, hahaaa..., nu al een hongerlijder...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 14-06-16

Oei! Hopelijk gaat het alweer wat beter met hem! Ik duim ervoor!
Groetjes!

Gepost door: lena | 14-06-16

@ Noortje en lena..
Nou het overgeven is gelukkig gestopt.. nu blijven die pilletjes er dan gelukkig in en kunnen ze hun werk gaan doen. Maar de diarree blijft nog stevig aanwezig.. hij is er hangerig van. 't Zal wel weer goed komen, maar ja.. ik ben snel bezorgd hè!

@ Haba..
Volgens de arts zijn het geen vergiftigingssymptomen die hij heeft.. maar we houden dat wel in de gaten natuurlijk.. je weet maar nooit. Hij vreet van álles op, ook wat helemaal niet voor consumptie geschikt is. En dan hóóp je maar dat het er gewoon ook weer uitkomt hè. Voor nu lijkt het gewoon een virale infectie hoor.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 14-06-16

Ocharme de plantjes, leve de hond!

Gepost door: Joke | 14-06-16

haha de sloeber, hij is z'n eigen stekje aan het maken, huisraad verzamelen
maar oei die bloemekes, misschien leert hij het wel af als hij alles tot op de draad kent :-)

Gepost door: fotorantje | 14-06-16

oei, je hebt weer een graver in huis.
dat zij wij, gelukkig, gespaard.
en bloemen hebben wij ook al niet te veel.

Gepost door: pieterbie | 16-06-16

De commentaren zijn gesloten.