15-06-16

Gewillige wilgen..

car 00.jpgMja.. zoals bij de reacties gisteren al te lezen was, Jaxon maakte ons in de nacht van maandag op dinsdag wakker door over te geven en enorm aan de diarree te gaan. Ik maak me nogal snel bezorgd (overál over, maar natuurlijk vooral om de mensen en dieren die me lief zijn) en maakte er dan al snel melding van hier. Maar het is niet levensbedreigend of zo hoor.. bij lange na niet. Iederéén heeft wel eens een darminfectie hè.. dat loop je zó op en al helemaal als je constant met je neus dicht aan de grond over het gras en zo loopt te snuffelen, zoals een hond doet! Maar die diarree was best wel heftig hoor.. 'k zal blij zijn als alle pillen die ik van de dierenarts meekreeg gaan werken en dat er allemaal weer een klein beetje normaler uit gaat zien.
Vorige week donderdag was er nog van geen sch*terij sprake, toen ik één van de laatste mooie zonnige dagen van die week te baat nam om weer eens lekker naar de Carnisse grienden te gaan met Jax. In elk jaargetijde een mooi natuurgebied (ooit cúltuurgebied hè) om door te wandelen hoor. En nu natuurlijk mooi groen. Té ver om aan te wandelen, dus ik pakte de auto en parkeerde die op het kleine parkeerplaatsje daar. 'k Zag nu dat daar meteen vóór een paadje naar rechts ging..car 01.jpg

.. maar die zou ik later nog wel exploreren.. wíj gingen nu meteen het hoofdpad op, Jaxon had er zin in. Hij wilde aan álle wilgen snuffelen, maar gunde zich er ook weer niet té gek veel tijd voor hehe..car 02a.jpgcar 02b.jpg

Het is de bloeitijd van de grassen hè.. hooikoortspatiënten zullen dat heel goed weten hehe..car 03a.jpgcar 03b.jpg

.. deze laatste soort kunnen we nu nog onbevangen voorbij lopen, maar als dát rijp is wordt het vervelend voor honden.. die zaadjes werken zich in de vacht en zelfs door de huid, met alle vervelende gevolgen van dien.. heel goed voor oppassen dus!

De brug blijft natuurlijk altijd even lastig.. ineens loopt het enthousiaste hondje dan niet meer voorop hehe..car 04a.jpgcar 04b.jpg

.. maar eenmaal er overheen..car 05a.jpgcar 05b.jpg

.. hahaha ja hoor!
Zagen we de laatste keer dat we hier waren vooral heel veel gele bloemen, nu zag ik in eerste instantie alleen maar kleur aan de varenbladeren..car 06.jpg

En gróén natuurlijk.. héél veel groen..car 07.jpg

En het zonlicht op die grasaartjes.. in het echt veel mooier dan op de foto!..car 08.jpg

Dat bootje lag er de vorige keren ook al.. zou daar nog wel mee gevaren worden?..car 09.jpg

Toen zag ik eindelijk wat kleur van bloemetjes.. en ik schreef de vorige keer, toen ik ze in Kinderdijk ook zag, per abuis dat dit leverkruid (of koninginnekruid) is, maar nee.. het is de echte valeriaan..car 10.jpg

Nu ging het recht op de rivier af.. of nou jaaa.. recht..car 11.jpg

Tussen de wilgen door kon ik het water al goed zien.. er ging juist een enorme schuit langs..car 12.jpg

Het water stond behoorlijk hoog zag ik toen we bij de pier uitkwamen.. Jaxon wilde wel naar het water, maar het leek me geen goed plan om over die glibberige basaltblokken te gaan lopen klimmen.. m'n voet was juist weer wat minder pijnlijk..car 13.jpgcar 14.jpg

Mooie plantjes en bloemetjes hier, dat wél..car 15.jpgcar 16.jpg

En Jaxon weet al dat ie beter even kan gaan zitten als de vrouw mooie bloemetjes op de foto wil zetten hehe. Morgen wandelen we verder.

hollandse nieuwe 2.jpgBtw.. Vandaag, de 15e juni, zijn er weer Hollandse Nieuwe in de viswinkels te verkrijgen.. het maatjesseizoen is weer begonnen! En ik hoorde op het journaal dat de naam 'Hollandse Nieuwe' een door de EU beschermde GTS geworden is.. een 'Gegarandeerde Traditionele Specialiteit'. Je mag die naam dus niet zomaar meer voor elke haring gebruiken, dan ben je in overtreding. Oei.. hoop niet dat dat ook voor een blóg geldt.. ik voer die naam nu al 10 jaar.. zou gek zijn als ik dat nu nog moest gaan veranderen hè hahahaa!

GROETJESSS!!!

car 17.jpg

08:20 Gepost door mizzD | Commentaren (17)

Commentaren

Leuk om mee te stappen, MizzD.
'k Hoop echt dat Jaxon intussen veel beter is.
En die 'Hollandse Nieuwe' -> als ze je volgen mag je écht blijven, want je bent even populair, en wel het hele jaar door !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 15-06-16

@ Lies..
Nog lang geen 100% maar de spuitkak lijkt gestopt en dat is toch al (héél) wat! Nu rustig aan uitzieken. :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 15-06-16

Zoals is al eerder dacht is het nog mooier daar in de zomer. Je had er al is een reportage over gemaakt toen er nog geen blad stond. Hopelijk is Jaxon terug oke.

Gepost door: Patrick | 15-06-16

@ Patrick..
Ja, we waren er 15 maart.. en begin april ook nog eens.. is wel leuk om het verschil te zien hoor! En Jaxon was toen ook nog echt zo'n jong hondje.. hehe!

Gepost door: mizzD herself | 15-06-16

@..
't Ging nog helemaal niet goed met Jax eigenlijk.. maakte me zó bezorgd dat ik de dierenarts weer gebeld heb.. en zij deelden mijn zorgen.. hij hoorde niet meer te braken na het spuitje dat ie daarvoor gekregen had.. het was héél vreemd dat ie dat nog wél deed. Nu is ie daar in de praktijk achtergebleven voor een infuusje voor extra vocht en gaan ze een röntgenfoto maken om te zien of ie soms niet iets ingeslikt heeft wat ie beter niet had kunnen doen. Hopelijk niet, want dan wordt het nog opereren ook..! pfff! :-(

Gepost door: mizzD herself | 15-06-16

Wat een zorgen opeens. Ik hoop dat hij snel weer opknapt en dat er geen operatie nodig is.

Gepost door: Noortje | 15-06-16

@ Noortje..
Nee.. er werd niks gevonden op de röntgen en ook niet op de echo waar ik net voor bij het dierenziekenhuis geweest ben. Nu is het nog wachten op de uitslag van het bloedtestje, maar het ziet er naar uit dat ie gewoon toch een flinke buikgriep heeft. Vreemd, want het prikje tegen het braken dat ie gisteren kreeg, daar zou ie dus helemáál niet meer van kunnen braken.. maar hij kon het dus wél. Enfin.. we gaan nog even door met de pillen.. hopelijk gaan ze nu toch echt snel werken.

Gepost door: mizzD herself | 15-06-16

Gelukkig dat het niets ernstigs blijkt te zijn. Hopelijk knapt hij nu snel op.

Gepost door: Noortje | 15-06-16

hopelijk komt alles snel goed voor Jaxon..

mooie zomerse foto's

Hollandse nieuwe...

volgens mij heb je nu een" beschermde" blog

groeten

Gepost door: Willy | 15-06-16

Het lijkt wel de tijd te zijn van het jaar met minder vrolijk nieuws, ach die jongen van u, ik hoop dat het snel weer voorbij gaat, want je bent er helemaal doodziek van.

Nog meer minder vrolijk nieuws, nu hoorde en zag ik op televisie dat de maatjes verkocht in België helemaal niet meer uit Nederland komen, vandaar dat ze hier niet mogen verkocht worden als Hollandse Maatjes. Lees zelf maar ik plaats de link hierbij: http://www.madeinantwerpen.be/nieuws/parlevliet-lokers-bedrijf-met-hollandse-maatjes/ het lijkt wel of alles kommer en kwel is wat je hoort de laatste dagen
Sterkte MizzD, die jongen van je is in heel goede handen, en is Jaxon weer snel op de poot!

Gepost door: greta | 15-06-16

Valeriaan, is Jax niet gaan ruiken, echte kattenpis :-)! Mooi groen natuurgebied!

Gepost door: Joke | 15-06-16

@ Willy..
Yep.. een beschermde status.. mijn blog kan nooit meer verdwijnen! :-)))

@ greta..
Die haring in de supermarkten vind ik al nooit te eten eerlijk gezegd.. en ze komen hier ook zelden goed uit de haringtest in de krant. Maar ze hebben wel een punt.. er is weinig echt Hollands aan een Hollandse nieuwe.. ze komen allemaal uit Denemarken die maatjesharing. Maar dat predikaat is tóch toegekend aan de Hollandse nieuwe, dus ga ik straks aan de kraam toch lekker eens een harinkie happen hoor!

Ben al blij nu zeker te weten dat Jax niks engs in z'n ingewanden heeft.. hij is nogal van kleine dingetjes, die helemaal niet goed voor 'm zijn, op te eten hè.. heb al het nodige uit z'n bekkie gehaald hoor.. en blijkbaar echt steeds op tijd gelukkig. Nu begint ondertussen z'n ontlasting toch wat harder te worden (hèhè) en heeft ie toch alweer wat gegeten.. 't zal wel goed komen hoor.

@ Joke..
Kattenpis? nee, hij heeft er niet op gereageerd.. maar hij vindt katten ook echt niet zo leuk hehe.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 15-06-16

hopelijk is Jaxon vlug helemaal beter, t beestje moet toch ook krampen hebben
zie ne keer hoe lief hij jou de tijd geeft om foto's te nemen

Gepost door: fotorantje | 15-06-16

@ fotorantje..
Ja, dat vrees ik ook.. maar het is een taaie hoor!

Hij begint het al heel goed te leren hè, om even op de fotograferende vrouw te wachten! ;-)

Gepost door: mizzD herself | 15-06-16

Hoi Mizzke!
Ik lees het hier al. Je hebt er een hels dagje opzitten vandaag! Was eventjes schrikken toen ik het las! Gelukkig toch al ietsje beter met dat manneke nu. Het vrouwtje zal waarschijnlijk nog geen al te rustige nacht hebben vannacht, jou kennende!
Hou je goed hé meid!
Dikke knuffel van me! X

Gepost door: lena | 15-06-16

@ lena..
Nou, ik was zo moe van alles ( de emoties ook) dat ik als een blok in slaap gevallen ben hoor! en gelukkig heeft Jax deze nacht ook heerlijk rustig geslapen. En kakte ie net prachtige harde drolletjes hehe.. maar we wisten al dat ie op ging knappen toen ie gisteren weer een beetje ondeugend werd.. voor het eerst dat ik er blij om was dat ie de kussens van de bank roofde en de theedoek uit de keuken hehe..! hahahaha!
Gaat goed komen hoor!
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 16-06-16

Wij beslisten dat Vinyl niet meer in de Spuikom mag zwemmen. Al twee keer na een frisse duik hield hij er diarree aan over.
Hopelijk hersteld de kleine snel.

Gepost door: pieterbie | 19-06-16

De commentaren zijn gesloten.