16-06-16

.. groeien uit!

car 00.jpg'k Was nog bezig met m'n verslagje van het wandelingetje in de Carnisse grienden vorige week donderdag.. zou het bijna vergeten met al dat gedoe om die hond.. want het was me het middagje wel gisteren hoor! Eerst moest ons manneke aan het infuus bij de dierenarts (voor extra vocht, want hij begon langzamerhand wel een beetje uit te drogen met al dat gek*ts en gesch*t!).. waarna ze hem, toen ie zich wat beter voelde, onder het röntgenapparaat schoven, want het vermoeden dat ie iets gevaarlijks opgevreten had werd nu toch steeds groter. Máár.. er was op de foto's niks te zien.. alleen dat er zich een hoop gas verzameld had in de darmen. Dat kón dan weer een onderliggende andere oorzaak hebben, maar het bemoeilijkte ook wel een beetje het zicht.. dus was men er nog steeds niet van overtuigd dat er niet iets gemeen in die darmen zat te prikken. En dús stuurden ze me naar het dierenziekenhuis hier vlakbij, waar men een echo-apparaat heeft. Daarmee zou het dan wel echt duidelijk worden.. en gelukkig.. ook op de echo werd niks kwalijks gezien. Gelukkig, want anders werd het meteen een spoedoperatie en dat is natuurlijk niet niks.animaatjes-honden-48745.gif
En die schat van een hond onderging alles gelaten en héél stil en braaf.. ongelofelijk.. het leek wel een compleet andere hond! Natuurlijk hebben we hem gisterenavond thuis platgeknuffeld hehe. Het lijkt erop dat het tóch een behoorlijk zware buikgriep is, waarbij het even duurde eerdat de medicijnen gingen werken.. want inmiddels wordt z'n kak toch weer wat vaster. We zullen hout vast gaan houden hoor!

Wilgenhout misschien? Dat is er in de Carnisse grienden volop voor handen hehe. We wandelden er evenwijdig aan de rivier verder..car 00a.jpg

.. met hier en daar wel wat wilde bloemen, maar ze vielen niet erg op. Veel paars dit keer, minder opvallend in het groen dan geel hè..car 01a.jpgcar 01b.jpgcar 01c.jpg

Of je moet ze met een foefje vastleggen..car 02a.jpgcar 02b.jpg

Het volgende bruggetje diende zich aan..car 03a.jpgcar 03b.jpgcar 03c.jpg

Op het paadje dat we vervolgens liepen, viel me wat op..car 04a.jpg

.. zien jullie het ook? 't leek een natuurlijk zebrapad! hahahaa..car 04b.jpg

Een mooie oude dode boomstronk náást het pad..car 05.jpg

.. en nóg eentje.. maar deze leefde nog!..car 06.jpg

Die knotwilgen hebben de grilligste vormen hè.. en er groeit ook van alles in, zo leuk om te zien altijd..car 07a.jpgcar 07b.jpg

Ik sloeg een nog wat smaller paadje in dat blijkbaar minder bewandeld wordt dan de rest.. car 08.jpg

car 09aa.jpg.. maar vriendlief en ik liepen hier afgelopen maart ook al hoor.. tóén was het nog wel veel kaler.. álles was nu veel dichter begroeid en de wilgentakken waren ook allemaal weer flink uitgegroeid.. tóén waren ze net geknot (behalve dan die twee op dit fotootje hehe)! Maar het was het zelfde paadje hoor.. en het kwam natuurlijk bij dezelfde brug uit..car 09.jpgcar 09a.jpgcar 09b.jpg

En kijk eens aan.. mijn kleine held durfde inmiddels al náást me de brug over hehe..car 09c.jpg

Nu ging het verder langs de grote vijver met de meerpalen..car 10.jpgcar 11a.jpgcar 11b.jpg

.. er zwom een koppel zwanen.. helaas: géén kuikens..car 11c.jpg

car 13.jpgAan het einde van het pad kwam ik erachter dat dit zelfs een officiële naam heeft.. ik wist wel dat het hoofdpad van de wandeling een naam heeft, het Truus Visscherpad, maar zag het bordje van dit zijpad nu voor het eerst. Wat we ook meteen al vanop het pad zagen was dat de schapen. in tegenstelling tot die keer in maart, nu wél op de dijk aan het grazen waren..car 12a.jpgcar 12b.jpg

Jaxon keek er zéér belangstellend naar.. ik kreeg 'm bijna niet meer mee..! En dan kreeg ie nog wel een hele vieze 'ass' van dat ene schaapje hahaha..car 14a.jpgcar 14b.jpgcar 14c.jpg

Maar we waren bijna rond hoor.. ik had nu gewoon de parkeerplaats kunnen oversteken naar de auto die aan de andere kant ervan stond, maar besloot dat paadje te nemen dat ik aan het begin van ons tochtje gezien had. Het was heel smal en avontuurlijk hehe..car 15a.jpgcar 15b.jpgcar 16b.jpg

En prikkelend.. alleen dan wél letterlijk.. ik was in korte broek en dat heb ik geweten..car 16a.jpg

Maar aach, dat gaat wel weer over hè.. en daar was de auto alweer..car 17.jpg

Mooi wandelingetje hoor.. zoals PATRICK al schreef in zijn reactie.. niet alleen in de winter, maar ook op zomerse dagen zéér de moeite!

GROETJESSSS!!!

car 18.jpg

 

08:11 Gepost door mizzD | Commentaren (14)

Commentaren

ocharme Jaxon, je mag er niet aan denken dat hij in z'n jonge leventje al zou moeten geopereerd worden

mooie schaapjes, zoals Jaxon zou ik ook staan kijken :-D
leuk tochtje, en geen mens te zien

Gepost door: fotorantje | 16-06-16

dat valt gelukkig mee met Jaxon Mizzd

leuke foto van die schapen ..

hopelijk heb je uw schaapjes al op het droge..

prettige dag

Gepost door: Willy | 16-06-16

@ fotorantje..
Nee, dat klopt, er was echt geen mens te zien, slechts een paar dames die de wandeling in tegenovergestelde richting deden ('k zag ze bij begin en einde op de parkeerplaats) en een echtpaar dat we bij de schaapjes tegenkwamen en Jaxon zo mooi vonden, dus dat was even een praatje. :-)

@ Willy..
Je hebt wel schaapjes op het droge nodig als je hondje wat mankeert hoor..! ;-)

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 16-06-16

Hoop dat Jax snel betert.... De laatste foto is zo mooi!

Gepost door: Joke | 16-06-16

Hoi Mizzke!
Ik ben blij te lezen dat het toch al beter gaat met Jaxon! Ik kan best geloven dat je moe was van al die emoties! Dat manneke toch hé! Maar hij heeft alles flink doorstaan. Da's ook al heel veel!
Hele mooie en vooral groene wandeling! En Jaxon is helemaal in de ban van de schaapjes!
Groetjes!

Gepost door: lena | 16-06-16

Die grienden zijn altijd mooi welk jaargetijden het ook is. Ik kan me voorstellen dat je daar graag gaat wandelen. Ook altijd leuk om de rivier te zien. Toen mijn ouders nog in een bedrijfswoning van de suikerfabriek woonden kon ik vanuit het raam van mijn slaapkamertje de Oude Maas zien. Kon er tijden naar de schepen staan kijken die er voorbij gingen.

Fijn dat het met Jaxon beter gaat. Kan me heel goed voorstellen dat je heel bezorgd was en waarschijnlijk nog wel een beetje.

Gepost door: Noortje | 16-06-16

@ lena..
Ja, het lijkt nu toch echt wel helemaal de goeie kant op te gaan hoor.. hij was weer z'n eigen ondeugende zelfje vanmorgen.. gisteren en eergisteren leek het meer een zielepietje.. sliep de hele dag door. Maar dat ie zo braaf was op die behandeltafel vond ik echt heel knap van 'm.. en had ik zéker niet verwacht!

Tuurlijk dat ie gek is op schaapjes.. ik ben z'n bazinnetje hè hahahahaha!

@ Noortje..
Oh ja.. als ik zo'n uitzicht had was ik niet bij het raam weg te slaan denk ik.. en er vaart daar zóóóveel hè!

Nee, de zorgen zijn nu toch wel redelijk verdwenen hoor.. mét een aanzienlijke bedragje natuurlijk, want die onderzoeken allemaal zijn helaas niet gratis. Maar ja.. als alles dan toch goed blijkt te zijn kun je alleen maar opgelucht zijn hè.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-06-16

Als ze niks op de foto's zien dan zal er wel niks zijn. Iedereen kan ziek worden en ik heb nog nooit geweten dat bij ons er is niet eentje ziek was.

Gepost door: Patrick | 16-06-16

Een heel fraai paadje om te lopen langs die knotwilgen, het is wel een speciaal natuurgebied daar, apart en rustgevend MizzD.
groetjesssss

Gepost door: greta | 16-06-16

Gelukkig komt het weer goed met jullie rakker. Ze eten ook alles op wat voorkomt. Hij stapt al flink mee op jullie wandelingen. Draagt hij een koelband? Dat blauwe ding bedoel ik?
Fijne avond verder en voor het weekend veel wandel plezier, hopelijk droog weer.

Gepost door: Chrisje | 16-06-16

@ Patrick..
Ik heb ze liever gezond.. maak me heel snel bezorgd en het kost ook een lieve duit. ;-)

@ greta..
Ja, is heerlijk wandelen daar.. en lekker rustig doordeweeks.

@ Chrisje..
Dit is echt een snaaierd ja.. echt álles probeert ie op te vreten.. moet heel erg opletten, maar ja.. je kúnt soms weleens wat missen ook hè.. gelukkig was het dat toch niet dit keer.
Ja, da's een koelband.. werkt erg goed hoor.. Axel had er ook al eentje.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-06-16

Ja de kosten bij de dierenarts zijn altijd erg hoog maar als je een dier hebt en deze mankeert iets dan heb je het er wel voor over.
Onze vorige kater is in het begin vaak met plasproblemen in de dierenkliniek geweest, ook vaak in het weekend (dubbeltarief) en ook nog vaak opgenomen.
We zeiden toen al zijn problemen over waren na een operatie voor de grap dat hij een gouden staart had omdat hij ons veel gekost had.

Gepost door: Noortje | 16-06-16

Zebrapad -> knap gezien van je, MizzD ! Schitterende plekjes weer.
Gelukkig gaat het vanaf nu beter met jouw 'kleine held'.
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 16-06-16

@ Noortje..
Als je de dierenartskosten niet kunt betalen, begin je beter niet aan een huisdier hè.. is echt wel iets om rekening mee te houden, want het kan behoorlijk oplopen, daar verkijken mensen zich weleens op. Maar wij hebben met Lennox meteen al goed geleerd.. dat was ook een 'gouden' hondje zoals de huidarts waar we voor zijn allergieën kwamen 't ook noemde. Maar wij vinden onze braverds sowieso goud waard hehe.. en dat heeft dus niet met hoge kosten te maken hè! ;-)

Gepost door: mizzD herself | 16-06-16

De commentaren zijn gesloten.