11-07-16

Voor het plezier..? :-P

opl 01a.jpgDie puzzels tijdens de vakanties.. tja, die dienen natuurlijk diverse doeleinden. Ten eerste vind ik het niet leuk dat m'n blog zo lang stilstaat.. ik heb tegenwoordig dan wel niet meer persé élke dag een nieuw postje, maar bijna drie weken niet..??? neee, dat kán gewoon niet hehe. Ten tweede wil ik zo de 'loop' er een beetje inhouden.. dat  minstens zo af en toe toch nog even m'n blogje aangeklikt wordt, zodat het niet vergeten raakt hè hehe.

Ten derde vind ik het gewoon leuk om die puzzels te verzinnen en te maken.. ik heb er enorm veel plezier aan om m'n oude fotomapjes door te zoeken naar geschikte foto's. Als ik geen tijdgebrek heb ( en zo net voor een vakantie gebeurt dat niet zo vaak hehe) scan ik er zelfs oude 'papieren' foto's voor in.. en dan zit ik dus door nog oudere foto's te bladeren.. opl 02.jpgheerlijk, dat doe je eigenlijk veel te weinig, dus zo'n puzzel maken is een mooi excuus haha!

Ten vierde hoop ik er júllie natuurlijk mee te vermaken als ik weg ben.. ben zelf ook gek op puzzels.. en zit bijvoorbeeld al weer vol smart te wachten op de fotopuzzel in de Dordtenaar.. wat altijd heel genoeglijke zoekochtendjes of -middagjes in m'n geboortestad oplevert. Meestal ook niet de gemakkelijkste puzzels, maar daar zit 'm dan net de uitdaging in hè!opl 03.jpg

Déze fotopuzzel hier op m'n blog de laatste weken.. ik dácht al dat ie vrij pittig zou zijn. Natuurlijk hadden jullie de eerste letter van elke plaatsnaam.. en sommige foto's gaven kleine (of levensgrote!) tips waar je het eventueel moest zoeken. Maar niet álle foto's dus.. ik wilde die uitdaging van een beetje moeite te moeten doen om de goede antwoorden te vinden er wel een beetje inhouden natuurlijk. Ál te gemakkelijk is ook niet leuk.

En het werd me toen ik de oplossingen binnenkreeg wel duidelijk: België kent Nederland niet zo goed en Nederland België niet..! hahahaa! ZUSSIE HEAVEN maakte bijvoorbeeld van Hasselt Heusden.. JOKE zat, zoals zij in haar reacties liet blijken, bij zowat álle Nederlandse plaatsen met haar handen in het haar, maar bleek er toch enkele goed te hebben.. terwijl zíj Hasselt verwarde met Heerlen! Gelukkig was het merendeel van de foto's in Frankrijk genomen.. en ook nog twee in Engeland en een enkele in Italië.. en die laatste leverde dan weer voor niémand problemen op.. Rome is dan ook wel heel erg herkenbaar hehe. opl 04.jpgMaar lieve LIES.. als ik Barcelona erbij gezet had onder de B, had je die ongetwijfeld ook wel wat beter kunnen herkennen hoor.. dan was er zeker weten toch wel iets van Gaudi te bewonderen geweest..! Ik maak het echt minder moeilijk dan het lijkt..! Dat die plaats met een B door veel mensen wél herkend werd, verbaasde me niet.. hoé vaak ik wel niet over de klimvakanties in dat mooie plaatsjes gepost heb..! En de allerlaatste klimvakantie in mei, nog maar een paar weken geleden, reden we er ook nog door en plaatste ik een soortgelijke foto van die 'arcades'.. vrij gemakkelijk terug te vinden in m'n archief dus! En áls jezelf dan goed verbetert bij de reacties, dan moet je in je uiteindelijke oplossingsmailtje natuurlijk niet weer terugvallen op je eerste (foute) gokje 'Bastia' hè PATRICK.. da's wel zonde!wink

De oplossingen staan hier rondom op de fotootjes vermeld nu hè.. hopelijk is het te lezen. En ondanks dat het dus best pittig was, kreeg ik weer vele inzendingen met oplossingen binnen.. en bleek het merendeel van de delnemers het toch echt wel een leuke puzzel te hebben gevonden.. gelukkig maar hehe! En bij een moeilijke puzzel horen ook foute antwoorden.. dat geeft niks.. is zelfs voor mij wel amusant om te lezen. Niet dat ik de puzzelaar dan uitlach hoor.. integendeel.. ik vraag me dan altijd af hoe hij/zij tot dié bepaalde oplossing kwam. En ga dan zelf de opgegeven plaatsnaam opzoeken op internet om te zien of het inderdaad lijkt op wat ik postte. Dat voegt dan weer wat extra plezier toe aan die puzzels voor mij! opl 05.jpgZo had GRETA zowel bij de D als de M 'Monpazier in de Dordogne' ingevuld.. ik kende het hele plaatsje niet, maar heb dat gat in m'n cultuur nu via internet gedicht. Het is inderdaad een prachtig plaatsje met zo'n overdekte marktplaats, maar ik vind het zelf dus niks hebben van 'Dordrecht' of 'Metz' wat de juiste oplossingen bij die betreffende letters waren. 'Willemstad' zag ik door diverse puzzelaars bij de W ingevuld staan.. ik was daar wel een paar jaar geleden, maar bij mijn weten staan daar echt niet van de felgekleurde huisjes. Ik vrees dat op Google de foto's van Willemstad hier in Nederland en dat plaatsje met dezelfde naam op Antillen-eiland Curaçao (dat bekend is om de echt knal-felgekleurde huisjes!) door elkaar staan..! En dan is een vergissing snel gemaakt! Ik ben de afgelopen vakantie toevallig weer door het júiste plaatsje gekomen.. het was Wimereux, aan de Opaalkust in het noorden van Frankrijk.

Maar héél veel plaatsen werden schijnbaar zonder moeite gevonden.. zelfs die waar ik op de foto toch niks had weggegeven aan tips. Het verbaasde me soms echt wel.. dat Dordrecht, waar toch al zó vaak foto's hier op het blog van stonden, problemen gaf en Toulon opl 06.jpgbijvoorbeeld niet.. wellicht is die laatste sowieso makkelijker te googelen? In ieder geval: kreeg weer lekker veel oplossingen binnen, altijd super dat er zoveel mensen met die puzzels van mij mee willen doen.. maakt het zéér zeker nog extra de moeite waard ze te maken hoor!

Elke goede plaatsnaam kreeg een punt.. en zoals altijd heb ik niet ál te nauw gekeken.. Dordt ipv Dordrecht is ook goed gerekend, Castelnaud zónder 'la-Chapelle', Sy zónder (Ferrières) of Flavigny zónder 'sur-Ozarein' erachter, enzovoorts.. ik rekende het allemaal goed.. als maar duidelijk was wat bedoeld werd. En toen werd de puntenlijst van alle deelnemers, van laag naar hoog, zo:

GRETA      10 pnt

JOKE        15 pnt

PATRICK   16 pnt

HEAVEN    18 pnt

LIES          19 pnt

ARDNAS    22 pnt

NOORTJE  22 pnt

opl 07.jpgEn jawel.. dat puntenaantal van 22 is dus het maximaal haalbare.. ZUSSIE ARDNAS en NOORTJE flikten het en wisten álle antwoorden te vinden!! Ik vind het ongelofelijk knap. Jullie zijn de winnaars en kunnen beiden een kleine geitje tegemoet zien.

animaatjes-smilies-78473.gifEn natuurlijk bedank ik weer álle deelnemers voor hun onvermoeibare inzet en hoop dat het, behalve wat frustratie van dingen niet kunnen vinden of weten, toch óók de moeite waard en plezierig geweest is hoor! Ik vind het sowieso een prestatie dat er zóveel goede antwoorden gegeven zijn.. had ik echt niet verwacht! En om sommige van de reacties heb ik echt wel hartelijk moeten lachen.. ik hoop bijvoorbeeld dat FOTORANTJE ondertussen al die plaatsnamen van het puntje van haar tong heeft gespuugd hehe.. en van PIETERBIE kreeg ik een héle reeks verdekte antwoorden, waarvan de algemene teneur toch wel was dat ie zo weinig ervan wist te raden! Beiden hebben hun uiteindelijke lijstje niet ingestuurd.. jammer hoor! Maar bedankt voor het plezier dat jullie reacties mij gaven hehe.

En nu moet ik aan de slag met die volgende reeks vakantiefoto's.. die van de afgelopen vakantie natuurlijk. Heb er aardig wat gemaakt, dus dat wordt weer uitzoeken hoor.. maar een léúke klus is geen zware hè!

GROETJESSS!!!

high 5.jpg

 

08:15 Gepost door mizzD | Commentaren (20)

Commentaren

Tromgeroffel voor de winnaars ! Geniet maar van het 'geitje' na de inspanning !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 11-07-16

Ben blij te lezen dat mijn geheugen nog redelijk is, heb niet op Google geweest, ook niet je blog doorlopen, wilde dat zo gewoon doen met de foto alleen. Maar ben heel tevreden, het is vooral het plezier die je eraan beleefd die bij me telt.
Groetjessssssss

Gepost door: greta | 11-07-16

@ greta..
Dat vond ik echt wel heel erg knap, als je zonder ook maar iets op te zoeken er nog zóveel weet te raden! Jij moet wel een héél goed geheugen hebben.. en al op vele plaatsen geweest zijn! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 11-07-16

haha nee, k heb mijn lange lijst antwoorden niet ingestuurd, k denk dat ik er maar drie of vier had en de rest kon ik zelfs niet gokken
steden/dorpen komen niet zomaar binnengevlogen bij mij als ik het niet direct herken
en opzoeken daar had ik de fut niet voor

gefeliciteerd aan Noortje en je zus
maar ook aan de anderen want die hadden er veel goed

Gepost door: fotorantje | 11-07-16

@ fotorantje..
Zolang je al die plaatsen maar niet meer op het puntje van je tong hebt liggen hè hahaha lijkt me lastig! :-))))
Jaaa.. het was echt een puzzel voor goegelaars en archiefwormen hè.. snap wel dat niet iedereen daar de zin, de tijd of de fut voor had hoor! :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 11-07-16

Proficiat aan de bezoekers die 22 punten behaalde, ik zou dat idd niet gehaald hebben.
St-Ives en Polperro en Nimes had ik juist.
Ook Sy, Rome, en Flavigny.
Al bij al geen vetten, zoals wij hier zetten, maar ik had ook zeer weinig tijd om geconcentreerd te gaan kijken/zoeken.
Ben vanaf vandaag zelf in congé en dat betekende hard werken de afgelopen weken.
Maar los van het resultaat, al bij al toch een leuke en goed ontworpen puzzel.

Gepost door: pieterbie | 11-07-16

Castelnaud... Neen dat vond ik niet. De foto's staan ook niet op de blog, die zijn weg want daar was ik gaan kijken. Etten-Leur, dat moet ik eens gaan opzoeken op een landkaart, nooit over gehoord. Hasselt, oei 5x geweest in mijn leven en je verwacht er iets meer van. Katwijk, wie komt daar nu

Gepost door: Joke | 11-07-16

@ pieterbie..
Ja, zoals al eerder geschreven.. ik snap het volkomen dat niet iedereen tijd had om al die dingen op te zoeken hoor.. maar je deed toch leuk mee hehe.. heb nogal genoten van je reakties. :-P

@ Joke..
Zal het even moeten nakijken, maar in Castelnaud waren we volgens mij in de meivakantie in 2008 (inderdaad wel één van de meer vroegere vakanties) en toen stond zéker die ene foto bij het winkeltje er ook op hoor! :-)
Katwijk en Etten-Leur wandelde ik al diverse keren, dus hebben hier dus al vaker op het blog gestaan hehe. Maar dat je Hasselt niet wist.. !? dat leek me voor jou één van de makkelijkere hehe.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 11-07-16

Ik heb alles goed samen met je zussie ARDNAS. Bij deze feliciteerteer ik haar.
Ik had wel gedacht dat je zussen ook hoge ogen zouden gooien. Ze zijn natuurlijk ook puzzelfanaten net als jij en ik.

Trouwens die van foto van Castelnaud staat ook op je blog hoor want ik heb deze daar ook gevonden net als alle anderen.
Ik had deze keer wel het voordeel dat ik tijd genoeg had om steeds op je blog te zoeken want ik mocht mijn arm nog niet volledig belasten en dan is juist zo'n puzzel en welkomen iets.
Trouwens ik ben gek op puzzels waarbij ik allerlei dingen moet opzoeken.

Ik wil je ook bedanken voor de moeite die je steeds doet om zo'n puzzel te maken want dat kost natuurlijk ook heel veel tijd.

Gepost door: Noortje | 11-07-16

@ Noortje..
Ja.. je moest er dit keer wel een echte puzzelfanaat voor zijn om alles te kunnen vinden hè.. maar het wás dus allemaal wél te vinden op dit blog ja! :-)
Nogmaals van harte hoor.. dik verdiend.. ben blij dat die puzzel je wat afleiding kon geven nu je met die schouder zit.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 11-07-16

mijn hartelijke gelukwensen voor de winnaars Mizzd

en zo gemakkelijk was het ditmaal toch niet

groeten

Gepost door: Willy | 11-07-16

Inderdaad, ik had het verbeterd bij de reactie maar vergeten de verbetering op mijn blad te schrijven. Tja...
In ieder geval vond ik het toch leuk zo een puzzel ook al was hij nu niet zo gemakkelijk maar dat moet natuurlijk niet echt.

Gepost door: Patrick | 11-07-16

Hoi Mizzke!
Proficiat aan Noortje en aan je zus! Ze hebben er denk ik héél veel tijd ingestoken om alles te vinden!
Ook proficiat aan jou om dat helemaal ineen te steken, want daar zit ook heel veel werk in!
Ik ben vol goeie moed begonnen. Had de A, de B, de D, de H en de S gevonden. De C heb ik enorm veel tijd ingestoken en dan toch niet gevonden. Ook de rest vond ik niet. Franse steden ben ik helemaal niet zo goed in. Ik ben stilletjesaan de moed beginnen verliezen en ben er dan maar mee gestopt.
Een rebus is veel meer mijn ding, maar ik heb geprobeerd!
Groetjes!

Gepost door: lena | 11-07-16

@ Patrick..
Kan de beste overkomen hoor! :-) Vond echt dat jij er wel héél veel gevonden had!

@ lena..
't Kan niet altijd makkelijk of naar ieders zin zijn natuurlijk.. maar hartstikke leuk dat je het ondanks dat je het altijd zo druk hebt tóch geprobeerd hebt hoor! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 11-07-16

Yes alles goed.:-) Ik sluit me helemaal aan bij Noortje (alles te vinden op je blog en gek op puzzels waarbij ik van alles moet opzoeken :-) Bij deze feliciteer ik Noortje :-) Leuk tijdverdrijf tussen de bedrijven door :-) Ik ben nu al nieuwsgierig naar de mooie foto's van je afgelopen vakantie tripje.

Gepost door: ardnas | 11-07-16

@ ardnas..
Jij ook nog es gefeliciteerd hoor.. had al wel gedacht dat het een uitdaging zou zijn voor je om echt álles te vinden als ik schrijf dat dat volgens mij niet kan hahahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 11-07-16

@ om de een of andere reden stonden m'n foto's niet meer gecentreerd maar allemaal naar links, de teksten tussenin stonden wel nog in het midden
met een code die ik vond op het blogforum lijkt het terug goed te staan, op de vaste pc dan toch, op m'n laptopje staan ze nog steeds naar links, heel vreemd

wel te rusten

Gepost door: fotorantje | 11-07-16

@ fotorantje..
Ah zooo.. ik zie het zowel op de vaste pc als op de laptop goed in ieder geval.. alleen op de laptop stoort er iets anders.. geen flauw idee wát. Noortje zit ook bij blogspot en bij haar heb ik er géén last van. Dus aan je provider ligt het ook niet.
Ik sliep al hehe.. maar heb best wel gerust! :-)

Gepost door: mizzD herself | 12-07-16

Neen serieus dit kreeg ik te zien, een stukje gekopieerd

cas17

cas06

En kijk toch eens KAATJE!! icon_eek Had je me door dat YouTube-filmpje op je blog met die Spaanse cursus erop, eraan herinnerd dat ik 'unas paquetas de poeperas papieras' mee moest nemen...bleek er in de toiletten 'unas gigantas rollas de poeperas papieras' te hangen...!!! icon_lol

cas11 Dat 'paquetas' van ons was dus 'muy unnessesseras'! hahaha! icon_mrgreen ( niet helemaal...er wordt nogal eens bij de rotsen ook gebruik van poeperas papieras gemaakt, dus..! icon_wink)

zonne-(10)Het was bloedwarm toen we aankwamen...met het opzetten van de tent liep het zweet in straaltjes langs onze ruggen. Diezelfde dag nog gaan klimmen zag vriendlief niet meer zitten...onze vrienden waren vroeger van huis gegaan en gingen nog wél omhoog...wij liepen op ons dooie akkertje naar het dorp. icon_cool
Er was trouwens net die dag een 100km-hardlooptocht door de Dordogne georganiseerd...we kwamen heel wat oververhitte atleten tegen...het was 27 graden!! Bij de camping was een broodnodige verfrissingspost ingericht! icon_razz

cas05

Leuk klein dorpje, dat Castelnaud...
cas07..met alle belangrijke zaken aanwezig...een bakker en een pinautomaat! hahahahaa! icon_lol

cas08
Dit is en blijft natuurlijk de blikvanger...het kasteel!

cas09
En dit weggetje liepen vriendlief en Axel elke ochtend...naar de bakker heen en weer dus! icon_wink
Op de rotsen linksboven werd er de volgende dag geklommen...ook toen was het nog heerlijk weer, echt kortebroeken-weer! ( ook al konden sommige SMS-ers dat niet geloven en vroegen om bewijzen in de vorm van een foto van mijn 'melkwitte hespjes' hahaha! icon_lol

Maar hoe je die puzzel weer in mekaar gestoken hebt. Hoedje af hoor! TOP!

Gepost door: Joke | 12-07-16

@ Joke..
Raar.. heb je wel op 'lees meer' onderaan geklikt?.. als ik dat doe zie ik de foto's gewoon nog staan. De anderen die het wel gevonden hadden waarschijnlijk ook, anders hadden ze het ook niet kunnen raden.

Gepost door: mizzD herself | 12-07-16

De commentaren zijn gesloten.