04-08-16

Nog een jonkie.. maar dit keer niet verwacht!

vogel 02.jpgHad nog een leuk verhaaltje te vertellen.. heb er alleen niet echt toepasselijke foto's bij. Dus heb ik er zomaar wat fotootjes bij gezet die ik nog had hehe.. het verhaal is té leuk om niét te vertellen, maar een postje zonder foto's vind ik echt niks hè hahaha!

Het was op een zaterdagochtend.. vriendlief was al opgestaan en naar de badkamer vertrokken.. ik lag nog even lekker te soezen in bed en Jaxon hield me gezelschap. Maar op een gegeven moment sprong ie toch ook van het bed af en wilde naar de overloop gaan.. ik zag echter dat ie ineens niet naar de overloop liep, maar achter het voeteneinde van het bed langs, naar de andere kant. Daar staat sinds een paar weken een ventilator.. zo'n staande, op een statiefvoet hè. Heerlijk om die te laten draaien tijdens die veel te warme nachten hehe. vogel 03.jpgIneens maakt die hond een rare beweging en liep ie die ventilator bijna omver. Ik begreep er niks van, slaperig als ik sowieso was. Maar ik was wél alweer een beetje wakkerder, toen ik die hond ineens aan de andere kant van het bed naar vriendliefs kussen zag staan te staren. Ik keek er ook eens naar.. en dacht in het hoekje van het bed, naast dat kussen dus, een opgerolde sok te zien liggen. Nu moeten wij onze sokken altijd goed verstoppen als we ze uittrekken, anders is Jaxon ermee vandoor.. die is gék op sokken hehe. Ik stop ze meestal in m'n sloffen die ik dan onder het bed schuif. vogel 07.jpgWaar vriendlief ze meestal verstopt wist ik niet, maar onder z'n kussen? dat leek me niet zo fris. Dus riep ik in de richting van de badkamer 'Had jij je sokken onder je kussen verstopt???' 'Nee natuurlijk niet' werd er vanuit de badkamer gebromd hehe. 'Nou, dan weet ik niet wat er naast jouw kussen ligt, maar Jaxon vindt het heel erg interessant hoor!' riep ik terug. Waarna vriendlief de slaapkamer in kwam, naar zijn kant van het bed liep en dat 'ding', dat naast z'n kussen lag, oppakte.. denkende ( zo zei hij later) dat het een knuffelbeertje was. We hebben immers een paar knuffels op de plank boven ons bed staan, welke Jaxon óók erg leuk vindt om eraf te gappen hehe.vogel 06.jpg

Om vervolgend, hevig schrikkend, het 'ding' weer te laten vallen.. omdat 'het in z'n hand schriksmiley.jpgbewoog..??!!' Ik stond in géén tijd naast m'n bed en bij de deur hehe.. heb vriendlief eigenlijk, zolang als ik hem ken (en dat is láng), nog nooit ook maar érgens van zien schrikken.. en nu had ie z'n armen en al in de lucht gegooid, zó geschrokken.. ik verwachtte een monster of zo. Jaxon had ook een paar stapjes achteruit gedaan.. vooral omdat het 'ding' nu een ijselijke gil slaakte.. 'SCHRIIIIEEEEKKK!!'.. ik stond als aan de grond genageld en vroeg 'wat ís dat in vredesnaam voor iets??' En toen keken we nog eens goed en bleek het.. een jonge merel te zijn! Pas uitgevlogen waarschijnlijk, want hij had nog echt zo'n kuikenbekkie met zo'n brede rand aan de snavel. Was ie zo dom geweest meteen een open slaapkamerraam in te vliegen..!vogel 04.jpg

Toen Jaxon die ventilator bijna omgegooid had, was het beestje denkelijk van de grond, waar het gezeten had, opgevlogen om in het hoekje van het bed terecht te komen, waar ie niet meer weggedurfd had met die alerte jachthond voor z'n neus hehe. Ik had van dat fladderen van het vogeltje niks gehoord, omdat die hond zo'n herrie gemaakt had met die ventilator hè.vogel 05.jpg

Nu duidelijk was, dat het geen eng monster was hehe, pakte vriendlief een t-shirt dat voor handen lag en pakte daarmee het vogeltje op.. vogel 00.jpgzachtjes de vleugeltjes onder controle houdend. Het beestje slaakte nog een paar van die schrille kreten hehe.. maar vriendlief liet pas los toen ie z'n handen met het bijzondere pakje erin buiten het open raam had.. en woessjjhhh.. daar vloog het beestje vanaf die handen z'n vrijheid weer tegemoet. 

En ik heb nog de hele dag de slappe lach gehad om die schrikreaktie van vriendlief.. meestal ben ik degene die ergens hard van schrikt en dan lacht hij.. éindelijk was het eens andersom hehe.

GROETJESSS!!!

vogel 01.jpg

 

07:22 Gepost door mizzD | Commentaren (12)

Commentaren

die wou een dutje doen bij jullie Mizzd..

maar zo schrikken, zou ik wel niet doen

prettige dag

Gepost door: willy | 04-08-16

Hahaha. Jammer dat je dat tafereeltje niet hebt kunnen vastleggen op foto MizzD.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 04-08-16

@ Fluwijn..
Heb m'n camera niet op de slaapkamer liggen, maar was toch niet in staat geweest het vast te leggen hehe.. zo bibberend waren de foto's allemaal bewogen geweest. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-08-16

voilà en daarom moet je dus je camera op het nachtkastje leggen haha, doe ik ook niet hoor
t vogeltje was wel zacht geland daar op dat kussen

Gepost door: fotorantje | 04-08-16

Zoiets maak je niet alle dagen mee:-) En dan die gil erbij, logisch dat je zelf schrikt dan:-)

Gepost door: Patrick | 04-08-16

Hoi Mizzke!
O, wat een heerlijk verhaal om te lezen!
Ocharme dat beestje! Ik denk dat het nog meer geschrokken was dan jullie 2 samen en dat op zijn piepjonge leeftijd!
Gelukkig liep het allemaal goed af, maar het is wel een grappig verhaal! ;-))
Groetjes!

Gepost door: lena | 04-08-16

Mooi verhaal, MizzD, met een 'happy end'.
Je zou voor minder schrikken...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 04-08-16

@ fotorantje..
Foto's in de slaapkamer? die moeten door de 18+keuring hahahaha!

@ Patrick..
Ik gilde zelf bijna ook hehe.

@ lena..
't Was ook te mooi om niét te vertellen hier hè hahaha! Ooit al eens een tortelduifje binnen gehad.. nu weer een merelkuiken.. 't is wel duidelijk dat er hier geen kat woont haha!

@ Lies..
Toen vriendlief schrok, verschoot ík pas écht! :-)

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 04-08-16

Kom ik graag tegen van deze gasten,grt,Freddy

Gepost door: Freddy | 05-08-16

@ Freddy..
Vogels? hmm liever niet in m'n slaapkamer hoor hehe.
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 05-08-16

Een verhaal waarmee je een prijs kan winnen! Warme nachten? Niets van gevoeld, wat gebeurt er bij jou???

Gepost door: Joke | 06-08-16

ja, je zou eerlijk gezegd voor minder verschieten.
Ben wel blij dat het beestje terug kon gaan vliegen en dat iedereen er met de schrik van af kwam.

Gepost door: pieterbie | 07-08-16

De commentaren zijn gesloten.