10-08-16

Eerst even het groen in..

gors 00.jpgTussen de verslagen van stadswandelingen in, is een beetje groen altijd wel een fijne afwisseling. En ik was op 4 augustus met Jaxon nog eens lekker even een wandelingetje in de Gorzen wezen maken. Dat groengebied in buurgemeente Ridderkerk (waar eens de gemeentelijke vuilstort was) is altijd goed voor een mooi klein afwisselend wandelingetje. Zomer of winter, in goed of slecht weer, ik kwam er al heel vaak met onze diverse honden hè. Toen ik de auto parkeerde lag er vlak naast een hoop verse schelpjes.. voor op de paden.. die worden tegenwoordig weer heel goed bijgehouden. Jaxon had geen oog voor die berg.. die wilde meteen op pad.. uiteraard..gors 01a.jpg

..en zie dat plantje met die rozig/paarse bloemetjes.. al een geluk dat dat nog bloemetjes wáren, want als die dingetjes opdrogen tot bruine klitjes zijn het vreselijk vervelende dingetjes voor een settervacht hoor.. die krijg je er bijna niet uit namelijk..gors 01b.jpg

Er staan hier heel wat van die planten dus over een paar weekjes kan ik hier echt niet meer gaan wandelen met Jaxon.
We gingen het terrein op bij de grote waterplas.. de zon kwam net door, maar er hingen de hele tijd ook flink donkere wolken in de lucht..
gors 02a.jpggors 02b.jpggors 02c.jpg

Behalve door de roze klisplanten werd het beeld vooral bepaald door de kleur geel.. dat van het Jacobskruiskruid..gors 03.jpg

(apart beestje erop.. een wesp met rode pootjes?) Het pad rond de vijver heeft op een gegeven moment een afslag omhoog en aangezien ik Jax de route eerst liet bepalen en hij omhoog ging, ging ik natuurlijk mee hehe.. hij had er de vaart in hoor..gors 04.jpg

Ook hier weer een meter hoge klisplant..gors 05.jpg

(ze heten dan ook niet voor niets 'grote klis' of 'grote klit' hehe).. maar Jaxon snuffelde aan van alles behalve aan die plant..gors 06.jpg

In het stukje bos hier zagen we een vrouw heel sportief opdrukoefeningen doen... midden op het pad. Jaxon vond dat maar een beetje vreemd en wilde er niet langs hehe.. dus bleef eigenlijk alleen de reuzentrap over..gors 07a.jpg

.. manmoedig besteeg hij die trap.. en ik ging er héél voorzichtig achteraan..gors 07b.jpg

(zo zie je goed wat een machtig mooie vlag die hond aan z'n staart gekregen heeft inmiddels hè!)
Was ik even blij dat ik boven was.. het zijn nogal grote treden hoor! Ook boven weer genoeg wilde bloemen..gors 08.jpggors 09.jpg

Deze heuvel was ooit die vuilnisbelt hè.. helemaal op het hoogste punt staat er dan ook nog een uitkijktoren, maar die hebben we niet meer beklommen hoor..gors 10.jpg

Op de kopse kant van de heuvel is een mountainbike-pad recht naar beneden.. en Jaxon stond er al heldhaftig naar te kijken..!! Maar neee.. dát ging ik echt niet doen hoor.. liever het gestaag aflopende fiets/wandelpaadje op de flank van de berg hehe.

Genoeg voor nu.. morgen wandelen we verder. Spierpijn in m'n rug zorgt er momenteel voor dat het nog steeds niet echt soepeltjes gaat voor mij allemaal. Té verkrampt gelopen de laatste dagen vrees ik.. maar dat kón bijna niet anders met de pijn in m'n onderrug zoals ie zondag was. Hopelijk helpen de vele hete douches die ik neem nu om die spierkramp weer op te heffen!

GROETJESSS!!!

gors 11.jpg

 

17:11 Gepost door mizzD | Commentaren (13)

Commentaren

Ik hadf het nog nooit gezien : een wesp met rode laarsjes aan. :-)
Dat komt door al dat vochtig weer, denk ik.
Een mooie natuurwandeling, MizzD. Jaxon voelde zich duidelijk in z'n nopjes. Wat een mooie staart heeft ie !
Hopelijk ben je van die berg af geraakt met je pijnlijke rug. Zolang het gaat om spierpijn is er geen reden tot paniek. Een goede kinesist of fysiotherapeut, zoals jullie dat noemen, helpt je d'r zo vanaf.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 10-08-16

Lieve Mizzd, Proficiat omdat je nog steeds je mooie blog hebt. In je zijbalken duiken dankwoorden van jou aan bloggers op, die bij mij nostalgie oproepen aan een mooie tijd. Je kent me vast nog wel. Jij doopte mij om van Joke naar Jojoke :-) Ik ben blij dat je nog steeds mooie wandelingen maakt samen met je viervoeter. Ik vergeet je nooit Mizzke ! Lieve groeten, Joke

Gepost door: Joke | 10-08-16

@ Fluwijn..
Da's zeker zo Fluwijn.. ik maak me ook nog geen zorgen.. ben al blij dat het met die spit al een stuk beter gaat!
Groetjesss!

@ Jojoke ;-) ..
Hallo!!!! wat ben ik blij wat van je te horen!! heb me heel erge zorgen gemaakt om jou, zoals je ineens van de radar verdwenen was. Ik hoop dat het goed gaat met je!!!
Veel lieve groeten terug!

Gepost door: mizzD herself | 10-08-16

Dat lijkt me toch wel een hele steile trap. Jammer van de rug maar ik heb het ook al is gehad als ik een hele dag met het raam open gereden heb en een paar dagen ontstekingsremmers en het is weg. Maar beweging is natuurlijk ook wel goed denk ik.

Gepost door: Patrick | 10-08-16

@ Patrick..
Ja, dat is ook een hele steile trap.. vroeger was het een pad.. snap nog niet dat ik die toen nog opkwam ook, zó steil!

Ik slik ook al dagen ontstekingsremmers.. krijg er inmiddels een beetje maagpijn van hehe. 't Gaat wel goed komen hoor.. ben alleen in die val getrapt van niet goed te bewegen.. dan krijg ik altijd meer last van verkrampte spieren en dat is zo vervelend.

Gepost door: mizzD herself | 10-08-16

Schone hond, MizzD. Schone wandeling.
Raar beestje, inderdaad, met rode pootjes...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 10-08-16

Hoi Mizzke!
Het kan niet anders dan al wat beter gaan want de blog komt alweer stilaan in beweging! ;-))
Jaxon is een prachtbeest en hij heeft inderdaad een prachtige staart! Een heel uitbundige staart ook, zo zag ik zaterdag! ;-))
Groetjes!

Gepost door: Lena | 10-08-16

ja mooie plumeau heeft hij om het pad voor jou te effenen :-)
mooi tochtje
die rugpijn dat duurt even hé, alle spierpijn eigenlijk, na m'n heerlijk dagje van maandag had ik s nachts overal geweldige spierpijn, k kon niet draaien of keren, dus twee dagen niks gedaan en pijnstillers en k begin nu terug wat te leven :-)

Gepost door: fotorantje | 10-08-16

@ Lies..
Ze zien er hier op het blog nog niet eens zo rood uit als op de originele foto.. kan 'm echt niet vinden, dus weet niet wat het precies is.

@ Lena..
Ietsje beter gaat het wel ja.. maar het mocht van mij nog wel sneller gaan hoor.
Hahahaha.. ja, die staart hè, die is precies op tafelhoogte, dus dat is steeds je glaasje in de gaten houden hahahaha!

@ fotorantje..
Het is niet echt spierpijn bij mij.. maar meer verkrampte vastzittende spieren in m'n rug omdat ik zo'n pijn had van die verrekte wervel dat ik geforceerd bewogen heb. Zaterdag had ik de pijn nog onder controle en kon ik vrij normaal rondwandelen met Lena hier in de stad.. maar vanaf zondag zat alles vast en liep ik te strompelen als een bejaarde hehe. Dat gaat ook wel weer over hoor, maar is gewoon even jammer, want anders was ik al voor het grootste deel van alle pijn af geweest.
Ben blij dat jij ook weer terug in de plooi komt.. of hoe zeggen jullie dat hehe.

Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 10-08-16

altijd meegenomen een beetje groen :-)
Zijn staart is heel mooi geworden.

Gepost door: pieterbie | 11-08-16

@ Lies..
Denk dat het een rode wespbij is.. die lijkt er nog het meeste op.
Groetjes weerrr!

Gepost door: mizzD herself | 11-08-16

Alles bij gelezen MizzD. Het lijkt wel vandaag de terugkeer te zijn van je verloren gewaande bloggers, maar je weet hier is het ook die rug en dan nog vakantie, een slechte zomer, je zou voor minder de moed verliezen. Hier spuitjes tegen de ontsteking en die werken behoorlijk en vlug, maar altijd een maagbeschermer nemen als je tabletten neemt, anders gaat het fout met de maag. Doe ik zeker al tien jaar en nooit problemen.
Even geduld MizzD je zal wel weer te been raken. Maar ik moet zo opletten wat ik doe of die rug is er terug.
O wat is Jaxon een grote en mooie jongen geworden zeg!
groetjess uit een verregend Vlaanderen!

Gepost door: greta | 11-08-16

@ greta..
Altijd fijn je weer eens te lezen! :-) want dat betekent dat je toch op z'n minst éventjes met die pijnlijke rug kunt zitten hè!
Tja.. een zwakke plek in je rug kan altijd tegen zitten.. maar zo erg als nu had ik het nog nooit. Ik kijk wel uit met die pijnstillers hoor.. maagpijn kan ik missen als euhmm maagpijn dus hehe.. maar ik neem nu al weer veel minder van die pilletjes, dus gaat dat vanzelf beter. Ik ben alweer op de been, maar Jaxon uitlaten durf ik nog niet.. daarvoor is ie te onstuimig hehe. Vriendlief is vandaag echter wél alweer op kantoor gaan werken ipv thuis.. kan het wel aan hier.. dus ben er bijna hè. :-)
En jaaa.. een grote jongen is het zéker.. nog steeds de grootste van het hele nest hahaha!
Groetjess!

Gepost door: mizzD herself | 11-08-16

De commentaren zijn gesloten.