16-08-16

Gelukkig weer naar buiten..

buurt 00a.jpg'k Was even bang dat ik nu even niks meer te schrijven zou hebben.. ben immers de afgelopen week totáál niet buiten geweest! Vriendlief heeft de eerste dagen vanuit huis gewerkt en kwam later in de week tussen de middag van z'n werk naar huis om Jaxon uit buurt 00b.jpgte laten.. m'n rug werd langzaam maar zeker weer soepeler, maar ik durfde het niet te riskeren zo'n jonge enthousiaste hond uit te gaan laten hoor.. één rukje aan de riem en ik zou weer terug bij af zijn!

Na de verjaardag bij m'n nichtje zaterdag (waar ik toch echt in de watten gelegd werd en een prima stoel kreeg) stond ik zondag met toch weer een beetje rugpijn op.. dáár had ik echt geen zin meer in en toen vriendlief Jaxon uit ging laten 's middags zei ik 'ik loop lekker met je mee, dan loop ik die stijfheid er wel weer uit'. Zo gezegd zo gedaan.. en we wandelden een mooi rondje in de buurt, waar ik in een tuintje meteen al deze mooie gele rozen zag..buurt 00c.jpg

Bij de volkstuintjes vielen de haagwinde-klokjes me op, deden me terugdenken aan een postje van JOKE laatst..buurt 01a.jpg

.. van die lila 'staartjes' erbij weet ik niet wat het is.. iemand een idee?buurt 01b.jpg

'k Was zó blij weer eens buiten te zijn.. en dan nog pijnloos ook hehe.. dat ik wel álles op de foto kon zetten.. maar 'this man and his dog' zijn sowieso altijd een geliefd foto-onderwerp hehe..buurt 02.jpg

Volgens mij keken vriendlief en ik vroeger vaak naar een tv-programma op de BBC dat 'a man and his dog' heette.. dacht tenminste wel dat het programma waarin je wedstrijden zag waarbij mannen hun bordercollies kuddes schapen lieten doen wat zij wílden dat ze deden, zo heette.. fantastisch om te zien hoor! Ik zie het Jaxon absoluut niet doen hehe.. die luistert nooit zo goed.. en is bovendien heel erg voorzichtig in de buurt van schapen. Dat zag ik die week ervoor in de Gorzen, maar dat konden we nú weer zien, want we werden verrast door de stadskudde op het dijkje..! altijd een leuke verrassing wat mij betreft hoor..buurt 03a.jpgbuurt 03b.jpgbuurt 03c.jpg

We zagen Axel-schaapjes..buurt 04.jpgbuurt 04a.jpg

.. maar ook Jaxon-schaapjes hehe..buurt 04c.jpgbuurt 04d.jpg

.. en een beetje tussen-in-schaapje..buurt 04b.jpg

Zwarte Pietenschaapjes liepen er ook genoeg tussen, maar die mag je zo zeker niet meer noemen? hehe..buurt 05.jpg

Een flinke groep was samengeklonterd in het midden ergens.. en ik ontwaarde er ook schaapjes tussen met gordels aan, waarom dat was weet ik niet hoor..buurt 06a.jpgbuurt 06b.jpg

Sommige lagen lekker te slapen.. buurt 07.jpg

.. maar anderen waren juist super-actief, zoals dit schaap, dat waarschijnlijk dacht 'wat je van ver haalt is lekker' hahahaa..buurt 08.jpg

Morgen wandelen we verder.. heb niet zóveel blogstuf dus moet het een beetje doseren hè hehe.

GROETJESSS!!!

buurt 09.jpg

08:00 Gepost door mizzD | Commentaren (18)

Commentaren

Goede morgen Mizz, fijn dat je weer buiten kunt zijn, wel voorzichtig blijven met die rug, want je hebt vast geen zin om weer binnen te zitten denk ik.
Die paarst blommekes, lijken me van de spirea familie, maar zeker weet ik dat niet. En die tuigjes bij de schaapjes. . . dat zal de ram zijn, die krijgt een stempelkussen om, elke periode een nieuw kleurtje, zodat de boer weer welke ooien gedekt zijn en wanneer de lammetjes verwacht kunnen worden. Soms zie je allerlei kleurtjes rondkuieren, geel, groen, rood. . . Ik vraag me vaak af waar die ram op af gaat. Soms is een ooi wel aan alle kanten 'gestempeld' en een ander dier krijgt het hele seizoen geen enkel kleurtje. Zou die soms niet sexy genoeg zijn? Ik vraag me dat wel eens af.
Fijne dinsdag toegewenst.

Gepost door: Haba | 16-08-16

@ Haba..
Ja, ik doe het nog wel rustig aan hoor, maar gelukkig gaat het al redelijk goed weer.
Spirea? zou best wel eens kunnen.. het geeft me in ieder geval op z'n minst al een aanknopingspunt om verder te zoeken.. thanx!

Wist dat van dat stempelen door de ram wel, maar niét dat dat met een kussen gebeurde.. en dat dat met een tuigje aan z'n lijf vast zit.. dacht gewoon dat het langzaam drogende verf was dat ze op z'n borst smeerden, waardoor ie zo de ooien stempelde hehe een mens leert toch elke dag weer bij hè! Het kleurtje was nu geel.. maar inderdaad.. ze hebben soms alle kleuren van de regenboog en het zit soms ook aan alle kanten ja.. jij hebt dezelfde gedachten als ik soms wat dat betreft hahahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-08-16

Wel MizzD de haggewinde die heb je er mooi opstaan. Men zegt onkruid, maar toch vind ik ze heel mooi ondanks ze er soms een "rare" naam aan geven.
Dat lila bloempje eigenlijk noch niet gezien in mijn tuin, ben ook benieuwd wat de naam is.
Wel de damherten doen dit hier ook met een treurwilg, alhoewel rondom de stam tot op zekere hoogte gaas is gedaan maar die gebruikten ze als steun voor hun poten om hogerop te komen om zover mogelijk de blaadjes ervan te kunnen opeten. Maar die schapen hier zijn wel echt acrobaten, die hebben helemaal geen steun nodig. ik vind dat ze een hoop gezelligheid op de wei brengen. En ondertussen ook weer iets bijgeleerd over die kleuren die ik hier ook zie op hun rug, vroeg me ook af waarom ze het doen?
groetjessss

Gepost door: greta | 16-08-16

@ greta..
Het paarse bloemetje weet ik nog niet zeker, maar aangezien het bij de volkstuintjes stond vermoed ik dat het een kruidplantje is dat men heeft laten verwilderen.. misschien oregano of basilicum.. dat lijkt er wel veel op.

Had het nog nooit gezien dat die schapen zo op de achterpoten gingen.. heb er echt eventjes bij staan kijken, zo leuk. :-)
Van die vlekken wist ik al wel dat dat was om te zien of de ooien gedekt waren.. heb het 'systeem' alleen nog nooit zien gebeuren hahaha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-08-16

Soms moet je wel wat rust inlassen want anders blijft het zijn tol eisen. Leuk zo een kudde in de buurt en die afsluiting zetten ze er in een mum van tijd, heb ik zelf al is gezien.

Gepost door: Patrick | 16-08-16

Ben van voor naar achter aan het lezen dus ik begrijp dat je een week met rugpijn hebt gezeten. Dat weet ik wat het betekent! Oei oei... ja ik heb de twee laatste weken weer problemen met de linkerheup, ik val er door. Dus af en toe weer met een stok lopen want je weet niet wanneer het voorvalt... Ha de pispotjes leuk leuk. Een nieuw woord voor mij voor die bloemetjes hé. Die paarse heb ik ook al gezien maar helaas de naam... Wat leuk bijna in de stad schapen kunnen zien. Daar ben ik echt jaloers op. Hou je goed hé!

Gepost door: Joke | 16-08-16

@ Patrick..
Ja, dat zetten ze in no-time neer en ook heel snel weer ergens anders.. zag ze een dag later verderop op de dijk staan.

@ Joke..
Gaat met mij gelukkig een stuk beter al.. maar je had me vorige week zondag moeten zien.. dacht dat m'n eindje nabij was, kon niet op of neer, zó erg had ik het nog nooit gehad.

Haha.. ja ja pispotjes.. zo noemen wij ze hoor.. heb een paar jaar gelden pas opgezocht hoe ze écht heten hahaha.
Het is niet bíjna in de stad hoor.. het ziet er wel wat landelijk uit daar bij het dijkje, maar het is er echt midden in de stad. Ik zal eens een plattegrondje bij het volgende postje plaatsen.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-08-16

Heel leuk, MizzD, deze schaapjes in alle geuren en kleuren.
Lekker in beweging blijven en niets forceren is het beste wat je kan doen met een pijnlijke rug. Hopelijk wordt het gauw beter met je rug en dan komt de blogstuf weer vanzelf.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 16-08-16

Leuk logje, MizzD. Vooral jezelf doseren...
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | 16-08-16

@ Fluwijn..
Yep, hou ik me ook altijd aan.. lekker in beweging blijven en niks forceren. Hopelijk blijft het nu weer even goed gaan.. en ik hoop voor jóú ook! :-)

@ Lies..
Doseren is moeilijk.. moet nu toch weer met Jaxon naar buiten gaan. Maar oppassen met bukken en tillen is wel aangewezen voorlopig.. en daar heb ik nog weleens geen erg in.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-08-16

goed dat je weer naar buiten kunt - toch maar voorzichtig zijn.
zelf heb ik me ook geforceerd in mijn rug

Gepost door: merel | 16-08-16

dat is een verademing als je weer de deur uit kan, genieten maar,grt,freddy

Gepost door: Freddy | 16-08-16

@Toch voorzichtig hé, MizzD !
Wie zei daar iets van een minder goed geheugen ?
http://liesonderweg.skynetblogs.be/archive/2013/01/24/creatief.html
Met heel veel aandacht kijk jij dus !

Gepost door: Lies | 16-08-16

@ merel..
Oei.. doe maar voorzichtig aan.. en hopelijk ben je er net zo snel weer vanaf als ik was.. of liefst nog sneller! :-)

@ Freddy..
Ja, ik hou wel van een wandelingetje dus als dat even niet kan voelt dat als een stevige aderlating hoor!

@ Lies..
Hehe.. ja ja.. en ik zag er bij mij in de buurt toendertijd soortgelijke hè.. vandaar wellicht dat ik dat iets beter onthouden heb. M'n geheugen is niet meer wat het geweest is hoor, maar ik moet het er mee doen hè hehe! Net als met die rug.. maar dat gaat toch weer redelijk goed.

Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-08-16

Leuk zo'n stadskudde. In mijn woonplaats is er geen maar wel in Winschoten.
Fijn dat het met je rug weer een stuk beter gaat en je weer wat uit de voeten kunt.
Als je mij tegenwoordig ziet lopen is het alsof je een vrouw van 80 jaar ziet. Nog steeds veel last van spierpijn in mijn hele lijf.

Gepost door: Noortje | 16-08-16

@ Noortje..
Ik voelde me zondag 100..! :-) zelfs de huisarts zei maandag toen ze me in de wachtkamer van m'n stoel op zag staan dat ik me ineens als een oude vrouw bewoog hehe.
Maar nu kan ik inderdaad wel weer uit de voeten.. óók tricky omdat je dan algauw weer teveel doet. Ik slik dan ook nog steeds wel pijnstillers hoor, maar die hoop ik nu toch heel snel te minderen.
Hopelijk gaat het met jou ook weer snel wat beter!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD herself | 16-08-16

Heb dat programma ook gekend. Was een tijdje vaste kijker. Maar als tiener ben ik serieus TV-verslaafd geweest.
Hopelijk komt het snel terug goed met je rug!

Gepost door: pieterbie | 17-08-16

lastig met zo'n rug
maar zo'n kudde schaapjes is zeker leuk om te zien onderweg

Gepost door: fotorantje | 17-08-16

De commentaren zijn gesloten.